سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

شهید احمد فرپور خمامی


شهید احمد فرپور خمامی
«محمد فرپور خمامی» در سال ۱۳۲۱ در شهر رشت متولد شد و دوران كودكی را زیر سایهٔ محبت پدر كه از طلاب حوزه علمیه قم بود و مادری تحصیل كرده و متقی سپری كرد. در سن ۲ سالگی به همراه خانواده به تهران عزیمت نود و در ۱۴ سالگی غم از دست دادن پدر اولین تجربه تلخ زندگی‌اش شد. روزگار, محمد جوان را در میدان تحصیل و كار همزمان آب دیده ساخت چنانكه صبح‌ها در بازار پارچه‌فروش‌ها كار كرده, شبها به تحصیل می‌پرداخت تا اینكه سرانجام دیپلم ریاضی و طبیعی را با هم گرفت و بلافاصله در آموزشگاه ستوانی و همچنین دانشكده افسری پذیرفته شد و برای ادامهٔ تحصیل دانشكده افسری را انتخاب نمود. در همان ایام با دختری مؤمن و تحصیل كرده از خانواده‌ای مذهبی- كه بعد از انقلاب در زمرهٔ خانواده معظم شهدا قرار گرفتند- ازدواج كرد و همزمان با تولد اولین فرزندش, تحصیلات در دانشكده را به پایان رساند. با تولد دومین عطیه خداوندی, مقارن با ایام انقلاب به لشگر شاهرود منتقل شد.
خمامی در عین احساس مسئولیت نظامی در تكاپوی عشق به انقلاب و رهبر خویش همواره فعال و استوار بود تا آنجا كه در جریان مبارزات انقلابی نامش در لیست سیاه ساواك قرار گرفت. ولی پس از پیروزی انقلاب اجر استقامتش را به شهد شیرین صبر چشید. با شروع جنگ تحمیلی, در اوایل سال ۱۳۶۰ برای دفاع از اسلام و میهن اسلامی رهسپار جبهه شد و در عملیاتهای مختلفی شركت كرد و بارها در منطقه‌های عملیاتی در جبههٔ شلمچه و فكه با اصابت گلوله مستقیم و تركش به اعضای بدنش مجروح شد. او حتی پس از شیمیایی شدن نیز شوق پرواز را در سر می‌پروراند. خمامی پنج سال را با مسئولیت فرماندهی گردان در جبهه‌ها سپری كرد و در تاریخ ۱۰/۲/۱۳۶۵ در شمال فكه به اسارت دشمن درآمد.
روزگار اسارت او طبق وعدهٔ قبلی (آنچنان كه ندایی به او رسیده بود) تا روز میلاد با سعادت حضرت موسی بن جعفر (ع) ادامه یافت و در سال ۱۳۶۹ به آغوش گرم ملت و خانواده بازگشت و پس از مدتی, مسئولیت معاونت مدیریت طرح و برنامه «نزاجا» (۱) را بر عهده گرفت و خود نیز به تدریس قرآن كریم برای افسران ارتش پرداخت. تیمسار خمامی تا سال ۷۷ با مداومت بر قرائت زیارت عاشورا كه میراث گرانبهای دوران زندگی پربارش بود خود را به مرحلهٔ وصال كشاند. جراحات شیمیایی و لطمات دوران اسارت او را راهی بیمارستان كرد و مورد عمل جراحی قرار گرفت. تلاش پزشكان ثمری نبخشید و سرانجام در هفتمین روز ماه مبارك رمضان بعد از اذان صبح, عاشقی بی‌قرار از دروازهٔ فنای فی سبیل الله به میخانهٔ بقا شرفیاب شد.

۱) نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران
منبع : پایگاه اطلاع‌ رسانی صبح