قیمت طلا امروز




 بیمه های درمانی

 سایت سلامت نیوز / ۲۶ ساعت قبل

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه بد عهدی سازمان‌های بیمه‌گر در تسویه به موقع با مراکز طرف قرارداد است. 
 طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت
به گزارش سلامت نیوز به نقل از اعتماد، ظرف یک هفته اخیر، رییس سازمان غذا و دارو و یکی از مدیران این سازمان، درباره دلایل کمبود، گرانی قیمت و وضعیت ارز تخصیص یافته به دارو صحبت کردند و رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه بد عهدی سازمان‌های بیمه‌گر در تسویه به موقع با مراکز طرف قرارداد است. 

هفته قبل هم، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو از کمبود 85 قلم از فهرست 700تایی داروهای ضروری و حیاتی با مبنای تامین پایدار، خبر داده  و گفته بود که علاوه بر افزایش چند برابری هزینه‌های تولید دارو، کاهش ذخایر و رشد تعداد اقلام دارویی در معرض کمبود، نگرانی اصلی متوجه افزایش تعداد داروهایی است که موجودی آنها به کمتر از یک تا۳ ماه رسیده است.

اکبر عبداللهی‌اصل این هشدار را در گزارشی که هفته قبل به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارایه داد مطرح کرد و گفت: «در اردیبهشت ۱۴۰۴ تعداد داروهای دارای موجودی کمتر از یک ماه در سطح پایین‌تری قرار داشت، اما این رقم اکنون رشد قابل توجهی را تجربه کرده و افزایش یافته است. همچنین تعداد داروهای دارای موجودی کمتر از دو ماه که در اردیبهشت سال گذشته مقدار کمتری بود، هم‌اکنون با جهش محسوسی روبه‌رو شده است. بررسی موجودی‌های کمتر از سه ماه نیز نشان می‌دهد ساختار ذخایر دارویی کشور تغییر کرده و بخش قابل توجهی از اقلام به سمت موجودی‌های کمتر از یک و دو ماه سوق پیدا کرده‌اند که این موضوع احتمال بروز کمبودهای گسترده‌تر را افزایش می‌دهد.» 

این گزارش در حالی به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارایه شد که بعضی نمایندگان مجلس ظرف هفته‌های اخیر از افزایش تعداد داروهای دچار کمبود به هزار قلم گفته بودند و عبداللهی‌اصل هم در گزارش خود این هشدار نمایندگان را مورد اشاره قرار داد و گفت: «آماری که از حدود هزار قلم داروی در معرض کمبود ارایه می‌شود، در واقع حاصل مجموع داروهایی است که موجودی آنها کمتر از سه ماه است و در نظام پایش دارویی کشور به عنوان اقلام مستعد کمبود شناخته می‌شوند.» 

بخش دیگری از گزارش مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو مربوط به هزینه تولید دارو بود و عبداللهی اصل در این بخش گزارش با ذکر مصداق اعلام کرد که به دنبال افزایش قابل توجه شیب هزینه‌های تولید، چند نمونه از هزینه‌های واقعی تولید دارو، بدون در نظر گرفتن هزینه ماده موثره و صرفا با هزینه‌های بسته‌بندی، تبدیل، مالی، اداری، تشکیلاتی و سایر هزینه‌های ریالی محاسبه شد که نتایج این محاسبه نشان داد قیمت تمام‌شده یک آمپول در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۰ هزار تومان برآورد می‌شد ولی صرفا به دلیل افزایش هزینه‌های جانبی تولید می‌تواند به حدود ۴۵ هزار تومان برسد در حالی که در این محاسبه، هیچ ارزی برای مواد اولیه در نظر گرفته نشده و تمامی اقلام مورد نیاز از بازار داخلی تهیه می‌شود. مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو همچنین گفت که هزینه‌های مرتبط با جعبه، بسته‌بندی، شیشه، در، شربت‌ها و قرص‌ها هم رشد چشمگیری داشته و نشان می‌دهد که حتی با حذف هزینه مواد اولیه، رشد هزینه‌های تولید همچنان بسیار زیاد خواهد بود.

دیروز، مهدی پیرصالحی که رییس سازمان غذا و داروست، در جدیدترین توضیحات درباره وضعیت تامین دارو، خبر داد که تاخیر 6 ماهه در انتقال ارز، دلیل کمبودهای دارویی در بهار امسال است. پیرصالحی که ابتدای این هفته در نشستی با خبرنگاران کمبودهای دارویی را 43 قلم اعلام کرده بود، گفت پارسال هم صنعت دارو با مشکل مشابه مواجه بود به این معنا که اختلال در روند انتقال ارز به شرکت‌های خارجی باعث شد مشکلاتی در نیمه دوم سال ایجاد شود و اثرات آن در فروردین و اردیبهشت‌ امسال در تامین دارو خود را نشان دهد. 

طبق شنیده‌ها تامین ارز دارو در ماه‌های اخیر با مشکلاتی از سوی بانک مرکزی و مرکز مبادله طلا و ارز ایران مواجه شده و و همین مشکلات، در چرخه تولید داخلی، واردات ماده اولیه و داروی ساخته شده و در نهایت، توزیع بازار و دسترسی بیماران هم تاثیرگذار بوده است.  پیرصالحی در صحبت‌های خود، مشکلات ایجاد شده در چرخه تامین دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: «پیش از بروز کمبودهای شدید در فروردین و اردیبهشت، از ماه‌ها قبل مکاتبات و هشدارهای لازم انجام شده بود که اگر ارز دارو و تجهیزات پزشکی به‌موقع منتقل نشود، کشور با چالش مواجه خواهد شد. با این حال، متأسفانه شاهد وقفه در این روند بودیم. بانک مرکزی منابع مورد نیاز را تأمین کرده بود و ریال لازم نیز توسط شرکت‌های دارویی پرداخت شده بود، اما گره اصلی در رساندن پول به طرف خارجی بود. در یک بازه زمانی حدود شش‌ماهه، انتقال ارز یا به‌طور کامل متوقف شد یا با کندی شدید صورت گرفت. در واقع، پس از جنگ ۱۲ روزه، شرایط به‌گونه‌ای تغییر کرد که انتقال پول برای کشور کند شد؛ به‌طوری‌که در یک بازه یک تا دو ماهه، این انتقال تقریبا متوقف شد و در چهار ماه بعدی نیز با سرعت بسیار پایینی انجام شد.این کندی‌ها پیامدهای زنجیره‌ای داشت و حتی برخی از ارزهای مربوط به سال گذشته، یک یا دو ماه پیش منتقل شدند در حالی که شرکت‌های دارویی از شش یا هشت ماه قبل ریال خود را تأمین کرده و ارز مورد نظر را خریداری کرده بودند. بنابراین، افزایش شدید کمبودها در بهار امسال، نتیجه مستقیم زنجیره‌ای از مشکلات ارزی بود که ماه‌ها پیش شکل گرفته بود.»  پیرصالحی روز یکشنبه همچنین درباره دلیل گرانی قیمت انواع داروها توضیح داد و گفت که افزایش قیمت دارو به‌طور میانگین 68 درصد بوده اما داروهایی که از دریافت ارز ترجیحی حذف شدند، بین صفر تا 200 درصد و تا 4 برابر، افزایش قیمت داشتند. 

پیرصالحی به دنبال این توضیح افزود: «با وجود محدودیت‌های شدید ارزی، بانکی و حمل و نقل، اجازه ندادیم تأمین دارو با بحران مواجه شود؛ با این حال، در برخی بیماری‌ها همچنان کمبودهایی وجود داشته و برخی داروهای حیاتی به دلیل بسته بودن مسیرهای بانکی از مسیرهای جایگزین و با هزینه‌ای تا ۷ تا ۸ برابر قیمت معمول تأمین می‌شوند.»  در حالی که طبق اعلام رییس سازمان غذا و دارو، در جنگ ۴۰ روزه ۴۴  کارخانه دارویی کشور آسیب دید، پیرصالحی می‌گوید که برخلاف ادعای غرب و امریکا و همچنین برخلاف تمام معاهدات بین‌المللی، ایران در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی متاثر از تحریم‌های بین‌المللی است به این شکل که برخی داروهای حیاتی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و مشکلات در انتقال ارز، دچار کمبود شده‌اند در حالی که این داروها برای بیماران مصرف‌کننده اهمیت حیاتی دارند و الزاما باید از کشورهای اروپایی تأمین شوند ولی با بسته بودن مسیرهای بانکی از حدود یک سال قبل تاکنون، تأمین برخی از این داروها با مشکل مواجه شده و باید از مسیرهای جایگزین استفاده شود که این مسیرهای جایگزین هم، هزینه تامین دارو را تا 7 الی 8 برابر  افزایش خواهد داد. 

علاوه بر اینکه مسیرهای جایگزین به افزایش قیمت واردات منجر شده، تولید دارو بار هزینه‌های جانبی را هم بر دوش می‌کشد؛ هزینه‌هایی که مشمول ارز ترجیحی نیست اما الزامات روشن ماندن چراغ صنعت داروست. پیرصالحی در توضیح این هزینه‌ها گفت: «وقتی قیمت محصولات جانبی و محصولات صنایع پتروشیمی افزایش پیدا می‌کند، مشخص است که هزینه تولید سرم، قرص، سرنگ، آنژیوکت و ست سرم نیز افزایش می‌یابد. افزایش قیمت آلومینیوم نیز بر هزینه بسته‌بندی اثرگذار است.از ابتدای جنگ تا امروز تقریبا هر ماه هزینه حمل افزایش پیدا کرده است؛ به عنوان نمونه، هزینه حمل یک کانتینر به ایران که پیش از این حدود دو تا سه هزار دلار بود، امروز در برخی موارد به ۳۰ هزار دلار رسیده است. این هزینه‌ها با ارز آزاد پرداخت می‌شود و ارز ترجیحی به هزینه حمل تعلق نمی‌گیرد. از سوی دیگر، هزینه مواد اولیه در دنیا نیز افزایش یافته است. جنگ در خلیج فارس هزینه انرژی را افزایش داده و بر هزینه تولید مواد اولیه در کشورهایی مانند هند و چین اثر گذاشته است. بنابراین اگر قیمت دارو از حد مشخصی پایین‌تر باشد، کارخانه‌های داروسازی امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت‌.»  پیرصالحی البته این اشاره را دارد که محدودیت منابع ارزی کشور هم در کمبودهای دارویی و تجهیزات پزشکی تاثیرگذار است اما به هر حال، سیاستگذاری و تصمیم‌گیری درباره منابع ارزی و همچنین، افزایش سهمیه ارزی سازمان غذا و دارو، در اختیار این سازمان نیست بلکه در سطح کلان و با توجه به محدودیت منابع انجام می‌شود. پیرصالحی در اشاره‌ای روشن به وضعیت تخصیص ارز دارو گفت: «در سال‌های گذشته معمولا حدود پنج میلیارد دلار سهمیه ارزی برای حوزه غذا و دارو در نظر گرفته می‌شد، اما در پایان سال کمتر از چهار و نیم میلیارد دلار آن محقق می‌شد. امسال سهمیه ارزی حدود چهار و نیم میلیارد دلار تعیین شده، اما با توجه به عقب‌افتادگی سال‌های گذشته، در تلاش هستیم این سهمیه به بیش از پنج میلیارد دلار افزایش پیدا کند. در دو سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیون دلار عقب‌افتادگی داشتیم که باید جبران شود.

برای اینکه پایان امسال با مشکل کمبود منابع ارزی مواجه نشویم، با سازمان برنامه و بانک مرکزی توافق کردیم به جای اینکه سهمیه ارزی سازمان غذا و دارو به صورت یک‌دوازدهم در هر ماه تأمین شود، سهم بیشتری از ارز در چهار ماه نخست سال اختصاص پیدا کند تا بتوانیم ارز مورد نیاز را زودتر مصرف کنیم. خوشبختانه این همکاری انجام شد و پیش‌بینی می‌کنیم، اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، بر اساس بودجه تنظیم ‌شده، ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات تأمین شود. تاکنون حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز ترجیحی پرداخت شده و پیش‌بینی می‌کنیم طی چهار تا پنج روز آینده حدود ۲۵۰ میلیون دلار دیگر نیز پرداخت شود؛ به این ترتیب در پنج ماهه نخست سال تقریبا نیمی از ارز ترجیحی مورد نیاز پرداخت خواهد شد. در بخش ارز غیرترجیحی نیز حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیون دلار ارز برای شرکت‌های دارویی تخصیص یافته و حدود ۶۵۰ میلیون دلار از این میزان در چهار ماه نخست سال توسط شرکت‌های دارویی خریداری شده ولی شرکت‌ها به دلیل کمبود نقدینگی در تامین ارز غیر ترجیحی مشکل دارند.» 

طبق گفته رییس سازمان غذا و دارو، پرهیز از تجویز برندهای خاص دارو و به خصوص، برندهایی که به دلیل تولید نمونه داخلی، امکان واردات ندارند و همچنین، منظم شدن پرداخت بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به نظام سلامت از راهکارهای موثر در کاهش مشکلات صنعت دارو و زنجیره تامین است چرا که پرداخت بدهی سازمان بیمه سلامت به داروخانه‌ها به تاخیر یکساله رسیده و تعویق مطالبات داروخانه‌ها بار سنگینی به شرکت‌های تولید و پخش وارد می‌کند که نتیجه نهایی این چرخه، همان کمبود دارو و ایجاد مشکلات برای بیماران است.  پیرصالحی در صدمین روز پس از پایان جنگ 40 روزه هم در جمع مدیران خود از مشکلات تامین برخی اقلام دارویی خبر داده بود و گفته بود:«بسیاری از مسیرهای حمل‌ونقل همچنان با محدودیت مواجه هستند. بخش عمده مواد اولیه داروهای اعصاب و روان و همچنین برخی واکسن‌ها از هند تأمین می‌شود و با وجود تلاش‌های فراوان، هنوز بخشی از محموله‌ها به کشور نرسیده است.حدود ۱۰۰ تن ماده اولیه دارویی از زمان جنگ تاکنون در منطقه جبل‌علی امارات باقی مانده و بخشی دیگر نیز در بندر کراچی متوقف شده است. همه ظرفیت‌های دیپلماتیک و اجرایی کشور برای رفع این موانع به‌کار گرفته شده و وزارت راه، گمرک، بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها همکاری گسترده‌ای در این زمینه داشته‌اند. بخشی از تأمین ارز دارو با ارز ترجیحی و بخش قابل توجهی با ارز غیرترجیحی انجام می‌شود. نرخ ارز غیرترجیحی از حدود ۷۰ هزار تومان در دی‌ماه به حدود ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت مواد بسته‌بندی و اقلام جانبی به‌ویژه محصولات وابسته به صنایع پتروشیمی طی این مدت بین دو تا پنج برابر افزایش یافته است. در چنین شرایطی ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم، هرچند این موضوع با حساسیت و سخت‌گیری در کمیسیون‌های قیمت‌گذاری بررسی می‌شود و تلاش داریم آثار آن از طریق پوشش‌های بیمه‌ای برای مردم جبران شود.» 

پیرصالحی همچنین هفته پایانی خرداد ماه هم در نشستی با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح مشکلاتی از جمله تامین ماده اولیه و حتی قیمت تمام شده داروها که در مسیر تامین دارو برای بیماران چالش‌های جدی ایجاد کرده، گفته بود: «بخشی از مشکلات تأمین برخی داروها، به مسائل مرتبط با تأمین از کشور هند بازمی‌گردد و تا زمان رفع موانع موجود، حل کامل کمبودها با دشواری همراه خواهد بود. با این حال مسیرهای جایگزین از سایر کشورها نیز در حال پیگیری است. برخی موارد هم قیمت‌های محاسباتی کمیته قیمت‌گذاری دارو با هزینه‌های واقعی تولید همخوانی ندارد. به عنوان نمونه قیمت محاسباتی هر قرص کلومی‌پرامین حدود ۲۶۰۰ تومان برآورد می‌شود در حالی که تولیدکننده اعلام می‌کند برای ادامه تولید به قیمت ۵۰۰۰ تومان نیاز دارد. در چنین شرایطی کمیسیون قیمت‌گذاری می‌تواند برای جلوگیری از کمبود قیمت را اصلاح کند اما فشارهای مختلف برای جلوگیری از افزایش قیمت دارو گاهی این امکان را محدود می‌کند. نتیجه این وضعیت آن است که داروی داخلی با قیمت ۲۶۰۰ تومان امکان تولید پایدار ندارد اما مشابه خارجی همان دارو با قیمت ۵۲۰۰۰ تومان وارد کشور می‌شود و هزینه آن مستقیما از سوی مردم پرداخت می‌شود.» 







جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - 21 August 2026
بهانه جدید تراستی‌ها برای بازنگرداندن پول نفت به ایران | چرا دبی دیگر بهشت سرمایه‌گذاران نیست؟ | شریعتی: فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد
سایت اقتصادنیوز

بهانه جدید تراستی‌ها برای بازنگرداندن پول نفت به ایران | چرا دبی دیگر بهشت سرمایه‌گذاران نیست؟ | شریعتی: فروش املاک ایرانیان …

اقتصادنیوز: عضو اتاق بازرگانی با اشاره به تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با امارات، گفت: پس از جنگ اخیر و شرایط خاص تنگه هرمز، امارات نقش هاب تجاری‌اش برای ایران را از دست داده و دیگر مبدایی برای ورود و خروج کالا‌های ما در جنگ نبوده است.
         
خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده»
سایت عصرایران

خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 …

انشاءکننده حکمی که ابعادی چنین اجتماعی دارد، باید به جامعه توضیح دهد که شعر سعدی، چه با خوانندگی زنان و چه با صدای مردان، اساساً چطور می تواند مردم را به فسا...
انتخابات شوراها در بلاتکلیفی
روزنامه هفت صبح

انتخابات شوراها در بلاتکلیفی

زینی‌وند: شعام اعلام کند، انتخابات را برگزار می‌کنیم
روزنامه هفت صبح

کودتای 28 مرداد از نگاه ورزشی

روزنامه هفت صبح

خاتمی؛ صلح‌خواهی یا خوش‌بینی به آمریکا؟

۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها
روزنامه هفت صبح

۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها

ساخت مخازن اضطراری آب پس از رأی دیوان عدالت اداری و توقف دریافت هزینه از قبوض آب متوقف شده است
تمام دغدغه‌های یک هنرمند / «ما داریم زندگی می‌کنیم»
خبرگزاری ایسنا

تمام دغدغه‌های یک هنرمند / «ما داریم زندگی می‌کنیم»

«در این شرایط سخت اقتصادی، وقتی کسی تئاتر را در سبد هزینه‌های ماهیانه‌اش قرار می‌دهد، دنبال حس ما داریم زندگی می‌کنیم است. دنبال دو ساعتی که از فشار روزمره بیرون بیاید، به دنیاهای جدید پرواز کند. این یک تراپی است.»
غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین
سایت هم میهن

غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین

نظم قدیمی خاورمیانه مانند امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه پس از بحران سوئز در سال ۱۹۵۶، در حال محو شدن است.
آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟
سایت هم میهن

آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟

چالش آمریکا برای نفت خاورمیانه پایان نخواهد یافت
«هزار و یک شب»؛ جاه‌طلبی پرزرق‌وبرقی که به ضدتبلیغ نمایش خانگی تبدیل شد/شکست سنگین مصطفی کیایی با لشکری از ستاره‌ها
سایت مشرق

«هزار و یک شب»؛ جاه‌طلبی پرزرق‌وبرقی که به ضدتبلیغ نمایش خانگی تبدیل شد/شکست سنگین مصطفی کیایی با لشکری از ستاره‌ها

رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس هالیوود، با انتقاد شدید از دونالد ترامپ، او را «یک ظالم نژادپرست، زن‌ستیز و بیگانه‌هراس» توصیف کرد و گفت آمریکای ترامپ را دوست ندارد.
بازگشایی تنگه هرمز با تهاجم اتمی - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

بازگشایی تنگه هرمز با تهاجم اتمی - دیپلماسی ایرانی

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: روند رویدادهای جهان آشفته و مناسبات جدید قدرت که مورد پسند قدرت‌های بزرگ نیست، وحشت از جنگ...
معمای بنگاه‌های جوانمرگ | چرا شرکت‌های ایرانی پیش از رسیدن به بلوغ ناکام می‌شوند؟ | ناکامی بنگاه‌ها چه پیامدهایی به دنبال دارد؟
سایت اقتصادنیوز

معمای بنگاه‌های جوانمرگ | چرا شرکت‌های ایرانی پیش از رسیدن به بلوغ ناکام می‌شوند؟ | ناکامی بنگاه‌ها چه پیامدهایی به دنبال …

اقتصادنیوز: چرا بنگاه‌های ایرانی در سال های نخست فعالیتشان پیش از رسیدن به بلوغ و رشد پایدار از بازار خارج می‌شوند؟
سایت رکنا

شلیک مرگ در جشن عروسی/ کودک 5 ساله قربانی تیراندازی شد

جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟
سایت عصرایران

جنگ اقتصادی ترامپ چقدر می‌تواند به ایران آسیب برساند؟

از نظر کارشناسان موفقیت یا شکست کارزار فشار اقتصادی جدید ترامپ علیه ایران، بیش از اینکه به توانایی های گریز از تحریم ایران وابسته باشد، به نحوه واکنش کشورهای...
سایت تابناک

وضعیت خراب بازارهای میوه را ببینید

 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/  از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت جدید فلسفه
سایت خبرآنلاین

 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/ از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت …

من از فیلسوفان انتظارِ «راه‌حل» ندارم. مشکل بزرگ امروز بیشتر این است که وقتی با پدیده‌های جدید مواجه می‌شویم، رویکردِ ما به مساله با همان اصطلاحات و مفاهیمِ قدیمی است. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین نقشی که فلسفه امروز می‌تواند ایفا کند، این است که ما را اصلاح کند یا دست‌کم ما را وادار کند به این فکر کنیم که اساسا …
گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شوند؟
سایت تابناک

گرانی مسکن ناشی از سوءمدیریت و بی توجهی مسولان وزارت راه است / چرا ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده نوسازی نمی‌شوند؟

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ضعف عملکردی در وزارت راه و تاثیر آن بر افزایش قیمت در این حوزه گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن، عدم عرضه کافی...
سایت خبرآنلاین

اتهام‌های کودک‌آزاری در «مایکل ۲» از زاویه دید جکسون روایت می‌شوند

سایت خبرآنلاین

قطع برق در یک از حوزه‌های برگزاری کنکور؛ رئیس سازمان سنجش توضیح داد

جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟
سایت خبرآنلاین

جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟

استراتژی جدید اعلام‌شده از سوی دونالد ترامپ مبنی بر آغاز یک عملیات اقتصادی خردکننده یا D-Day اقتصادی علیه ایران، نشان‌دهنده چرخش تاکتیکی از فاز نظامی به جنگ تمام‌عیار اقتصادی و انزوای بین‌المللی است که پس از شش ماه درگیری نظامی، محاصره دریایی و بن‌بست در مذاکرات ارائه می‌شود.
کودتای خاموش در پرسپولیس!
سایت خبرآنلاین

کودتای خاموش در پرسپولیس!

بعضی جریان‌های پشت پرده در پرسپولیس به دنبال آن هستند که حاصل زحمات دیگران را مصادره کنند و به صندلی مدیریت باشگاه برسند.
آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟
سایت خبرآنلاین

آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟

آیا ناتوانی آلمان در پرداخت غرامت‌های پس از جنگ جهانی اول به جنگ دیگری منجر می‌شد؟... یک دیپلمات آمریکایی طرح داوز را ابداع کرد تا موقتاً تنش‌ها را کاهش دهد.
چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟
سایت خبرآنلاین

چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟

احتمالا کمتر لوگویی در صنعت خودرو به اندازه ستاره سه‌پر مرسدس بنز برای مردم جهان آشناست؛ اما پشت این نماد ساده و ماندگار، داستانی بیش از یک قرن قدمت پنهان شده است.
از لقب تا نام خانوادگی؛ ایرانیان چگونه صاحب «فامیلی» شدند؟
سایت خبرآنلاین

از لقب تا نام خانوادگی؛ ایرانیان چگونه صاحب «فامیلی» شدند؟

ورود نام خانوادگی به زندگی عمومی ایرانیان حاصل یک تصمیم ناگهانی نبود. این اتفاق طی چند مرحله، از اواخر دوره قاجار تا سال‌های نخست حکومت پهلوی، شکل گرفت و سرانجام در سی‌ام مرداد ۱۳۱۳ به الزام عمومی رسید.
سایت خبرآنلاین

فرزندان رهبر شهید انقلاب در حرم رضوی/ داماد ایشان هم بود + عکس

مالک لنوو کیست؟
سایت سیتنا

مالک لنوو کیست؟

لنوو یک شرکت سهامی عام چینی است که سهام آن در بورس هنگ کنگ معامله می شود. بزرگ ترین سهامدار آن، شرکت Legend Holdings با سهم ۳۱ درصدی است و مابقی سهام در اختیار
         
از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

از لباس نقاش‌های ساختمان تا سیمپسون‌ها؛ یکی هم دقیقا شبیه ژاکت سریال فرندز! - پارس فوتبال

کیت‌های فصل جدید لیگ برتر انگلیس نظرات متفاوتی را به خود دیده است.
قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.
جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟
سایت اینتیتر

جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟

نه مذاکره‌ای در کار است، نه جنگی؛ ایران و آمریکا در بن‌بستی فرسایشی گیر کرده‌اند. نیویورک‌تایمز یک سؤال می‌پرسد: کدام طرف زودتر کوتاه می‌آید؟
    
از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید خورد؟
سایت دیدبان ایران

از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید …

ماراتن کنکور در ایران از یک آزمون ۴۷ هزار نفری در مرداد ۱۳۴۸ شروع شد و حالا، ۵۷ سال بعد، بیش از یک میلیون نفر در آن رقابت می‌کنند؛ آزمونی که در این نیم‌قرن بارها شکل عوض کرده، تعطیل شده، دوباره برگشته، دو بار در سال برگزار شده و حتی ترکیب جنسیتی داوطلبانش هم کاملاً تغییر کرده است.
اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا
سایت خبرآنلاین

اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا

اختلاف ترامپ و ونس را باید در چارچوب یک مسئله کلاسیک در نظریه جنگ و سیاست خارجی و در قالب رابطه میان هدف سیاسی و ابزار نظامی فهم کرد. در سنت کلاسیک استراتژی، جنگ وسیله‌ای برای تحقق یک هدف سیاسی و نه غایتی مستقل است. بنابراین، هرگاه هدف سیاسی مبهم یا متغیر شود، استفاده از قدرت نظامی نیز با مشکل مواجه …
اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آر...
ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد
سایت انتخاب

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد

سال‌ها پیش از تشخیص بیماری پارکینسون ــ گاهی حتی دو دهه قبل از تشخیص ــ این بیماری ممکن است نشانه‌های خود را در بدن نشان دهد.
سایت انتخاب

تماشا کنید: از «تحریم نعمت است» تا «جنگ نعمت است» / پروژه تازه رادیکال‌ها: القا کنید جنگ هیچ هزینه اقتصادی و انسانی ندارد!

آذر منصوری: ما طی نامه‌ای سربسته، خواستار دیدار با رهبری شهید شده بودیم/ حدود ۴۰ روز بعد با من تماس گرفتند و گفتند طبق تشخیص ایشان، من با معاون سیاسی بیت یعنی آقای حسین محمدی دیدار کنم/ گفت‌وگوهای خیلی خوبی در آنجا شکل گرفت
سایت جماران

آذر منصوری: ما طی نامه‌ای سربسته، خواستار دیدار با رهبری شهید شده بودیم/ حدود ۴۰ روز بعد با من تماس گرفتند و گفتند طبق تشخیص …

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات گفت: ما طی نامه‌ای سربسته، خواستار دیدار با رهبری شهید شده بودیم. حدود ۴۰ روز بعد با من تماس گرفتند و گفتند طبق تشخیص ایشان، من با معاون سیاسی بیت یعنی آقای حسین محمدی دیدار کنم. گفت‌وگوهای خیلی خوبی در آنجا شکل گرفت.
راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟
سایت انتخاب

راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟

شب‌پره‌های بوگونگ استرالیا با کمک میدان مغناطیسی، مسیر مهاجرت خود را پیدا می‌کنند. اما اگر میدان مغناطیسی وارونه شود، چه بر سر آن‌ها می‌آید؟
فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند
سایت فرارو

فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند

فارن‌پالیسی معتقد است تغییرات اخیر در ساختار فرماندهی ایران را باید در چارچوب تلاش برای سازگارکردن ساختار امنیتی کشور با شرایط جدید منطقه و احتمال تداوم درگیری‌ها ارزیابی کرد.
نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی
سایت فرارو

نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی

نوموفوبیا پدیده‌ای فراتر از وابستگی ساده به گوشی است که می‌تواند با اضطراب، استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و ضعف در تنظیم هیجانات ارتباط داشته باشد.
طراح اصلی طرح مقابله با نفوذ کیست؟ | حاجی‌دلیگانی: مخالفت‌ها ناشی از عدم مطالعه دقیق طرح است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

طراح اصلی طرح مقابله با نفوذ کیست؟ | حاجی‌دلیگانی: مخالفت‌ها ناشی از عدم مطالعه دقیق طرح است - مردم سالاری آنلاین

نماینده مجلس گفت: «هر کسی که ایران‌وطن‌دوست باشد، با نفوذ مخالف است. نفوذ مسئله‌ای مربوط به سلیقه یا جریان سیاسی خاص نیست. نفوذ علیه همه منافع ملی کشور است و لازم بود که برای آن جرم‌انگاری شود.»
مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟
روزنامه شرق

مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟

زیردریایی هسته‌ای خاباروفسک روسیه نخستین آزمایش‌های دریایی خود را آغاز کرد. این زیردریایی برای حمل پوزیدون، سلاح هسته‌ای زیرآبی با برد بین‌قاره‌ای، طراحی شده است.
داستان کریستینا شِربِک؛ زنی که جیمز باند از روی زندگی آن ساخته شد!
خبرگزاری ایسنا

داستان کریستینا شِربِک؛ زنی که جیمز باند از روی زندگی آن ساخته شد!

سال‌هاست از کریستینا شربک با لقب «محبوب‌ترین جاسوس چرچیل» یاد می‌شود اما آیا چرچیل واقعا چنین جمله‌ای گفته بود؟ زندگی این مامور مخفی آن‌قدر پرماجراست که حتی بدون افسانه‌ها هم شبیه یک رمان جاسوسی به نظر می‌رسد.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/سردرگمی واشنگتن در برابر نفت ۹۴ دلاری

جنجال جدید حجت عبدالملکی؛ بازی با ریاضی یا فرار از کارنامه‌ای که سفره‌ها را کوچک کرد؟/ تئوری‌های شاذ دولتمرد سیزدهم کی تمام می‌شود؟
سایت اقتصاد ۲۴

جنجال جدید حجت عبدالملکی؛ بازی با ریاضی یا فرار از کارنامه‌ای که سفره‌ها را کوچک کرد؟/ تئوری‌های شاذ دولتمرد سیزدهم کی تمام …

حجت‌الله عبدالملکی با این ادعا که جنگ، محاصره اقتصادی و شوک‌های ارزی اخیر حتی یک درصد هم در گرانی‌ها نقش نداشته‌اند؛ بار دیگر خبرساز شده و سابقه پرحاشیه خود و همفکرانش را در مرکز توجه قرار داده است.
۲۴ میلیون خودروی فرسوده، هزینه پنهان بحران بنزین در ایران/ مردم مقصرند یا خودروهای بی‌کیفیت و پرمصرف خودروسازان؟
سایت اقتصاد ۲۴

۲۴ میلیون خودروی فرسوده، هزینه پنهان بحران بنزین در ایران/ مردم مقصرند یا خودروهای بی‌کیفیت و پرمصرف خودروسازان؟

پشت بحران ناترازی بنزین، فقط مصرف بالای مردم نیست؛ ناوگانی فرسوده قرار دارد که میلیون‌ها لیتر سوخت اضافه می‌سوزاند. ۲۴ میلیون وسیله نقلیه فرسوده، نتیجه سال‌ها شکست در نوسازی و بازاری است که خودرو‌های کم‌مصرف و به‌روز را از دسترس بسیاری از مردم خارج کرده است.
پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای

آمریکا با راه‌اندازی مرکز همکاری‌های پیشرفته تولید در کارولینای جنوبی، از هوش مصنوعی، رباتیک و مواد پیشرفته برای پاکسازی زباله‌های هسته‌ای استفاده می‌کند؛ پروژه‌ای که برآورد می‌شود بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی در چرخه عمر عملیات پاکسازی ایجاد کند.
بمب ساعتی زیر پوست جامعه ایرانی | چرا خشم بیکاران و ناجنبش‌ها را باید جدی گرفت؟ | نسل جدید شغل، زندگی متوسط، منزلت و عدم تبعیض اجتماعی می‌خواهد
سایت اقتصادنیوز

بمب ساعتی زیر پوست جامعه ایرانی | چرا خشم بیکاران و ناجنبش‌ها را باید جدی گرفت؟ | نسل جدید شغل، زندگی متوسط، منزلت و عدم …

اقتصادنیوز: یک استاد ارتباطات گفت: ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند و به هر دلیلی طرد شده‌اند؛ مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه.
پشت پرده «معجزه اروپایی» | چرا همه کشورهای جهان ثروتمند نشدند؟ | آیا گسترش سرمایه داری مدیون آنارشی سیاسی بود؟
سایت اقتصادنیوز

پشت پرده «معجزه اروپایی» | چرا همه کشورهای جهان ثروتمند نشدند؟ | آیا گسترش سرمایه داری مدیون آنارشی سیاسی بود؟

اقتصادنیوز: تجارت فردا در گزارشی با بررسی نظریه‌های مختلف، ریشه ثروتمند شدن جهان و پیشرفت اقتصادی اروپا را در تعامل پیچیده عواملی چون نهادها، فرهنگ، جغرافیا، جمعیت، رقابت سیاسی و نوآوری جست‌وجو کرده است.
چرا مسیر توسعه ملت‌ها از یکدیگر جدا می‌شود؟ | جغرافیا، نهادها یا حکمرانی؟ | نگاهی به پاسخ‌ها به معمای کشورهای فقیر و غنی
سایت اقتصادنیوز

چرا مسیر توسعه ملت‌ها از یکدیگر جدا می‌شود؟ | جغرافیا، نهادها یا حکمرانی؟ | نگاهی به پاسخ‌ها به معمای کشورهای فقیر و غنی

اقتصادنیوز: تجارت فردا در گزارشی با بررسی دیدگاه‌های اقتصاددانان و کتاب‌های مهم درباره ریشه فقر و ثروت ملت‌ها، نقش نهادها، جغرافیا، حکمرانی، آزادی، تجارت، فناوری و سرمایه انسانی را در مسیر توسعه کشورها بررسی می‌کند.
مس؛ برنده بزرگ موج سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی - اکونیوز
سایت اکونیوز

مس؛ برنده بزرگ موج سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی - اکونیوز

اقتصاد ایران: رونق سرمایه گذاری در مراکز داده و شبکه های انرژی، مس را به موتور تازه رشد BHP تبدیل کرد؛ به طوری که سود بخش مس این غول معدنی برای نخستین بار
افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد
سایت اقتصادنیوز

افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد

اقتصادنیوز: یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: درست است که افزایش قیمت بنزین در کوتاه‌مدت یک شوک تورمی محسوب می‌شود، اما همه بازارها تا حدودی می‌توانند این شوک تورمی را جذب کنند.
         
سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» بر پروژه حاکم بود
سایت اقتصادنیوز

سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» …

اقتصادنیوز:رسانه آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، اسناد مالی داخلی و گفت‌وگو با کارکنان سابق پروژه «نئوم» گزارش داد ساخت‌وساز در تمام پروژه‌های اصلی این ابرشهر عربستان متوقف شده یا رو به توقف است؛ پروژه‌ای که هزینه نهایی آن در برخی برآوردها به ۸.۸ تریلیون دلار رسیده بود!
سایت اکوایران

خاطرات تلخ دهه ۹۰ صندوق های ارزی تکرار خواهد شد؟

خط‌ونشان اقتصادی تازه واشنگتن علیه تهران؛ شبکه دور زدن تحریم‌ها مختل می‌شود؟
سایت اکوایران

خط‌ونشان اقتصادی تازه واشنگتن علیه تهران؛ شبکه دور زدن تحریم‌ها مختل می‌شود؟

اکوایران: وزیر خزانه‌داری ایالات متحده مدعی «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران شد؛ اقدامی که به زعم او نیاز به عملیات نظامی بزرگ جدید را کاهش می‌دهد.
فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک

با خواص میخک از تسکین فوری دندان‌درد و تقویت کبد تا لاغری و تنظیم قند خون آشنا شوید. در این مقاله جامع، مضرات و نحوه مصرف دمنوش میخک را علمی بررسی کرده‌ایم.
سلمان سامانی کیست؟ | داماد خانواده رحمانی‌فضلی که با وجود حکم اخراج از کانادا دل نمی‌کند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

سلمان سامانی کیست؟ | داماد خانواده رحمانی‌فضلی که با وجود حکم اخراج از کانادا دل نمی‌کند - مردم سالاری آنلاین

سید سلمان سامانی چهره‌ پرنفوذ وزارت کشور دولت حسن روحانی و داماد خواهر وزیر کشور وقت با ویزای توریستی وارد کانادا شد اما سیاست تازه اتاوا علیه مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، اقامت او را به پرونده‌ای حقوقی تبدیل کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون ادامه دارد.
آوتیس سلطان‌زاده؛ معمار حزب کمونیست ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

آوتیس سلطان‌زاده؛ معمار حزب کمونیست ایران

«آوتیس میکائیلیان»، ملقب به «آوتیس سلطان‌زاده»، یکی از مهمترین فعالان و نظریه‌پردازان تاریخ چپ در ایران است. سلطان‌زاده حیاتی پربار، و سرنوشتی عمیقا تراژیک داشت. متن زیر از خلال اسناد، متون و مقالاتی نوشته شده که اولا جملگی در سال‌های اخیر از طبقه‌بندی دولتی خارج شده‌اند و دوما دسترسی به آنها نیز دشوار …
    
پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.
سایت رویداد‌ ۲۴

عکس| وقاحت عجیب رئیس مجلس عراق پس از سفر قالیباف

سایت شهرآرانیوز

ویدئو | پس‌گردنی مسی به بازیکن فیلادلفیا؛ داور اصلاً ندید!

کریدور دریایی شبانه برای انتقال نفت؛ آیا بستن تنگه هرمز بی اثر شده است؟
سایت عصرایران

کریدور دریایی شبانه برای انتقال نفت؛ آیا بستن تنگه هرمز بی اثر شده است؟

مقام‌های آمریکایی می‌گویند طی دو هفته گذشته، هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور کرده‌اندبه گفته آنها، میانگین صادرات روزانه اکنون به حدود...