قیمت طلا امروز




 دولت هاشمی

 سایت هم میهن / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

هاشمی‌طبا: «طرح ضدنفوذ» مردم را جاسوس فرض می‌کند

کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» روز یکشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ (۱۶ اوت ۲۰۲۶) با ۱۸۳ رأی موافق، چهار رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع ۲۵۸ نماینده حاضر در مجلس تصویب شد.
 هاشمی‌طبا: «طرح ضدنفوذ» مردم را جاسوس فرض می‌کند
به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از فرارو، این طرح در جریان بررسی کلیات، موضوعاتی مانند نحوه مواجهه با ارتباط اشخاص با نهادها و اتباع خارجی، همکاری‌های علمی با مراکز خارج از کشور و ارتباط رسانه‌ای با رسانه‌های خارجی را مطرح کرده است؛ موضوعاتی که بحث درباره مرز میان «مقابله با نفوذ» و «محدود کردن ارتباطات عادی جامعه» را داغ کرده‌اند.

با این حال، جزئیات و مواد طرح هنوز به تصویب نهایی مجلس نرسیده است و برخی مطالب منتشرشده درباره مجازات‌های مشخص، مربوط به متن پیشنهادی و مراحل بررسی طرح است، نه قانون لازم‌الاجرا.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده از متن پیشنهادی، ارتباط با رسانه‌های آمریکایی یا اسرائیلی و رسانه‌هایی که از سوی آمریکا یا اسرائیل تأمین مالی می‌شوند، ممکن است مشمول ممنوعیت و مجازات حبس شش ماه تا دو سال شود. همچنین مصاحبه با سایر رسانه‌های خارجی، ارتباط با برخی نهادهای غیرایرانی و همکاری علمی با مراکز خارجی خارج از فهرست مجاز، در متن پیشنهادی با محدودیت‌هایی مواجه شده است؛ اما این موارد هنوز قانون نهایی محسوب نمی‌شوند.

مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی، در گفت‌وگو با فرارو با انتقاد از رویکرد این طرح می‌گوید: «این طرح در واقع متهم کردن مردم به جاسوسی است، نه طرح پیدا کردن جاسوس‌ها.» او تأکید می‌کند که در شرایطی که روش‌های نفوذ و جاسوسی بسیار پیچیده‌تر از گذشته شده است، نمی‌توان با محدود کردن روابط علمی، اجتماعی و حرفه‌ای مردم با جهان، به جنگ شبکه‌های اطلاعاتی رفت و هم‌زمان انتظار داشت اعتماد عمومی نیز حفظ شود.

این طرح به جای جاسوس‌ها، مردم را هدف گرفته است

مصطفی هاشمی‌طبا درباره طرح جدید مجلس برای مقابله با نفوذ به فرارو گفت: «این طرح در واقع متهم کردن مردم به جاسوسی است، نه طرح پیدا کردن جاسوس‌ها. در این طرح حتی استادان دانشگاه از ارتباطات علمی منع شده‌اند. این، نشانه بی‌اعتمادی به مردم است.»

او تاکید کرد: «این روزها جاسوسی از این طریق انجام نمی‌شود. جاسوسی این نیست که یک نفر را با موهای بور به کشور دیگری بفرستند و به او بگویند برو جاسوسی کن. جاسوس در لباس دوستان و افراد موجه ظاهر می‌شود و ابزارهای جاسوسی نیز بسیار پیچیده‌تر از این‌هاست. مردم نباید تحت فشار و در قفس قرار بگیرند و شرایط لازم برای زندگی عادی را از دست بدهند.»

وی افزود: «وقتی استاد دانشگاه برای همکاری علمی با یک دانشگاه خارجی، پژوهشگر برای ارتباط با یک مرکز علمی یا فردی برای گفت‌وگوی حرفه‌ای با یک رسانه خارجی احساس کند که ممکن است متهم شود، در واقع مرز میان ارتباط عادی و جاسوسی را از بین برده‌ایم. ارتباط علمی با جهان یک امر طبیعی است.»

هاشمی طبا ادامه داد: «دانشگاه بدون ارتباط با دانشگاه‌های دیگر نمی‌تواند رشد کند. پژوهشگر باید مقاله بفرستد، در کنفرانس شرکت کند، با استاد خارجی گفت‌وگو داشته باشد و تبادل علمی انجام دهد. اگر قرار باشد با همه این ارتباطات از سر سوءظن برخورد شود، نتیجه آن پیشرفت علمی نیست، بلکه بسته شدن فضای علمی کشور است.»

این فعال سیاسی گفت: «من اصلاً نمی‌گویم با جاسوسی و نفوذ مقابله نکنیم؛ اتفاقاً باید با جاسوس واقعی بسیار جدی برخورد کرد. اما باید جاسوس را از آدم عادی تشخیص داد. نمی‌شود برای پیدا کردن چند جاسوس، میلیون‌ها نفر را تحت فشار قرار داد و ارتباطات طبیعی مردم را محدود کرد.»

جاسوس واقعی با محدود کردن ارتباطات پیدا نمی‌شود

هاشمی طبا درباره نقش دولت در چنین طرح‌هایی گفت: «اصلاً دولت قادر نیست به این شکل مردم را پایش کند. از دید من، این روش، روش خوبی نیست. این روزها در سراسر جهان فناوری‌های جاسوسی بسیار پیشرفته شده‌اند و بعید است بتوان با چنین طرح‌هایی جاسوسان را پیدا کرد.»

او ادامه داد: «با این نوع طرح‌ها، به جای اینکه بتوانیم جاسوس واقعی را شناسایی کنیم، در واقع به نارضایتی مردم دامن می‌زنیم. امروز جاسوسی شکل بسیار پیچیده‌ای پیدا کرده است. دیگر مسئله این نیست که یک نفر را به کشور دیگری بفرستند و به او بگویند اطلاعات جمع کن. شبکه‌های اطلاعاتی، فناوری‌های ارتباطی، روش‌های جمع‌آوری داده و ابزارهای جدید بسیار پیچیده شده‌اند. بنابراین اگر تصور کنیم با ممنوع کردن چند نوع ارتباط می‌توانیم مسئله نفوذ را حل کنیم، تصور درستی نیست.»

وی افزود: «اگر کسی واقعاً تحت هدایت یک سرویس اطلاعاتی خارجی فعالیت می‌کند، باید دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی با ابزارهای تخصصی خودشان او را شناسایی کنند. این کار با وضع یک قانون عمومی برای همه مردم انجام نمی‌شود.

اگر قرار باشد هر شهروندی که با یک خارجی ارتباط دارد، هر استادی که با یک دانشگاه خارجی همکاری می‌کند یا هر روزنامه‌نگاری که با یک رسانه خارجی صحبت می‌کند، در مظان اتهام قرار بگیرد، دیگر تشخیص جاسوس واقعی بسیار دشوار می‌شود.»

نمی‌شود مردم را در قفس گذاشت

این تحلیلگر سیاسی با اشاره به تأثیر چنین طرح‌هایی بر مردم گفت: «مردم نباید تحت فشار قرار بگیرند و در قفس گذاشته شوند؛ به‌گونه‌ای که شرایط لازم برای زندگی عادی را از دست بدهند. مردم باید بتوانند زندگی کنند، کار کنند، درس بخوانند، با دنیا ارتباط داشته باشند و فعالیت اجتماعی و علمی انجام دهند.»

هاشمی طبا تاکید کرد: «اگر همه این‌ها به موضوعی امنیتی تبدیل شود، جامعه خسته می‌شود. ما نباید تصور کنیم هر ارتباطی با خارج از کشور به معنای نفوذ است. کشورها با یکدیگر ارتباط دارند؛ دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، اقتصاد و فرهنگ نیز بدون ارتباط با جهان نمی‌توانند پیشرفت کنند.»

اگر این ارتباطات را محدود کنیم، خودمان را از امکاناتی که دنیا در اختیار دارد محروم کرده‌ایم.»

وی ادامه داد: «اینکه یک استاد دانشگاه با دانشگاهی در خارج از کشور ارتباط داشته باشد، به‌خودی‌خود جاسوسی نیست. ممکن است کسی از این ارتباط سوءاستفاده کند، اما باید همان مورد مشخص بررسی شود. نمی‌توان اصل ارتباط را جرم دانست و بعد انتظار داشت جامعه علمی کشور با دنیا ارتباط داشته باشد.»

این طرح هم مانند طرح حجاب نتیجه معکوس می‌دهد

هاشمی‌طبا درباره تبعات چنین طرحی گفت: «این طرح نیز مانند سایر طرح‌هایی که باعث نارضایتی و دلخوری مردم شدند و سپس کارایی نداشتند، عملاً مضر است. مدتی پیش طرح حجاب به راه افتاد و به جای اینکه بتواند مردم را به سمت حجاب متمایل کند، آنان را از این موضوع دور و دورتر کرد. اکنون نیز در کشور با وضعیتی مواجهیم که بی‌حجابی به‌طور گسترده دیده می‌شود.»

او  گفت: «در آن طرح نیز به جای اینکه برای آقایان و خانم‌ها کار فرهنگی انجام شود، تصمیم گرفته شد اقدامات سلبی مانند بستن، زدن و گرفتن انجام شود. این نوع رفتارها کاملاً نتیجه معکوس می‌دهد.»

وی افزود: «در مسائل اجتماعی، این مسئله را بارها دیده‌ایم. در موضوع نفوذ نیز اگر مردم احساس کنند هر ارتباطی می‌تواند برای آنها دردسر ایجاد کند، به جای اینکه احساس امنیت کنند، احساس ناامنی خواهند داشت. این برای کشور خوب نیست. امنیت باید به مردم آرامش بدهد، نه اینکه مردم دائماً نگران باشند مبادا یک ارتباط عادی برای آنها پرونده ایجاد کند.»

حتی دولت هم در اجرای طرح‌های ضربتی عاجز می‌ماند

این فعال سیاسی تأکید کرد: «وقتی طرح‌های ضربتی و بدون منطق در کشور اجرا می‌شوند، حتی دولت هم از اجرای آنها عاجز می‌ماند. اتفاقاً اگر این نوع طرح‌ها وجود نداشته باشند، سوءاستفاده بیگانگان نیز می‌تواند به حداقل برسد.»

هاشمی طبا گفت: «قانون باید قابل اجرا باشد. نمی‌شود قانونی تصویب کرد که دامنه آن آن‌قدر گسترده باشد که دولت، دستگاه قضایی و دستگاه‌های نظارتی نتوانند آن را به‌طور دقیق اجرا کنند. وقتی قانون بیش از اندازه کلی باشد، ممکن است تفسیرهای مختلفی از آن صورت بگیرد و این مسئله خود مشکل‌ساز شود.»

وی ادامه داد: «برای مقابله با نفوذ باید سراغ نفوذ واقعی رفت. باید ابزارهای اطلاعاتی قوی داشت، شبکه‌های جاسوسی را شناخت و کسانی را که واقعاً با سرویس‌های بیگانه همکاری می‌کنند، شناسایی کرد.»

این تحلیلگر تاکید کرد: «اگر به جای این کار، مردم، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و ارتباطات عادی جامعه با جهان را محدود کنیم، نتیجه‌ای که به دست می‌آوریم ممکن است دقیقاً خلاف چیزی باشد که می‌خواهیم. کشور برای مقابله با دشمن به اعتماد مردم نیاز دارد. 

بنابراین، من معتقدم مقابله با نفوذ باید به‌گونه‌ای باشد که هم امنیت کشور حفظ شود و هم زندگی عادی مردم مختل نشود. نمی‌توان برای پیدا کردن جاسوس، همه مردم را در جایگاه متهم قرار داد.»

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا هوش مصنوعی می‌تواند به خودآگاهی برسد؟

اکونومیست می گوید حتی اگر نرسد، ممکن است انسان‌ها با آن مثل موجودی خودآگاه رفتار کنند؛ و این می‌تواند هزینه‌ای سنگین برای بشریت داشته باشد
پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!
سایت فرارو

پشت پرده هوش مصنوعی: آنچه دانش‌آموزان از دست می‌دهند!

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در تکالیف نوشتاری، این نگرانی را افزایش داده است که دانش‌آموزان بخشی از مهارت‌های فکری و شناختی خود را نیز از دست بدهند.
رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز
سایت اکونیوز

رشد عنکبوتی کیف پول‌های مجازی بدون تضمین ! - اکونیوز

اقتصاد ایران: رشد عنکبوتی کیف پول های مجازی بدون تضمین حقوق مالی کاربران می تواند به پاشنه آشیل کسب و کار مجازی تبدیل شود.
گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز
سایت اکونیوز

گلایه کاربران تهرانی از اختلالات و ناپایداری اینترنت - اکونیوز

اقتصاد ایران: از یک محله تا محله دیگر و از یک ساعت تا ساعت بعد، کیفیت اینترنت تغییر می کند؛ تجربه ای که کاربران سه اپراتور اصلی هر روز با آن دست وپنجه نرم
پرش شگفت‌انگیز یونیتری
روزنامه دنیای اقتصاد

پرش شگفت‌انگیز یونیتری

دنیای اقتصاد: سهام شرکت یونیتری (Unitree)، یکی از بزرگ‌ترین سازندگان روبات‌های انسان‌نما در چین، در اولین عرضه عمومی سهام خود در روز چهارشنبه در شانگهای، در جدیدترین نشانه خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به پیشرفت‌های فناوری چین، در ابتدا تا ۶۲۹ درصد افزایش یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، این شرکت که در سال ۲۰۱۶ …
         
باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟
سایت سیتنا

باتری‌های فرسوده، آنتن‌های خاموش؛ خاموشی‌های مکرر چه بر سر شبکه موبایل ایران آورده است؟

تداوم خاموشی‌های برق، یک ضعف قدیمی در زیرساخت شبکه تلفن همراه را بیش از گذشته آشکار کرده است؛ باتری‌های پشتیبان سایت‌های BTS که باید هنگام قطع برق، برای مدتی تج
         
سایت سیتنا

ماجرای اختلال امنیتی در سایت‌های بانک مرکزی چه بود؟

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست
مجله پیوست

گیمر ایرانی؛ گرفتار میان تحریم، فیلترینگ و اختلال - پیوست

بعد از یک روز سخت کاری یا درسی، با استرسی که جنگ به جا گذاشته و آینده‌ای که هر روز مبهم‌تر به نظر می‌رسد، خودش را به خانه می‌رساند. روی کاناپه می‌نشیند و تلویزیون را روشن می‌کند؛ یا چیزی برای دیدن ندارد یا آنچه پخش می‌شود، بیشتر از آنکه سرگرم‌کننده باشد، اضطراب‌آور است. به سراغ
         
گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟
سایت رکنا

گوگل برگ برنده جدیدش برای رسانه‌ها را رو کرد/ ترافیک سایت‌ها برمی‌گردد؟

رکنا:گوگل ابزاری جدید در اختیار ناشران قرار داده که کاربران با کلیک روی دکمه «منبع مورد علاقه»، محتوای آن رسانه را بیشتر در نتایج جست‌وجو، Discover و Google News ببینند.
چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟
سایت خبرآنلاین

چرا ستاره مرسدس بنز سه‌ پر دارد؟

احتمالا کمتر لوگویی در صنعت خودرو به اندازه ستاره سه‌پر مرسدس بنز برای مردم جهان آشناست؛ اما پشت این نماد ساده و ماندگار، داستانی بیش از یک قرن قدمت پنهان شده است.
مالک لنوو کیست؟
سایت سیتنا

مالک لنوو کیست؟

لنوو یک شرکت سهامی عام چینی است که سهام آن در بورس هنگ کنگ معامله می شود. بزرگ ترین سهامدار آن، شرکت Legend Holdings با سهم ۳۱ درصدی است و مابقی سهام در اختیار
         
سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟
سایت فرارو

تبلیغ مرموز در مترو تهران؛ از گوشی جدید بازار چه می‌دانیم؟

گوشی TCH مدل nova یک مدل فیچرفون است و به سفارش یک شرکت ایرانی در چین ساخته شده است
سایت تجارت نیوز

ویدئو | فیشینگ چیست و چگونه از آن در امان بمانیم؟

سایت کولاک

ترامپ این اطلاعات را پاک کرد - مجله اینترنتی کولاک

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پذیرش بدون انسان در یک هتل ۴۴ اتاقه در چین | از پذیرش، نظافت، غذا و خدمات اتاق تا روبات پشت پیشخوان

تصور کنید وارد هتل می‌شوید، اما پشت میز پذیرش هیچ‌کس منتظر شما نیست؛ چمدانتان را یک روبات تحویل می‌گیرد، سفارش غذایتان را یک ماشین به اتاق می‌آورد و برای تمیزکردن اتاق هم خبری از نیروی خدماتی نیست. این دیگر فقط یک تصویر علمی‌تخیلی نیست. چین در حال ساخت چنین هتلی است.
فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند
سایت اقتصادنیوز

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN …

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.
چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری
سایت آوش

چالش حقوقی حریم خصوصی و الزامات سیاست‌گذاری

تا همین چند سال پیش، وقتی از نظارت و نقض حریم خصوصی صحبت می‌کردیم، ذهنمان معمولاً به سمت دوربین، میکروفون، GPS یا حتی ردیابی گوشی می‌رفت. اما حالا فناوری‌ای در حال شکل‌گیری است که می‌تواند معادله را تغییر دهد: استفاده از امواج وای‌فای برای تشخیص و شناسایی انسان‌ها، بدون دوربین و حتی بدون اینکه فرد دستگاه …
ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی
روزنامه دنیای اقتصاد

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight …
روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ جدول
سایت خبرآنلاین

روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ …

اخیرا معاون اول رئیس‌جمهوری در حالی از تصمیم پزشکیان برای بسته شدن پرونده فیلترینگ خبر داده است که به نظر می‌رسد دولت برای حل و فصل این کلاف سردگم، راهی سخت و دشوار را در پیش‌روی خود داشته و به راحتی نمی‌تواند به این پرونده پایان بدهد.
سایت تابناک

آیا حباب هوش مصنوعی واقعاً شبیه حباب دات‌کام است؟

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست
مجله پیوست

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست

اختلال اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین فقط به معنای کاهش فروش در چند روز یا چند هفته نیست. هر بار که دسترسی محدود، کیفیت اتصال مختل یا سرعت اینترنت کند می‌شود، بخشی از مسیر دیده‌ شدن، جذب مشتری، شکل‌گیری اعتماد و انجام معامله نیز آسیب می‌بیند. مسیری که برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، بیش از هر
دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست
مجله پیوست

دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست

متا با یکی از جدی‌ترین پرونده‌های قضایی خود بر سر نحوه فعالیت اینستاگرام و فیس‌بوک برای کودکان و نوجوانان روبه‌رو شده است. ۳۰ ایالت آمریکا نه‌تنها غرامتی بیش از یک تریلیون دلار مطالبه کرده‌اند، بلکه خواستار حذف یا تغییر قابلیت‌هایی مانند نمایش تعداد لایک، اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار ویدئو و استوری شده‌اند؛ …
پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست
مجله پیوست

پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست

کشاورزی دیجیتال در ایران دیگر فقط به چند سامانه محدود نیست. از ثبت میلیون‌ها بهره‌بردار و صدور بیش از ۱.۳ میلیون بیمه‌نامه گندم تا آبیاری هوشمند و صدها پهپاد کشاورزی، نشانه‌های اجرای واقعی وجود دارد. اما هرچه از تعداد سامانه و تجهیز به نتیجه استفاده از آنها نزدیک می‌شویم، داده کمتر می‌شود. هنوز روشن …
تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟
سایت سیتنا

تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟

در حالی که گلایه کاربران از تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت همچنان ادامه دارد، ایرانسل با انجام یک تست عملی مقابل خبرنگاران اعلام کرد در آزمایش انجام‌شده، یک گیگ
دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد
سایت ایران آنلاین

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد

هیأت وزیران در مصوبه‌ای جدید، هرگونه تصمیم یا اقدام دستگاه‌های اجرایی برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌وکارهای دیجیتال را منوط به اخذ نظر ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی و تأیید رئیس‌جمهوری کرد؛ اقدامی که در پی نگرانی‌ها از تعدد مراجع تصمیم‌گیر و اقدامات ناهماهنگ در حوزه فضای …
بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد
سایت روزنو

بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد

آنگاه می‌توان از مردم خواست برای کار با سامانه‌ها و سرویس‌های حاکمیتی از همان مرورگر بومی استفاده کنند.» این جمله آخر، بی‌آنکه قصد چنین کاری را داشته باشد، ی...
ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟
سایت فرارو

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

رگولاتوری می‌گوید خبری از کسر ۲.۷ برابری حجم اینترنت نیست اما عوامل دیگری می‌توانند بسته شما را سریع‌تر تمام کنند؛ از مصرف پنهان اپ‌ها تا VPN و دانلود خودکار. چطور جلوی این مصرف را بگیریم؟
سایت عصرایران

تلگرام برای یک میلیارد کاربرش دامنه اختصاصی می‌گیرد؛ «.gram» در راه است

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند
سایت خبرآنلاین

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند

به گفته پاپ: «هیچ الگوریتمی نمی‌تواند جنگ را از نظر اخلاقی پذیرفتنی کند.» جنگ‌های نیابتی و تسلیحات خودکار هر دو معضلات اخلاقی مشابهی ایجاد می‌کنند که بازنگری در سنت جنگ عادلانه، ابزار لازم برای ارزیابی و مهار آن‌ها را فراهم می‌سازد.
سایت خبرآنلاین

مدیر سابق OpenAI: هوش مصنوعی می‌تواند تمامی بیماری‌ها را درمان کند

روزنامه هفت صبح

تغییر بزرگ اما کاربردی در اینستاگرام؛ ویرایش موسیقی پست‌های قدیمی ممکن شد

سایت خبرآنلاین

ببینید | چین با استفاده از هوش مصنوعی یک «قاتل پهپاد» ساخت

سایت اطلاعات آنلاین

تمرین رژه ربات‌های انسان‌نما +ویدئو

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست
مجله پیوست

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست

بانک مرکزی پس از نزدیک به ۱۶ سال کشمکش بر سر راه‌اندازی کیف پول موبایلی، حالا «کیف پول ایران» را به مرحله اجرا رسانده است.
می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست
مجله پیوست

می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست

اگر وسط جنگ و اختلال اینترنت بتوان ظرف سه روز یک مسیر تازه برای سفارش‌گیری ساخت، یا برای حل یک مسئله کاملاً شخصی اپلیکیشن نوشت، ماجرا دیگر فقط توانایی هوش مصنوعی در کدنویسی نیست. ساخت نرم‌افزار ساده‌تر و در دسترس‌تر شده و آدم‌هایی که برنامه‌نویس نیستند هم می‌توانند چیزی بسازند که واقعاً کار کند. اما
۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست
مجله پیوست

۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست

تعداد ثبت‌نام‌ها در طرح «ایران دیجیتال» از چهار میلیون نفر گذشته است؛ طرحی برای آموزش رایگان برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی به دانش‌آموزان که تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر دوره‌های آن را به پایان رسانده‌اند و بیش از ۷۰۰ هزار پروژه دانش‌آموزی در آن ثبت شده است. بیش از ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان این طرح نیز
پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت
سایت خبرآنلاین

پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت

شاید برای شما پیش آمده باشد که از یک اپراتور بسته اینترنتی خاصی را خریداری کردید ولی طولی نمی‌کشد که پس از مدتی گشت وگذار در اینترنت و باز و بسته کردن صفحات وب، پیام غیرمنتظره‌ای با این مضمون که مشترک گرامی شما ۸۵ درصد حجم بسته اینترنت خود را مصرف کرده‌اید دریافت می‌کنید، بدون آنکه فایلی حجیم دانلود …
تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟
خبرگزاری ایرنا

تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟

تهران- ایرنا- تصمیم سونی برای توقف تولید دیسک‌های فیزیکی بازی‌های جدید پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸، به یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیم‌های این شرکت تبدیل شده و اعتراضات گسترده‌ای را از کارزارهای چند جانبه تا شکایت‌های قضایی را در پی داشته است.
نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند
سایت عصرایران

نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند

یک نظرسنجی جهانی که به تازگی توسط «کسپرسکی» با ۷۲۰۰ شرکت‌کننده انجام شد، نشان داد نسل Z در مقایسه با سایر نسل‌ها از هوش مصنوعی بسیار فعال‌تر استفاده می‌کند.
«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟
سایت فرارو

«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟

سخنگوی استراوا گفت که این شرکت ایمنی و حریم خصوصی کاربران خود را بسیار جدی می‌گیرد و کنترل‌های گسترده‌ای بر حریم خصوصی، همراه با اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده از آن‌ها، ارائه می‌دهد.
سایت عصرایران

ربات جعلی «بانک ملی»؛ یک کد پنج‌رقمی که حساب بانکی و تلگرام کاربران را خالی می‌کند

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟
روزنامه هفت صبح

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟

تقاضای فزاینده برای انرژی و دغدغه‌های زیست‌محیطی، دولت‌های جهان را به سمت تأمین منابع انرژی تاب‌آور و مقیاس‌پذیر سوق داده است.
دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین

هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر وارد دانشگاه ها شده و شیوه آموزش، پژوهش و حتی انجام تکالیف دانشجویان ...
         
سایت فرارو

یکه‌تازی سامسونگ در خاورمیانه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حدس موقعیت مکانی شما را از روی یک تصویر | قبل از انتشار عکس در شبکه‌های اجتماعی این جزئیات را حذف کنید

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!

اگر روزی برسد که ربات‌ها به‌جای انسان‌ها تولید کنند و هوش مصنوعی خدمات ارائه دهد، انسان‌ها چه‌کار خواهد کرد؟ ایلان ماسک پاسخ عجیبی دارد: شاید کالاها آن‌قدر فراوان شوند که کمبود، معنای امروزی خود را از دست بدهد، پس آیا هنوز لازم است برای به‌دست‌آوردن پول کار کنیم؟
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

گوشی گوگل قبل از شما، کارهایتان را پیش‌بینی می‌کند!

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

قتل خانوادگی با کمک ChatGPT

از نقطه سبز در گوشی‌ خود ساده نگذرید
سایت هم میهن

از نقطه سبز در گوشی‌ خود ساده نگذرید

یک نقطه سبز در گوشه صفحه به این معنی است که دوربین و یا میکروفون گوشی شما به طور فعال استفاده می‌شوند.
    
بایدها و نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی
خبرگزاری ایسنا

بایدها و نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی

علیرغم آنکه هوش مصنوعی امروز به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره انسان‌ها و سازمان‌ها تبدیل شده است اما استفاده نادرست، ناآگاهانه یا غیرمسئولانه از این فناوری می‌تواند پیامدهایی همچون نقض حریم خصوصی افراد، تصمیم‌گیری‌های تبعیض‌آمیز و انتشار اطلاعات نادرست را به دنبال داشته باشد.
خبرگزاری مهر

پایان اسکرول بی‌نهایت و شمارش لایک در اینستاگرام

ماجرای قطعی سایت‌های دولتی چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای قطعی سایت‌های دولتی چیست؟

اخیرا کاربران ایرانی برای دسترسی به سایت نهاد‌های رسمی با مشکل مواجه شده‌اند؛ از جمله سایت بانک مرکزی و سایت تنظیم مقررات و چند نمونه دیگر.
تفاوت‌های انسان و هوش مصنوعی در روخوانی
خبرگزاری ایرنا

تفاوت‌های انسان و هوش مصنوعی در روخوانی

تهران- ایرنا- یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در مراحل اولیه خواندن، شبیه مغز انسان عمل می‌کند، اما در مواجهه با جملات پیچیده، راهش از انسان جدا می‌شود و نمی‌تواند توضیح دهد که چرا ما ناچار به بازخوانی می‌شویم.
یک نسل و یک رسانه
روزنامه شرق

یک نسل و یک رسانه

در آخرین روز هفته گذشته تلگرام ۱۳ساله شد. مدیر تلگرام در یادداشتی به همین منظور گفته که بیش از نیمی از این مدت، تلگرام یکی از ۱۰ اپلیکیشن موبایلی بوده که بیشترین دانلود را در سطح جهان داشته‌اند. سپس اظهار کرده که یک نسل کامل با تلگرام بزرگ شده‌اند. این اظهارات دوروف را چگونه می‌توان فهم کرد؟
         
سایت عصرایران

تلگرام این بار با فیلم «ماتریکس» به واتس اپ حمله کرد