چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فضای حایل میان داخل و بیرون خانه


فضای حایل میان داخل و بیرون خانه
همه خانه ها نیاز به اتاق یا فضایی دارند مابین بیرون و داخل خانه. جایی كه افراد خانواده یا مهمان ها كفشهای خاكی، كت های خیس، كیف، وسایل ورزشی و...را آنجا بگذارند و به همراه خودشان آلودگی های بیرون از خانه را به داخل منزل نیاورند.
نامگذاری این قسمت از خانه به خود شما مربوط است.
در بیشتر خانه های ما این قسمت وجوددارد. این قسمت می تواند اتاقی كوچك نزدیك به در ورودی باشد یا حتی راهروی منتهی به سالن اصلی خانه انتخاب شود.
جایی كه به هرحال ازورود آلودگی های بیرون از منزل به داخل جلوگیری می كند. اما در این قسمت می خواهیم برای كسانی كه این قسمت را ندارند چند توضیح بدهیم تا این فضا را درخانه درست كنند. آنهایی هم كه از وجود چنین فضایی بهره می گیرند، این مطلب كمك می كند تا شما از وسایل درست در این قسمت بهره بگیرید.
اقدامات پایه ای
- همانطور كه در اول مطلب هم گفته شد بهترین محل برای ایجاد چنین فضایی در ورودی و محلی نزدیك آن است. این كار باعث می شود تا شما وسایلی را كه از بیرون با خودتان می آورید را درآن محل می گذارید و هنگامی كه قصد خروج دارید مجدداً برمی دارید.
- اگر خانه شما ایوانی دارد كه به حیاط منتهی می شود این قسمت می تواند بهترین گزینه شما باشد برای به كار گرفتن آن.
- كف این قسمت باید درست انتخاب شود. باید سعی كنید حتی الامكان از فرش یا موكت دراین بخش استفاده نكنید. چرا كه در روزهای بارانی پاها و كفشهای شما به هنگام ورود، رفته رفته باعث ازبین رفتن آنها خواهدشد.
- فضای كوچكی را برای این كار انتخاب كنید.
طراحان داخلی منزل پیشنهاد می دهند كه راهروهای بلند با یك جالباسی و یك جاكفشی به همراه گیره هایی برای آویزان كردن موقت لباس ها می تواند بهترین گزینه برای این كار باشد.
برای راحتی بیشتر می توانید از یك چهارپایه كوچك هم در این مكان استفاده كنید.
- درمورد رنگ این قسمت هم باید دقت كنید. نه منظورمان انتخاب رنگ نیست درمورد انتخاب نوع رنگ باید دقت شود. رنگ های قابل شست وشو برای این قسمت مناسب تر است. استفاده از كاغذدیواری های تیره رنگ هم برای این قسمت مناسب خواهدبود، چرا كه آلودگی ها و احتمالاً لكه های آب باران و برفی كه با شما وارد خانه می شوند روی آن نمایان نخواهندشد.
- وسیله ای گرمایی برای این قسمت انتخاب كنید. همچنین بهتر است این فضا را به وسیله یك در دیگر از سالن اصلی جداكنید. این كار باعث می شود در سرمای زمستان هوای بیرون وارد اتاق اصلی خانه نشود و انرژی بیهوده مصرف نشود.
- این قسمت اختیاری است. اگر امكان دارد برای قسمت موردنظرتان یك پنجره بسازید. البته اگر امكانش هست. در اولین روز آفتابی فصل زمستان ازاین اقدامتان لذت خواهید برد. همچنین برای قسمت موردنظرتان فراموش نكنید كه از چراغ استفاده كنید. شبها بدون چراغ برای پیداكردن كفشهایتان دچار مشكل خواهیدشد.
وسایل لازم:
اینكه شما اعضای خانه را عادت دهید تا كفش و وسایل پوشیدنی بیرون از خانه خود را به داخل انتقال ندهند كار سختی است. اما به هرحال لازمه این كار یك سری وسایل است كه شما آنها را بایددرهمان محل بین خانه و بیرون از خانه قراردهید تا كار عادت دادن اعضای خانه راحت تر شود.
- نیمكت، جایی برای نشستن به هنگام پوشیدن یا خارج كردن كفش.
شما هم حتماً موافقید كه بعد از یك روز پركار و یا بازگشتن از خیابان درحالی كه براثر بارش باران كاملاً خیس شده اید خارج كردن كفش خیس آن هم سرپا كار سختی است.
- جاكفشی، یك جاكفشی بزرگ این امكان را فراهم می كند تا تمام اعضای خانواده براحتی تمامی كفشهایشان را درآن قراردهند. دراین جاكفشی می توانید طبقه ای را برای كفشهای زمستانی و احتمالاً پوتین های مخصوص برف قراردهید.
طبقات پایین تر می تواند مناسب این كار باشد. طبقات بالاتر را برای كفشهای عادی و روزانه خود اختصاص دهید. فراموش نكنید فضایی هم برای كفشهای مهمانانتان اختصاص دهید. دركنار آن هم می توانید ساك ورزشی و یا احتمالاً توپ فوتبال فرزندتان را قرار بدهید.
- گیره برای آویزان كردن كت، روپوش و امثال آن. گیره های بزرگ را به كت و كاپشن و گیره های كوچك را برای روپوش و كلاه و چتر استفاده كنید.
- كمد و قفسه: كمد و قفسه ها برای مقابل در یكی از بهترین روشها برای نگهداری لباسهاست. همانطور كه قراردادن لباسها در كمد اتاق را خلوت می كند، برای مقابل در هم می تواند مفید واقع شود. اگر این امكان برای شما فراهم است ازكمدهای دیواری استفاده كنید. آن را تقسیم به تعداد اعضای خانواده تان كنید و هر قسمت را به یكی اختصاص دهید.
منبع : روزنامه ایران