پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
اهمیت انتخاب وسایل خدمات و کیفیت (۲)
نحوهٔ رفتار از دیدگاه انسانی آن ترکیبی از رفتار کارکنان با یکدیگر و میزان مسئولیتپذیری فردی و اجتماعی آنان است که به صورت مجموعهای واحد و به نام رفتارفردی و اجتماعی آنها در برابر مراجعین و مشتریان آشکار میگردد. توانائی و قابلیت هر یک از کارکنان در عرضه خدمت و ارائه سرویس به مشتریان و یا کوتاهترین فاصلهٔ موجود میان دو نفر به منظور برقراری ارتباط صحیح و نزدیک را نحوهٔ رفتار میشماریم. در این مورد میتوان چگونگی ارائه سرویس را مثال آورد که این کار میتواند با حالتی غیرصمیمی و یا ترشروئی انجام شود و هم میتواند در نهایت خوشروئی و شیرین طبعی صورت بگیرد. |
درحالت نخست به نارضایتی خردهگیریهای مشتریان خواهد انجامید که چنین وضعی به هیچ روی نمیباید در محیط پذیرائی مشاهده گردد و حالت قهرآمیز یا بیاعتنا ماندن به دیگران را نمیتوان بین دو نفر از کارکنان نیز تحمل نمود. برقراری کیفیت برتر را نمیتوان تنها با توجه به معیارها و ضوابط معین درجهبندی و ارزشیابی کرد چرا که چنین معیارها همانند تعداد انسانها وسلیقههای آنان تفاوت میپذیرند و هرگز محدود نمیشوند، ولی توجه به نکاتی که هم اکنون بیان میگردد خواهد توانست ما را در ارزشیابیهای خود یاری نماید: |
۱. سرویسها و خدمات ارائه |
۲. برنامهریزیهای بسیار کوتاه مدت و لحظهشمار |
۳. انعطاف پذیری |
۴. برنامهریزی پیشبینی نشده |
۵. نحوهٔ برقراری ارتباط |
۶. دقت و توجه به محیط و انجام وظیفه |
۷. نامیدن شخص با گفتن اسم او |
۸. مشورتکردن و نظر خواستن |
۹. تداوم در سرویسها و خدمات |
۱۰. برقراری کنترلهای لازم |
۱۱. به کارگیری پرسنل شایسته و تأکید بر شخصیت افراد |
۱۲. دقت در حرکات دست و سر و طنین صدا |
۱۳. شناخت موقعیت |
۱۴. تکنیک و چگونگی رفتار در کار فروشندگی |
۱۵. بروز واکنش مناسب و پسندیده در برابر نارضایتیهای احتمالی |
ارائه سرویس از دیدگاه تخصصی و نحوهٔ آنکه دومین عامل تشکیلدهندهٔ تساوی فوق شمرده میشود با کارکنان و چگونگی انجام وظایف آنها ارتباط مستحکم دارد. اگر فرض کنیم یک گارسن آنقدرحضور ذهن نداشته باشد که به یاد آورد کدام میهمان چه نوع غذائی را سفارش داده یا چه نوع نانی را درخواست کرده و کیفیت آن را برشته یا قهوهای سوخته یا تست شده میخواهد . . . درخواهیم یافت که نحوهٔ ارائه سرویس از سوی او تا چه پایه از کیفیت نازل حکایت دارد که چنین مواردی همچون واردآوردن لطمههای شدید بر کیفیتهای برتر خواهد بود. |
ـ سرویس و خدمات ارائه شده: |
عرضه یک سرویس موفق و رضایتآفرین تنها از طریق گردش صحیح کارها میسر است و ادامهٔ آن نیز با همین چرخش صحیح ضمانت میشود که بایستی این انتظام برای هریک از مهیمانان و مشتریان به تساوی رعایت گردد به طوری که از همان لحظهٔ ورود تا آخرین لحظههای خروج میهمان نباید هیچ موردی از درخواستهای آنها را سرسری گرفت و رعایت نکردن یا نادیده گرفتن آنها را برحسب اتفاق یا رویدادی ناگهانی برگزار نمود. |
ـ برنامهریزیهای کوتاه مدت و لحظهشمار: |
ارائه خدمات همگانی میباید که در لحظهٔ مناسب و در مورد هریک از میهمانان به انجام برسد. به عنوان مثال، چنانچه میهمانی هنوز درحال خواب یا استراحت به سر میبرد نباید از پاکیزه کردن اتاقش چشمپوشی نمود ولی میتوان به تأخیر انداخت. |
ـ انعطافپذیری: |
گردش کارها و سیستم سرویس دهی همیشه میباید که به راحتی و دور از نظر میهمان به انجام برسد و دیگر این که روال کارها نباید چنان ادامه یابد که بر مبنای چرخش صبحگاهان استوار باشد و از آنجا که هدف اصلی از این برنامهها فراهم ساختن موجبات آسایش میهمانان است میتواند اقلام خدماتی و ساعتهای انجام آنها را تغییر داد تا به بهترین صورتی ارائه کردند. به عنوان مثال، تغییر و تبدیل کنارههای غذای اصلی میهمان یا صدور صورت حسابهای جداگانه و از این قبیل موارد را میتوان مطابق با درخواست میهمان و در زمان دلخواه او به انجام رسانید. |
ـ برنامهریزی پیشبینی نشده: |
ارائه سرویسها و خدمات میباید چنان باشد که همواره پیش از طرح درخواست از سوی میهمان آمادگی عرض برای آن موجود باشد، درحالی که میهمان قهوهٔ خود را نوشیده و تقاضای فنجانی دیگر را دارد یا کبریت یا نوشبه و یخ بخواهد، برآوردن خواستهاش را میباید پیشبینی کرد تا بیدرنگ انجام گردد. |
ـ نحوهٔ برقراری ارتباط: |
پیوستگی ارتباط و ادامهٔ آن بین آشپزخانه، بخش سرویس، تریا و رستوران با میهمانها نیاز به برنامهریزی و همکاری گروهی و مداوم دارد. |
ـ تداوم در سرویسها و خدمات: |
روند سرویس و ارائه خدمات میباید چنان باشد که همواره خواستهها و توقعهای میهمان را برآورده سازد و در این زمینه لازم است که میهمان چنین احساس نماید که تمامی سیستم خدماتی در جهت برآورده ساختن نیازها و خواستههای او قرار دارد و تنها به منظور آمادهسازی وسایل رفاه و آسایش او اقدام میکند. |
ـ برقراری کنترلهای لازم: |
میدانیم که یک سیستم خدماتی و سرویسدهی همراه با کیفیت برتر نخواهد توانست خود ایجاد گردد و یا بدون اعمال کنترل صحیح ادامه یابد. و چنین سیستم دقیق و استوار با برقراری نظارتها و بررسیهای مستمر و انجام بعضی تغییرها و اصلاحها خواهد توانست برجای بماند و به فعالیت خود ادامه دهد. |
ـ به کارگیری پرسنل شایسته و تأکید بر شخصیت افراد: |
شخصیت و منش افراد انسانی را تا حدودی زیادی میتوان با توجه به رفتارهای آنها معین نمود و بر شایستگیها و لیاقت آنها واقف گردید. ارائه سرویس و خدمات همراه با کیفیتهای والا فقط در عهدهٔ آنهائی است که به شغل و حرفهٔ خود علاقهمند باشند. از شخصیت قوی و با ثبات برخوردار باشند، به خود متکی و اعتماد به نفس داشته باشند. |
ـ دقت در حرکات دست و سر و طنین صدا: |
برخورداری از آرامش درونی و آسودگی ظا هری در ایجاد حالتی مهرانگیز و سرشار از محبت تأثیر فراوان دارد. چهرههای شاداب همراه با لبخندی شیرین که با حرکات متوازن و کنترل شده دستها و خطوط صورت آمیخته است خواهد توانست رابطهای محکم و پسندیده و خوشایند برقرار سازد. |
ـ طنین صدا: |
پژواک گوش نواز صدای کسی که ما را طرف صحبت خود قرار داده و همراه با کلمهها و جملات موزون و خوش آهنگ همچون زیر و بم آوای موسیقی دلپذیری خواهد بود که ما را تحت تأثیر فریبنده خود قرار خواهد داد و این تأثیر خواهد توانست بسیار مفید و پردوام باشد. عرضهٔ خدمات در هتلها یا رستوران که با این اثر همراه باشد بیتردید پسندیدهتر خواهد گردید. |
ـ شناخت موقعیت: |
در محیطی مانند یک هتل یا رستوران که مراجعین آن را اشخاص گوناگون و با فرهنگهای متفاوت تشکیل میدهند باید انتظار داشت که بعضی اشتباهها نیز مشاهده گردد که برای جلوگیری از تکرار آن احتیاج به یادآوری یا تذکر پیش خواهد آمد. کسی که سالها در چنین محیطی گذرانده و آزمودگی و تجربهٔ کافی اندوخته است با مشاهده آن که کودکی با شیطنتها و شلوغ بازیهای خود مزاحمت دیگران را فراهم آورده به خوبی میتواند تشخیص دهد که تذکر خود را چگونه و به چه ترتیبی بیان نماید و یا به کدام روش از ادامهٔ مزاحمت جلوگیری کند و این خصیصهای است که ارزش فراوان دارد. |
ـ دقت و توجه به محیط و انجام وظیفه: |
در حالیکه یک کارمند یا کارگر هتل یا رستوران به انجام وظیفهاش در رابطه با پذیرائی از میهمانان یا انجام خواستههای آنها مشغول است میباید که جنبهٔ ادب و نزاکت و شخصیت خویش و مخاطب خود را به خوبی و با دقت و ظرافت حفظ نماید و خواستهها و سفارشهای آنها را به تمامی انجام دهد که این روش از جمله مهمترین نمونههای رعایت دقت شغلی شمرده میگردد. |
ـ نامیدن شخص با گفتن اسم او: |
به طور قطع میتوان گفت هیچ رویدادی دلپذیرتر از آن نیست که میهمان یک هتل را که تا حدودی احساس ناآشنائی و تنهائی میکند را در خطابکردن نام وی را بیان کنند که این به اسم نامیدن موجب میگردد که خویشتن را حائز اهمیت بداند و احساس آرامش نماید. |
ـ مشورتکردن و نظرخواستن: |
برای هرچه بهتر و کاملتر ساختن خدمات و سرویسهای ارائه شده لازم است تا گاه و بیگاه در زمینههای شغلی و تخصصی با افراد مبتکر و باتجربه مشورت و نظرخواهی به عمل آید و این شیوه به خوبی میتواند به رفع نیازهای اطلاعاتی دربارهٔ پذیرائی صحیحتر از میهمانان کمک کند. |
ـ تکنیک و چگونی رفتار در کار فروشندگی: |
در جائی دیگر گفتهایم که هر یک از میهمان داران هتل همانند یک فروشنده عمل میکند. برای فروش یا پذیرائی از میهمان هرگز نباید وی را تحت فشار اخلاقی قرار داد یا بر آن بود تا به هر شکل ممکن به فروش یا کسب درآمد توسل جست بلکه شایسته آن است که با استفاده از واژههای خوشایند و جملات مناسب خریدار را در انتخاب خواستهها یا مواد مورد نیازش یاری نمود. |
ـ بروز واکنش مناسب و پسندیده در برابر نارضایتیهای احتمالی: |
بعضی از میهمانانی که از وجود کمبودهائی اظهار نارضایتی میکنند و انتقادهای سازنده و بیغرضانه مطرح میسازند معمولا ً از میهمانهائی خوب به شمار میروند که مایلند با هتل ارتباط برقرار کنند. در چنین مواردی میباید که با گزینش عکسالعمل مناسب بر استحکام این ارتباط کمک نمود. این اشخاص معمولاً بعدها به مشتریان طرفدار و استوار هتل تبدیل میشوند که همواره این آمادگی را خواهند داشت مبالغ بیشتری در مقابل خدمات و سرویسهای هتل بپردازند مشروط بر آنکه مرغوبیت و کیفیتهای مورد پسند آنان از هر بابت رعایت گردیده باشد. |
توجه به بهتر ساختن کیفیتها را نباید موضوعی گذرا دانست و یا یک یا چندبار توجه از عنایت به آن چشم پوشید. گفتهایم و دیگر بار تأکید مینمائیم که بهبود دادن به کیفیتها مسألهای است که باید بهطور دائم و مستمر مورد توجه قرار داشته باشد و این مهم به طوری که اشاره کردیم از وظایف مدیریت به شمار میآید تا بتواند ضمن جلب و جذب مشتریان بیشتر موجبات رضایت خاطر و اطمینان آنها را نیز فراهم کند و سطح کیفیتها را هرچه بیشتر افزایش دهد. |
همچنین مشاهده کنید
- انتخاب موکت
- نکاتی که در ساختمان هتل باید رعایت شود
- طراحی و ساخت و ساز هتل (۲)
- طراحی و ساخت و ساز هتل
- لباس کارکنان هتل
- نکاتی که در ساختمان هتل باید رعایت شود (۲)
- اهمیت انتخاب وسایل خدمات و کیفیت (۲)
- نگهداری وسایل نصب شده
- استفاده از رنگها برای طراحی در هتل
- شکل میزها و نحوه چیدن آنها
- پیشبینیها در راهاندازی هتل
- اهمیت انتخاب وسایل خدمات و کیفیت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست