پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا


«هدفمند کردن» یارانه ها سیاست بانک جهانی است


«هدفمند کردن» یارانه ها سیاست بانک جهانی است
●‌ بانک جهانی به پاکستان: یارانه ها باید بروند
منابع موثق روز دوشنبه به «نیشن» گفتند بانک جهانی به پاکستان اولتیماتوم داده است که اگر دولت پاکستان یارانه ها- بویژه یارانه به انرژی- را تا ۳۰ ژوئن ۲۰۰۸ قطع نکند، آن بانک تمام برنامه های خود در پاکستان را متوقف خواهد کرد. به گفته این منابع، بانک جهانی از آنچه خیانت دولت به توافق های پیشین برای قطع تمام یارانه ها می نامد، ناراضی است، بودجه ای که دولت پاکستان روز گذشته تصویب کرد هنوز شامل ۲۱۹ میلیارد روپیه برای یارانه های مختلف می شود.
دولت بر خلاف تعهدات خود به بانک جهانی برای قطع کل یارانه های خواروبار و انرژی، در بودجه جدید خود فقط ۲۸ درصد از ۴۰۰ میلیارد روپیه یارانه به مصرف کنندگان انرژی و بخش کشاورزی را قطع کرد.
بانک جهانی براساس ارزیابی خود از سیاست و اقتصاد پاکستان، یک نسخه اجباری برای اجرای فوری کاهش بار حمایت از مصرف کننده تجویز نمود.
براساس تخمین های بانک جهانی، دولت در حمایت از مصرف کنندگان روزانه حدود ۱.۲۵ میلیارد روپیه یارانه بنزین می پردازد. این منبع افزود «دولت از این طریق یک بار اضافی نزدیک به ۴۰ میلیارد روپیه برای ماه ژوئن بر دوش گرفته است. دولت به دشواری از کمترین فضای مالی برای سیاست های حمایت از مصرف کنده علیه افزایش قیمت های خواروبار و انرژی که یک پدیده جهانی است، برخوردار است.
یه گفته این منابع، بانک جهانی اکنون بر قطع فوری یارانه ها بعنوان پیش شرط حمایت از برنامه دولت برای سال مالی ۲۰۰۹-۲۰۰۸ پافشاری می کند. دولت پاکستان در خواست ۲ میلیارد دلار حمایت مالی از منابع مالی خارجی- شامل بانک جهانی، بانک توسعه، ایالات متحده، چین، عربستان سعودی، و کشورهای دوست در خاورمیانه شده است.
گرچه بانک جهانی قرار است بعنوان بخشی از احتیاج به کمک مالی خارجی، برای کنترل کسری بودجه دولت پاکستان حدود ۳۵۰ میلیون دلار به آن دولت کمک کند، اما در این زمینه بعنوان رهبر کمک کنندگان خارجی عمل خواهد کرد.
بنابراین، دولت، حتی بعد از ادعای تصویب موفقیت آمیز بودجه ۲۰۰۹-۲۰۰۸، میان پیش شرط بانک جهانی و تصمیم سیاسی خود برای حمایت از مصرف کننگان در بربر افزایش شدید قیمت های خواروبار و انرزی قرار گرفته است.
این منبع گفت، دولت در حال حاضر کوشش می کند بانک جهانی را نسبت به قطع مرحله ای یارانه ها متقاعد کند. اما بانک جهانی این را روشن کرده است که در ارتباط با ضرب الاجل قطع یارانه های انرژی تا ۳۰ ژوئن مصاله نخواهد کرد. منبع مذکور افزود: «دولت پاکستان، بجای دریافت کمک برای بهبود وضعیت بودجه، خشم بانک جهانی را بعنوان پیش شرط حل مشکل قدیمی یارانه ها موجب شده است.»
به گفته این منبع، در ارتباط با قیمت های نفت مقامات بانک جهانی مخالف دادن یارانه هستند و می گویند «هیچ آدم فقیری ماشین ندارد.» آنها بطور ساده قادر به درک تاثیر افزایش قیمت نفت بر حمل و نقل عمومی که قدرت تحرک محرومان را هر چه بیشتر محدود می کند، نیستند.»
دنیای ما
افضل باجوا
برگردان: انوشه کیوان پناه
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگ توسعه