سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
مطالعه اثرات غلظت های مختلف پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر صفات مورفولوژیک دستگاه گوارش و عملکرد جوجه های گوشتی
در این تحقیق تاثیر سطوح بالای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده آنها در یک آزمایش فاکتوریل ۲´۳ با دوسطح جو بدون پوشینه (صفر و ۳۰ درصد)، سه سطح آنزیم (صفر، ۳۰۰ و ۶۰۰ گرم در تن) و با استفاده از ۴۸۰ قطعه جوجه گوشتی از سویه آربورایکرز بررسی شد.
افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه ها (p<۰.۰۵)، فراوانی خمل های زبانی و ارتفاع خمل ها را در روده کوچک کاهش داد ولی فراوانی انواع دیگر خمل ها و همچنین غدد کریپت را افزایش داد (p<۰.۰۱).
افزودن آنزیم به جیره های آزمایشی اثر معنی داری بر صفات مورد مطالعه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر خصوصیات مرفولوژیک روده کوچک جوجه های گوشتی تاثیر منفی دارد، به طوری که می تواند سطح جذب را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد شود.
سیدداوود شریفی
فرید شریعتمداری
اکبر یعقوب فر
مسعود تشفام
فرید شریعتمداری
اکبر یعقوب فر
مسعود تشفام
منبع : پایگاه اطلاعات علمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست