سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
آش میوه، آش جایگزین
اغلب خانوادهها برای نهار یا عصرانه روز سیزدهبهدرشان قابلمه آش رشتهای بار میگذارند و اقوام دور هم با خوردن آش رشته، سیزدهشان را بهدر میکنند
درصورتی که از رسم و رسوم بگذریم، به جای آش رشته – که به خودی خود غذای پرحجم و سنگینی است – در کنار ۱۳ روز ناپرهیزی و همچنین خوردن تنقلات مختلف – بهخصوص آجیل – در روز سیزدهبهدر، یک کاسه آش میوه، هم بیشتر میچسبد و هم مفیدتر است.
آش میوه به خاطر داشتن انواع و اقسام میوههای خشک و برگهها، سبک و شستوشودهنده دستگاه گوارش است. اگر مایل باشید، میتوانید امسال این آش را جایگزین آش رشته کنید.
● مواد لازم:
▪ گوشت چرخکرده، ۵۰۰ گرم
▪ لوبیا قرمز، ۲۰۰ گرم [خواص لوبیا]
▪ نخود، ۲۰۰ گرم
▪ سبزی آش پاکشده، یک کیلوگرم
▪ پیاز متوسط، ۴ عدد [خواص پیاز]
▪ آلوی خورشی، ۲۰۰ گرم
▪ گوجه برقانی، ۲۰۰ گرم
▪ آلبالو خشکه، ۲۰۰ گرم
▪ برگه زردآلو، ۲۰۰ گرم
▪ قیسی، ۲۰۰ گرم
▪ برنج، ۱۰۰ گرم
▪ گندم پوستگرفته، ۲۰۰ گرم
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
▪ پودر نعناخشک، ۲ قاشق سوپخوری سرخالی [خواص نعنا]
● طرز تهیه:
۱) از شب قبل، نخود و لوبیا و همچنین برنج را در ظرفهای جداگانه خیس کنید.
ـ نکته: خیسکردن حبوبات برای کاهش تاثیر نفاخبودن آنهاست.
۲ ) ۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه موردنظر برای آش، مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن به اندازهای سرخ کنید که کمی طلاییرنگ شود، سپس گوشت چرخکرده را همراه مقداری نمک و فلفل به پیازداغ اضافه کرده و آنرا در روغن سرخ کنید.
۳ ) آب لوبیا و نخود را خالی کرده و حبوبات را داخل قابلمه بریزید. مقدار ۳ لیوان آب به آن بیفزایید و بگذارید تا نخود و لوبیا بپزد.
در این فاصله، گندم را در کاسهای حاوی آب خیس کرده و یکی دوبار آب آن را عوض کنید. بعد از اینکه حبوبات پخته شد، گندم را اضافه کنید.
۴ ) زمان اضافهکردن برنج و سبزی هنگامی است که گندم نیمپز شده باشد. پس از ریختن سبزی و برنج، در ظرف را بگذارید و مدتی حرارتدادن را ادامه دهید تا سبزی هم کاملا بپزد.
ـ نکته: اگر در طول پخت سبزی، آب آش کم شد، به آن آب جوشیده اضافه کنید.
۵) در این فاصله، میوههای خشک را داخل کاسهای بریزید و پس از اضافهکردن مقداری آب سرد به آن، بگذارید حدود نیمساعت خیس بخورد.
بعد از این مدت، میوهها را داخل آش بریزید و حرارت اجاقگاز را کم کرده و مدتی صبر کنید تا همه مواد خوب پخته شود و آش جابیفتد.
ـ نکته: اگر شما یا دیگر اعضای خانوادهتان طبعی شیرینپسند دارید، میتوانید یک یا دو قاشق شکر نیز به آش بیفزایید.
● برای تزئین روی آش:
در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
از طرف دیگر ۲ عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. بعد از آنکه آش را داخل کاسه ریختید، روی آن را با نعناداغ و پیازداغ تزئین کنید.
ـ نکته: شما حتی میتوانید مقداری از میوههای خشک و حتی نخود و لوبیای پخته را به صورت جداگانه نگه داشته و برای تزئین روی آش از آنها هم استفاده کنید.
منبع : همشهری آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست