سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

چرا جوان‌سازی می‌کنیم؟


چرا جوان‌سازی می‌کنیم؟
زنان‌ و مردان‌ سال‌هاست‌ که‌ برای‌ زیباتر کردن‌ چهره‌ خود از درون‌ درد می‌کشند و می‌کوشند به‌ هر دردسری‌ که‌ هست‌ خود را جذاب‌ جلوه‌ دهند.
ملکه‌ الیزابت‌ اول‌ در طول‌ حکومت‌ خود پوست‌ رنگ‌ پریده‌ را مد کرد. آن‌ روزها زنان‌ صورت‌ خود را با کرم‌های‌ سفیدکننده‌ که‌ ترکیبی‌ بود از زرده‌ تخم‌مرغ‌ ،سرب‌ و سرکه‌ می‌پوشاندند. این‌ معجون‌ جادویی‌ صورت‌ را درخشان‌ می‌کرد، اما کوچک‌ترین‌ خنده‌‌ کافی‌ بود تا صورت‌ زنان‌ ترک‌ بخورد و در مهمانی‌ها فرو بریزد! از سوی‌ دیگر سمی‌ بودن‌ این‌ معجون‌ به‌خاطر ترکیبات‌ سربی‌، جان‌ بسیاری‌ را گرفت‌. در قرن‌ هجدهم‌ زنان‌ بسیاری‌ مجبور شدند با پارچه‌های‌ سیاه‌ صورت‌ خود را بپوشانند تا لکه‌های‌ کرم‌های‌ سربی‌ روی‌ پوست‌شان‌ دیده‌ نشود. اما هیچ‌ کدام‌ از اینها باعث‌ نشد مردم‌ الیزابت‌ کبیر را نفرین‌ کنند یا دست‌ از ترفندهای‌ زیباسازی‌ بکشند. امروز عمل‌های‌ زیبایی‌ دیگر به‌ صورت‌ امری‌ عادی‌ درآمده‌اند. دیگر هیچ‌ کس‌ از دیدن‌ چسب‌های‌ زخم‌ و باندپیچی‌ روی‌ بینی‌ها تعجب‌ نمی‌کند. هر جا که‌ می‌نشینی‌ بحث‌ بر سر قیمت‌ این‌ قبیل‌ عمل‌هاست‌ و همه‌ به‌ دنبال‌ پزشکی‌ می‌گردند که‌ با کمترین‌ هزینه‌ آنها را تبدیل‌ به‌ زیباترین‌ آدم‌ دنیا کند.
تاکنون به خنده افراد مختلف توجه کرده‌اید، خنده‌هایی که با تغییر فرم تمام اجزا صورت معنا می‌یابند و با ایجاد چین‌های زیبای صورت دلپذیرتر و باور کردنی‌تر می‌شوند، حالا فرض کنید مثلا با تزریق بوتاکس و برای مدت محدودی فقط برای داشتن چهره‌ای با چین و چروک‌های کمتر زیبایی خنده‌هایتان را از دست بدهید و چهره‌‌ای ماسکه و بی‌روح را برای خودتان انتخاب کنید. چهره‌ای با یک لبخند مصنوعی، چهره‌ای که هنگام حرف زدن احساسی در آن مشاهده نمی‌شود، آیا واقعا چین‌های صورت همیشه زشت و نازیبا هستند؟
پزشکی که سابقه سال‌ها فعالیت در این زمینه را در کارنامه خود دارد می‌گوید: «به نظر من روحیه انسان خیلی مهم است، اگر واقعا کسی فکر می‌کند با انجام این کارها از نظر جسمی و روحی و روانی وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد، خوب است چون شادابی و نشاط را برای او به ارمغان می‌آورد اما افرادی که از روی هوس و از سر تفنن اقدام به این کارها می‌کنند نه تنها راضی نخواهند شد بلکه ممکن است با مشکلاتی هم روبرو شوند».
اگرچه روش‌های جراحی زیبایی به طور مداوم در حال تغییر هستند، اما هدف جراحی پلاستیک از سال ۱۹۳۱ که اولین بار توسط یک جراح آلمانی به نام جاکوز جوزف (۱۹۳۴-۱۸۶۵) شرح داده‌شد، ثابت مانده ‌است. او که پدر تخصص مدرن نامیده می‌شود، فرضیه‌های خود را در حین درمان سربازانی که در جنگ جهانی اول دچار تغییر شکل نامناسب در صورت شده بودند، مطرح کرد.
اومعتقد بود فردی که قیافه وی باعث زیان اجتماعی یا اقتصادی برای او شده‌است، به شدت کسی که مبتلا به بیماری ناتوان کننده است، دچار مشکلات روحی و روانی می‌شود. بنابراین نتیجه روانی جراحی زیبایی، همانند موفقیت فیزیکی آن با اهمیت است. اما آیا همه چیز به زیبایی خلاصه می‌شود؟ و آیا همه متقاضیان این اعمال دارای عیب ونقص جدی هستند و بعد از این جراحی‌ها و تغییرات به آرامش خواهند رسید؟ این روزها شاید درصد قابل ملاحظه‌ای از متقاضیان این اعمال نه برای رفع عیب و به صورت واقع‌بینانه بلکه فقط برای زیباتر شدن و گاه متفاوت بودن و به عبارتی کلاس و چشم و همچشمی اقدام به این کارها می‌کنند. اگر شما هم به دلیل بهبود زندگی و یا روابط خود با همسرتان و یا برای پیشرفت در کارها متوسل به بوتاکس و ژل و لیفت و ... می‌شوید، آیا مطمئن هستید به هدفتان خواهید رسید و چهره‌ای بهتر از قبل خواهید یافت؟
منبع : روزنامه تهران امروز