سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

بررسی انواع و علل کهیر در مراجعه کنندگان به بیمارستان رازی تهران در سال ۱۳۷۶


بررسی انواع و علل کهیر در مراجعه کنندگان به بیمارستان رازی تهران در سال ۱۳۷۶
‌‌● مقدمه:
کهیر از بیماری های شایع پوست است که با تورم خارش دارو گذاری پوست مشخص می شود. علل ایجاد کننده کهیر طیف وسیعی دارد و عوامل خارجی مثل غذا و دارو و بیماری های داخلی مثل انواع عفونت، لوپوس اریتماتو، عوامل هورمونی و حتی لنفوم را شامل می شود.
‌‌● هدف:
تعیین انواع مختلف کهیر و عوامل ایجاد کننده و نیز تشدید کننده آن.
‌‌● روش اجرا:
این مطالعه به روش توصیفی بر روی ۱۲۰ بیمار مبتلا به کهیر انجام شد که طی سال ۱۳۷۶ به بیمارستان رازی مراجعه کرده اند. این بیماران در دو گروه حاد و مزمن (کوتاه تر و طولانی تر از ۶ هفته) مورد بررسی قرار گرفتند.
‌‌● یافته ها:
حدود ۳۰% بیماران را مبتلایان به انواع کهیر حاد تشکیل می دادند. علت ایجاد کهیر حاد در ۵۸% موارد مشخص شد که عمدتا شامل انواع عفونت های حاد دستگاه تنفسی فوقانی، دارو و غذا بود. در کهیر مزمن فقط در ۲۲% موارد علت مشخص شد که شامل انواع عفونت ها (مثل سینوزیت، هپاتیتB و عفونت های انگلی روده)، داروها (عمدتا NSAIDs و کدئین) و غذا بود. در کهیر مزمن، حدود نیمی از بیماران، کهیر معمولی، ۲۲% فقط یکی از انواع کهیر فیزیکی و بقیه عمدتا مخلوطی از ۲ یا چند نوع کهیر داشتند.
‌‌● نتیجه گیری:
مهم ترین مساله در تعیین علت ایجاد و عوامل تشدید کننده کهیر شرح حال دقیق و معاینه بالینی است و بررسی های پاراکلینیکی سهم کمی را در تعیین علت کهیر دارا هستند.
مصطفی میرشمس شهشهانی
سیما اعلمی هرندی
امیرهوشنگ احسانی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی