چهارشنبه, ۱۸ مهر, ۱۴۰۳ / 9 October, 2024
مجله ویستا
آغاز جنگ روبوت با انسان
کلمه «روبوت» برای نخستین بار از نمایشنامه علمی- تخیلی «کارل چاپک» نویسنده دهه ۱۹۲۰ چک و اسلواکی اقتباس شد. ۴۰ سال پس از این، فناوری جدید «روبوتیک صنعتی» پا به عرصه گذاشت و امروز روبوت ها به دست های مکانیکی بسیار خودکاری تبدیل شده اند که کامپیوتر آنها را هدایت می کند. کاربرد صنعتی روبوت ها را در زمان کنونی می توان به سه گروه زیر دسته بندی کرد:
۱) حمل مواد، تخلیه و بارگیری: در این حالت کار روبوت ها جابه جا کردن مواد و قطعات از جایی به جایی دیگر است.
۲) کاربردهای فرآیندی: این کاربردها عبارتند از نقطه جوشکاری، جوشکاری قوسی، رنگ پاشی و عملیاتی که در آنها وظیفه روبوت کاربرد ابزاری خاص برای انجام برخی کارهای تولیدی در کارگاه هاست.
۳) مونتاژ و بازرسی: هر دو کارهای متمایز در این گروه قرار می گیرند. مونتاژ با روبوت توجه بسیاری را به خود جلب کرده است زیرا امکانات بالقوه زیادی دارد. روبوت های بازرسی نیز با استفاده از حسگرها، مشخصات محصول را اندازه گیری می کنند. با این حال باید توجه داشت امروزه روبوت ها فقط برای کارهای صنعتی مورد استفاده قرار نمی گیرند و دانشمندان آنها را به عرصه های بزرگ تری مثل عرصه نظامی وارد کرده اند تا در مقابل انسان ها که خالق این روبوت ها هستند، بایستند.
ورود به هزاره سوم و افزایش وابستگی به فناوری ارتباطات و اطلاعات، کشورها را مجبور کرده سیاست های پیشین خود را برای دفاع در مقابل کشورهای مهاجم تغییر دهند. این امر که بیشتر در آمریکا و کشورهای اروپایی دیده می شود، برخی کشورهای آسیایی را نیز تحت تاثیر قرار داده و آنها را مجبور کرده روش های سنتی جنگی و نظامی خود را تغییر دهند. کشور چین که امروزه خود را به یکی از بزرگ ترین مراکز اقتصادی جهان تبدیل کرده، در اوایل سال جاری میلادی ساخت نخستین روبوت هوشمند خود را برای حضور در عملیات های جنگی و نظامی به اتمام رساند. این روبوت جدید که Vanguard No.۱ نام گرفته، بیشتر برای شناسایی مواضع دشمن مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند پس از قرار گرفتن در موقعیت دقیق خود، بمب های کارگذاشته شده را خنثی کند و با حملات پیاپی دشمن را از پای دربیاورد. - خنثی کننده هوشمند نخستین روبوت نظامی چین توسط گروهی از محققان این کشور در شهر زیگانگ در استان سیچوان این کشور ساخته شد.
با وجود موفقیت آزمایش های مختلف روی این روبوت، برخی کارشناسان حضور این ابزار را در حملات نظامی چین غیرضروری می دانند و معتقدند روبوت ها نمی توانند جایگزین انسان ها شوند. برای اطمینان هرچه بیشتر در مورد Vanguard No.۱ ، دولت چین در تاریخ ۱۵ مه به صورت علنی آزمایشات خود را روی این روبوت انجام داد. در این آزمایش گروهی از نظامیان چینی به عنوان گروگان وارد صحنه شدند و Vanguard No.۱ مجبور بود در کوتاه ترین زمان ممکن دشمن فرضی را از پای در بیاورد. این روبوت هوشمند پس از ورود به صحنه گروگان گیری موفق شد با استفاده از برنامه ریزی دقیق گروگان ها را نجات دهد و جلوی هرگونه آسیب رساندن به آنها را بگیرد. این روبوت می تواند با سارقان مسلح نیز مقابله و آنها را دستگیر کند. علاوه بر موارد یاد شده، سیستم داخلی این سرباز آهنی قابلیت شناسایی و خنثی کردن بمب های ساعتی، مین های دست ساز، بمب های شیمیایی و... را نیز دارد و به همین خاطر می تواند در موقعیت های خطرناک که امکان حضور انسان ها نیست، کار خود را انجام دهد. Vanguard No.۱ که با سرعت دو متر بر ثانیه حرکت می کند به یک هوش مصنوعی مجهز شده تا در مواقع لزوم به تنهایی تصمیم گیری کند. علاوه بر این، فرماندهان نظامی به کمک دستگاه بیسیم خود می توانند کنترل این روبوت را در اختیار بگیرند و با ارسال پیام های صوتی آن را هدایت کنند. روبوت هوشمند چینی ها قادر است پس از شناسایی بمب یا موقعیت دشمن از آن تصویربرداری کند و از طریق فناوری بیسیم، در کوتاه ترین زمان ممکن تصاویر تهیه شده را به ماموران پلیس انتقال دهد. دوربین نصب شده روی Vanguard No.۱ به حسگرهایی مجهز شده است که می تواند حجم و وزن بمب ها را به طور دقیق شناسایی کند و این اطلاعات را در اختیار مسوولان خود بگذارد تا آنها بتوانند بهترین تصمیم ممکن را در مواقع حساس اتخاذ کنند. - تطابق در موقعیت های مختلف «لیو فوجون» مدیر یکی از شرکت های علمی موجود در شهر زیگانگ که در ساخت این روبوت نقش داشته می گوید: «Vanguard No.۱ در پی همکاری های ۱۰ عضو برتر ارتش چین تکمیل شده است. کارشناسان ما برای ساخت این روبوت شش ماه به صورت شبانه روزی فعالیت کرده اند. این روبوت به کمک چرخ های مخصوص حرکت می کند و می تواند پس از عبور از سطوح شیب دار و منحنی، از بین انبوه مردم خود را به مقصد نهایی برساند. این روبوت می تواند در فضایی به وسعت ۵/۱ متر به طور کامل بچرخد و مسیر حرکت خود را تغییر دهد.» این طور که کارشناسان چینی اعلام کرده اند، Vanguard No.۱ قادر است سرعت خود را به ۱۲۰ متر در دقیقه برساند. این روبوت به یک دوربین ثابت برای تصویربرداری از کل مسیر و یک دوربین نگهبان برای زیر نظر گرفتن اطراف مجهز شده است. هر دو این دوربین ها تصاویر رنگی و باکیفیت خود را به صورت مستقیم در اختیار مرکز فرماندهی می گذارند تا ماموران نظامی بتوانند با استفاده از آنها با دشمن مقابله کنند.
علاوه بر موارد یاد شده، روبوت جدید ارتش چین بیش از ۲۰ سیستم اندازه گیری مختلف را در خود جای داده است که از جمله آنها می توان به سیستم تشخیص صوت و رنگ، سیستم مسیریاب GPS، سیستم شناسایی فرکانس های ارسال شده و فناوری مادون قرمز برای شناسایی مواضع مختلف به هنگام شب اشاره کرد.از ماه فوریه سال جاری مقامات بلندپایه ارتش چین تصمیم خود را برای استفاده از این روبوت در عملیات های نظامی نهایی کردند و با سرمایه گذاری های فراوان، خواستار آن شدند که نسخه های دیگری از این روبوت هر چه سریع تر در اختیار نیروهای نظامی این کشور قرار گیرد. مقامات ارشد ارتش چین بر این باورند Vanguard No.۱ می تواند در مناطق مین گذاری شده، عملیات های خطرناک نظامی، عملیات های خنثی کردن بمب، شناسایی مواضع دشمن و... به طور کامل جایگزین انسان ها شود و نیاز این کشور را برای استفاده از نیروهای انسانی مرتفع سازد. این دستگاه هوشمند می تواند رنگ اشیای پیرامون خود را شناسایی کند و صحبت های ردوبدل شده بین افراد را متوجه شود. دولت چین اعلام کرده در این روبوت توانایی تشخیص فاصله میان اجسام مختلف نیز وجود دارد و به راحتی می تواند اشیای مفید را از اشیای مضر شناسایی کند. اگر یک اسلحه گرم در اختیار Vanguard No.۱ قرار داده شود، این روبوت مانند افسر نظامی به جنگ دشمن می رود و گلوله های خود را دقیقاً به هدف می زند. «وو آن» مشاور سیاسی ارتش چین درباره این روبوت جدید توضیح داد: «این روبوت در مراحل بعدی پیشرفت های بیشتری خواهد داشت و به جای استفاده از چرخ به پاهای الکترونیکی مجهز خواهد شد. با این تحول، Vanguard No.۱ می تواند از دیوار بالا رود، از گودال ها بیرون بیاید و از راه دور مناطق را زیر نظر بگیرد.» در مرکز فرماندهی سه کامپیوتر پیشرفته به صورت مستمر فعالیت های این روبوت را زیر نظر می گیرند. ارتش چین در این باره اعلام کرده است: «هر وقت که این روبوت به حرکت درمی آید، کامپیوترهای ما به صورت خودکار تمام اطلاعات مربوط به فعالیت های آن را در خود ذخیره می کنند و موقعیت روبوت را در اختیار ماموران قرار می دهند.» اگر Vanguard No.۱ در اطراف خود یک بمب را شناسایی کند، در کوتاه ترین زمان ممکن افسران پلیس را در جریان می گذارد تا آنها به مردم منطقه اطلاع دهند که آن مکان را ترک کنند. در این شرایط روبوت به بمب نزدیک می شود و با شناسایی مدارهای الکترونیکی که در آن به کار برده شده، بمب را خنثی می کند.
منبع: CNN.com
منبع : روزنامه سرمایه
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست