چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
۱۰ نکته درباره چسبهای ضدبارداری
چسبهای ضدبارداری شبیه چسبهای زخم هستند اما شکل آنها به صورت مربع است. این چسبها را میتوان روی شکم، نشیمنگاه، بازو یا پشت چسباند. به مدت سه هفته باید هر هفته این چسبها را عوض کرد و یک چسب جدید به کار برد، یک هفته هم نباید از چسب استفاده کرد بنابراین طی یک ماه، فقط سه هفته باید از چسب استفاده کرد.
چسبهای ضدبارداری عمل خود را با آزادکردن تدریجی ترکیبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون از طریق پوست انجام میدهند. این هورمونها با جلوگیری از رهاشدن تخمک از تخمدانها وغلیظکردن ترشحات رحم موجب جلوگیری از بارداری میشوند.
درصورت مصرف صحیح این چسبها، تا حدود ?? درصد در جلوگیری از بارداری موثر هستند اما در خانمهای چاقی که وزن آنها بیشتر از ?? کیلوگرم است، تاثیر این چسبها کمتر و در حد ۹۲ درصد است.
طی پنج روز اول قاعدگی میتوانید استفاده از چسبهای ضدبارداری را شروع کنید. در همان روزی از هفته که چسب را میچسبانید باید در هفته آینده آن را عوض کنید (برای مثال شنبه تا شنبه). قسمتی از پوست که میخواهید چسب را روی آن بچسبانید باید تمیز و خشک باشد.
برای جلوگیری از تحریک پوست، هر بار که میخواهید چسب را بچسبانید باید در جای دیگری آن را بچسبانید. هیچگاه چسب را روی پستانها نچسبانید. سعی کنید چسب را در محلهایی از پوست بچسبانید که بر اثر پوشیدن لباسهای تنگ دچار مالش وسایش نشود.
اگر از هنگامیکه چسب کندهشده است، بیشتر از ?? ساعت نمیگذرد، میتوان آن را دوباره چسباند و یا از یک چسب نو استفاده کرد اما اگر از زمان کندهشدن چسب، بیش از ?? ساعت میگذرد، باید در آن ماه از روش دیگری برای جلوگیری از حاملگی استفاده کرد.
بعضی ازخانمها ممکن است دچار عوارض جانبی شوند از جمله: تحریک یا قرمزشدن پوست در محل چسباندن چسب، خونریزیهای نامنظم، بالا رفتن فشار خون، مشکلاتی در استفاده از لنزهای تماسی چشم، تهوع، سردرد، حساسشدن پستانها، تغییرات خلق و خوی، دردهای شکمی.
مصرف داروهای آنتیبیوتیک، داروهای ضدتشنج، داروهای ضدمیگرن و ضدسل میتوانند موجب کاهش تاثیر چسبهای ضدبارداری شوند.
استفاده از چسبهای ضدبارداری این است که آسان است، در هرماه به مدت سه هفته استفاده میشوند و تاثیری در فعالیت جنسی ندارند.
چسبهای ضدبارداری از انتقال بیماریهای مقاربتی مانند ایدز جلوگیری نمیکند، خطر وقوع سکته قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد، نیاز به نسخه پزشک دارد.
دکتر هومن خلیقی
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست