یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

چند مبارزه مهیب و دو شکست غیرمنتظره!


چند مبارزه مهیب و دو شکست غیرمنتظره!
یوکوهاما، مارس ۲۰۰۷ - در این شب مدافع عنوان قهرمانی جایزه بزرگ جهانی K-۱ سمی شیلت از هلند، بوکسور با سابقه‌ ری سیفو از نیوزلند را تاک اوت کرد تا اولین مبارزی باشد که کمربند عنوان جدید قوی سنگین k-۱ را پوشیده باشد. علاوه بر آن شیلت به‌عنوان ولین مبارز k-۱ که تاکنون سیفو را تاک اوت کرده است شناخته شد.
پانزدهمین اصل k-۱ با حضور چند تن از ستارگان در کنار مبارزان جویای نام و انجام چند مبارزه مهیب و دو شکست غیرمنتظره کلید خورد.
FEG که بر k-۱ نظارت دارد. در این مسابقات دو رده وزنی جدید را راه‌اندازی کرد. رده قوی سنگین برای مبارزان بالای ۱۰۰ کیلو و رده سنگین وزن برای مبارزان ۷۰ تا ۱۰۰ کیلو که ما بین رده موجود مکس جهانی و رده جدید فوق سنگین است.
در حادثه اصلی شاهد به میدان رفتن شیلت و سیفو برای کسب کمربند فوق سنگین بودیم. دو مبارز آماده و متمرکز بودند و در اوایل کار به تبادل لگدهای کوتاه پرداختند. سیفو با طفره رفتن‌های ماهرانه و تکنیک‌های حساب شده شامل لگدهای کوتاه مشت‌های چرخشی و عقب و به‌خصوص مشت‌های اورهند و هوگ‌های بومرنگی بر ۲۷ سانتی‌متر کوتاهی قدش نسبت به حریف فائق آمد. شیلت نمی‌توانست بر سیفو مسلط شود یا از ضربات زانویش به صورت مؤثری استفاده نماید و همچنانکه راند اول پیش می‌رفت، سیفو اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کرد. هنگامی‌که دو گاردش را انداخت تا شیلت را دعوت به جلو آمدن کند، تماشاگران جوان به شدت شروع به تشویق او کردند و این کارش را تأیید نمودند.
وقتی در لحظه به صدا درآمدن زنگ پایان راند، سیفو یک هوک جیپ با انرژی کافی به شلت زده او را به زمین انداخت. جمعیت بر روی پاهایشان خیز برداشتند. در شبی که مملو از اولین‌ها بود، این هم اولین بازی بود که شیلت در یک مبارزه k-۱ تاک دان می‌شد.
هنگامی که زنگ به علامت آغاز راند دوم به صدا درآمد، جو پرشوری در سالن یوکوهاما ایجاد شد. شیلت حریف را به گوشه رینگ کشاند و تلاش کرد با زانوهایش کار کند اما سیفو خود را از خطر نجات داد و خونسردانه یک لگد رو به جلو به شیلت زد و برای زدن یک ضربه مشت به جلو حمله کرد اما افسوس که شیلت با یک مشت منتظر او بود، یک مشت مستقیم چپ که با توجه به حرکت رویه جلوی سیفو شدیدتر شد و انرژی جنبشی بیش از حدی پیدا کرد تا کیوی را به زمین بیندازد و پیروزی با نتیجه تاک اوت و همچنین کمربند را نصیب شیلت نماید.
پس از آن شیلت گفت: ”من در حالی‌که انگشت مشت پای چپم در رفته بود مبارزه می‌کردم. به لحاظ روحی آماده بودم. اما نمی‌توانستم آنطور که می‌خواهم لگد بزنم. وی برای بستن مبارزه و زدن مشت نقشه خوبی داشت اما من هم حریف ساده‌ای نیستم“.
همچنین در برنامه این شب دو مبارزه نیز برای شناخت مبارزان مسابقه کسب عنوان اولین قهرمان سنگین وزن k-۱ که ۲۸ آوریل در هوتولولو، هاوائی برگزار می‌شود، گنجانده شده بود.
در اولین مسابقه، که یک نبرد بسیار مهیج بود، بدرهری مراکشی به مصاف روسلان کاراتف روسی رفت. این یک مبارزه انتقامی بود، چرا که در مسابقات حذفی فینال WGP اوزاکادام در سپتامبر گذشته، هری به شدت اعتراض داشت که پس از دریافت ضربه دیرهنگام کاراتف داور زود پااین مبارزه را اعلام کرده بود.
در اینجا کاراتف همانند یک اسلحه مسلح شده آمد و خیلی سریع فاصله را کم کرد و شروع به زدن ضربات مشت کرد در حالی که هری با آخرین توانائی که داشت با لنگ‌هایش دست به ضدحمله زد و راند اول با مبارزه‌ای بسیار سریع طی شد.
در این راند کاراتف چند ضربه به حریف زد اما هیر هم لگدهای بلند خوبی به هدف رساند. راند دوم بیرحمانه‌تر بود. کاراتف به زدن ضربات مشت ادامه داد و هری همه نوع لگدی به‌کار برد. کاراتف به فشار خود ادامه داد و در اواسط راند هری به روی طناب‌ها پرتاب شدهٔ کاراتف او را به داخل رینگ کشید. در حالی‌که شدت مبارزه بالا رفته بود کاراتف به صورتی تهاجمی یک اپرکات و یک هوک چپ به حریف زد تا یک امتیاز تک دان به‌دست آورد.
هری شمارش را قطع کرد و پس از شروع مجدد خیلی ماهرانه به بدنش قوس داد تا اجازه دهد ضربه چپ کاراتف از کنار صورتش عبور کند و سپس بلافاصله یک مشت مستقیم راست شلیک کرد یک حمله عالی که برخورد کامل با هدف داشت و کاراتف را روی تشک انداخت. مبارز روسی توان قطع کردن شمارش را نداشت و پیروزی با نتیجه تاک اوت هری را راهی هاوائی کرد.
هری پس از طی دور پیروزی گفت: ”می‌خواهم از روسلان تشکر کنم چون هر دو ما با هم این مبارزه را شکل دادیم و بر روی رینگ می‌خواهم بگویم که در ماه آوریل کمربند سنگین وزن k-۱ را از آن من خواهد بود“.
در رقابتی برای شناخت نماینده ژاپن در هاوائی، مبارز سیدوکای کان کار با سابقه موساشی و یوسوکه فوجی مونو که سال گذشته GP آسیا را فتح کرده بود به مصاف هم رفتند. دو مبارز در راند اول با لگدهای کوتاه به محک یکدیگر پرداختتد. ببشتر زمان راند دوم هم به همین صورت سپری شد، لگدهای کوتاه اما بسیار کم‌ارزش به‌طوری که جمعیت با سروصدای خود عدم رضایتشان را از این وضعیت نشان دادند و داور هم یکبار که دو مبارز در آغوش هم بودند به آنها اخطار داد.
فوجی مونو در کل فعالیت بیشتری از خود نشان داد و به‌خصوص در ارند سوم تا زنگ پایان مبارزه حملات بیشتری صورت داد. وقتی امتیازات اعلام شد، یک داور به سود فوجی مونو رای داد اما دو داور دیگر رأی به تساوی دادند و کار راند اضافه کشیده شد.
کارگزار قوانین k-۱ نوبواکی کاکودا که آشکارا از این وضع مبارزه ناراحت شده بود، چند لحظه‌ای داخل رینگ شد و به نوعی به مبارزان التماس کرد که تحرک بیشتری داشته باشند. در اواسط راند اضافه، فوجی مونو یک لگد بلند پرتا بکرد که موساشی را به روی تشک انداخت. فوجی مونو با پیروزی با نتیجه تاک اوت به مبارزه تعیین قهرمان سنگین وزن در هاوائی برابر هری راه پیدا کرد. پس از آن فوجی مونو گفت: ”هنگامی‌که کاکودا حر‌ف‌هایش را زد، تمرکز بیشتری برای مبارزه پیدا کردم. می‌دانستم که موساشی چه کار می‌خواهد بکند و در لحظه مناسب لگد بلند را زدم“.
سایر مسابقات این شب با مبارزه‌ای ما بین کیک بوکسور فرانسوی، سیریل ابیدی که اولین مبارزش در رینگ k-۱ را در سال جاری برگزار می‌کرد و مبارز کاراته کار میتسوگو نودا از ژاپن آغاز شد.
در راند اول که چندان هم تکنیکی نبود، ابیدی یک هوک چپ و یک لگد رو به جلوی راست زد. نودا هم علی‌رغم اینکه به خاطر گرفتن حریف با تذکر مواجه شد، اما برای آنکه یاد از حریف عقب نیفتد، چند حمله خوب صورت داد در اوایل راند دوم مبارز ژاپنی بارانی از ضربات مشت به حریف زد تا شمارش در حالت سرپا برای حریف صورت گیرد.
در ثانیه‌های باقی مانده راند ابیدی خیلی بی‌تفاوت در کنار طناب‌ها باقی ماند برخورد سرهای دو مبارز، شکافی بالای چشم نودا ایجاد کرد، اما پس از معاینه پزشک اعلام شد مشکلی وجود ندارد. در راند سوم و راند پایانی، پس از معاینه مجددی که پزشک از نودا به عمل آورد ابیدی سرانجام یک حمله جاندار ترتیب داد. اما دیگر خیلی دیر شده بود و داوران با اتفاق آراء، نودا را پیروز میدان اعلام کردند.
در مبارزه بعدی مدافع عنوان قهرمانی k-۱ آمریکا، چالبد دی فاست از آلمان به‌علت ابتلاء به آنفولانزا در میدان حاضر نشده بود و در نتیجه هم باشگاهی او در باشگاه گولدن گلوری، گوکان ساکی از ترکیه به جای او در برابر مبارز محکم ژاپنی، هیرومی آمادا قرار گرفت.
در اینجا آمادا چند لگد کوتاه از ساکی دریافت کرد. تا راند دوم اثر تجمعی این ضربات برای آمادا مشکل ایجاد کرده بود و او را در کاهش فاصله برای زدن مشت ناتوان کرده بود او از درد به خود می‌پیچید در اواخر راند آمادا گلد می‌زد و در یک لحظه رویش را از حریف برگرداند و همین علت شمارش در حالت سرپا برایش صورت گرفت.
چند ثانیه بعد در لحظه به صدا درآمدن زنگ، آمادا روی تشک افتاد و مربی‌اش چاره‌ای جز پرتاب حوله به داخل رینگ نداشت تا به این ترتیب ساکی به پیروزی برسد در سومین مبارزه شاهد به میدان رفتن کیوکوشین کار خلاق روس، الکساندر پیچکوتوف در برابر یکی از قد بلندترین مبارزان ژاپن، مبارز کیک بوکسور، هیراکو هوری با ۱۹۸ سانتی‌متر قد بودیم. در این میدان پیچکوتوف تشنه با تمرکزتر نشان داد و همیشه با ضد حملات، طفره رفتن‌ها و دفاع‌هایش بهتر نشان داد. در اواسط راند اول مبارز روسی یک لگد چرخشی از عقب محکم زد که به هدف نخورد اما با چالاکی فراوان با یک مشت مستقیم چپ به کار ادامه داد و یک امتیاز تاک دان به دست آورد. بلافاصله پس از آن دو هوگ چپ دومین امتیاز تاک دان را نصیب پیچکوتوف نمود.
درست پیش از به صدا درآمدن زنگ پایان راند اول، مجدداً هوری قربانی یکی دیگر از ضربات چپ پیچکوتوف شد و به زمین افتاد. سه تاک دان در یک راند و پایان مبارزه و یک پیروزی روحیه‌بخش برای پیچکوتوف.
در نبردی میان اساتید کاراته، مبارز همیشه امیدوار ژاپنی تسویوشی تاکاساکو در برابر حریف تمرینی سابق الکس ایگناشوف، زابیت صمدوف از بلاروس ظاهر شد. سرعت و کار پای صمدوف مکرراً باعث برتری او شد و او در این میدان نمایش خوبی ارائه کرد. راند اول با یک حمله مشت تماشائی و سنگین از صمدوف به پایان رسید. در راند دوم صمدوف به حملات خود ادامه داد و یک هوک راست محکم به حریف زد. تاکاساکو از اندام‌های بلندش به‌صورت مؤثری استفاده نمی‌کرد. در راند سوم صمدوف مجدداً توانست همانطور که می‌خواست بسیار مؤثر و نافذ حرکت نماید. مبارز بلاروسی به‌خصوص در ضد حملاتش در برابر حملات پای معدود تاکاساکو خوب کار می‌کرد و در پایان با اتفاق آراء به پیروزی رسید.
مبارز محبوب فرانسوی، ژروم لوبنر، یکی از بزرگترین مبارزان این شب بود که پذیرفته بود برابر جوئیجی ساوایا شیکی، یک کیک بوکسور نسبتاً ناشناخته ژاپنی که از او ۱۲ سال کوچکتر، ۲۰ کیلو لاغرتر بود به میدان برود.
لوبنر خیلی راحت و خونسرد نشان می‌داد و در حالی‌که ساوایا شیکی حول او دور می‌زد. مرکز رینگ را در اختیار گرفته بود و سپس آن اتفاق رخ داد، درست در لحظه‌ای که لوبنر با یک ضربه راست به جلو گام برداشت، ساوایاشیکی با یک ضربه راست سریع ضدحمله کرد و مبارز فرانسوی را به زمین انداخت. نفس‌ها در سینه جمعیت حبس شد و سپس به تشویق پرداختند. وقتی زنگ پایان راند به صدا درآمد، لوبنر اصلاً راضی به‌نظر نمی‌رسید.
در راند دوم مجدداً ساوایا شیکی شروع به دور زدن حریف کرد. لوبنر تلاش کرد تا حرکت او را قطع نماید. اما زمان زیادی را بیهوده برای دنبال کردن و به دام انداختن حریف تلف کرد. وقتی لوبنر نزدیک می‌شد، قادر نبود که از گارد حریف عبور کند و با ضربات راست مؤثر او مواجه می‌شد. در اواخر راند سوم یکی از همین ضدحملات از جانب ساوایا شیکی، یک هوک محکم، سر لوبنر را به شدت به سمت چپ برگرداند و محافظ دهانش را به بیرون پرتاب نمود و امیدهایش را ناامید ساخت این تاک دان دوم باعث شد تا در پایان ساوایا شیکی ۳۲ ساله با اکثریت آراء به پیروزی برسد.
مبارزه دیگری که استقبال فراوانی از آن شد، نبردی مابین مبارز بزرگ‌جثه کره‌ای هونگ مان جوی و بوکسور آمریکائی مایتی مو بود. یک نبرد پرنشاط ما بین هیکل و قدرت، نمایشی که تا مدت‌ها در خطاره‌ها بایستی می‌ماند. مو برای فائق آمدن به ۳۳ سانتی‌متر برتری قدی حریف، مجبور بود به هر وسیله ممکن مشت‌هایش را رو به بالا به سر جوی بزند.
مبارز آمریکائی دائم جست و خیز می‌کرد و بالاخره به نتیجه رسید و با یک اورهند در اواخر راند اول تماشاگران را به وجدآورد. در راند دوم، به‌نظر می‌رسید جوری مردد است که از هیکلش به چه نحوی استفاده نماید و در حالی که همانند خرسی که رو به پائین نگاه می‌کند و مشغول فکر است که چگونه حریفش را مغلوب کند، مو کار خودش را انجام داد. او ابتدا یک ضربه چپ خود را به هدف نشاند و خونسردانه دست جلوی چوی را به پائین کشید و سپس ناگهان یک ضربه راست رو به ‌بالا به آرواره بزرگ مبارز کره‌ای زد. جوی روی تشک فرو افتاد و برای مدتی طولانی همانجا ماند.
این یک پیروزی حماسی برابر هرکول بود هنگامی که سرانجام جوی پاهایش را پیدا کرد اولین کاری که کرد تعظیم و احترام بود و سپس لبخندی بر صورت پهنش ظاهر شد. او به گرمی به حریف جنگنده‌اش تبریک گفت.
مو در مصاحبه‌اش پس از مبارزه خنده‌کنان گفت: ”او پسر بزرگی است و وقتی به زمین می‌افتد به‌نظر می‌رسد همه چیز را با خودش پائین می‌آورد. من از هیچ مبارزی نمی‌ترسم، بزرگ یا کوچک. آنها هم نقاط ضعف خودشان را دارند و هم به زمین می‌افتند، پیغام من این است که مو بازگشته است و در حال صعود کردن است“.
منبع : مجله‌رزم‌آور