پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
۱۰ راه برای مقابله با لجاجت کودک
با استفاده از روش های ساده و سرگرم کننده می توانید کودک لجباز را آرام کرده و برای دقایقی او را مجبور به همکاری با خود کنید.در نظر بگیرید می خواهید دندان های فرزندان را مسواک بزنید، دهانش را باز نمی کند. در موقع ناخن گرفتن، او خیلی تکان می خورد. اگر کودکتان پارک را ترک نکند، شما دیر به محل کارتان می رسید ولی او همچنان از تاب بازی دست بر نمی دارد. معمولاً کودکان ۴-۳ ساله، ساز ناسازگاری می زنند، خصوصاً زمانی که والدینشان به طور جدی کاری را از آنها می خواهند، مخالفت می کنند. علت مخالفت آنها بیشتر برای نشان دادن استقلال و بی نیاز بودن آنها به دیگران است و حرف زدن در این مورد با آنها بی فایده است. بهترین روش برای مطیع کردن کودکان بدون فریاد زدن یا تهدید کردن چیست؟
با کمی خلاقیت و حوصله، می توانید حواس فرزندتان را به کار مورد نظر جلب نمایید. هنگامی که قرار است پزشک آمپولی را به کودکتان تزریق کند، یا مجبور هستید برای مدت طولانی در صف خرید فروشگاه منتظر بمانید با به کارگیری روش های زیر می توانید فکر او را به جای دیگری مشغول کنید.
۱) او را بخندانید.خنداندن کودکان بهترین راه برای مسواک زدن یا دارو دادن به آنها است.وقتی که آنها می خندند، نه تنها فکرشان به جای دیگری مشغول نیست بلکه دهانشان نیز کاملاً باز است. سعی کنید با گفتن جوک های بامزه و شکلک درآوردن فرزندانتان را بخندانید.
۲) خاطرات دوران کودکی خود را تعریف کنید. بهترین روش برای سرگرم کردن فرزندانتان در مواقع ضروری داستان گفتن است، حتی اگر داستان ساختگی باشد. به عنوان مثال: اگر در رستوران بودید و او در جای خود آرام و قرار نداشت، بگویید: «عزیزم تو می دانی، وقتی که مامان، بچه بود، او هرگز روی صندلی رستوران آرام نمی نشست، تا این که یک روز ...» در عین حال شما نیز می توانید قدرت تخیل خود را امتحان کنید. با گفتن داستان های طولانی، می توانید زمان بیشتری فرزندتان را سرگرم کنید.
۳) آهنگین و موزون صحبت کنید. معمولاً وقت خوابیدن بهترین زمان برای پشت گوش انداختن خیلی چیزها است، با لحنی موزون می توانید فرزندتان را به مسواک زدن و لباس خواب پوشیدن تشویق کنید. همچنین می توانید زمان آواز خواندن یک یا دو کلمه را اشتباه تلفظ کنید. با این کار حواس فرزندتان به اشتباه شما بیشتر از مسواک زدن جلب می شود.
۴) او را به رقابت در انجام یک کار خاص تشویق کنید. اگر فرزندتان باید کلاه سرش کند و دستکش بپوشد و آنها را زیر میز آشپزخانه پنهان می کند بگویید: «چرا روی سر مامان کلاه نمی گذاری و من هم آن یکی کلاه را سرت کنم.» با این کار با او در یک مسابقه شرکت کرده اید که «چه کسی می تواند زودتر کلاه سرش کند؟ شرط می بندم که برنده می شوم!»
۵) با تصوراتتان، حواس کودکان را پرت کنید. با صبر و حوصله و خلاقیت می توان کارهایی که به تحرک کمتری نیاز دارد مانند اندازه گیری درجه حرارت بدن را راحت تر انجام داد. هنگامی که از دماسنج استفاده می کنید، بگویید:«الآن یک فرشته کوچک اینجاست. می دانی او چه کار می کند؟» به همین صورت مکالمه را برای چند ثانیه یا چند دقیقه که لازم است او را آرام بنشیند ادامه دهید، «فرشته کوچک یک پشتک زد. وای چقدر جالب! الان او جلوی ما ایستاده!»
۶) تغییر صدا دهید. برای کودکان داستان های جالب با تغییر دادن صدایتان تعریف کنید مانند، صحبت کردن پیرزن بی دندان، صحبت کردن با گویش های مختلف، حرف زدن بچه گانه و یا هر تقلید صدایی که می توانید انجام دهید. به او بگویید «آیا می توانی شعر» یک توپ دارم، قل قلیه «را مانند آقا خرگوشه از حفظ بخوانی؟» با این کار به راحتی می توان کودکان را در اتاق انتظار پزشک آرام نگاه داشت (اگر چه در بسیاری از مطب ها، تصاویر زیبا و جالب وجود دارد.)
۷) لحظات شیرین را یادآوری کنید. هنگامی که ناخن پای فرزندتان به لبه فرش گیر می کند و لازم است که شما آن را بگیرید برای مخالفت نکردن او با این کار، در مورد موضوع یا ماجرای جالبی که قبلا ً اتفاق افتاده و مورد علاقه او است، صحبت کنید. مثلاً: «یادت می آید روزی که با پدرت پارک رفتی و به مرغابی های داخل دریاچه غذا دادی؟ مرغابی ها خیلی زیاد بودند. یک، دو، سه، چهار، پنج، بله پنج تا مرغابی. چگونه به آنها غذا دادی؟» وقتی که ناخن او را می گیرید همه جزئیات را برای او تعریف کنید و سعی کنید در ِیادآوری مطالبی که فراموش کرده اید،از او کمک بگیرید.
۸) رازی را به او بگویید.اگر تا ۱۵ دقیقه دیگه وقت دکتر دارید و فرزندتان سوار ماشین نمی شود، خم شده و در گوش او بگویید:«من یک راز خیلی مهمی را می خواهم به تو بگویم. می خواهی آن را بشنوی؟» وقتی که با سر «بله» گفت او را بغل کنید و چیزهای جالب و شیرینی را در گوشش بگویید، سپس با سرعت او را در صندلی ماشین قرار دهید.
۹) روی نکات مثبت تأکید بیشتری کنید. آیا فرزندتان از دست شستن قبل از شام یا شامپو زدن متنفر است؟ تعریف و تمجید کردن از یک مدل قدیمی ترفند خوبی است. بگویید: «هر وقت که سرت را با شامپو می شویی، موهایت بسیار زیبا و براق به نظر می رسند، همچنین بوی بسیار خوبی هم می دهند.» در همین زمان مقداری شامپو کف دستتان ریخته و آرام آرام آن را روی سر فرزندتان بریزید.
۱۰) او را غلغلک دهید. اگر با به کار بستن تمام این کارها شکست خوردید و به بن بست رسیدید، سعی کنید او را غلغلک دهید. این کار سریع، راحت و نشاط آور است. قبل از این که متوجه شوید، فرزندتان لباسش را پوشیده و یا دستش را شسته، و ممکن است شما از قهقهه زدن او ناراحت شوید ولی فراموش نکنید خودتان این کار را انجام داده اید.
● چند لحظه ژست بگیر!
نگرانید که چگونه می توانید از فرزندتان در یک آتلیه عکاسی، عکس بگیرید، برای راحتی کار از این سه روش استفاده کنید.با او مجسمه بازی کنید. در طول مسیر برای فرزندتان شرح دهید که هر دوی ما بازی می کنیم، وقتی که او را روی صندلی آتلیه می نشیند، شما کناردوربین بایستید. در همین زمان بگویید: «ایست، بی حرکت» کسی برنده است که موقع عکس گرفتن اصلاً تکان نخورد- بی حرکت، فقط کمی لبخند.به او جایزه دهید. بگویید که اگر هنگام عکس گرفتن تکان نخورد، آقای عکاس به او جایزه می دهد و بعد از عکس گرفتن به او جایزه دهید تا هدیه اش را باز کند. اجازه دهید عروسکش را همراه خود بیاورد. بگویید اگر بچه خوبی باشد و آرام بنشیند می تواند با عروسک مورد علاقه خود عکس بگیرد.
نگارش یافته توسط محمود قوچانی
منبع : ایران سهراب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست