چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تاریخچه وب


تاریخچه وب
تاریخچه وب به شما این امكان را می‌دهد كه سایت‌هایی را كه قبلا از آنها بازدید كرده‌اید مجددا پیدا كنید و به همین دلیل به كاربر اجازه می‌دهد تا پس از مدتی به سایتی كه قبلآ به آن سر زده است وارد مجددآ شود، فایل‌هایی را كه قبلآ دانلود كرده است مجددآ دانلود نماید و یا نتیجه جست‌وجوهای قدیمی خود را مشاهده كند.
تازه‌ترین سرویس گوگل، Web History نام دارد. از طریق آن تمامی مشتركین این سایت می‌توانند تاریخچه كاملی را از فعالیت‌های خود در اینترنت، مشاهده نمایند.
● Web History چیست؟
بارها شده كه سایت‌های خیلی جالبی در اینترنت پیدا كرده‌اید و نام آنها را به هر دلیل گم كرده‌اید. شاید در آن لحظه سایت را بوك‌مارك نكرده باشید، شاید سیستمتان هنگ كرده باشد، شاید سیستم خود را فرمت كرده باشد و از اطلاعات خود كپی‌برداری نكرده باشید و...
به گفته گوگل Web History یا (تاریخچه وب) به شما این امكان را می‌دهد كه سایت‌هایی را كه قبلا از آنها بازدید كرده‌اید مجددا پیدا كنید و به همین دلیل به كاربر اجازه می‌دهد تا پس از مدتی به سایتی كه قبلآ به آن سر زده است وارد مجددآ شود، فایل‌هایی را كه قبلآ دانلود كرده است مجددآ دانلود نماید و یا نتیجه جست‌وجوهای قدیمی خود را مشاهده كند.
گوگل حتی این قابلیت را فراهم كرده است كه كاربر لیست كامل كلیك‌هایی را كه بر روی تبلیغات این سایت شده است مشاهده نماید.
Web History جست‌وجوهای شما را در گوگل ثبت می‌كند و طبق توافقی كه بین گوگل و استفاده‌كنندگان این سرویس به عمل می‌آید، گوگل متعهد می‌شود كه این اطلاعات را تنها جهت بهبود سیستم‌های خدماتی خود بكار بگیرد و آنها را در اختیار هیچ منبع خارجی نمی‌گذارد. با مراجعه به آدرس www.google.com/history می‌توانید از این سرویس استفاده كنید. بعد از رفتن به این آدرس باید این سرویس را فعال كنید.
همیچنین باید تولبار گوگل را در مرورگر خود نصب كرده باشید. بعد ازاین كار نه تنها از كامپیوتر خودتان می‌توانید از امكانات (تاریخچه وب) استفاده كنید، بلكه در هر سیستم دیگری هم بعد از وارد شدن به اكانت گوگل خودتان می‌توانید، از این سرویس بهره ببرید.
● سوال‌هایی كه در رابطه با استفاده از این سرویس پیش می‌آید:
▪ نمی‌دانم چرا با وجود اینكه سرویس web history را فعال كرده‌ام، اطلاعات مربوط به وب‌گردی‌هایم ضبط نمی‌شود؟
ـ این موضوع می‌تواند چندین دلیل داشته باشد:
۱) وب‌گردی را زمانی انجام داده‌اید كه وارد اكانت گوگل نشده‌اید.
۲) به دلایل امنیتی این سرویس گوگل اطلاعات مربوط به سایت‌هایی را كه آدرسشان با https شروع شود، ذخیره نمی‌كند.
۳) امكان دارد شما در تولبار گوگل، page rank را غیرفعال كرده باشید، در این صورت باز هم اطلاعات ضبط نمی‌شوند. برای فعال كردن page rank ‌می‌توانید روی Options در تولبار گوگل كلیك كنید. بعد روی More كلیك كنید و سپس كلیكی هم روی Page Rank and Page Info انجام دهید، حالا كلید OK را بزنید. همچین باید مطمئن شوید در صفحه اصلی تاریخچه وب، نتایج جست‌وجو را محدود نكرده باشید. اگر این كار را كرده‌اید باید روی Expand your web history در همان صفحه كلیك كنید.
▪ آیا بقیه می‌توانند اطلاعات مربوط به وب‌گردی‌هایم را با استفاده از این سرویس ببینند؟
ـ خیر، مگر اینكه خودتان بی‌احتیاطی كرده باشید. مثلا نام كاربری و پسورد اكانت جی‌میلتان را به كسی داده باشید. یا بعد از كار با كامپیوتر، از اكانت گوگل خودتان خارج نشده باشید، اصطلاحا Sign out نكرده باشید.
▪ آیا می‌توانم اطلاعات مربوط به بعضی از وب‌گردی‌هایم را پاك كنم؟
ـ بله ، بعد از رفتن به www.google.com/history ، روی Remove items كلیك كنید، آن قسمت از اطلاعاتی را كه دوست دارید پاك شوند، انتخاب كنید و بعد حذف كنید.
▪ آیا می‌توانم به صورت موقت، سرویس تاریخچه وب را متوقف كنم؟
ـ بله، در صفحه اصلی تاریخچه وب روی Pause كلیك كنید. هر وقت هم خواستید تاریخچه وب ضبط فعالیت‌های اینترنتی‌تان را از سر بگیرد روی resume كلیك كنید.
▪ آیا تاریخچه وب، خروجی هم دارد؟
ـ بله، ‌آدرس خروجی تاریخچه وب این است: https://www.google.com/history/?output=rss وقتی وارد این آدرس شدید خبرخوان یا feed reader از شما نام كاربری و پسورد می‌خواهد. مواظب باشید با استفاده از خبرخوان‌های آنلاین، تاریخچه وب‌گردی‌هایتان را برای همه آشكار نكنید!
▪ بوك‌مارك در تاریخچه وب چیست و چگونه می‌توانم از آن استفاده كرد؟
ـ بوك‌مارك‌های تاریخچه وب مثل بوك‌مارك‌های مرورگرهای اینترنتی، شیوه‌ای هستند برای مرتب‌سازی، ذخیره و طبقه‌بندی سایت‌های بازید شده. روی ستاره در كنار نام هر سایت كلیك كنید، بعد روی Edit bookmark كلیك كنید تا بتوانید برچسبی به سایت بزنید یا توضیح كوتاهی در مورد سایت بنویسید.
▪ منظور از trends چیست؟
ـ trends همان علایق اینترنتی شماست. با كلیك روی trends می‌توانید ببینید كه بیشتر چه عباراتی را جست‌وجو كرده‌اید و از چه سایت‌هایی بازدید كرده‌اید و یا در جریان فعالیت‌های روزانه خود قرار بگیرید.
حمید خان‌زاده
منبع : اخبار فن‌آوری اطلاعات ایتنا