قیمت طلا امروز




 حمل و نقل برقی

 سایت تجارت نیوز / ۳۵ ساعت قبل

کدام خودروهای فرسوده مشمول تسهیلات نوسازی می‌شوند؟

مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده ضمن تاکید بر اینکه اولویت اعطای تسهیلات با نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است، از اختصاص تسهیلات ۱.۲ میلیارد تومانی با بازپرداخت ۶۰ ماهه و سود صفر درصد خبر داد و گفت: این تسهیلات در تهران تنها به نوسازی تاکسی فرسوده با تاکسی برقی تعلق می‌گیرد.
 کدام خودروهای فرسوده مشمول تسهیلات نوسازی می‌شوند؟
به گزارش تجارت نیوز، امروز خودروهای فرسوده یکی از چالش‌های مهم حوزه حمل‌ونقل کشور به شمار می‌روند؛ خودروهایی که علاوه بر افزایش مصرف سوخت، سهم قابل توجهی در آلودگی هوا داشته و نوسازی آن‌ها باید به یکی از محورهای اصلی سیاست‌گذاری در حوزه حمل‌ونقل تبدیل شود.

در این زمینه پرسش‌هایی درباره ظرفیت واقعی کشور برای خروج خودروهای فرسوده از ناوگان وجود دارد که در همین رابطه با محمدصادق حاتمی – مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، در گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا به تشریح آخرین وضعیت اسقاط، آمار خودروهای فرسوده، اهداف پیش‌رو و جزئیات محدودیت تردد این خودروها در کلان‌شهرها پرداختیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید. آمارهای متفاوتی در رابطه با اسقاط و نوسازی خودروهای فرسوده و عملکرد آن وجود دارد. گویا سال گذشته، یعنی سال ۱۴۰۴، نسبت به سال‌های قبل که یک روند افزایشی در قیاس با سال‌های قبل خود داشت، با کاهش روبه‌رو شده است. اگر امکانش هست، توضیحی درباره این موضوع داشته باشید که میزان نوسازی و اسقاط خودروهای فرسوده، چه در ناوگان خصوصی و چه در ناوگان حمل‌ونقل عمومی، چه میزان بوده است؟

مطابق با ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و همچنین آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال ۱۴۰۲ و قانون ساماندهی مصوب سال ۱۴۰۰، وزارت صمت مکلف به اجرای فرآیند اسقاط و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل شد. در حالی که طی یک دوره ۲۰ ساله فرآیند اسقاط انجام می‌شد، طی این سه سالی که وزارت صمت مکلف به انجام این فرآیند شد، نزدیک به ۶۸۰ هزار دستگاه اسقاط انجام شده است که در مجموع، از سال ۱۳۸۶ تاکنون، عددی معادل ۲۵ درصد کل اسقاط تاریخ کشور را شامل می‌شود.

به‌طور کلی، طی دوره ۲۰ ساله دو میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه اسقاط انجام شده که طی دوره سه‌ساله وزارت صمت، ۲۵ درصد آن انجام شده است. در کنار آن، معادل ۱۵۰ هزار دستگاه نیز خودروی نو اسقاط‌شده تحویل متقاضیان عزیز شده است. پیش‌بینی‌ای که در چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه و اهدافی که در برنامه هفتم توسعه برای فرآیند نوسازی و اسقاط صورت گرفته بود، به چه شکلی بود؟

ببینید، مطابق برنامه هفتم پیشرفت که در سال ۱۴۰۳ مصوب شد، هدف‌گذاری برای اسقاط سالیانه ۵۰۰ هزار دستگاه انجام شد. در ادامه اجرای آیین‌نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو قرار بر این بود که سالیانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده از ناوگان خارج شود.

اما به نوعی می‌توانم بگویم مسئله‌ای که در اجرای آیین‌نامه وجود داشت این بود که مطابق جدول ماده ۱۵ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی، خودروسازان مکلف به خروج یک خودروی فرسوده به ازای هر ۱۲ خودرو بودند. یعنی ما می‌توانستیم انتظار داشته باشیم به ازای یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه تولیدی که انجام می‌شود، مجوز شماره‌گذاری برای ۱۲ دستگاه صادر شود و فقط یک دستگاه خودرو از ناوگان خارج شود. یعنی در ازای یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه، انتظار داشتیم نهایتاً ۱۲۰ هزار دستگاه از ناوگان خارج شود که این آمار خیلی با هدف‌گذاری مطابقت نداشت. یعنی هدف‌گذاری ۵۰۰ هزار دستگاه با این آیین‌نامه قابل انجام نبود.

از طرفی هم واردات در ابتدای سال ۱۴۰۳ یا ۱۴۰۲ در حال افزایش بود، ولی نمی‌توانست این خلأ بین ۱۲۰ هزار دستگاه تا ۵۰۰ هزار دستگاه را به‌طور کامل جبران کند.

البته در سال ۱۴۰۳ رکورد اسقاط را در کشور داشتیم و ۳۵۰ هزار دستگاه اسقاط انجام شد که در تاریخ ۲۰ ساله، به عنوان یک رکورد ثبت شده است. اما نیاز به گواهی اسقاط ناشی از خودروهای فرسوده در همان سال نهایتاً ۲۰۰ هزار دستگاه بود. بنابراین نزدیک به ۱۵۰ هزار دستگاه مازاد اسقاط شد و گواهی اسقاط مازاد تولید کرد و منجر به انباشت گواهی اسقاط شد که در سال بعد اثر خودش را گذاشت.

یعنی در سال ۱۴۰۴، به خاطر اینکه در سال ۱۴۰۳ گواهی اسقاط مازاد تولید شده بود، اسقاط قدری رکود پیدا کرد و سرمایه مراکز اسقاط در انباشت این گواهی اسقاط حبس شد.

باید آیین‌نامه اصلاح می‌شد و مطابق قانون و ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، به ازای هر چهار دستگاه، یک دستگاه خودرو باید از ناوگان خارج می‌شد. این اصلاح در حال حاضر انجام شده است. طی ۱۲ ماه گذشته، با مشارکت تقریباً ۱۲ نهاد دولتی و بخش خصوصی و انجمن‌ها و تولیدکنندگان، جلسات متعددی برگزار کردیم که منجر به این شد آیین‌نامه، در قالب جدول ماده ۱۵ و ماده ۸، تغییرات زیادی داشته باشد.

اما مهم‌ترین تغییر این است که در جدول ماده ۱۵ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، به ازای هر چهار دستگاه شماره‌گذاری خودرو، معادل یک دستگاه باید گواهی اسقاط خریداری شود. این اصلاح منجر به این می‌شود که اگر در کشور حداقل یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید شود، انتظار داریم از محل خرید گواهی اسقاط و شماره‌گذاری این خودروها، به نوعی ۳۰۰ هزار دستگاه اسقاط انجام شود؛ یعنی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دستگاه اسقاط انجام شود.

حالا قانون دیگری را هم در کنارش داریم؛ قانونی که خودروسازان را مکلف می‌کند در ازای طرح‌های فروشی که به صورت ماهیانه بخشنامه یا معرفی می‌کنند، ۲۰ درصد از آن را به جایگزینی خودروهای فرسوده اختصاص دهند. متقاضیانی که می‌خواهند خودروی فرسوده‌شان از ناوگان خارج شود، بدون قرعه‌کشی می‌توانند در این طرح شرکت کنند و از آن ۲۰ درصد استفاده کنند.

اگر مبنای محاسبات اسقاط، این ۲۰ درصد را هم در نظر بگیریم، ۲۰ درصد از نزدیک به یک میلیون دستگاه، به آن ۳۰۰ هزار دستگاه اضافه می‌شود و نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دستگاه هم از محل این ۲۰ درصد می‌توانیم انتظار داشته باشیم. تا اینجای کار، مجموعاً نزدیک به ۵۰۰ هزار دستگاه، صرفاً از محل تولید خودرو در کشور، خروج خودروی فرسوده داریم.

در کنار آن، انتظار داریم در سال جاری و سال‌های آینده، به میزان ۷۰ تا ۸۰ هزار دستگاه واردات داشته باشیم که این میزان واردات خودش می‌تواند نزدیک به ۲۵۰ هزار دستگاه خودرو را از ناوگان خارج کند.

مجموعا انتظار بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه را داریم. در سناریوی بدبینانه، انتظار داریم حداقل هدف برنامه هفتم پیشرفت را محقق کنیم و در سناریوی خوش‌بینانه، انتظار داریم نزدیک به ۶۵۰ هزار دستگاه اسقاط انجام دهیم. به نوعی می‌توانیم بگوییم با اصلاح آیین‌نامه، ظرفیت خروج خودروهای فرسوده در کشور افزایش پیدا کرد.

ظرفیتی که در آیین‌نامه اجرایی مصوب سال ۱۴۰۲ حداکثر ۲۵۰ هزار دستگاه به صورت الزامی باید اسقاط انجام می‌شد و مازاد آن مصرف نداشت؛ یعنی مصرف گواهی اسقاط اتفاق نمی‌افتاد. به نوعی عرضه بیشتر از تقاضا بود و منجر به انباشت گواهی اسقاط می‌شد و سرمایه مراکز اسقاط حبس می‌شد. میزان تسهیلاتی که در حال حاضر برای نوسازی خودروهای فرسوده اختصاص دارد چه قدر است و به کدام دسته از خودروها تعلق می‌گیرد؟

در حال حاضر و با توجه به حجم بالای تردد ناوگان حمل و نقل عمومی، اولویت اعطای تسهیلات با نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است که تا مبلغ یک میلیارد تومان تسهیلات ۶۰ ماهه کم بهره (چهار درصدی) برای جایگزینی و نوسازی تاکسی‌های فرسوده با تاکسی‌های دوگانه سوز در کلانشهرها به غیر از تهران تعلق می‌گیرد و برای کلانشهر تهران تا مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۶۰ ماهه با سود صفر درصد برای جایگزینی تاکسی فرسوده با تاکسی برقی تعلق می‌گیرد و در کلانشهر تهران تسهیلات فقط برای نوسازی و جایگزینی تاکسی فرسوده با تاکسی برقی تعلق می‌گیرد. آمارهای میزان خودروهای فرسوده در کشور چگونه است؟

در حال حاضر، با توجه به سن فرسودگی ۲۰ سال برای خودروهای سواری و سن فرسودگی ۱۲ سال برای موتورسیکلت‌های کاربراتوری، نزدیک به یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری فرسوده در کشور وجود دارد. ممکن است در حال تردد باشند یا ممکن است در پارکینگ‌ها و تعمیرگاه‌ها باشند. حتی به نوعی آمار دقیقی در مورد اینکه چه تعداد از این یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه در حال تردد هستند، در اختیار نداریم.

از مجموع نزدیک به ۲۴ میلیون دستگاه خودروی موجود در کل کشور از جنس سواری، یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه بالای ۲۰ سال سن دارند که با تعریف ماده ۲ آیین‌نامه، به نوعی فرسوده تلقی می‌شوند.

از این یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه، نزدیک به یک میلیون یا نزدیک به ۵۰ درصد آن در کلان‌شهرها در حال تردد است و به نوعی از کل این یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه، نزدیک به ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دستگاه هم ناوگان حمل‌ونقل عمومی هستند؛ یعنی تاکسی‌های دوگانه‌سوز یا غیر دوگانه‌سوز و بنزینی.

پس آمار فرسودگی ما در کشور، بر اساس خودروهای سواری که بیشترین تمرکز روی آن وجود دارد، به این صورت است.

حالا این تعداد خودروی فرسوده‌ای که در کشور در حال تردد است، نزدیک به ۵ میلیارد لیتر و حالا می‌توانیم انتظار داشته باشیم اگر خودروهای وانت را هم به آن اضافه کنیم، تا ۶ میلیارد لیتر به نوعی مصرف سوخت سالیانه دارد.

در صورتی که ما بتوانیم ان‌شاءالله هدف برنامه هفتم پیشرفت یا ۶۵۰ هزار دستگاه اسقاط را در کشور محقق کنیم، انتظار داریم نزدیک به ۲ میلیارد لیتر صرفه‌جویی اتفاق بیفتد. این اتفاق طی سه سال گذشته برای کشور رقم خورده است؛ یعنی در طی سه سال گذشته با ۶۸۰ هزار دستگاه اسقاط، بیش از ۲ میلیارد لیتر صرفه‌جویی اتفاق افتاده و نزدیک به ۱۰ درصد از انتشار گازهای آلاینده کاهش پیدا کرده است. انتظار داریم این روند که در ازای سه سال اتفاق افتاده، از این به بعد سالیانه اتفاق بیفتد.

به ازای یک خودروی فرسوده هم اگر بخواهم یک برآورد کلی داشته باشیم، انتظار داریم وقتی یک خودروی فرسوده از ناوگان خارج می‌شود، در صورتی که جایگزینی برای آن وجود نداشته باشد، نزدیک به سه هزار لیتر صرفه‌جویی سالیانه ایجاد کند. در صورتی که جایگزین داشته باشد، انتظار داریم نزدیک به هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰ لیتر هم صرفه‌جویی برای کشور ایجاد کند. در رابطه با ورود خودروهای فرسوده به کلان‌شهرها و اخباری که مبنی بر آن منتشر شده، یک‌سری صحبت‌های ضدونقیض در این رابطه وجود داشت. اگر امکانش هست، به صورت کامل تشریح کنید که اصلاً وضعیت به چه شکل بوده و قرار است به چه صورتی باشد؟

مطابق ماده ۱۰ قانون ساماندهی و ماده ۸ قانون هوای پاک، تردد خودروهای فرسوده حمل بار و حمل مسافر در کلان‌شهرها ممنوع است. نص صریح قانون است و این موضوع ارتباطی با آیین‌نامه اجرای ماده ۱۰ مصوب سال ۱۴۰۲ یا مصوب سال ۱۴۰۵ ندارد.

در آیین‌نامه قبلی هم ما اشاره کرده بودیم که مطابق ماده ۸ قانون هوای پاک، این ممنوعیت‌ها لحاظ می‌شود. ولی یک تبصره دارد. این ماده‌ای که مربوط به ممنوعیت تردد است، در آیین‌نامه از جنس ثبت‌نام متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده است؛ یعنی اگر افرادی مالک خودرو هستند، در صورتی که در سامانه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ثبت‌نام کنند، می‌توانند طی دوره پنج‌ساله مشمول معافیت از محدودیت‌ها شوند و ولی در این دوره پنج‌ساله باید برای فرآیند اسقاط و نوسازی خود اقدام کنند. تلاش وزارت صمت و دستگاه‌های متولی هم این است که شرایط کافی و مناسبی را برای متقاضیان فراهم کنند تا امکان جایگزینی برای متقاضی فراهم شود.

نگرانی‌ای که به وجود آمده این است که از اینجا به بعد دیگر کارت سوخت‌شان ممکن است آسیب ببیند یا ممکن است دیگر نتوانند تردد داشته باشند. مالکین خودروهای فرسوده باید توجه داشته باشند که رکن اول این است که اولا این محدودیت در کلان‌شهرها وجود دارد، نه در کل کشور و اگر به نوعی علاقه‌مند نیستند در فرآیند اسقاط و نوسازی مشارکت داشته باشند و ثبت‌نام کنند، می‌توانند خودروی خود را به خارج از کلان‌شهرها منتقل کنند یا بفروشند و تعویض پلاک کنند و در شهرهای دیگر تردد داشته باشند.

در کلان‌شهرها، با توجه به آلودگی که وجود دارد، این ممنوعیت ایجاد شده است. ولی در صورتی که آن یک میلیون دستگاهی که عرض کردم در کلان‌شهرها در حال تردد هستند، علاقه‌مند باشند ادامه به تردد داشته باشند، می‌توانند در سامانه نوسازی ثبت‌نام کنند و بدون نگرانی طی دوره پنج‌ساله فرآیند جایگزینی خود را انجام دهند. یعنی اگر اظهار کنند و ثبت‌نام را انجام دهند، مشمول آن محدودیت و ممنوعیت تردد در یک بازه زمانی پنج‌ساله نمی‌شوند و فرصت دارند با آرامش بیشتری این فرآیند را طی کنند.

اکثر خودروهای بالای ۲۰ سال در حال حاضر در حال تردد، کاربراتوری هستند و ما تولید خودروهای انژکتوری را به نوعی از سال ۸۵ به بعد داشتیم. بنابراین، ۸۵ به قبل یا مدل ۸۵، ۸۴، ۸۳ و به قبل، کاربراتوری هستند.

خودروهای کاربراتوری نزدیک به پنج برابر یک خودروی انژکتوری آلودگی ایجاد می‌کنند. حالا مفروض بر اینکه یک خودروی انژکتوری فرسوده در مقابل یک خودروی کاربراتوری فرسوده قرار بگیرد، اولویت برای خروج از ناوگان، خودروی کاربراتوری بوده است، به خاطر آلودگی بیشتری که داشتند.

این سن مبنای به نوعی عدم تردد قرار گرفته و تعیین تکلیف کردن برای عدم تردد سن ۲۰ سال، بر مبنای این موضوع بوده و مصرف سوخت بالایی هم که این خودروها دارند، دلیل تصمیم‌گیری در مورد این موضوع بوده است. حالا بعضا در مورد خودروهای غیرایرانی صحبت می‌شود که خودروهای داخلی ممکن است بیش از ۲۰ سال سن داشته باشند، ولی تردد زیادی نداشته باشند یا اینکه مثلا کیفیت بالایی داشته باشند.

بر اساس استانداردهای اروپا هم بخواهیم در نظر بگیریم، خودروهایی که از سال ۲۰۰۵ به قبل تولید شده‌اند، خودروهای یورو ۴ نیستند. پس استاندارد آلایندگی که در حال حاضر در کشور در حال اجراست، برای خودروسازان هم به نوعی این خودروها رعایت نکرده‌اند؛ یعنی مشمول استانداردهای ۸۵گانه یا استاندارد سوختی یورو ۴ نیستند.

به نوعی می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این خودروها، حتی خودروهایی که استانداردها و کیفیت‌های خوبی دارند یا خودروهای کره‌ای و ژاپنی و از این دست هستند، ممکن است عملکرد خوبی داشته باشند، ولی استانداردهای آلودگی و استانداردهای سوختی را بر اساس مستندات و الزامات ندارند.

منبع: ایسنا







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت خبرفوری

سیلی جانانه یک فرانسوی به مکرون/ ویدئو

سایت خبرآنلاین

ببینید | رئیس سازمان بهینه‌سازی حرف دل مردم را زد: کیفیت خودروها دلیل مصرف بالای بنزین

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟

کافی است تاریخ‌ها را کنار هم بگذاریم. آتش‌بس در ۱۸ فروردین اعلام شد. در ۲۴ فروردین، آمریکا محاصره بنادر ایران را آغاز کرد. فقط 6 روز فاصله بود. توقف حملات هوایی، فشار را متوقف نکرد؛ فشار از آسمان به دریا منتقل شد و این بار مستقیما صادرات نفت و راه‌های ارتباطی ایران را هدف گرفت. محاصره هم قرار نبود رفت‌وآمد …
         
صمیمیت  در عصر دیجیتال؛ چرا دورهمی‌های ما رنگ باخته‌اند؟
خبرگزاری ایسنا

صمیمیت در عصر دیجیتال؛ چرا دورهمی‌های ما رنگ باخته‌اند؟

یک روانشناس با مقایسه دورهمی‌های خانوادگی گذشته با ارتباطات دیجیتال امروز، گفت: در گذشته ارتباط چهره‌به‌چهره، حضور چند نسل در کنار یکدیگر و فعالیت‌های مشترک، زمینه انتقال تجربه، هویت‌بخشی، احساس تعلق و گفت‌وگوی عمیق را فراهم می‌کرد، در حالی که ارتباطات امروز با وجود گستردگی بیشتر، در بسیاری موارد کوتاه، …
ریزش و رویش مسافران ترکیه
روزنامه دنیای اقتصاد

ریزش و رویش مسافران ترکیه

شمار گردشگران خارجی ورودی به ترکیه در ماه ژوئیه با کاهشی نسبی همراه شد؛ روندی نزولی که زیر سایه تشدید نااطمینانی‌های امنیتی و تنش‌های منطقه‌ای شکل گرفته است. بر پایه تازه‌ترین داده‌های وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، در ماه ژوئیه 7.1میلیون گردشگر خارجی وارد این کشور شدند که افتی 0.3درصدی را نسبت به مدت …
میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟
سایت اقتصادنیوز

میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟

اقتصادنیوز: بازگشت روسیه به نقشی مشابه دوران مذاکرات برجام می‌تواند روند مذاکرات را تقویت کند و کشوری را به عنوان میانجی قرار دهد که هر دو با آن سابقه تعامل دارند.
فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی

پیامدهای کامل فاجعه آمریکا در ایران نیز به همین ترتیب به زمان نیاز خواهد داشت تا آشکار شود. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای به رهبری آمریکا قرار نیست از میان برود.
سایت تابناک

ویدیو جدید از شوتی افغانستانی‌ها در جاده‌های ایران

کیفیت بنزین؛ ماجرای نیم درصدی و سه درصدی | بنزین بی‌کیفیت به خودرو آسیب می‌زند، بنزین با کیفیت به ما!
سایت خبرفوری

کیفیت بنزین؛ ماجرای نیم درصدی و سه درصدی | بنزین بی‌کیفیت به خودرو آسیب می‌زند، بنزین با کیفیت به ما!

تأیید استفاده از متانول در ترکیب بنزین، بار دیگر بحث کیفیت سوخت توزیع‌شده در کشور را به صدر اخبار آورده است.
بازداشت مدیران معروف در پرونده ۱.۷ میلیارد یورویی؛ «م. ش. س»، «م. ن. ل» و «ف. ع» در میان متهمان
سایت رکنا

بازداشت مدیران معروف در پرونده ۱.۷ میلیارد یورویی؛ «م. ش. س»، «م. ن. ل» و «ف. ع» در میان متهمان

رکنا اقتصادی: پرونده تعهدات ارزی وارد مرحله‌ای تازه شده است؛ جایی که ۷۰۰ پرونده در دادسراهای سراسر کشور در حال رسیدگی است و در بخشی از پرونده‌ها، متهمان با قرار بازداشت راهی زندان شده‌اند. دادستانی تهران اعلام کرده بدهی ارزی کشف‌شده در ۹ پرونده مرتبط با کارت‌های بازرگانی به بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون …
جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!

سخنان سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت، به ویژه در جهان شیوخ عرب خلیج‌فارس وقتی گفت «اگر در جنگ اقتصادی امریکا علیه...
         
مسکن هست، «زیرساخت» نیست
روزنامه دنیای اقتصاد

مسکن هست، «زیرساخت» نیست

متقاضیان مسکن‌های حمایتی چشم‌انتظار تحویل واحدهای خود هستند، اگرچه وزارت راه و شهرسازی به دنبال تکمیل حدود 160 هزار واحد مسکن حمایتی تا پایان بهمن امسال است، اما عدم تامین زیرساخت می‌تواند، به‌رغم تکمیل واحدها تحقق کامل این وعده را دچار خلل کند. روز گذشته در نشست پایش طرح‌های مسکن حمایتی که با حضور وزیر …
         
سایت جماران

آیا دلاریزاسیون می‌تواند قفل این اقتصاد بحران‌زده را باز کند؟!

تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی
سایت جوان آنلاین

تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی

مجلس شورای اسلامی با توجه به نیاز‌های آینده نظام سلامت، در بند «پ» ماده ۶۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت بهداشت را مکلف کرده است ظرفیت پذیرش رشته‌های تخصصی...
         
زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد
سایت جوان آنلاین

زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد

وزیر نفت: میدان گازی در جنوب استان فارس با ذخیره درجای بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت‌مکعب کشف شد
         
گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود
سایت جوان آنلاین

گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود

مسئله اقتصاد بیش از آنکه فقط با مذاکره بیرون آید، نیازمند اصلاح ساختار‌های اقتصادی، بانکی و بودجه‌ای و به ویژه رفع موانع از مسیر تولید و تجارت است
روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد
روزنامه هفت صبح

روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد

قانون کجای زندگی افراد HIV مثبت ایستاده است؟
روزنامه هفت صبح

آخرین سنگر سقوط کرد؛ نسل لژیونرها منقرض شد!

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند
روزنامه توسعه ایرانی

«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند

انباشت مطالبات حل‌نشده، کاهش اعتماد عمومی و ضعیف‌شدن مسیرهای رسمی برای بیان و پیگیری خواسته‌ها، رابطه جامعه و ساختار رسمی را در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کرده است. مطالبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دیگر به‌سادگی از یکدیگر جدا نمی‌شوند؛ فشار معیشتی با احساس تبعیض و بی‌عدالتی گره …
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی
روزنامه هفت صبح

۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی

مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان می‌گوید فولاد مبارکه پولی به منابع طبیعی نپرداخت و تجهیزات، نیرو و بذر جنگل‌کاری را تأمین کرد
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران
سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین
روزنامه توسعه ایرانی

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین

رامین پرتو همزمان با فرارسیدن سالگرد استقلال اوکراین، حضور شماری از رهبران و مقام های اروپایی در کی یف، فراتر از یک سفر نمادین، حامل پیامی سیاسی و
    
دکتر برو سربازی!
روزنامه توسعه ایرانی

دکتر برو سربازی!

آریا طاری ساعت شنی برای شماره یک تیم ملی به کار افتاده است. پاییز امسال، نه فقط فصل خزان برگ ها، که خزان معافیت های طولانی مدت و
معنای دولت همان است که بوده
روزنامه شرق

معنای دولت همان است که بوده

با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است.
هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود
سایت عصرایران

هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به کاهش رشد جمعیت، ازدواج و باروری اعلام کرد پیش‌بینی‌ها از منفی شدن نرخ رشد سالانه جمعیت ایران در سال...
سایت عصرایران

مرگ جوان ۲۳ ساله در رودخانه قزل‌اوزن در مسیر خلخال ـ سرچم

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟
سایت ایران آنلاین

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟

نشریه آمریکایی با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در حملات به ایران گزارش داد که از این پس قدرت برتر و مسلط در غرب آسیا نه آمریکا و نه صهیونیست‌ها، بلکه ایران خواهد بود.
سایت عصرایران

یک لکه خون راز سرقت مسلحانه یک میلیارد تومانی در شمال تهران را فاش کرد

سایت تابناک

دختر ۱۵ ساله پرندی گم شد

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟
سایت فرارو

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟

یک جامعه‌شناس شهری تأکید می‌کند که نخستین گام مدیریت شهری باید پذیرفتن واقعیت اجتماعی و حق همه گروه‌ها برای استفاده از شهر باشد. ایمانی جاجرمی می‌گوید نمی‌توان حق مردم را از شهر نادیده گرفت.
از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
    
سایت فرارو

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!
سایت آفتاب نیوز

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!

کاربران در شبکه اجتماعی ایکس، واکنش‌های منفی و تندی به کسب‌وکار جدید بابک زنجانی نشان دادند.
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله
سایت اقتصاد ۲۴

حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله

هرچند نمی‌توان سخنان تند برخی چهره‌ها درمورد حجاب را به سیاست رسمی حاکمیت تعمیم داد؛ با این حال نفس مطرح‌شدن چنین ادبیاتی در فضای عمومی، بخشی از همان فضایی است که مناقشه حجاب را دوباره به سطح جامعه می‌کشاند
دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد

سهم تنها ۵.۶ درصدی سه دهک پایین از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، بار دیگر شکاف طبقاتی در آموزش عالی و نقش فقر، کیفیت مدارس و دسترسی نابرابر به امکانات آموزشی را برجسته کرده است.
سایت اکوایران

آزمون تاب‌آوری آمریکا؛ اقتصاد آمریکا زیر فشار جنگ است؟

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران |  ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور بیشتر حمایت را از حملات کرد؟
سایت اقتصادنیوز

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران | ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور …

اقتصادنیوز: مارک روته، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن فاش کرد که کشورهای اروپایی اجازه داده‌اند بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا که در عملیات مرتبط با ایران مشارکت داشتند، از ده‌ها پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخیزند.
وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی به سر آمده است؟
سایت اقتصادنیوز

وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی …

اقتصادنیوز:تجارت فردا در گزارشی به این پرسش پرداخته که اقتصاد توجه چگونه بر تصمیم‌گیری اقتصادی ما تاثیر می‌گذارد؟
ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟
سایت اقتصادنیوز

ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟

اقتصادنیوز:حمله اسرائیل به سوریه نشانه تشدید اختلاف با ترکیه و تغییر نظم خاورمیانه است.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

سایت تابناک

بیرانوند قصد سرباز شدن ندارد؛ انتقال به فجرسپاسی در صورت اجبار

سایت تابناک

زندگی دوباره حیوانات با تاکسیدرمی

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان
خبرگزاری مهر

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان

یزد - خطر اعتیاد، بی‌صدا به کمین نوجوانان نشسته است؛ وضعیتی که اگر با نادیده گرفتن تغییرات رفتاری همراه شود، به فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر در قلب خانواده منجر خواهد می‌شود.
تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!
سایت تابناک

تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!

در حالی که صدای اعتراض متقاضیان خودروهای اقتصادی در گوش همه است، وزیر صمت در یک نمایش یک‌طرفه، به «روخوانی از روی کاغذ» پناه برد تا چهره واقعی شکست‌هایش را ب...