جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

Nokia ۸۸۰۰ مدل sirocco


Nokia ۸۸۰۰ مدل sirocco
● آنچه در بسته خریداری شده وجود دارد:
- گوشی نوکیا ۸۸۰۰ مدل Sirocco
- ۲ عدد باتری نوکیا مدل BP-۶X
- شارژر نوکیا مدل AC-۳
- هدست بلوتوث نوکیا مدل BH-۸۰۱
- هدست نوکیا مدل HS-۱۵
- پایه رومیزی گوشی نوکیا مدل DT-۱۶
- کیف موبایل نوکیا مدل CP-۱۰۴
- پارچه مخملی برای تمیز کردن گوشی
ظهور گوشی های بسیار شیک و فانتزی، بخصوص اگر توسط شرکت های معتبری تولید شده باشند، همیشه یکی از مهمترین اتفاقات بازار موبایل به حساب می آید. برای نوکیا، گوشی هایی که از سری مدل ۸XXX در گروه گوشی های تجملاتی قرار می گیرند و بخصوص مدل ۸۸۰۰، که یکسال پیش ارائه شد، نشان داد که فروش گوشی های تجملاتی غیر قابل پیش بینی است.
با یک نگاه اجمالی می توان اینطور گفت که با توجه به محدوده قیمت ها، این گوشی نسبت به رقیبانش خوب عمل کرده و جز یکی از پر فروش ها بوده است. یکی از دلایل موفقیت بیش از حد ۸۸۰۰، عدم حضور رقیب از لحاظ قیمت یعنی حدود ۱۲۰۰ تا ۹۰۰ دلار بود. ویرایش جدید ۸۸۰۰ تنها در تغییر رنگ نیست بلکه بسیاری از ویژگی ها و جنبه های آن تغییر کرده و ارتقا یافته است.
البته از آنجائیکه این Special Edition نسخه جدیدی از ۸۸۰۰ است، از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به ۸۸۰۰ دارد ولی از لحاظ سخت افزاری در قسمت های دوربین و حافظه پیشرفته تر شده است. نام این مدل " Sirocco " است که به معنای باد داغی است که از صحرای آفریقا به سمت جنوب اروپا و آب‏های مدیترانه می وزد.
ظاهر گوشی تفاوت زیادی با مدل اصلی ۸۸۰۰ ندارد. فرورفتگی ای که برای قرار گرفتن انگشت شصت و به منظور باز کردن کشوی گوشی است دقیقاً زیر صفحه نمایش قرار گرفته و کمی عمیقتر شده و حالت خاصی نیز دارد، می توان گفت این حالت، امضای مدل Sirocco است که درخشش و انعکاس نور محیط آن را زیباتر می کند. جنس بدنه گوشی استیل ضد زنگ است.
با هل دادن قسمتی که روی کشوی گوشی برای انگشت در نظر گرفته شده است، کشوی گوشی به راحتی باز شده و دکمه های صفحه کلید از زیر آن نمایان می شوند. در مدل اصلی ۸۸۰۰ در هنگام باز کردن این درب کشویی، با سر خوردن انگشت روی آن ممکن بود صفحه نمایش خراشیده شود ولی این حالت در مدل Sirocco به ندرت اتفاق می افتد.
مدل Sirocco در دو رنگ مشکی و استیل ارائه می شوند که رنگ طلایی نیز بعد از مدّتی به این مجموعه اضافه گردید.
سایز این گوشی با اندازه های ۱۷/۵×۴۵×۱۰۷ میلی متر نسبت به ۸۸۰۰ اصلی تغییر نکرده و فقط ۱ میلی‏متر ضخیم تر شده است. وزن این گوشی نیز ۴ گرم بیشتر شده و در کل ۱۳۸ گرم می باشد.
قبل از بررسی خصوصیات گوشی بد نیست کمی در مورد محتویات بستۀ گوشی صحبت کنیم. در بستۀ خریداری شده این گوشی هر آنچه که کاربر برای کار با گوشی نیاز دارد قرار دارد. در این بسته یک کیف هم برای گوشی قرار دارد که البته نمی توان آن را به کمربند متصل کرد و فقط به عنوان پوششی برای گوشی است.
پایه رومیزی هم ایده جالبی است که برای این گوشی ارائه شده است. علاوه بر زیبایی، این پایه فواید دیگری هم دارد از جمله اینکه هم گوشی و هم باتری اضافه آن را می توان از این طریق شارژ کرد.
یکی از مهمترین ویژگی های این گوشی وجود ۲ باتری است. عیب بزرگ ۸۸۰۰ اصلی، مصرف بیش از حد باتری بود. کاربر ۸۸۰۰ هر روز می بایست موبایل را شارژ کند ولی با در نظر گرفتن باتری دوم در Sirocco این مشکل به خوبی حل شده است. حتی می توان هر زمان که باتری گوشی کم شد آن را روی پایه گذاشت تا شارژ شود.
مدت زمان استندبای برای ۸۸۰۰ حدود ۱۹۰ ساعت ولی برای Sirocco این زمان بیشتر شده و حدود ۲۴۰ ساعت است، با استفاده متوسط از گوشی حدود یک روز و نیم باتری دوام می آورد. در واقع ظرفیت باتری جدید Li-Pol، ۷۰۰mAh است که نسبت به باتری ۸۸۰۰، ۱۰۰mAh بیشتر شده است.
بسته خریداری شده گوشی موبایل درون یک جعبه مقوایی قرار گرفته و با یک بند فلزی بسته شده است، شکل بسته بندی و قرار گیری محتویات بسته بسیار شیک و تاثیر گذار است. هدست سیمی HS-۱۵ شبیه همان هدستی است که با ۸۸۰۰ ارائه شد.
علاوه بر این هدست بلوتوث BH-۸۰۱ نیز که در این بسته وجود دارد، مخصوص این گوشی تولید شده و فقط در این بسته یافت می شود. BH-۸۰۱ ورژن جدید BH-۸۰۰ است که از لحاظ طراحی و کاربرد بسیار خوب عمل کرده است و البته از لحاظ ساختاری خیلی شبیه BH-۷۰۰ است.
ظاهر این هدست نیز با رنگ بندی سیاه و فلزی سفید با Sirocco متناسب است. این هدست دارای یک حلقه است که روی گوشی قرار می گیرد و از افتادن آن جلوگیری می کند.
در مورد صفحه کلید گوشی می توان اینطور گفت که دکمه ها برجسته تر و شیب دارتر شده اند که این کار با آنها را راحت می کند اما در کل دکمه ها نسبت به ۸۸۰۰ فضای کمتری را اشغال کرده اند. حتی وقتی کشو تا آخر پایین باشد کار با دکمه های ردیف آخر کمی مشکل است و دست با لبه کشو برخورد می کند.
مکانیزم کشویی این گوشی تغییر خاصی نکرده و کشو به راحتی جلو عقب می رود.
کلید های جهتی خیلی با شکوه به نظر می رسد ولی بر عکس ۸۸۰۰ کار با آنها خیلی راحت نیست. دکمه های پاسخگویی به تلفن و قطع مکالمه از بخش های فلزی بزرگی ایجاد شده اند که کمی غیر عادی به نظر می رسد. نور صفحه کلید سفید است، این نور در شرایط مختلف روشنایی مناسبی دارد.
می توان گفت صفحه نمایش بدون تغییر همان صفحه نمایش ۸۸۰۰ است. صفحه نمایش از نوع TFT با رزولوشن ۲۰۸×۲۰۸ بوده و قابلیت نمایش ۲۶۲ رنگ را دارد و اندازه فیزیکی آن ۳۱×۳۱ میلی متر است. این صفحه نمایش کوچک عکس ها را ظریف اما زیبا نشان می دهد. با توجه به اندازه های گوشی صفحه نمایش این گوشی یکی از بهترین هاست که می توان گفت با این شرایط رقیبی تاکنون نداشته است.
روی صفحه نمایش ۵ خط متن و ۲ خط سرویس قابل نمایش است. فونت نمایش قابل تغییر است، با تغییر درشت ترین شکل فونت ۴ خط متن و با کوچکترین سایز فونت ۶ خط متن روی صفحه قابل نمایش است. کم کردن فونت در نتیجه دارا بودن رزولوشن بالای صفحه نمایش است. عکس هایی که از طریق دوربین گوشی گرفته می شوند روی صفحه نمایش خوب دیده می شوند، اگر چه بعضی از رنگ ها ممکن است تار به نظر برسد.
● Menu
حافظه گوشی به ۱۲۸ مگابایت ارتقا پیدا کرده که از این مقدار ۱۰۵ مگابایت خالی و در اختیار کاربر است. در مقایسه با میزان حافظه ۸۸۰۰ که فقط ۴۷/۵ مگابایت است، حافظه Sirocco افزایش قابل توجهی یافته است ولی عدم وجود کارت حافظه یکی از نقص های این گوشی است. البته نوکیا در نظر دارد در ورژن جدید این گوشی که به زودی ارائه خواهد شد کارت حافظه را هم اضافه کند.
با این مقدار حافظه گوشی نمی توان به راحتی و آزادانه هر کاری را انجام داد، به عبارت دیگر استفاده از گوشی به عنوان Mp۳ player غیر ممکن است. البته هدف هم در تولید این گوشی دارا بودن mp۳ player نبوده است، برای گوش دادن به موسیقی می توانید از مدل های دیگر نوکیا مثلاً N۹۱ استفاده کنید.
رادیوی گوشی هم بصورت مونو کار می کند، و صدای آن قابل انتقال به هدست بلوتوث نیست، البته گوشی، پروفایل هدست بلوتوث A۲DP را داراست. در کل می توان گفت این گوشی یک تلفن به تمام معناست، نه وسیله ای برای پخش موسیقی، هدف نوکیا هم از ارائه این گوشی جذب کاربران حقیقی تلفن همراه بوده است.
نبودن ویژگی پخش موسیقی در این گوشی به این معنا نیست که گوشی فاقد قابلیت های صوتی است. تمامی ملودی های گوشی توسط آهنگساز معروف Brian Eno نوشته شده اند و این ملودی‏های موجود در گوشی با صدای زیبایی پخش می شوند که با ظاهر فاخر گوشی نیز متناسبند. در این گوشی تم های خاصی وجود دارد که به زیبایی آن می افزاید، البته ۸۸۰۰ نیز ملودی های خوبی دارد که بیشتر آنها توسط ساکاموتو آهنگساز ژاپنی خلق شده اند.
این گوشی از سومین ویرایش سیستم عامل سری ۴۰ نوکیا استفاده می کند.
● برنامه های از پیش نصب شده
گوشی های مدل بالا و فانتزی نوکیا همیشه دارای بازی ها و برنامه های جالب و جذابی بوده اند و Sirocco نیز یکی از رکوردداران نوکیا در این زمینه است. منوی بازی ها دارای بازی های Chess (شطرنج)، ۳D Golf (گلف سه بعدی)، Snake III (مار بازی، که نیاز به توضیح ندارد!) و Solitaire (ورق بازی) می باشد.
البته در این گوشی برنامه های فوق العاده خاصی وجود ندارد، فقط World Clock (ساعت جهانی) و Converter II (برنامه ای برای تبدیل واحدها) را دارد.
یکی از تمایزهای مهم بین گوشی های معمولی و گوشی های مدرن و فانتزی وجود تم های زیبایی در گوشی است که برای هر ذائقه ای جذاب است. Sirocco نیز دارای ۱۳ تم از پیش نصب شده است که همگی از لحاظ گرافیکی بسیار جذابند و با ظاهر گوشی نیز همخوانی دارند.
● دوربین:
Sirocco دارای دوربین ۲ مگاپیکسلی CMOS است که البته این از استاندارد های امروزی چیزی فراتر نیست. Nokia هم خیلی روی ویژگی دوربین Sirocco اصراری ندارد و این ویژگی را مثل دوربین ۶۲۳۳ به عنوان یک خصوصیت جانبی در نظر گرفته است و همین دلیل بی کیفیت بودن عکس های گرفته شده توسط ۶۲۳۳ است. در شرایط تاریک دوربین این گوشی خیلی ضعیف عمل می کند و هر حرکت کوچک دست باعث تار شدن عکس می شود. البته باید گفت شرایط تاریک یک روز تابستانی در گوشه ای از خیابان که آفتاب نیست در نظر بگیرید، بنابراین در داخل ساختمان کیفیت خیلی بدتر است! در کل با توجه به سایز کوچک گوشی عکس ها در گوشی جالب به نظر نمی رسد.
دوربین این گوشی قادر به عکسبرداری در رزولوشن های زیر می باشد:
- ۱۲۰۰×۱۶۰۰
- ۹۶۰×۱۲۸۰
- ۸۶۴×۱۱۵۲
- ۶۰۰×۸۰۰
- ۴۸۰×۶۴۰
- ۲۴۰×۳۲۰
- ۱۲۰×۱۶۰
دو رزولوشن پایین اخیر به منظور ایجاد عکس هایی مناسب پشت صفحه موبایل قرار داده شده اند. سه نوع فشرده سازی Jpeg نیز دارد: Basic، Normal و high، که برای طبیعی تر بودن عکس ها بهتر است از کیفیت برتر یعنی high استفاده شود.
صدای شاتر دوربین را می توان غیر فعال کرد. امکان زوم تا ۸ برابر وجود دارد. ولی معمولاً لزومی برای استفاده از آن نیست. امکان اضافه کردن بعضی افکت ها به تصاویر وجود دارد. این افکت ها شامل Grayscale ( سیاه و سفید)، Sepia (طیف قهوه ای) و Negative هستند. علاوه بر این تایمر خودکار هم برای دوربین وجود دارد.
● Video
با این گوشی امکان ضبط ویدئو با فرمت ۳GP و رزولوشن های ۹۶×۱۲۸ و ۱۴۴×۱۷۶ وجود دارد. سه درجه تنظیم کیفیت هم برای فیلمبرداری وجود دارد. مدت زمان فیلمبرداری می تواند محدود یا نامحدود یعنی به اندازه حافظه گوشی باشد. امکان اضافه کردن افکت به فیلم نیز همانند عکس ها وجود دارد. کیفیت فیلم های گرفته شده متوسط است.
● در نهایت:
صدای گوشی پلی فونیک ۶۴ کاناله است که تقریباً در هر شرایطی به راحتی شنیده می‏شود. از لحاظ دریافت صدا هم مثل خیلی از گوشی های اخیر به خوبی عمل می کند. ویبره گوشی هم تقریباً قدرت متوسطی دارد و لرزش آن زمانیکه گوشی درون جیب باشد قابل احساس است. از معایب Sirocco مشکی رنگ، جذب گرد و غبار و اثر انگشت است ولی Sirocco متال رنگ این عیب را ندارد. می‏توان گفت مهمترین عیب این گوشی مدت زمان کم عمر باتری (حدوداً یک روز) است.
ملودی های طراحی شده توسط Brian Eno خوب هستند ولی یک کمبود Sirocco، به عنوان گوشی‏ای از کلاس فانتزی ها، نداشتن کیفیت خوب صدای زنگ است. تنها بلندگوی این گوشی نمی‏تواند به خوبی صدای زنگ را پخش کند و حتی بیشترین صدای زنگ هم کافی نیست، حتی می توان گفت از لحاظ کیفیت صدا ۶۲۳۳ بهتر عمل کرده است. نکته قابل توجه دیگر جمع شدن گرد و غبار زیر بلندگوهاست.
قیمت این گوشی حدود ۱۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده است و به نظر می رسد نوکیا قصد دارد محصولاتی مدرن از این دست را با قیمت های بالاتر و حتی نزدیک به ۲۰۰۰ یورو را هر ساله تولید کند. جالب است بدانیم محصولات Vertu با داشتن قیمت پایین تر فروش کمتری نسبت به Sirocco دارند. به هر حال اگر قصد دارید روی گوشی هایی از این دست سرمایه گذاری کنید بهتر است Sirocco نوکیا را انتخاب کنید.
همه نکاتی که قبلاً در مورد ۸۸۰۰ گفته شد، در مورد Sirocco هم صادق است. مهمترین خصوصیت این گوشی طراحی و ظاهر زیبا و بی نظیر آن است که هنوز رقیبی در این زمینه پیدا نکرده است. Sirocco را می توان نشان دهندۀ موقعیت شخصی کاربر در نظر گرفت؛ " هر چه گوشی گرانتر باشد، پرستیژ و کلاس بیشتری دارد." امروزه طرز تفکر خیلی از افراد به این صورت است.
پس از موقعیت بزرگ ۸۸۰۰ و فروش فوق العاده آن نوکیا ورژن جدیدی از این گوشی تولید نکرد چون روی فروش ۸۸۰۰ تاثیر منفی می گذاشت. مدل های موتورولا KRZR و RIZR خیلی دیر وارد بازار شدند و به علاوه به آن صورتی که انتظار می رفت مجهز نشده بودند. این عوامل باعث شدند تا Sirocco و این دو گوشی در یک کلاس قرار نگیرند.
پیش بینی می شود که مدل جدیدتر ۸۸۰۰ در تابستان ۲۰۰۷ وارد بازار شود. مهمترین خصوصیت تکمیل شده در این مدل جدید بهبود کیفیت صدا، وجود کارت حافظه و نرم افزارهای آپدیت شده از ویرایش سوم گوشی های سری ۴۰، خواهند بود. مشابه ۸۸۰۰ که می توان گفت نسخه کپی شده ۶۲۳۰i بود، حالا Sirocco نیز نسخه کپی شده ۶۲۳۳ است. در واقع نوکیا از مدل های سری ۴۰ استفاده کرده و گوشی های مد روز ارائه داده است. خیلی ها دوست دارند بدانند گوشی های جدیدی که بر اساس سری ۶۰ تولید خواهد شد چه خصوصیاتی دارند! در جواب می توان گفت گوشی های مد روز و فانتزی معمولاً به WiFi نیازی ندارند پس این خصوصیت در این گوشی ها وجود نخواهد داشت.
در جواب این سوال متداول که آیا تعویض ۸۸۰۰ با Sirocco واقعاً می ارزد؟ " می توان گفت که فرق زیادی بین Sirocco و ۸۸۰۰ وجود ندارد مگر از لحاظ زیبایی ظاهری و البته قیمت! بنابراین اگر علاقه مند زیبایی Sirocco هستید و قیمت آن برایتان مهم نیست ۸۸۰۰ خود را با Sirocco عوض کنید!
در‏ صورتیکه پولی کمتر از ۴۰۰۰ یورو را برای خرید گوشی موبایل دارید، ولی یک گوشی مجلل و شیک می‏خواهید، Sirocco می تواند انتخاب مناسبی باشد. Sirocco از جمله گوشی های فانتزی و مد روزی است که فروش خوبی داشته است.
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید