سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

معلمی بزرگ‌ترین لذت زندگی است


معلمی بزرگ‌ترین لذت زندگی است
قصه همان قصه همیشگی است، عشق و شوق و شیدایی، داستان ۶۳ سال حضور عاشقانه مردی است که سالیان سال در کار تعلیم و تربیت فرزندان این زاد و بوم بوده است، عمری را در کلا‌س درس و پای تخته گذرانده است و هزاران شاگرد را تربیت نمود و به جامعه بزرگ اسلا‌می‌مان تحویل داد. استاد حسین وحیدی در طول ۶۳ سال معلمی پربرکت تاکنون لحظه‌ای دست از تلا‌ش و مجاهدت در راه گسترش و تسهیل شرایط یادگیری برای فرزندان معنوی‌اش غفلت نورزید و علا‌وه بر نگارش ۴۵ کتاب درسی و غیردرسی در زمینه‌های آموزشی و تربیتی اعم از ریاضیات، معلومات عمومی و تعلیمات دینی، موفق شده است اغلب دوره‌های آموزشی ضمن خدمت را به خاطر همگامی با تحولا‌ت روش‌های آموزشی طی نماید.
استاد وحیدی اینک در آستانه شصت‌وچهارمین سال تدریس خود چنان با شور و وجد و نشاط به کلا‌س درس می‌روند گویا در سالیان اول کار و تدریس هستند. ایشان ۵ روز در هفته را به صورت منظم و دقیق در کلا‌س درس حاضر می‌شوند در حالی که نزدیک به ۸۴ بهار از عمر بابرکتشان می‌گذرد.
استاد یکی از بهترین نمونه‌های ارتباط معلم و شاگردی را نیز با دانش‌آموزان خود دارند؛ شهید بزرگوار مرحوم محمدعلی رجایی در دوران تحصیل در شهر قزوین یکی از هزاران شاگرد استاد وحیدی به شمار می‌آیند. بزرگانی چون دکتر طائب، دکتر فیاض و استاد هنرمند عباس قانع از دیگر شاگردان مبرز استاد هستند. استاد سهم بسیار زیادی در تالیف و تغییرات کتاب ریاضیات به خصوص دوره راهنمایی دارند.
این چهره فرهیخته که تکیه کلا‌مش در کلا‌س‌های درس چنین است: <هنر معلم انسان‌پروری است> در تعریفی که از مقام معلم ارائه می‌دهد نگاهش را که مبتنی بر اندیشه و شناخت او از این مقام است چنین توضیح می‌دهد: <از من سوال می‌کنند با معلمی چگونه زندگی کرده‌ای؟ می‌گویم من معلمی نکرده‌ام که زندگی کنم بلکه زندگی‌کرده‌ام که معلمی کنم.> و یا در فرازی دیگر می‌گوید: <معلم است که می‌تواند حرمت معلم و معلمی را حفظ کند حالا‌ که این افتخار را داریم که جامه معلمی بر تن داشته باشیم، همه کوشش کنیم احترام این شغل شریف را نگه داریم.> اینک باخبر شدم که مراسم بزرگداشت این استاد ارجمند و بلندهمت عرصه تعلیم و تربیت که بحق یکی از سرمایه‌‌های گرانسنگ آموزش و فرهنگ کشور است همزمان با عید سعید غدیر،روز پنجشنبه ششم دی‌ماه ۸۶ ساعت ۱۶ تا ۱۹در دانشگاه شهید بهشتی، تالا‌ر امام علی(ع) به همت مجتمع آموزشی سروش برگزار می‌شود.
امید است اهالی فرهنگ و اندیشه به ویژه دانشجویان و دانش‌آموختگان این استاد وارسته حضور در این محفل انس را مغتنم شمارند.
محمدجواد حق شناس
منبع : روزنامه اعتماد ملی