قیمت طلا امروز




 رسانه های اجتماعی و کودکان

 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

خسرو معتضد: آزادی ناکافی رسانه های ایران به برد در دیپلماسی آسیب زده / ماجرای کودکان میناب باید به رسانه‌های جهان برسد/ محل اقامت فرزندان افراد نباید معیار قضاوت درباره توانایی‌های حرفه‌ای آنان باشد

اجتماعی رکنا: خسرو معتضد با بیان اینکه شرایط کنونی ایران شباهت چندانی با دوران جنگ‌های جهانی اول و دوم ندارد، گفت: افزایش آگاهی عمومی، گسترش ارتباطات و تجربه تاریخی مردم، مهم‌ترین تفاوت‌های امروز با گذشته است. وی تأکید کرد که روایت حوادثی مانند کشته شدن کودکان میناب باید به افکار عمومی جهان منتقل شود.
 خسرو معتضد: آزادی ناکافی رسانه های ایران به برد در دیپلماسی آسیب زده / ماجرای کودکان میناب باید به رسانه‌های جهان برسد/ محل اقامت فرزندان افراد نباید معیار قضاوت درباره توانایی‌های حرفه‌ای آنان باشد
به گزارش رکنا، خسرو معتضد، مورخ و پژوهشگر تاریخ معاصر، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا با اشاره به مقایسه‌هایی که میان شرایط امروز ایران و دوران جنگ‌های جهانی مطرح می‌شود، اظهار کرد: اگرچه در هر دو مقطع کشور با تهدیدهای خارجی روبه‌رو بوده، اما از نظر تاریخی، اجتماعی و سیاسی نمی‌توان شرایط فعلی را با جنگ جهانی اول یا دوم یکسان دانست.

وی با تشریح وضعیت ایران در جنگ جهانی اول گفت: ایران در آن دوره عملاً از چند جهت در اشغال نیروهای خارجی قرار گرفته بود. نیروهای عثمانی از سمت غرب وارد شده و تا مناطق کردستان، کرمانشاه و حوالی همدان پیشروی کرده بودند. در شمال و شمال شرق نیز نیروهای روسیه در تبریز، خراسان و بخش بزرگی از شهرهای شمالی حضور داشتند و نیروهای انگلیسی خوزستان را در اختیار گرفته بودند. به گفته معتضد، کشور در آن مقطع با تهدیدی جدی روبه‌رو بود، اما شرایط آن دوران با امروز تفاوت‌های اساسی دارد.

این پژوهشگر تاریخ معاصر، جمعیت اندک ایران در آن زمان را یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها عنوان کرد و افزود: جمعیت ایران در آن سال‌ها حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون نفر بود، در حالی که امروز جمعیت کشور به حدود ۹۰ میلیون نفر رسیده است. علاوه بر این، بخش عمده مردم آن دوره بی‌سواد بودند و امکان دسترسی به اطلاعات نداشتند، اما امروز اکثریت جامعه باسواد هستند، میلیون‌ها نفر تحصیلات دانشگاهی و زنان در دانشگاه‌ها حضور گسترده دارند.

معتضد با رد برخی روایت‌ها درباره شمار قربانیان جنگ جهانی اول گفت: گاهی ارقامی مانند مرگ ۹ میلیون ایرانی در آن جنگ مطرح می‌شود، اما از نظر تاریخی قابل پذیرش نیست، زیرا با جمعیت آن زمان کشور همخوانی ندارد.

وی تأکید کرد: ایران در آغاز قرن بیستم حدود ۹ میلیون نفر جمعیت داشت و این جمعیت تا آغاز جنگ جهانی اول افزایش محدودی پیدا کرده بود؛ بنابراین برخی آمارهای مطرح‌شده با واقعیت‌های جمعیتی سازگار نیست.

وی همچنین گفت:  کشور در مقطع جنگ جهانی دوم با اشغال نظامی و قحطی روبه‌رو و تلفات سنگینی را متحمل شد، اما باز هم شرایط اجتماعی آن زمان با امروز تفاوت‌های بسیاری داشت. مردم از امکانات ارتباطی و رسانه‌ای محروم بودند و اخبار با فاصله زمانی طولانی به دست آنان می‌رسید، در حالی که امروز با وجود اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف، مردم ایران همزمان با وقوع رویدادها از تحولات جهان مطلع می‌شوند؛ موضوعی که یک قرن پیش حتی قابل تصور نبود. 

این مورخ در ادامه با اشاره به شرایط سیاسی و اجتماعی ایران در دوران پهلوی اول اظهار کرد: در زمان اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، حکومت رضاشاه فضای بسته‌ای بر کشور حاکم کرده بود و امکان اظهار نظر و اطلاع‌رسانی آزاد وجود نداشت، اما امروز جامعه از کوچک‌ترین تحولات داخلی و خارجی آگاه می‌شود و همین مسئله قدرت تحلیل افکار عمومی را افزایش داده است.

معتضد در ادامه تأکید کرد: ایران در چنین شرایطی باید بیش از هر زمان دیگری از ابزار دیپلماسی استفاده کند. وی با اشاره به تجربه تاریخی قوام‌السلطنه در مدیریت بحران‌های سیاسی کشور گفت: قوام در مقاطع حساس نشان داد که گاهی صبر، مذاکره و بهره‌گیری از فرصت‌های سیاسی می‌تواند نتایج مؤثرتری از تصمیم‌های شتاب‌زده داشته باشد.

این مورخ افزود: به اعتقاد من، امروز باید ضمن حفظ اقتدار دفاعی، از ظرفیت دیپلماسی برای کاهش فشارهای بین‌المللی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهان استفاده شود.

وی با تأکید بر اهمیت جنگ رسانه‌ای اظهار کرد: امروز رسانه‌ها بخشی از میدان نبرد هستند و هر کشوری که بتواند روایت خود را بهتر به افکار عمومی جهان منتقل کند، دست برتر را خواهد داشت.

معتضد با انتقاد از عملکرد رسانه‌ای ایران گفت: اگر رسانه‌های داخلی آزادی عمل بیشتری برای فعالیت حرفه‌ای داشتند و امکان حضور مؤثرتر در فضای بین‌المللی فراهم می‌شد، بسیاری از روایت‌های یک‌جانبه علیه ایران قابل پاسخگویی بود. محدودیت رسانه‌ها باعث شده ایران نتواند آن‌گونه که باید، روایت خود را به افکار عمومی جهان منتقل کند.

وی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت رسانه‌های بین‌المللی تأکید کرد و گفت: ایران باید بتواند دیدگاه‌های خود را در رسانه‌های معتبر خارجی منتشر کند تا مخاطبان جهانی با روایت ایران از تحولات منطقه آشنا شوند.

معتضد با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی، عرصه رسانه و دیپلماسی به اندازه میدان نظامی اهمیت دارد، اظهار کرد: امروز تنها قدرت نظامی تعیین‌کننده نیست، بلکه افکار عمومی جهان در تصمیم‌گیری دولت‌ها تأثیرگذار است. به اعتقاد او، ایران باید از این ظرفیت برای تبیین مواضع خود استفاده کند.

معتضد در ادامه با اشاره به کشته شدن کودکان در میناب بر اثر حملات اخیر، این حادثه را «جنایتی تلخ» توصیف کرد و گفت: کشته شدن ده‌ها کودک، مسئله‌ای نیست که بتوان از کنار آن به سادگی عبور کرد و باید این موضوع در سطح بین‌المللی به شکل گسترده مطرح شود.

وی افزود: اگر ایران بتواند تصاویر و مستندات مربوط به قربانیان غیرنظامی، به‌ویژه کودکان، را در رسانه‌های معتبر جهان از جمله روزنامه نیویورک‌تایمز، منتشر کند، افکار عمومی جهان به این حوادث حساس‌تر خواهد شد.

معتضد با اشاره به تجربه برخی کشورها در استفاده از رسانه‌های خارجی اظهار کرد: انتشار آگهی، گزارش و مستندات در رسانه‌های بین‌المللی می‌تواند یکی از ابزارهای انتقال پیام ایران به افکار عمومی جهان باشد.

این پژوهشگر تاریخ با انتقاد از عملکرد رسانه‌ای کشور افزود: اگر رسانه‌های ایران آزادی عمل بیشتری برای فعالیت حرفه‌ای داشتند، بسیاری از مسائل و روایت‌های موجود می‌توانست بهتر برای افکار عمومی جهان تبیین شود.  امروز رسانه بخشی از قدرت کشورهاست و هر اندازه بتوان روایت دقیق‌تر و مستندتری از رویدادها ارائه کرد، تأثیر بیشتری بر افکار عمومی جهان گذاشته خواهد شد.

این پژوهشگر تاریخی تصریح کرد: به اعتقاد من، آزادی ناکافی رسانه‌های ایران باعث شده کشور در حوزه جنگ رسانه‌ای نتواند آن‌گونه که باید از ظرفیت خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و رسانه‌های داخلی استفاده کند.

وی همچنین با اشاره به تجربه تاریخی تبلیغات سیاسی در کشورهای مختلف اظهار کرد: بسیاری از دولت‌ها در دوره‌های مختلف برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی، از ظرفیت روزنامه‌ها و رسانه‌های بین‌المللی استفاده کرده‌اند و ایران نیز می‌تواند از این تجربه بهره بگیرد.

وی سپس به تحولات سیاسی آمریکا پرداخت و گفت: برخلاف تصور برخی، افکار عمومی آمریکا با گسترش جنگ موافق نیست و بسیاری از رسانه‌های آمریکایی از جمله روزنامه نیویورک تایمز و وال‌استریت ژورنال در گزارش‌ها و تحلیل‌های خود از سیاست‌های دولت آمریکا انتقاد کرده‌اند. علاوه بر این برخی مقام‌های این کشور در ماه‌های گذشته از سمت خود کناره‌گیری کرده‌اند.

این پژوهشگر تاریخ، با اشاره به جایگاه دونالد ترامپ در فضای سیاسی آمریکا، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از افکار عمومی آمریکا از دانشگاهیان و روزنامه‌نگاران گرفته تا برخی هنرمندان و نظامیان به عملکرد ترامپ انتقاد دارند. ترامپ تلاش می‌کند نام خود را در تاریخ آمریکا در کنار رؤسای جمهور تأثیرگذار ثبت کند، اما شرایط سیاسی امروز آمریکا با دوران رؤسای جمهوری مانند فرانکلین روزولت یا هری ترومن تفاوت دارد و او از جایگاه سیاسی مشابهی برخوردار نیست.

معتضد با اشاره به اعتراض‌های خیابانی در آمریکا گفت: در ماه‌های گذشته برخی معترضان در تجمع‌های شهرهای مختلف آمریکا شعارهایی علیه سیاست‌های دولت سر داده‌اند. این اعتراض‌ها نشانه‌ای از نارضایتی بخشی از جامعه آمریکا از ادامه تنش‌ها و جنگ است.

وی در ادامه تأکید کرد: در چنین شرایطی ایران باید از ظرفیت رسانه‌ها و افکار عمومی بهره بگیرد و روایت خود را در فضای بین‌المللی مطرح کند.

این مورخ با اشاره به تجربه‌های تاریخی ایران گفت: در مقاطع مختلف، دیپلماسی توانسته در کنار قدرت نظامی از منافع کشور دفاع کند و امروز باید از این ابزار به‌درستی استفاده شود.

معتضد در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد دستگاه دیپلماسی پرداخت و گفت: در شرایط کنونی، حضور چهره‌های باتجربه در عرصه سیاست خارجی می‌تواند به دفاع از منافع کشور کمک کند.

وی با اشاره به محمدجواد ظریف اظهار کرد: به اعتقاد من، ظریف یکی از دیپلمات‌های شناخته‌شده ایران در عرصه بین‌المللی است و توانایی بالایی در گفت‌وگو و دفاع از مواضع کشور به زبان انگلیسی دارد. بسیاری از سیاستمداران جهان، ظریف را می‌شناسند و او در دوران مسئولیت خود ارتباطات گسترده‌ای با مقامات کشورهای مختلف برقرار کرده است. به همین دلیل، استفاده از ظرفیت چنین افرادی می‌تواند در شرایط حساس کنونی مؤثر باشد.

معتضد با اشاره به انتقادهایی که نسبت به ظریف مطرح شده است، گفت: نباید توانایی‌های دیپلماتیک افراد را نادیده گرفت و کشور باید از همه ظرفیت‌های خود برای دفاع از منافع ملی استفاده کند.

وی همچنین به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس درباره خانواده محمدجواد ظریف اشاره کرد و گفت: نباید مسائل شخصی یا محل اقامت فرزندان افراد، معیار قضاوت درباره توانایی‌های حرفه‌ای آنان باشد.

معتضد با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی افزود: همان اندازه که نیروهای نظامی از کشور دفاع می‌کنند، دیپلمات‌ها نیز در مجامع بین‌المللی مسئول دفاع از منافع ملی هستند و باید از همه ظرفیت‌های موجود در این حوزه استفاده شود.

وی در پایان بار دیگر تأکید کرد که وضعیت امروز ایران با دوران جنگ‌های جهانی تفاوت‌های بنیادین دارد و گفت: جامعه امروز ایران آگاه‌تر، باسوادتر و باتجربه‌تر از گذشته است و همین مسئله سبب شده کشور در برابر بحران‌ها از انسجام بیشتری برخوردار باشد.

او در عین حال خاطرنشان کرد که در کنار حفظ توان دفاعی، باید دیپلماسی، رسانه و ارتباط با افکار عمومی جهان نیز تقویت شود؛ زیرا موفقیت در بحران‌های امروز تنها با تکیه بر ابزار نظامی حاصل نخواهد شد، بلکه ترکیبی از قدرت دفاعی، دیپلماسی فعال و حضور مؤثر رسانه‌ای می‌تواند از منافع کشور صیانت کند. پایان خبر / رکنا / کدخبر 1235723

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: فیلم خلاصه بازی استقلال 4_ 0 مس شهربابک مشاهده خبر

اخبار تاپ حوادث «خفاش شب» چگونه قربانیانش را کنترل می کرد؟ عکس / زیباترین دختری که در دوران مدرسه زشت ترین بود! / تغییر چهره اش را مشاهده کنید جنایت خونین در خیابان مولوی تهران قرار مرگ 2 پسر تهرانی بخاطر یک دختر / باز هم پای یک دختر در میان بود فیلم لحظه سرقت خونسرد ترین دزدان خانه در تهران / موتورشان را هم داخل پارکینگ می برند فیلم درگیری شدید و عجیب دو هیئت عزاداری در حرم امام رضا! / با چوب به جان هم افتادند خسرو معتضد: آزادی ناکافی رسانه های ایران به برد در دیپلماسی آسیب زده / ماجرای کودکان میناب باید به رسانه‌های جهان برسد/ محل اقامت فرزندان افراد نباید معیار قضاوت درباره توانایی‌های حرفه‌ای آنان باشد تبلیغات تبلیغات







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟
سایت سلامت نیوز

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟

یک استاد اقتصاد و مدیریت دارو با تأکید بر ضرورت تفکیک مسئولیت دستگاه‌ها در موضوع گرانی دارو گفت: سازمان غذا و دارو مسئول تنظیم‌گری، نظارت و قیمت‌گذاری دارو در چارچوب سیاست‌های مصوب است، اما نه بودجه‌گذار کشور است، نه خزانه‌دار و نه تصمیم‌گیر نهایی درباره منابع بیمه‌ای؛ بنابراین پاسخ به افزایش پرداخت …
گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!
سایت سلامت نیوز

گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!

افزایش قیمت دارو و مواد غذایی دیگر صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست؛ نشانه‌هایی نگران‌کننده از تبدیل شدن گرانی به یک تهدید مستقیم برای سلامت مردم دیده می‌شود. روایت‌های منتشرشده از افزایش قیمت داروها، کاهش مصرف مواد غذایی و ناتوانی برخی شهروندان در پرداخت هزینه اقلام ضروری، تصویری نگران‌کننده از شرایط معیشتی …
         
قدر پزشکان را بدانید
سایت سلامت نیوز

قدر پزشکان را بدانید

رشته پزشکی، مشکلات و سختی‌هایی دارد که به جهت گستردگی و پیچیدگیشان، کمتر کسی از آن‌ها باخبر می‌شود  اول شهریورماه در ایران، به مناسبت زادروز ابوعلی سینا، پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی و به پاس خدمات ارزشمند او به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. 
پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود
سایت سلامت نیوز

پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود

اگرچه اجرای برنامه پزشکی خانواده، آغاز مسیر نو برای نظام سلامت ایران به حساب می‌آید اما برخی پزشکان معتقدند بی‌توجهی به چند مولفه و اهمیت جایگاه پزشکان عمومی می‌تواند موجب شود این برنامه به اهداف خود نرسد.
ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی
خبرگزاری ایسنا

ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در ظرفیت پذیرش رشته پزشکی، گفت: استمرار پذیرش دانشجوی پزشکی حتی در میزان ظرفیت سال ۱۴۰۴، به دلیل محدودیت زیرساخت‌ها، امکانات آموزشی و تعداد اعضای هیئت علمی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کیفیت آموزش و شرایط روانی و اجتماعی دانشجویان …
درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی
سایت سلامت نیوز

درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی

نتایج دو کارآزمایی بالینی گسترده نشان داده است که داروی «اوپاداسیتینیب» (Upadacitinib) که برای درمان آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) استفاده می‌شود، می‌تواند در بیش از نیمی از بیماران مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی به نام «آلوپسی آره‌آتا» (طاسی سکه‌ای)، باعث رویش مجدد مو شود و کیفیت زندگی آن‌ها را به‌طور …
زوال عقل یک شبه نمی‌آید
سایت سلامت نیوز

زوال عقل یک شبه نمی‌آید

دانشمندان معتقدند که زوال عقل نه‌تنها توسط تغییرات در مغز در حال پیر شدن، بلکه توسط سال‌ها استرس متابولیک، التهاب و آسیب عروقی که در سراسر بدن تجمع می‌یابد، رخ می‌دهد.
هشدار برای فروش مجازی دارو
سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.
پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از داروهای خاص و خارجی است
سایت پارسینه

پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از …

کمبود دارو از نسخه‌های خاص عبور کرده و حالا بیماران برای بعضی داروهای معمولی هم چند داروخانه را می‌گردند؛ جایی که مشکل از تولید و پخش تا نقدینگی و سهم‌بندی موجودی امتداد پیدا می‌کند.
سایت هم میهن

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟
سایت خبرآنلاین

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟

دریافتی پزشکان به حدی پایین است که اگر پزشک کارمند یک بانک بود، چندین برابر حقوق دریافت می‌کرد.
خبرگزاری ایرنا

متخصص سکته مغزی: در صورت فلج‌شدن دست و پا با ۱۱۵ تماس بگیرید

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد
سایت انتخاب

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد

سال‌ها پیش از تشخیص بیماری پارکینسون ــ گاهی حتی دو دهه قبل از تشخیص ــ این بیماری ممکن است نشانه‌های خود را در بدن نشان دهد.
اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آر...
نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی
سایت فرارو

نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی

نوموفوبیا پدیده‌ای فراتر از وابستگی ساده به گوشی است که می‌تواند با اضطراب، استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و ضعف در تنظیم هیجانات ارتباط داشته باشد.
فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک

با خواص میخک از تسکین فوری دندان‌درد و تقویت کبد تا لاغری و تنظیم قند خون آشنا شوید. در این مقاله جامع، مضرات و نحوه مصرف دمنوش میخک را علمی بررسی کرده‌ایم.
وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟
سایت عصرایران

وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟

علائم اولیه مسمومیت با آب می تواند شامل سردرد، تهوع، استفراغ، احساس ضعف، گرفتگی عضلات، خواب آلودگی و تغییر وضعیت ذهنی باشد. اگر کاهش سدیم شدید شود، علائم عصب...
         
۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.
         
استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟
سایت فرارو

استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟

استرس مزمن فقط خلق‌وخو و انرژی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد؛ بلکه می‌تواند به‌تدریج مغز، واکنش‌های هیجانی و حتی برخی ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر دهد.
ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال
سایت فرارو

ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال

۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده قصور پزشکی به ثبت رسیده. اما مسئله به خطای پزشک محدود نمی‌شود. موضوع اصلی بحران اعتماد، کیفیت آموزش پزشکی و نسخه‌پیچی در فضای مجازی است.
آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»
سایت فرارو

آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»

انودا با تبلیغ «استثنایی» مشخصات ایمنی گوارشی برای داروی خوراکی چاقی خود در مطالعه‌ای روی داوطلبان سالم، قصد دارد این دارو را در افرادی که درمان با GLP-1 را متوقف کرده‌اند، آزمایش کند.
         
کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟
سایت فرارو

کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟

مدیران کلینیک‌های دندانپزشکی از کاهش مراجعه، تعویق درمان و تغییر انتخاب بیماران از ایمپلنت به درمان‌های ساده‌تر یا حتی کشیدن دندان می‌گویند که بقای این مراکز را هم با بحران مواجه کرده است.
توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری
سایت اقتصاد ۲۴

توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری

در حالی که استفاده از آمپول‌های لاغری شایع شده،فوق تخصص غدد هشدار داد: اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود.
سایت فرارو

کشت «شقایق الیفرا» وارد مسیر اجرایی شد/ کشت خشخاش ممنوع!

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟
سایت فرارو

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟

سرطان سلول پایه‌ای شایع‌ترین نوع سرطان در جهان است و اگرچه به‌ندرت جان بیمار را تهدید می‌کند، تشخیص زودهنگام آن می‌تواند از آسیب بیشتر به بافت‌های اطراف جلوگیری کند.
پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!
خبرگزاری ایلنا

پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!

یک کارشناس حقوقی گفت: از منظر قانون کار و مقررات تأمین اجتماعی، تعهد کارفرما به پرداخت به‌موقع حق بیمه، اعم از پایه یا تکمیلی، تکلیفی قطعی و غیرقابل چشم‌پوشی است. کارگران نباید در بیمارستان‌ها نگران و سرگردان باشند.
۵ علامت مهم سکته مغزی
سایت سلامت نیوز

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.
برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک
خبرگزاری ایسنا

برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک

برق گرفتگی جزو حوادثی است که همیشه مورد اخطار مسئولان ایمنی است، اما مردم توجه کافی به آن را ندارند و آن را جدی نمی گیرند. در حالیکه میزان تلفات آن در کشور در سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر بود.
با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!
خبرگزاری ایسنا

با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!

امروز «روز جهانی پشه» است و به همین مناسبت به یافته‌های جدید و جالبی درباره این حشرات کوچک می‌پردازیم که می‌توانند قاتلان بزرگی باشند.
ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان
خبرگزاری ایسنا

ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان

بیماری‌های ژنتیکی قلب می‌توانند از سال‌های نخست زندگی، توان پمپاژ قلب کودکان را کاهش دهند و خانواده‌ها را با درمان‌های طولانی، جراحی و احتمال نیاز به پیوند قلب روبه‌رو کنند؛ موضوعی که ضرورت یافتن درمان‌های دقیق‌تر را برجسته می‌کند.
کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت
سایت باشگاه خبرنگاران

کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت

کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در میان زنان است که می‌تواند فراتر از یک کمبود ساده، سلامت و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.
طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت
سایت سلامت نیوز

طلب 200 هزار میلیارد تومانی صنعت دارو از دولت

رییس سازمان غذا و دارو که معاون وزیر بهداشت است، اعلام کرد که مهم‌ترین مشکل تامین دارو متوجه کمبود نقدینگی صنعت است چنانکه هم‌اکنون، صنعت دارو با طلب 200 هزار میلیارد تومانی از دولت و مراکز درمانی و بخش خصوصی مواجه است که البته بدهی 140 هزار میلیارد تومانی مراکز درمانی و بخش خصوصی به صنعت دارو، متوجه …
خشم ناگهانی؛ زنگ خطر کدام بیماری‌هاست؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خشم ناگهانی؛ زنگ خطر کدام بیماری‌هاست؟

عصبانیت و خشم گاهی واکنشی طبیعی به فشارهای روزمره است، اما اگر ناگهان شدید و مکرر شود، ممکن است با برخی بیماری‌های عصبی، هورمونی یا متابولیک مرتبط باشد.
         
عقلانی‌سازی بیماری، بروز پزشکی سلطه‌جو
روزنامه شرق

عقلانی‌سازی بیماری، بروز پزشکی سلطه‌جو

در هفته پیش، یادآور شدیم که تاریخ پزشکی مدرن در نخستین گام‌های خود در مسیر عقلانی‌سازی و عینی‌سازی بدن گام برداشت. امروز نگاهی از سده هجدهم تا بیستم‌ نسبت به مفهوم سلامت را بررسی خواهیم کرد. سلامت، مفهومی سنجش‌پذیر و کاملا زیست‌شناختی می‌شود؛ سیستمی خلاصه‌شده در دوگانه «سالم/ فیزیولوژیک» و «بیمار/ پاتولوژیک».
پزشک‌نماها پشت گوشی‌ها کمین کرده‌اند
روزنامه هفت صبح

پزشک‌نماها پشت گوشی‌ها کمین کرده‌اند

رصد بیش از ۱۲ هزار سایت و صفحه مجازی، ابعاد گسترده فعالیت‌های غیرقانونی در تبلیغات سلامت را آشکار کرده است
ابولا در سایه جنگ؛ چگونه کنگو به رکورد تاریخی تلفات رسید؟ / پشت پرده شیوع بی‌سابقه ابولا در کنگو
سایت خبرآنلاین

ابولا در سایه جنگ؛ چگونه کنگو به رکورد تاریخی تلفات رسید؟ / پشت پرده شیوع بی‌سابقه ابولا در کنگو

الجزیره در گزارشی با اشاره به تبدیل شدن شیوع کنونی ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو به مرگبارترین شیوع این بیماری در تاریخ این کشور، تأکید کرده است که تأخیر در شناسایی موارد، درگیری‌های مسلحانه، جابه‌جایی جمعیت و بی‌اعتمادی جوامع محلی، تلاش‌ها برای مهار ویروس را با چالش جدی مواجه کرده است؛ به‌گونه‌ای که …
         
اگر هر روز تخم‌مرغ می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر هر روز تخم‌مرغ می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید

تخم‌مرغ یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای صبحانه است، اما آیا مصرف آن برای کبد مفید است یا می‌تواند خطر کبد چرب را افزایش دهد؟ متخصصان می‌گویند پاسخ به وضعیت سلامت فرد و الگوی کلی تغذیه بستگی دارد و یک ماده غذایی به‌تنهایی نمی‌تواند سلامت کبد را تعیین کند.
سایت دیدبان ایران

فاجعه خاموش سوختگی در ایران؛ سالانه ۲۹۰۰ مرگ و ۱۴ هزار معلول

نسخه‌ای برای بازار سیاه - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نسخه‌ای برای بازار سیاه - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / مسئله داروهای تقلبی را نمی‌توان صرفاً به وجود چند فروشنده متخلف در بازار محدود کرد. این پدیده معمولاً نتیجه مجموعه‌ای از ضعف‌ها در زنجیره تأمین است؛ از دشواری دسترسی به برخی داروها و کمبودهای مقطعی گرفته تا فعالیت شبکه‌های غیررسمی، فروش اینترنتی بدون مجوز، جعل بسته‌بندی و برچسب، قاچاق …
وقتی لکه‌های کوچک پوستی، خبر از سرطان می‌دهند
سایت تابناک

وقتی لکه‌های کوچک پوستی، خبر از سرطان می‌دهند

سرطان سلول پایه‌ای (Basal Cell Carcinoma) شایع‌ترین نوع سرطان است و بر اساس آمار ارائه‌شده، از هر پنج بزرگسال، یک نفر در طول زندگی خود به این نوع سرطان پوست...
سلامت در تله گرانی و بی‌ پولی/ چرا بیمار باید تاوان بدهی دولت را بدهد؟
سایت اقتصاد ۲۴

سلامت در تله گرانی و بی‌ پولی/ چرا بیمار باید تاوان بدهی دولت را بدهد؟

قانون سهم پرداختی مردم از هزینه درمان را حداکثر ۳۰ درصد تعیین کرده، اما سهم واقعی پرداخت از جیب بیماران به حدود ۵۸ درصد رسیده است؛ شکافی که در کنار گرانی دارو، بدهی بیمه‌ها و بحران نقدینگی صنعت داروسازی، سلامت را برای بخش بزرگی از جامعه به کالایی روزبه‌روز دست‌نیافتنی‌تر تبدیل کرده است.
ورزش‌های پرشتاب؛ محرک اصلی استخوان‌سازی
خبرگزاری ایرنا

ورزش‌های پرشتاب؛ محرک اصلی استخوان‌سازی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه سملوایز مجارستان در مطالعه‌ای جدید دریافتند که ورزش‌های همراه با حرکات انفجاری و تغییر جهت ناگهانی، مانند هندبال و فوتبال، تأثیر چشمگیری بر نشانگرهای ساخت استخوان دارند؛ این تأثیر در پیاده‌روی یا دویدن آهسته دیده نمی‌شود. این یافته می‌تواند رویکردهای رایج برای حفظ سلامت …
خبرگزاری ایرنا

پیامک‌های وزارت بهداشت را از حالت اسپم خارج کنید

«زیرمیزی» در تهران به زایمان هم رسید؛ نظام پزشکی گردن بیمه‌ها انداخت
خبرگزاری ایرنا

«زیرمیزی» در تهران به زایمان هم رسید؛ نظام پزشکی گردن بیمه‌ها انداخت

تهران - ایرنا- «زیرمیزی» گرفتن از پزشکان که به یک تخلف رایج تبدیل شده، حالا در تهران به عمل معمولی «زایمان» هم سرایت کرده؛ این در حالی است که رئیس نظام پزشکی مشکلات ساختاری بیمه ها از جمله پوشش ناکافی هزینه ها و تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی را تشدیدکننده زیرمیزی عنوان می‌کند.
وقتی دارو نیست
سایت سلامت نیوز

وقتی دارو نیست

«دارو نیست»؛ جمله‌ای تکراری که اغلب آنها که از داروخانه‌های مهم تهران خارج می‌شوند، به زبان می‌آورند. در ماه‌های گذشته بارها درباره کمبود انواع دارو نوشته شد. بیماران کلیوی، بیماران پیوندی، بیماران هموفیلی و... و این کمبودها به داروهای روزمره و داروهای اعصاب و روان هم رسید. ویدئوی زنی میانسال که برای …
چرا دویدن ناگهان باعث پهلو درد می‌شود؟
سایت تابناک

چرا دویدن ناگهان باعث پهلو درد می‌شود؟

درد پهلو هنگام دویدن، معمولا سمت راست و زیر دنده‌ها را درگیر می‌کند و یک درد ناخوشایند و درعین حال شایع و رایج است. گاهی احساس می‌کنیم که معده و شکم‌مان نیز...
غربالگری سلامت روان پس از جنگ
سایت روزنامه سازندگی

غربالگری سلامت روان پس از جنگ

ضرورت مداخله یا خطر پزشکی‌سازی رنج جمعی؟
از داروی ۸ برابری تا بازار دارویی بی‌ناظر - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

از داروی ۸ برابری تا بازار دارویی بی‌ناظر - مردم سالاری آنلاین

دارو کالایی نیست که بتوان خرید آن را به فردا موکول کرد. بیمار  نمی تواند منتظر کاهش قیمت ارز، باز شدن مسیر بانکی یا ارزان شدن هزینه حمل‌ونقل بماند. بیمار نسخه به دست، فقط یک چیز می‌خواهد، دارویی که پزشک برایش تجویز کرده در داروخانه موجود باشد تا بتواند آن را تهیه کند. اما پشت همین خواسته ساده، زنجیره‌ای …
نسخه‌های سرگردان
روزنامه شرق

نسخه‌های سرگردان

با وجود وعده‌های مسئولان برای بهبود شرایط، کمبود دارو‌ همچنان ادامه دارد؛ بحرانی که بیماران را برای یافتن دارو، میان داروخانه‌ها و بیمه‌ها سرگردان کرده است. «دارو نیست»؛ جمله‌ای تکراری که اغلب آنها که از داروخانه‌های مهم تهران خارج می‌شوند، به زبان می‌آورند.
نشانه‌های زودهنگام افسردگی فرزندان که والدین نادیده می‌گیرند
سایت عصرایران

نشانه‌های زودهنگام افسردگی فرزندان که والدین نادیده می‌گیرند

افسردگی در کودکان و نوجوانان همیشه با غم و گریه آشکار نمی‌شود و تغییر ناگهانی در خلق‌وخو، تحریک‌پذیری، انزوا، افت تحصیلی و اختلال خواب می‌تواند از نشانه‌های...
مردان هم به سرطان پستان مبتلا می‌شوند؟؛ علائمی که باید جدی بگیرید - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

مردان هم به سرطان پستان مبتلا می‌شوند؟؛ علائمی که باید جدی بگیرید - مجله اینترنتی کولاک

سرطان پستان در مردان نادر است، اما غیرممکن نیست. توده یا ضخیم‌شدن بافت پستان، تغییر نوک پستان، تغییرات پوستی و ترشح می‌تواند از نشانه‌های هشداردهنده باشد و
تنها یک آفتاب‌سوختگی شدید می‌تواند سلامت ما را برای همیشه تغییر دهد
خبرگزاری ایسنا

تنها یک آفتاب‌سوختگی شدید می‌تواند سلامت ما را برای همیشه تغییر دهد

تحقیقات نشان می‌دهد که فقط یک بار در معرض آفتاب‌سوختگی شدید قرار گرفتن می‌تواند سلامت بدن را برای همیشه تغییر دهد.
افزایش نرخ ۸۲ قلم دارو/ رشد ۱۲۰ درصدی میانگین قیمت آنتی‌بیوتیک‌ها
سایت صفحه اقتصاد

افزایش نرخ ۸۲ قلم دارو/ رشد ۱۲۰ درصدی میانگین قیمت آنتی‌بیوتیک‌ها

افزایش قیمت ۸۲ قلم دارویی، بار دیگر فشار هزینه‌ای بر بازار دارو و بیماران را تشدید کرده است؛ به‌طوری که میانگین قیمت برخی آنتی‌بیوتیک‌ها با رشد حدود ۱۲۰ درصدی مواجه شده و در میان اقلام اعلام‌شده، قیمت قرص دنپزیل حدود ۵۴۳ درصد و کلاریترومایسین حدود ۳۰۸ درصد افزایش یافته است؛ جهش‌هایی که نگرانی‌ها درباره …
چرا بعد از غذا خواب‌آلود می‌شویم؟
خبرگزاری ایلنا

چرا بعد از غذا خواب‌آلود می‌شویم؟

دانشمندان معتقدند که این احساس خواب‌آلودگی، یک پاسخ طبیعی بدن است و اگر درست مدیریت شود، می‌تواند سلامت، هضم و بهره‌وری روزانه را بهبود ببخشد. اما مصرف نادرست غذا و سبک زندگی ناسالم می‌تواند این خستگی را تشدید و مشکل‌ساز کند.
رابطه جالب دارچین و آلزایمر
سایت عصرایران

رابطه جالب دارچین و آلزایمر

یکی از ترکیباتی که در این تحقیقات مورد توجه قرار گرفته، بنزوات سدیم است. پژوهشگران دانشگاه راش دریافتند که بدن موش ها برخی ترکیبات دارچین را به بنزوات سدیم ت...
تفاوت اضطراب کودک‌ با لجبازی و حساسیت | کودک مضطرب را سرزنش نکنید
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تفاوت اضطراب کودک‌ با لجبازی و حساسیت | کودک مضطرب را سرزنش نکنید

اضطراب کودک وقتی طولانی می‌شود یا زندگی روزمره او را مختل می‌کند، دیگر نمی‌توان و نباید آن را ندیده گرفت.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مسیریابی می‌تواند به سلامت مغز کمک کند؟

افزایش بیماری‌های عفونی پس از تجمعات گسترده و بازگشت زائران/ ویروس جدید در کار است؟/ مینو محرز: شست‌وشوی دست‌ها و تزریق واکسن را جدی بگیرید
سایت خبرآنلاین

افزایش بیماری‌های عفونی پس از تجمعات گسترده و بازگشت زائران/ ویروس جدید در کار است؟/ مینو محرز: شست‌وشوی دست‌ها و تزریق واکسن …

یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره بیماری‌هایی که در حال حاضر بیشتر مشاهده می‌شوند، به خبرآنلاین می‌گوید: «ویروس جدیدی که اخیراً زیاد شده باشد، نداریم. چیزی که الآن زیاد شده، آنفلوانزا و کووید است. موارد ابتلا به این دو بیماری در میان کودکان نیز مشاهده می‌شود و تجمع‌های گسترده می‌تواند در افزایش شیوع بیماری‌های …
۷ خوراکی پروبیوتیک که بهتر است در رژیم غذایی‌تان باشد
سایت اقتصاد ۲۴

۷ خوراکی پروبیوتیک که بهتر است در رژیم غذایی‌تان باشد

روده انسان حاوی باکتری‌های مختلفی است که بسیاری از آنها برای دستگاه گوارش مفید هستند. دسته‌ای از این باکتری‌ها به نام پروبیوتیک معروف‌اند و هرچه تعداد آنها بیشتر باشد، روده و گوارش در وضعیت بهتری قرار می‌گیرند. با مصرف یکسری از خوراکی‌ها می‌توانید مقدار زیادی پروبیوتیک وارد روده‌تان کنید.
سایه سنگین آپنه بر سلامت: علائم / تشخیص/ دلایل و علائم خطرساز/ عوامل افزایشی/ پیشگیری/ روش های درمانی
سایت عصرایران

سایه سنگین آپنه بر سلامت: علائم / تشخیص/ دلایل و علائم خطرساز/ عوامل افزایشی/ پیشگیری/ روش های درمانی

آپنه خواب یا همان وقفه تنفسی در خواب، اختلالی شایع اما ناپیداست که با قطع پیاپی نفس، کیفیت خواب و سلامتی شما را به خطر می اندازد.