قیمت طلا امروز




 اعتراضات دی ۱۴۰۴

 روزنامه توسعه ایرانی / ۳۳ ساعت قبل

قیمت سبد خانوار در 8 ماه ۶۲ درصد بالا رفت

بررسی تورم استانی از آذر ۱۴۰۴ تا تیر ۱۴۰۵ نشان می دهد موج افزایش قیمت ها هم زمان با جنگ، اعتراضات و اختلالات ناشی از محاصره دریایی، در سبد مصرفی
 قیمت سبد خانوار در 8  ماه ۶۲ درصد بالا رفت
بررسی تورم استانی از آذر ۱۴۰۴ تا تیر ۱۴۰۵ نشان می‌دهد موج افزایش قیمت‌ها هم‌زمان با جنگ، اعتراضات و اختلالات ناشی از محاصره دریایی، در سبد مصرفی خانوار‌ها به‌ویژه روستانشینان بازتاب یافته است. محاسبات مبتنی بر داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد سطح قیمت سبد مصرفی کل خانوار‌ها در پایان تیر نسبت به پایان آبان نیز حدود ۶۲.۱ درصد افزایش یافته است.

به گزارش اقتصادآنلاین،  بررسی داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده مرکز آمار ایران نشان می‌دهد فشار افزایش قیمت‌ها در فاصله آذر ۱۴۰۴ تا تیر ۱۴۰۵، هم‌زمان با بروز شوک‌های متعدد سیاسی و اقتصادی، به‌صورت یکسان میان استان‌ها و مناطق شهری و روستایی توزیع نشده است. در این دوره، سطح قیمت سبد مصرفی کل خانوار‌ها ۶۲.۱ درصد افزایش یافت؛ این رقم به صورت محاسبات مرکب برای خانوار‌های شهری ۵۹.۶ درصد و برای خانوار‌های روستایی ۷۶.۵ درصد محاسبه شده است. همچنین در ۳۰ استان از ۳۱ استان، تورم مرکب روستایی بالاتر از تورم شهری قرار گرفت. بخشی از این شکاف می‌تواند با تفاوت ساختار مصرف خانوار‌های روستایی، سهم بیشتر کالا‌های خوراکی در سبد آنها، هزینه حمل‌ونقل و توزیع و دسترسی محدودتر به کالا‌ها و خدمات متنوع ارتباط داشته باشد.

بررسی روند تورمی خانوار‌های شهری و روستایی نشان می‌دهد، در تمام ماه‌های مورد بررسی، نرخ تورم روستایی بالاتر از تورم شهری قرار داشته است. میانگین تورم ماهانه روستا‌ها در این دوره ۷.۴ درصد و در شهر‌ها ۶.۱ درصد بوده است. بیشترین فاصله در دی ۱۴۰۴ ثبت شد؛ زمانی که تورم روستایی به ۱۱.۲ درصد رسید، اما نرخ شهری ۷.۳ درصد بود و شکافی ۳.۹ واحد درصدی شکل گرفت. کمترین اختلاف نیز در تیر ۱۴۰۵ رقم خورد؛ تورم روستایی ۳.۴ درصد و تورم شهری ۳.۱ درصد بود که فاصله‌ای ۰.۳ واحد درصدی را نشان می‌دهد.تداوم این اختلاف باعث شد تورم هشت‌ماهه روستانشینان به ۷۶.۵ درصد برسد؛ درحالی‌که این رقم برای خانوار‌های شهری شهر‌ها ۵۹.۶ درصد بود.

محاسبه مرکب نرخ‌های ماهانه نشان می‌دهد سطح قیمت سبد مصرفی کل خانوار‌های کشور از پایان آبان ۱۴۰۴ تا پایان تیر ۱۴۰۵ حدود ۶۲.۱ درصد افزایش یافته است؛ بااین‌حال، فشار تورمی در برخی استان‌ها بسیار سنگین‌تر بوده است. ایلام با تورم مرکب ۸۰.۳ درصدی در صدر قرار گرفت و ۱۸.۲ واحد درصد بالاتر از متوسط کشور ایستاد. پس از آن، هرمزگان با ۷۶.۷ درصد، آذربایجان غربی با ۷۵ درصد، کردستان با ۷۴.۹ درصد و لرستان با ۷۴.۲ درصد قرار دارند. قرارگرفتن این استان‌ها در نوار غربی و جنوبی کشور نشان می‌دهد فشار افزایش قیمت‌ها در این دوره تمرکز بیشتری در کمربند غربی و جنوبی کشور داشته است.

بررسی تورم مناطق شهری و روستایی نشان می‌دهد در ۳۰ استان از ۳۱ استان، تورم روستایی بالاتر از تورم شهری بوده است. تنها استثنا استان سیستان‌وبلوچستان بود که تورم شهری آن به ۶۱.۵ درصد رسید و اندکی بیشتر از تورم روستایی ۶۱.۲ درصدی قرار گرفت. بیشترین شکاف در بوشهر ثبت شد؛ جایی که تورم مرکب روستایی ۸۹.۸ درصد و تورم شهری ۶۶.۲ درصد بود و فاصله‌ای ۲۳.۷ واحد درصدی ایجاد کرد. در دیگر استان‌های جنوبی نیز فشار بر روستا‌ها بیشتر بود؛ هرمزگان با تورم شهری ۷۲ درصد و روستایی ۸۶.۹ درصد، شکاف ۱۴.۹ واحد درصدی داشت و تورم مرکب کل خانوار‌های آن نیز با ۷۶.۷ درصد در رتبه دوم کشور قرار گرفت. در خوزستان نیز تورم روستایی ۸۰.۶ درصد در برابر تورم شهری ۶۶.۹ درصد ثبت شد و شکاف به ۱۳.۷ واحد درصد رسید. این ارقام نشان می‌دهد فشار تورمی در جنوب تشدید پیدا کرده و به‌جز سیستان‌وبلوچستان، روستانشینان استان‌های جنوبی افزایش قیمت شدیدتری را نسبت به شهرنشینان تجربه کرده‌اند.

  کپی شد







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.