پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
”ورزش“ در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی
![”ورزش“ در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی](/mag/i/2/yo7gq.jpg)
طبعاً همه موضوعات و پدیدههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... در شمول این حرکت قرار دارند و هرکدام از آنها با کارکردها و ظرفیتهای خود میتوانند در جهت تحقق این مهم برآیند که در این میان ورزش و تربیت بدنی نیز میتواند جایگاهی اثربخش و قابل توجه را دارا باشد.
امروزه ورش بهعنوان یک پدیده گسترده و فرابخشی، نقشهائی بسیار مؤثر و چندگانه را در جوامع ایفا میکند.
تأثیر بهسزای این پدیده در جهان امروز در بخشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی چنان است که بهصورتی ابزاری مؤثر و کارآمد در عرصههای ملی و بینالمللی ایفای نقش مینماید. در کشور ما نیز خوشبختانه ورزش از جایگاه مؤثر و کارآمدی در عرصههای مختلف برخوردار بوده و توانسته است در مقاطع گوناگون انتظارات کشور را در ابعاد مرتبط با خود پاسخ دهد. از جمله کارکردهای ورزش در موضوع انسجام اسلامی و اتحاد ملی را میتوان زبان گویا و مشترک آن در بین همه اقوام و ملل دانست.
جایگاه امروزین ورزش در همه کشورها در جهت انسجام بخشیدن بین اقشار مختلف یک ملت و ایجاد هماهنگی و وحدت میان آنان بهگونهای است که از آن بهعنوان قویترین و مؤثرترین ابزار فرهنگی یاد میشود. در بعد بینالملل نیز ورزش نشان داده است که میتواند بهعنوان یک زبان مؤثر بینالمللی در جهت ایجاد تفاهم، دولتی و صلح بین دو یا چند کشور و حتی همه کشورهای جهان نقش و سهم مؤثری داشته باشد. تا جائیکه سازمان ملل متحد نیز در جهت ایجاد و توسعه صلح در بین کشورها، دیپلماسی ورزش را کارآمدتر و مؤثرتر از بخشهای سیاسی مدنظر قرار میدهد.
در چنین شرایطی طبیعی است که دستگاهها و نهادهای مسئول ورزش کشور در جهت خواست رهبری نظام مبنی بر حرکت در مسیر تحقق اتحاد ملی و انسجام اسلامی، باید نقشی فراتر و گستردهتر از قبل برای خود در نظر گرفته و براساس یک برنامه مدون و با بهکارگیری همه ظرفیتهای فعال و غیرفعال ورزش در ابعاد داخلی و بینالمللی، به تحقق این موضوع مهم اهتمام ورزند. خوشبختانه اخبار خوبی در رابطه با برنامهریزی برگزاری المپاید ورزشی ایرانیان از سوی سازمان تربیت بدنی بهگوش میرسد و انتظار میرود این حرکت گامی مؤثر در جهت ایجاد شور و نشاط ملی و تحقق وحدت و اتحاد همه ایرانیان باشد.
در بعد بینالملل نیز باید اذعان داشت که ما هنوز نتوانستهایم منطبق با ظرفیتهای داخلی ورزش حرکتی درخور و شایسته در جهت ایجاد انسجام اسلامی بین مسلمانان و کشورهای اسلامی داشته باشیم. شاید ضعف عمده ورزش در بعد بینالملل، همین موضوع دیپلماسی ورزشی است که دلیل عمده آن نیز نبود یک برنامه استراتژیک در این زمینه و ضعف ارتباطات بین نهادها و دستگاههای فرهنگی، ورزشی و سیاسی کشور است که ماحصل آن از دست رفتن فرصتهائی طلائی در ابعاد مختلف برای کشور بوده است. امید آنکه در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی و در جهت از بین رفتن این نقیصه جدی و مهم در عرصه ورزش و دیپلماسی کشور، شاهد شکلگیری یک حرکت اساسی آنهم با رویکرد تقویت انسجام اسلامی در بین کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان با گفتمان ورزشی باشیم.
سیدعبدالحمید احمدی
منبع : ماهنامه علمی تحلیلی و آموزشی ورزش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست