یکشنبه, ۱۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 8 September, 2024
مجله ویستا
آغاز رقابت ستارگان دوومیدانی آسیا
هفدهمین دوره مسابقه های دوومیدانی قهرمانی آسیا از امروز با حضور نمایندگان سی وپنج کشور از جمله هجده ورزشکار ایرانی در شهر امان پایتخت کشور اردن آغاز می شود. با توجه به مقایسه آخرین رکوردهای نمایندگان ایران نسبت به سایر شرکت کنندگان، احتمال کسب تاریخی ترین نتایج دوومیدانی برای تیم ایران می رود. اسامی حدود ۴۰۰ دوومیدانی کار زن و مرد برای حضور در مسابقه ها اعلام شده است که طی آن نمایندگان ایران شرایط خوبی برای کسب مدال در مواد مختلف دارند.
● ۴۰۰ متر
در این ماده دو ورزشکار از ایران حضور دارند. محمد عاکفیان و رضا بوعذار قرار است در این رقابت با بیست وسه ورزشکار دیگر مسابقه دهند؛ اما در میان همه شرکت کنندگان ۴۰۰ متر، رضا بوعذار با رکورد ۴۶ ثانیه و ۳۷ صدم ثانیه در مکان پنجم بهترین رکوردهای این ماده قرار دارد. محمد عاکفیان هم در این استارت لیست ششم است. در این مسابقه رقابت اصلی بین دوندگانی از ایران، کویت، هند و سریلانکا برای کسب مدال خواهد بود. بوعذار و عاکفیان در این رقابت کار بسیار سختی برای کسب مدال پیش رو دارند.
● ۸۰۰ متر
در این ماده هم ایران با دو نماینده حضور خواهد داشت. سجاد مرادی و احسان مهاجرشجاعی دوندگان ایران در این ماده هستند که باید با چهارده ورزشکار دیگر رقابت کنند. رکورد سجاد مرادی در میان همه شرکت کنندگان رکورد سوم و رکورد مهاجر شجاعی چهارم است. در این لیست ورودی محمد العزمی و محمد الصالحی به ترتیب از کشورهای کویت و عربستان به عنوان مهم ترین رقیبان دوندگان ایرانی محسوب می شوند.
البته هنوز مشخص نیست که دونده کویتی در ۸۰۰ متر شرکت می کند. با این حال هر دو دونده ایرانی برای کسب مدال وارد پیست می شوند. در این میان یک بدشانسی از آخرین مرحله لیگ دوومیدانی ایران همراه احسان مهاجر شجاعی شده که امیدواریم این مشکل در رقابت ها گریبانگیر او نشود. در دو ۸۰۰ متر در دو رقابت پیشین قهرمانی آسیا (بازی های ۲۰۰۶ دوحه و مسابقه های ۲۰۰۵ اینچه اون) دوندگان ایرانی دو مدال برنز کسب کرده اند و در این دوره شرایط به گونه ای فراهم است که حتی به مدال طلا یا به مدالی بهتر از برنز می توانیم دست پیدا کنیم.
● ۱۵۰۰ متر
در این ماده، قرار است سجاد مرادی که به تازگی رکورددار ایران شده با چهارده حریف دیگر خود رقابت کند. البته در حالی که او را از هم اکنون می توان یکی از شانس های اصلی کسب مدال در این ماده محسوب کرد، اما برای رسیدن به این هدف مهم باید با دوندگان قطر، ژاپن و عربستان سعودی جدال کند. سجاد مرادی با کسب مدال در این ماده می تواند خود را در هر دو ماده ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر صاحب مدال کند. این در حالی است که او در هر دو این ماده ها سهمیه ورودی B به بازی های المپیک پکن را کسب کرده و نخستین ورزشکار ایرانی است که به این مهم دست یافته است.
● ۵ و ۱۰ هزار متر
در هر دو این مواد، تیم ایران یک نفر را دارد و آن هم امید مهرابی قهرمان سال های اخیر ایران در دوهای استقامت است که زیر نظر قهرمان سابق این دوها یعنی جعفر باباخانی کار می کند. مهرابی کار بسیار سختی را پیش رو دارد، چرا که با وجود دوندگان استقامتی آفریقایی الاصل در میان کشورهای آسیایی و رشد قهرمانان برخی کشورها در دوهای استقامت کار نماینده ایران سخت تر شده است؛ اما همین که یک نماینده از دوهای استقامت ایران در این دوره از مسابقه ها شرکت کرده، جای خوشحالی دارد. البته شاید مهرابی به جای حضور در دو ۱۰ هزار متر در دو ۳ هزار متر با مانع که شانس بیشتری دارد شرکت کند.
● ۱۱۰ متر با مانع
گرچه در بین استارت لیست اولیه مسابقه ها بهترین رکورد عسگری که برای دو سال پیش است، در میان همه رکوردها سوم است اما نکته این جاست که روح الله عسگری رکورددار دو ۱۱۰ متر با مانع ایران در ماه های اخیر آن چنان آماده نیست و با رکوردهای اصلی خود فاصله دارد. با توجه به شرایط موجود اگر او بتواند به رکورد ۱۳ ثانیه و ۸۰ صدم ثانیه برسد، به طور حتم می توان بر روی مدال او حساب کرد، اما در غیر این صورت، شانسی برای کسب مدال ندارد. این در حالی است که عسگری در سال ۲۰۰۵ مدال برنز آسیا را در این ماده کسب کرده بود.
● ۴۰۰ متر با مانع
در شرایط عادی غلامرضا کریمی با رکوردی که دارد، در مکان هشتم است؛ اما احتمال اینکه او بتواند رکورد ایران را که در اختیار خودش است، بشکند زیاد است و در این صورت می توان به حضور او در بین پنج نفر نخست آسیا امیدوار بود. او در سه دوره مسابقه های جایزه بزرگ آسیا عملکرد چندان مناسبی نداشت؛ اما به اردن آمده تا با یک رکورد خوب به ایران بازگردد.
● پرش طول
علیرضا حبیبی هفته پیش رکورد ایران را شکست تا در قالب تیم ملی دوومیدانی به اردن بیاید. اما با این رکورد هم نمی توان به کسب مدال حبیبی امیدوار بود، چرا که با احتساب همین رکورد او در استارت لیست مسابقه ها در مکان دهم قرار دارد. برای تیم ایران همین که حبیبی به عنوان نخستین ورزشکار در اولین روز رقابت ها بتواند رکورد ایران را بشکند و به مرحله بعدی راه پیدا کند کافی است.
● پرش سه گام
در پرش سه گام هم وضعیتی بهتر از پرش طول نداریم، در این ماده افشین داغرحمادی با رکورد ۱۶ متر و ۳۸ سانتی متر که رکورد ایران است و آن را در ابتدای فصل ثبت کرده در میان آسیایی ها دهم است. دو نکته بسیار مهم ما را از امیدواری به کسب مدال پرش سه گام تا حدودی ناامید می کند. اول اینکه سطح شرکت کنندگان این ماده نسبت به نماینده ایران بالاتر است و دوم اینکه حتی افشین در چند مسابقه اخیر فاصله زیادی با رکوردهای اصلی خود گرفته است. با این حال بزرگ ترین کار برای او که در آخرین روز مسابقه ها با حریفان رقابت می کند شکستن مجدد رکورد ایران است.
● پرش با نیزه
در این ماده یک ورزشکار از چین رکوردی حدود ۵ متر و ۶۱ سانتی متر دارد و سه ورزشکار دیگر به همراه محمدمحسن ربانی رکورد ۵ متر و ۳۰ سانتی متر را دارند. در حقیقت نفر چهارم بازی های آسیایی دوحه، این بار برای کسب مدال به اردن آمده است و به هر ترتیبی که شده می خواهد بدون مدال به ایران بازنگردد. محسن ربانی هم شانس بسیار بالایی دارد که یک مدال تاریخی در پرش با نیزه که هنوز نداشته ایم را کسب کند. امیدواریم ربانی بتواند هم رکورد ایران را بشکند و هم نخستین مدال پرش با نیزه را برای ایران به ارمغان آورد.
● پرتاب وزنه
در این ماده دو ورزشکار از قطر و چین تایپه رکوردهایی بالاتر از بیست متر را دارند. اما مهدی شاهرخی که به همراه مربی اش در اردن حضور دارد نه تنها به دنبال شکستن رکورد ایران و کسب مدال آسیاست، بلکه به کسب سهمیه ورودی المپیک که ۱۹ متر و ۷۰ سانتی متر است فکر می کند. او هم اکنون چیزی حدود ۱۳ سانتی متر با رکورد ورودی المپیک فاصله دارد و رسیدن به این مساله برای شاهرخی دور از دسترس نیست. او در این روزها باانگیزه تمرین می کند و تنها به فکر رسیدن به هدفش است. در صورتی که شاهرخی موفق به کسب مدال شود، نخستین دوومیدانی کار ایرانی است که پس از انقلاب اسلامی به مدال پرتاب وزنه بزرگسالان آسیا دست می یابد.
● پرتاب دیسک
شاید در هیچ یک از مسابقه های دوومیدانی قهرمانی آسیا نتوان به اندازه مسابقه پرتاب دیسک به کسب مدال ایران امیدوار بود. جایی که احسان حدادی و عباس صمیمی به عنوان دو نماینده از ایران حضور دارند. صمیمی و حدادی در سه دوره اخیر مسابقه های لیگ دوومیدانی ایران با پرتاب های خوبی که داشته اند، نشان داده اند با سطح اول قاره آسیا فاصله گرفته اند و به کسب مدال در فراتر از مسابقه های آسیایی می اندیشند. به هر حال اگر هر دو آنها بدون مشکل در اردن به کار خود بپردازند، می توان به کسب دو مدال در این ماده دل خوش کرد. دو مدالی که در صورت کسب آن به غیر از بازی های آسیایی تهران سابقه دیگری در دوومیدانی ایران ندارد.
● دهگانه
هادی سپهرزاد که کمتر از یک ماه پیش رکورد ایران را در این ماده بسیار سخت و طاقت فرسا شکسته است، این بار فقط به کسب رکورد ورودی مسابقه های جهانی که همان رکورد ورودی المپیک است، فکر می کند. این رکورد ۷۷۰۰ امتیاز است که سپهرزاد چیزی حدود یکصد امتیاز با آن فاصله دارد. او در صورتی که بتواند به این هدف خود برسد، به احتمال فراوان یکی از مدال های آسیایی را هم بر گردن می آویزد. تاکنون هیچ کدام از دهگانه کاران ایرانی نه به المپیک راه یافته اند و نه مدال آسیایی کسب کرده اند.
● ۴۰۰ + ۴ متر امدادی
ایران با تیم نسبتاً خوبی در مسابقه های ۴۰۰ + ۴ متر شرکت کرده است. قرار است در این تیم رضا بوعذار، سجاد مرادی، محمد عاکفیان و احسان مهاجرشجاعی بدوند و احتمال اینکه تیم ایران برای نخستین بار در طول تاریخ دوومیدانی اش بتواند مدال آسیا کسب کند، کم نیست. وضعیت این تیم بر اساس استارت لیست مسابقه ها برای کسب مدال سخت است، اما مربیان از کسب این مدال ناامید نیستند.
● ۲۰۰ و ۴۰۰ متر زنان
در حالی که پیش از این قرار بود مریم طوسی در مواد ۴۰۰ و ۸۰۰ متر بدود، اما در آخرین لحظات بر اساس نظر مربیان قرار شد او به جای ۸۰۰ متر در ۲۰۰ متر شرکت کند. طوسی رکورددار ۲۰۰ متر ایران است ولی با این حال در میان دوندگان آسیایی شانسی برای کسب مدال ندارد. بهترین شرایط برای او این است که بتواند رکوردهای خود و رکوردهای ایران را بشکند.
● ۵ هزار متر و ۳ هزار متر با مانع زنان
با توجه به نفرات شرکت کننده در مسابقه های ۳ هزار متر با مانع زنان، شاید لیلا ابراهیمی بتواند نخستین دوومیدانی کار زن ایرانی باشد که به مدال آسیایی دست پیدا می کند. ابراهیمی شرایط خوبی در این ماده دارد و مربیان شانس زیادی برای او قائلند، اما در ۵ هزار متر او شانس زیادی برای کسب مدال ندارد.
● پرش ارتفاع زنان
زهرا نبی زاده رکورددار پرش ارتفاع ایران است و در میان هشت شرکت کننده مسابقه ها در مکان هفتم قرار دارد، اما به گفته سرپرست تیم بانوان احتمال اینکه او بتواند رکورد ایران را بشکند، زیاد است. بزرگترین مشکل او در این رقابت ها، تنها لباس نامناسبی است که برای او هنگام گذشتن از مانع مشکل ایجاد می کند.
منبع : روزنامه شرق
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست