شاخهاى از علم رژيمشناسى مىباشد که با استفاده از غذاها جهت مقاصد درمانى سر و کار دارد. اهداف اين علم عبارت از حفظ حالت خوب تغذيهاي، اصلاح کمبودهاى که ممکن است روى بدهند، استراحت دادن به کل بدن يا اندامهاى خاص که ممکن است تحت تأثير بيمارى قرار گيرند، تعديل دريافت غذا تا حد توانائى بدن براى متابوليزه کردن مواد مغذى و اعمال تغييرات در وزن بدن به هنگام لزوم، يک رژيم درمانى براساس يک رژيم رگولار يا نرمال تنظيم مىشود که در آن مقادير مواد مغذى براى تأمين نيازهاى تحميل شده ناشى از بيمارى يا جراحت، تعديل داده مىشود. مواد مغذى ضرورى بايد تا آنجائىکه محدوديت رژيم غذائى اجازه مىدهد به فراوانى تأمين شوند. رژيم بايد انعطافپذير بوده و با ترجيحات غذائي، عادات غذائي، وضعيت اقتصادي، اعتقادات مذهبى و سنتهاى اجتماعى فرد بيمار مطابقت داشته باشد. غذاهائى که در رژيم غذائى گنجانده مىشوند بايد از سوى بيمار قابل قبول بوده و بايد به اقلام طبيعى بهطور معمول استفاده شده و در دسترس مىباشند و به آسانى در منزل تهيه مىشوند، تأکيد نمايد. رژيمى که بهطور دقيق تنظيم شده است تنها زمانى موفق خواهد بود که خورده شود.
جدول ترکيبات مواد غذائي، شامل مقادير مختلف مواد مغذى موجود در هر ماده غذائى مىباشد که علاوه بر درشت مغذىها و ريز مغذىها موادى مانند فيبر رژيم غذائي، اسيدهاى چرب اشباع، غيراشباع با ۱ باند دوگانه (MUFA)، غيراشباع با چند باند دوگانه (PUFA)، ويتامين B6، ويتامين E، فولات، منگنز، روى و غيره را نيز شامل مىشود. جدول ترکيبات مواد غذائى شامل طيف گستردهاى از تمام گروههاى غذائى است و هرساله جهت نشان دادن الگوى صحيح غذائي، بازنگرى مىشود.