چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
معامله تسلیحاتی پنهانی عراق؟
در گوشهای پنهانی از فرودگاه پرتردد فیومی چینو رم، ماموران پلیس بیسروصدا بارهای كنترل شده مسافری را به دنبال یافتن مواد مخدر تفتیش میكنند. اما آنچه مییابند كاتالوگی مربوط به اسلحه است كه سرنخی بزرگتر در اختیارشان میگذارد.
این كاتالوگ كارآگاهان ضدمافیا را در پی یك ماه استراق مكالمات تلفنی و كنترل نامههای الكترونیكی (ایمیل)، به داخل معاملاتی عظیم در بازار سیاه اسلحه بین شركای عراقی و ایتالیایی سوق داد كه بر سر بیش از صد هزار سلاح خودكار ساخت روسیه برای عراق چانه میزنند: در حالی كه این معامله پنهانی ۴۰ میلیون دلاری نزدیك به پایان بود پلیس ایتالیا دست به كار شد و اقدام به دستگیری عوامل آن كرد.
ظاهرا دولت عراق از این ماجرا خبر داشت و فرماندهی امریكا در عراق از آن بیخبر بود.
این كه چرا این مقامات به بازار سیاه متوسل شدند و قرار بود سلاحها به كجا فرستاده شود، معلوم نیست.
از مقداری از سلاحهایی كه امریكا برای پلیس و ارتش عراق خرید نشانی نیست كه احتمالا به دست شورشیان یا عوامل جنگهای فرقهای افتاده است. از این گذشته برنامه تعویض سلاحهای AK-۴۷ ارتش با سلاحهای امریكایی M-۱۶ ممكن است سلاحهای تهاجمی بیشتری را به بازار سیاه اسلحه عراق سرازیر كند و وجود سلاحهای رایگان برای همه ظاهرا باعث خروج آنها از عراق شده است: همسایگان عراق شكایت دارند سلاحهای امریكایی از عراق به دست عوامل ضد دولتی در خاك این كشورها سرازیر شده است.
دلال عراقی معامله تسلیحاتی با ایتالیا در ایمیلهای خود گفته بود این معامله از تایید رسمی امریكا برخوردار است. اما یك سخنگوی امریكایی در بغداد این موضوع را رد كرد. سرهنگ دوم دانیل ویلیامز از سازمانی كه بر تجهیز و آموزش پلیس و ارتش عراق نظارت دارد، گفت: مقامات عراقی خبری از این معامله به ما نداده بودند.
عملیات پارابلوم، بازرسیها به رهبری داریو راتزی، بازپرس ضد مافیا در شهر پروجیا در بخش مركزی ایتالیا از سال ۲۰۰۵ به عنوان تحقیقاتی عادی درباره قاچاق مواد مخدر به وسیله رهبران جرایم سازمان یافته و معامله تسلیحاتی آنها با لیبی آغاز شد و كار به معامله تسلیحاتی با عراق گسترش یافت.
مدارك دادگاهی نشان میدهد اوایل سال گذشته هنگامی كه پلیس به طور پنهانی بار یكی از قاچاقچیان را كه عازم سفر به لیبی بود در فرودگاهی در ایتالیا باز كرد، در آنها كلاهخود، جلیقههای ضد گلوله و كاتالوگ سلاحها را پیدا كرد.
ماموران راتزی با استراق مكالمات تلفنی و كنترل پنهانی ایمیلها به راز گروهی از تجار ایتالیایی دست یافتند كه درصدد فروش اسلحه به لیبی و عراق در اواخر سال ۲۰۰۶ بودند و قرار بود این كار را از طریق ایجاد شركتهایی در مالت و قبرس انجام دهند.
۴ ایتالیایی دستگیر شده و به اتهام ایجاد اتحادیههای مافیایی و قاچاق اسلحه – معامله تسلیحاتی بدون اجازه دولت – منتظر محاكمه هستند. ایتالیایی پنجمی نیز به آفریقا گریخته و تحت تعقیب است.
راتزی مینویسد عجیب است كه دولت تحت حمایت امریكا در عراق دنبال خرید سلاح از بازار سیاه باشد.
پلیس ایتالیا میگوید: موضوع این معامله تسلیحاتی در نوامبر گذشته آغاز شد كه یك شركت بازرگانی با ارسال ایمیلی به ماسیمو بتینوتی ۳۹ ساله، صاحب شركت MIR در مالت از وی پرسید میتواند ۱۰۰ هزار قبضه سلاح تهاجمی AK-۴۷ و ۱۰ هزار قبضه مسلسل در اختیار وزارت كشور عراق بگذارد.
منبع: آسوشیتدپرس
مترجم: علی كسمایی
مترجم: علی كسمایی
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست