قیمت طلا امروز




 رهبران خاورمیانه

 سایت اقتصادنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت برای تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

اقتصادنیوز: واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد.
 جنگ ایران و پایان خاورمیانه آمریکایی به روایت «فارن افرز» | این آخرین فرصت برای تغییر است؟ | نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی
به گزارش اقتصادنیوز، دوران خاورمیانه آمریکایی به پایان رسیده است. نظمی که از سال ۱۹۹۱ بر منطقه سایه انداخت، اکنون یکی از بزرگ‌ترین قربانیان جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران به شمار می‌رود. ناتوانی واشنگتن و تل‌آویو در برکنار کردن حکومت ایران، شکست راهبردی را آشکار کرد که دهه‌ها بر تحریم، فشار اقتصادی و عملیات نظامی استوار بود. هم‌زمان، ناتوانی آمریکا در محافظت از متحدان عرب خود در خلیج فارس و باز نگه داشتن تنگه هرمز، معامله ای امنیتی‌ را که شبکه گسترده پایگاه‌های نظامی آمریکا بر پایه آن شکل گرفته بود، متزلزل کرد.

مارک لینچ در فارن افرز نوشت: رویکرد تهاجمی‌ اسرائیل و کنار گذاشتن هرگونه چشم‌انداز مصالحه با فلسطینیان، پروژه دیرینه واشنگتن را برای تبدیل کشورهای عربی و اسرائیل به یک بلوک امنیتی مشترک، از هم پاشید.

هدف اصلی آمریکا طی سه دهه و نیم گذشته، تثبیت نظمی بود که اسرائیل در مرکز آن باشد و ایران و پیش‌تر عراق، مهار شوند.

جنگ دونالد ترامپ علیه ایران انحرافی از این مسیر نبود، بلکه آخرین و افراطی‌ترین مرحله همان منطق قدیمی بود؛ حذف یکباره تهدید ایران از طریق قدرت نظامی.

خبر مرتبط اماواگرها بر سر طرح ترامپ برای به فشار اقتصادی بر ایران | هیچ‌کس نمی‌داند نقطه فروپاشی کجاست | راهبردی که واشنگتن به آن امید بسته است

اقتصادنیوز: برخی مقام‌های سابق دولت ترامپ همچنان امیدوارند که صبر نتیجه بدهد و کارزار فشار اقتصادی آمریکا موفق شود؛ بخشی از این امید به این دلیل است که آنها گزینه‌های دیگر، از جمله اعزام نیروهای زمینی آمریکا به ایران را از نظر سیاسی غیرقابل‌تحمل می‌دانند.

اما همان خطاهایی که پیش از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ رخ داد، این بار نیز تکرار شد. قدرت نظامی بیش از اندازه تعیین‌کننده تصور شد، توانایی ایران برای سازگاری دست‌کم گرفته شد، همراهی متحدان بدیهی فرض شد و هزینه‌های انسانی جنگ نادیده گرفته شد.

در ظاهر شاید هنوز بسیاری از ائتلاف‌های آمریکا پابرجا باشند، اما این تنها تصویری از تداوم است. همان‌گونه که بحران سوئز در سال ۱۹۵۶ آغاز افول امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه بود، جنگ ایران نیز نقطه‌ای شد که تردیدهای انباشته درباره قدرت و اعتبار آمریکا از مرز بازگشت عبور کرد. فروپاشی شوروی و آغاز سلطه آمریکا بر خاورمیانه

پس از جنگ جهانی دوم، سیاست آمریکا در خاورمیانه بیشتر در چارچوب رقابت با اتحاد شوروی تعریف می‌شد. اما فروپاشی شوروی و پیروزی در جنگ خلیج فارس، فرصتی بی‌سابقه را برای سلطه بی‌رقیب واشنگتن ایجاد کرد. آمریکا با ایجاد پایگاه‌های نظامی، توافق‌های امنیتی و تضمین بقای دولت‌های منطقه، خود را به بازیگری غیرقابل جایگزین تبدیل کرد.

آمریکا برای مشروعیت‌بخشی به این جایگاه، روند صلح عرب -اسرائیلی را به راه انداخت تا اسرائیل و دولت‌های عرب را در یک چارچوب امنیتی مشترک ادغام کند. نتیجه، شکل‌گیری دو اردوگاه بود: بلوکی تحت رهبری آمریکا که اسرائیل، ترکیه و بیشتر دولت‌های عرب را در بر می‌گرفت و بلوکی مقابل که ایران، سوریه تحت حاکمیت خاندان اسد و بازیگرهایی مانند حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها را شامل می‌شد.

این نظم برای واشنگتن منافع آشکاری داشت؛ امنیت اسرائیل حفظ شد، جریان نفت تا حد زیادی بدون اختلال ادامه یافت و هیچ قدرت بزرگی، حتی چین، نتوانست جای آمریکا را در منطقه بگیرد. اما برای بخش بزرگی از مردم خاورمیانه، این نظم بیش از آنکه ثبات به همراه داشته باشد، با جنگ، تحریم، سرکوب و محرومیت گره خورد. بهای سنگین نظم آمریکایی

در طول این ۳۵ سال، اسرائیل بارها در غزه و لبنان جنگ به راه انداخت، روند صلح فلسطین فروپاشید، حمله هفتم اکتبر رخ داد و غزه به ویرانی گسترده کشیده شد. آمریکا نیز ابتدا عراق را سال‌ها زیر فشار تحریم و بمباران نگه داشت و سپس با اشغال سال ۲۰۰۳ یکی از پرهزینه‌ترین مداخلات تاریخ خود را رقم زد. لبنان، لیبی، سودان، سوریه و یمن نیز در همین دوره گرفتار جنگ‌هایی شدند که هزینه انسانی و اقتصادی عظیمی بر جای گذاشتند.

اما این نظم فقط بر تضمین امنیت دولت‌ها استوار نبود. در حالی که دولت‌های ثروتمند خلیج فارس و بخشی از نخبگان از این وضعیت سود بردند، بخش بزرگی از مردم منطقه با رکود اقتصادی، محدودیت‌های سیاسی و چشم‌اندازی تیره برای توسعه روبه‌رو شدند. نتیجه معکوس تضمین‌های امنیتی

تضمین‌های امنیتی آمریکا حتی متحدانش را به رفتارهای پرخطرتر تشویق کرد. اطمینان از حمایت واشنگتن باعث شد بسیاری از آن‌ها سیاست‌هایی را دنبال کنند که گاه مستقیما اهداف اعلامی آمریکا را تضعیف می‌کرد.

مخالفت گسترده متحدان عرب با توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵، محاصره قطر در سال ۲۰۱۷ و رقابت‌های منطقه‌ای در لیبی، سوریه، سودان و یمن، همگی شکاف‌هایی را آشکار کردند که زیر پوست نظم آمریکایی شکل گرفته بود.

بهار عربی نیز نقطه عطف دیگری بود. سقوط سریع حسنی مبارک به دولت‌های عرب این پیام را داد که در بحران‌های داخلی نمی‌توانند به آمریکا تکیه کنند. از آن پس، بسیاری از آن‌ها تصمیم گرفتند تهدیدها را پیش از رسیدن به مرزهای خود مهار کنند؛ سیاستی که در عمل به کودتاها، جنگ‌های داخلی و بی‌ثباتی بیشتر انجامید.

هم‌زمان، ایران راهبرد بقای خود را بر پایه مقاومت در برابر فشار خارجی بنا کرد؛ شبکه‌ای از نیروهای متحد ایجاد کرد، به توسعه موشک‌ها و پهپادهای کم‌هزینه روی آورد و تحریم‌هایی را که قرار بود آن را تضعیف کنند، به بخشی از واقعیت دائمی اقتصاد خود تبدیل کرد.

در سوی دیگر، اسرائیل که به محکم‌ترین تضمین امنیتی آمریکا تکیه داشت، به‌تدریج مسئله فلسطین را به حاشیه راند و پس از حملات هفتم اکتبر، دامنه استفاده از نیروی نظامی را به غزه، لبنان، سوریه و دیگر نقاط منطقه گسترش داد.

تا سال‌ها این نظم هرگز به‌طور جدی آزموده نشده بود؛ اما حمله به تأسیسات نفتی عربستان در سال ۲۰۱۹ و حملات پهپادی حوثی‌ها به امارات در سال ۲۰۲۲ ، نخستین نشانه‌ها بودند که نشان می‌دادند ترک‌های این ساختمان از مدت‌ها پیش شکل گرفته‌اند و جنگ ایران تنها آن‌ها را آشکار کرد. سیاست های یکسان با نتایج متفاوت

نظم منطقه‌ای آمریکا پیش از این نیز در پی جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ و خیزش‌های مردمی سال ۲۰۱۱ دچار تکانه شده بود، اما هر بار توانست خود را بازسازی کند. هر رئیس‌جمهوری از زمان بیل کلینتون با وعده کاهش حضور آمریکا در خاورمیانه وارد کاخ سفید شد، اما در نهایت دوباره به همان سیاست‌ها و جنگ‌ها کشیده شد.

این بار اما شرایط متفاوت بود. ویرانی غزه و جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، ضربه‌ای مرگبار به نظم آمریکایی وارد کردند. حمایت آمریکا از حمله اسرائیل به غزه، به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن، آخرین بقایای اعتبار اخلاقی واشنگتن را از میان برد. شکست ترامپ در جنگ ایران نیز تصور شکست‌ناپذیری قدرت نظامی آمریکا را در هم شکست. هر دو بحران به کشورهای عربی نشان دادند که نفوذ واقعی چندانی در نظم منطقه‌ای ندارند و اتکا به تضمین‌های امنیتی آمریکا نیز بازده گذشته را ندارد.

دولت‌های بایدن و ترامپ از پیامدهای عمیق جنگ غزه غافل ماندند. آن‌ها تصور می‌کردند نظر رهبران عرب اهمیت بیشتری از افکار عمومی دارد و این رهبران نیز مسئله فلسطین را فراموش کرده‌اند و خواهان روابط نزدیک‌تر با اسرائیل و تضمین‌های امنیتی بیشتر آمریکا هستند. تلاش بایدن برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی، حتی پس از افزایش شمار قربانیان غزه، نمونه روشنی از همین برداشت اشتباه بود. شکاف در جبهه عربی

اصرار واشنگتن بر همکاری کشورهای عربی با اسرائیل، شکاف‌های تازه‌ای ایجاد کرد. امارات که یکی از نخستین امضاکنندگان توافق‌های ابراهیم بود، در جریان جنگ غزه روابط خود با اسرائیل را حفظ کرد؛ حتی زمانی که اسرائیل به اهدافی در عراق، لبنان، سوریه، یمن و قطر حمله می‌کرد. در جریان جنگ ایران نیز امارات، بنا بر گزارش‌ها، با آمریکا و اسرائیل برای حمله به اهداف ایرانی همکاری کرد.

عربستان سعودی با نگرانی به این همگرایی امارات و اسرائیل نگاه کرد. ریاض و ابوظبی پیش‌تر نیز بر سر سوریه و یمن اختلاف داشتند. عربستان، امارات را به حمایت از جنبش‌های جدایی‌طلب و تضعیف ثبات منطقه متهم می‌کرد و نزدیکی ابوظبی و تل‌آویو را تهدیدی برای جایگاه خود به عنوان قدرت اصلی منطقه می‌دید.

این شکاف، تلاش واشنگتن برای متحد کردن قدرت‌های اصلی خاورمیانه در برابر ایران را بیش از پیش دشوار کرد.

تایید پایان نظم قدیمی

اگر جنگ غزه آینده رهبری آمریکا در منطقه را زیر سؤال برد، جنگ ایران پایان این نظم را تأیید کرد. رهبران خلیج فارس خشمگین بودند که آمریکا و اسرائیل بدون مشورت با آن‌ها جنگ را آغاز کردند؛ آن هم در شرایطی که دولت‌های عرب با چنین جنگی مخالف بودند و مذاکرات با ایران از مسیر عمان در جریان بود.

جنگی که کشورهای خلیج فارس هیچ نقشی در آغاز آن نداشتند، آن‌ها را در معرض حملات مستقیم ایران قرار داد. سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا بخشی از حملات را دفع کردند، اما حملات ایران به اندازه‌ای بود که آسیب‌های جدی ایجاد کند و تصویری را که از ثبات منطقه وجود داشت، از بین ببرد. ضربه دوم بسته شدن تنگه هرمز بود

نویسنده مدعی شد: ایران تقریبا تمام کشورهای خلیج فارس را هدف قرار داد؛ به‌ویژه بحرین و امارات را که با اسرائیل توافق کرده بودند، زیر فشار قرار داد. طی چند هفته، بخش بزرگی از شبکه پایگاه‌های نظامی آمریکا که سال‌ها ستون اصلی حضور این کشور در خاورمیانه بود، آسیب دید یا کارکرد خود را از دست داد.

اعتماد کشورهای خلیج فارس به واشنگتن زمانی بیشتر فرو ریخت که عملیات آمریکا و اسرائیل نتوانست حکومت ایران را از قدرت کنار بزند. برای دهه‌ها، طرفداران حمله به ایران استدلال می‌کردند که چنین حمله‌ای ممکن است پرهزینه باشد، اما در نهایت تهدید ایران را از میان خواهد برد. جنگ نشان داد که این فرض تا چه اندازه اشتباه بوده است.

هم‌زمان، آمریکا نتوانست مانع بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران شود و این مسئله کل اقتصاد خلیج فارس را در معرض خطر قرار داد. زمانی که آمریکا تأسیسات ذخیره آب ایران را هدف قرار داد و اسرائیل به انبارهای نفت ایران حمله کرد، نگرانی کشورهای عربی به خشم تبدیل شد. اگر تهران در واکنش، تأسیسات آب یا نیروگاه‌های هسته‌ای کشورهای خلیج فارس را هدف قرار می‌داد، منطقه می‌توانست وارد چرخه‌ای از تشدید تنش شود که پیامدهای اقتصادی و زیست‌محیطی فاجعه‌باری به دنبال داشته باشد.

نتیجه برای کشورهای خلیج فارس روشن بود: تضمین‌های امنیتی آمریکا دیگر قابل اتکا نیستند. اگر واشنگتن نه حاضر است با متحدانش مشورت کند، نه می‌تواند دشمنانش را شکست دهد و نه قادر است شرکایش را از پیامدهای ماجراجویی‌های خود در منطقه محافظت کند، این تضمین‌ها دیگر چه ارزشی دارند؟ تحولات یک شبه اتفاق نمی افتند

مقایسه جنگ ایران با بحران سوئز در سال ۱۹۵۶ به همین دلیل اهمیت دارد. بحران سوئز پایان فوری امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه نبود؛ فرانسه شش سال دیگر در الجزایر جنگید و بریتانیا نیز تا سال ۱۹۷۱ در خلیج فارس حضور مسلط داشت. افول قدرت‌های بزرگ معمولا یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد.

پیامدهای شکست آمریکا در ایران نیز به زمان نیاز دارد. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای تحت رهبری آمریکا از میان نخواهد رفت. کشورهای خلیج فارس به‌سرعت از واشنگتن فاصله نمی‌گیرند و حتی ممکن است برای تضمین امنیت خود روابطشان با آمریکا را تقویت کنند. کشورهای عربی همچنان به فناوری‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیل نیاز خواهند داشت و بعید است در آینده نزدیک به تهدیدی نظامی برای اسرائیل تبدیل شوند.

اما تداوم ظاهری نباید با پایداری بلندمدت اشتباه گرفته شود. نظم آمریکایی سال‌ها پیش از جنگ ایران در حال فرسایش بود و شکست‌های سیاسی و راهبردی متعدد سرانجام به جایی رسید که هدف مشترک میان واشنگتن و متحدانش از بین رفت و ناتوانی نظامی آمریکا آشکار شد.

اگر آمریکا همچنان بر سیاست‌های گذشته پافشاری کند، نتیجه نیز تفاوتی نخواهد کرد: منطقه‌ای گرفتار بی‌ثباتی دائمی، شکست‌های اقتصادی و سیاسی و موج‌های پی‌درپی درگیری نظامی. تلاش کشورهای عربی برای استقلال راهبردی

کشورهای عربی که اعتماد خود به واشنگتن را از دست داده‌اند، بیش از گذشته به دنبال استقلال راهبردی خواهند رفت. گاهی این امر به معنای مذاکره با ایران یا گسترش روابط با چین و روسیه خواهد بود و گاهی به معنای مداخله بیشتر در لیبی، سودان و شاخ آفریقا یا تشدید بحران در عراق، لبنان، سوریه و یمن.

در این میان، اسرائیل نیز مستقل از خواسته‌های آمریکا به سیاست مداخله نظامی ادامه خواهد داد.

رقابت عربستان و امارات نیز احتمالا تشدید خواهد شد. ریاض پیش از آغاز جنگ ایران در حال شکل دادن به ائتلافی با مصر، پاکستان، قطر و ترکیه بود تا در برابر محور مورد حمایت آمریکا، اسرائیل و امارات موازنه ایجاد کند. این رقابت پس از پایان جنگ می‌تواند دوباره شعله‌ور شود و بحران‌های تازه‌ای را در سراسر منطقه ایجاد کند.

در همین حال، فشار اقتصادی ناشی از جنگ می‌تواند حکومت‌های منطقه را با موج تازه‌ای از نارضایتی‌های داخلی روبه‌رو کند. در مصر، افزایش شدید قیمت سوخت و مواد غذایی و کاهش درآمدهای کانال سوئز، بحران‌های مالی و بیکاری موجود را تشدید کرده است. ترکیب نارضایتی‌های اقتصادی با خشم عمومی از جنگ غزه می‌تواند زمینه‌ساز موج جدیدی از اعتراضات مشابه خیزش‌های ۱۵ سال پیش شود.

این آخرین فرصت برای تغییر مسیر است

فروپاشی خشونت‌آمیز نظم قدیمی ممکن است فرصت ایجاد یک نظم جدید و کارآمد را نیز از بین ببرد؛ اما همین لحظه می‌تواند آخرین فرصت آمریکا برای بازتعریف روابطی باشد که دهه‌ها به نتایج مخرب منجر شده‌اند.

واشنگتن باید حمایت خود از حکومت‌های اقتدارگرا، مصونیت متحدان از پاسخگویی و مهار نظامی دشمنان را کنار بگذارد. سیاست جدید آمریکا باید بر دفاع، دیپلماسی و امنیت جمعی استوار باشد، نه حمله نظامی.

این تغییر همچنین باید رابطه آمریکا و اسرائیل را دربرگیرد. واشنگتن می‌تواند همچنان متحد اسرائیل باقی بماند، اما باید از تل‌آویو بخواهد حقوق بشر را در تمام سرزمین‌های تحت کنترل خود رعایت کند، روند الحاق کرانه باختری را متوقف کند و به مداخلات بی‌ثبات‌کننده در لبنان و سوریه پایان دهد.

بنابراین، آمریکا باید به جای تلاش برای سلطه بر خاورمیانه، به دنبال ثبات در منطقه باشد. این امر مستلزم دیپلماسی با ایران، تقویت دفاع جمعی کشورهای خلیج فارس، حمایت از اصلاحات سیاسی و حقوق بشر و پایان دادن به حمایت بی‌قیدوشرط از حکومت‌های سرکوبگر است.

خاورمیانه‌ای که در آن دولت‌ها دیگر حاضر نباشند برای اجرای سیاست‌های نامحبوب واشنگتن از مردم خود هزینه بگیرند، ممکن است در کوتاه‌مدت برای آمریکا ناخوشایند، اما در بلندمدت می‌تواند باثبات‌تر از نظم کنونی عمل کند. گرفتاری در یک برداشت قدیمی

واشنگتن هنوز در تصور خاورمیانه‌ای گرفتار است که خود بر آن سلطه دارد و حتی پس از شکست‌های پی‌درپی، تصور جایگزینی برای نظم موجود را دشوار می‌بیند. اما این نظم در حال پایان یافتن است. اگر رهبران آمریکا نتوانند مسیر خود را تغییر دهند، شاهد محو شدن خاورمیانه آمریکایی خواهند بود؛ درست همان‌ اتفاقی برای امپراتوری‌های اروپایی در منطقه رخ داد. همچنین بخوانید اماواگرها بر سر طرح ترامپ برای به فشار اقتصادی بر ایران | هیچ‌کس نمی‌داند نقطه فروپاشی کجاست | راهبردی که واشنگتن به آن امید بسته است آمریکا در دو راهی؛ مصالحه و توافق با ایران یا بازگشت به جنگ؟ | آغاز جنگ آسان‌تر از پایان دادن به آن است حمله نظامی برای بازگشایی تنگه هرمز محتمل است؟ | تمرکز ترامپ بر «جنگ اقتصادی» است | هربار خبری از مذاکرات می شود.. آمریکا می‌تواند دوباره حمله کند اما... | پس از دود و آتش چه رُخ خواهد داد؟ | متحدانِ ترامپ به‌دنبال مسیری جدید هستند







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
سایت تابناک

مکانیزم سامانه جدید هوش مصنوعی برای شناسایی و ترور + زیرنویس

سایت خبرآنلاین

ببینید | ویدئوی نادر از پزشکیان در دوران دانشجویی؛ سال چهارم پزشکی در اوایل انقلاب

چگونه یک اشتباه رسانه‌ای باعث فروپاشی دیوار برلین شد
سایت تابناک

چگونه یک اشتباه رسانه‌ای باعث فروپاشی دیوار برلین شد

دیوار برلین، یکی از مهم‌ترین نمادهای جنگ سرد، پس از ۲۸ سال نه با یک فرمان رسمی و برنامه‌ریزی‌شده، بلکه در پی یک اعلام شتاب‌زده در نشست خبری آلمان شرقی عملاً...
         
سایت تابناک

چرا این همه آگهی شغلی جعلی منتشر می‌شود؟

سایت خبرآنلاین

ببینید | رئیس سازمان بهینه‌سازی حرف دل مردم را زد: کیفیت خودروها دلیل مصرف بالای بنزین

آموزش کشتن پسر ترامپ همراه با جایزه 10میلیون دلاری در تلویزیون
سایت تابناک

آموزش کشتن پسر ترامپ همراه با جایزه 10میلیون دلاری در تلویزیون

صداوسیما در اقدامی کم سابقه ، اطلاعات محرمانه و مکان‌های دقیق تردد بارون ترامپ پسر دونالد ترامپ و نقاطی که وی در تیررس است را منتشر کرد و در انتها برای کشتن...
         
سناریوی ممتد یک فاجعه
خبرگزاری ایرنا

سناریوی ممتد یک فاجعه

تهران- ایرنا- پیش از آنکه بوی سوختن تن‌ها و فریادهای بلند مردان و زنان از پشت درهای بسته سینمارکس، گوش آبادان را کر کند، این قدرت و سید بودند که روی پرده «گوزن‌ها» نقش آفرینی می‌کردند. فیلمی که به سبب قصه‌اش، حواشی زیادی داشت و سوختنِ تماشاگرانش در آن شب گرم مردادماه در سینما رکس، خود تبدیل شد به هیزمی …
چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند
سایت عصرایران

چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند

در برخی نقاط، نشانه‌هایی از خراش‌های عمیق روی تنه درختان دیده می‌شود؛ خراش‌هایی که به نظر می‌رسد با ابزار نوک‌تیز ایجاد شده‌اند. از محل این زخم‌ها، شیره یا ر...
         
سایت تابناک

ویدیوی کامل مجری درباره «جنوب ایران فدای جنوب لبنان»

پایان یک صدا، آغاز صدها خاطره
خبرگزاری ایرنا

پایان یک صدا، آغاز صدها خاطره

تهران- ایرنا- بعضی صداها، فقط شنیده نمی‌شوند؛ در خاطره‌ها می‌مانند. صدای ایرج از همان صداها بود؛ صدایی که سال‌ها از رادیو به خانه‌ها آمد، روی تصویر ستاره‌های سینما نشست و با فردین چنان گره خورد که بخشی از حافظه سینمای ایران شد. حالا با رفتن ایرج، شاید صاحبِ صدا نباشد، اما صدایش هنوز زنده است.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم / توهین زشت یک نماینده مجلس به مهسا امینی

سایت انتخاب

ببینید/ روایتی از کهن ترین سکونتگاه بشر در ایران

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ هلند؛ سرزمین آب، حالا تشنه مانده است!

ایران خودرو و سایپا مسئول بحران بنزین شدند
سایت تابناک

ایران خودرو و سایپا مسئول بحران بنزین شدند

اسماعیل سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور ایران و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی گفت: «...به دلیل شرایط جنگی و محدودیت‌هایی که در آن قرار داریم باید به...
نسل زد چگونه خود را آرام می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

نسل زد چگونه خود را آرام می‌کند؟

زندگی در شهرهای بزرگ، با سرعت بی‌سابقه‌ای در جریان است؛ از مسیر رفت‌وآمد و محل کار تا ساعت‌هایی که در فضای مجازی و صفحه‌های موبایل سپری می‌شود. میان دغدغه‌های اقتصادی، فشارهای تحصیلی و نگرانی درباره آینده مبهم، استرس برای بسیاری از جوانان به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است. جنگ علیه ایران هم فشار …
ویدیو/ چرا مغز انسانِ امروزی در اوج ثبات نسبی، سیگنالِ فقر صادر می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ چرا مغز انسانِ امروزی در اوج ثبات نسبی، سیگنالِ فقر صادر می‌کند؟

شبکه‌های اجتماعی با نمایش مداوم سبک زندگی‌های لوکس، معیار جوانان برای سنجش ثروت و امنیت مالی را تغییر داده‌اند؛ به‌طوری که حتی برخی افراد با وضعیت اقتصادی باثبات نیز احساس می‌کنند از نظر مالی عقب مانده‌اند.
         
ویدیو/ بدرقه «پهلوان آواز» تا خانه ابدی
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدرقه «پهلوان آواز» تا خانه ابدی

مراسم تشییع پیکر ایرج، خواننده پیشکسوت موسیقی ایران، امروز جمعه (۲۳ مرداد ۱۴۰۵)، با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان فرهنگی، اهالی موسیقی و مردم از مقابل تالار وحدت تهران برگزار شد. حسین خواجه امیری معروف به «ایرج» از خوانندگان نامدار موسیقی ایرانی که طی ماه‌های گذشته در بستر بیماری بود، روز چهارشنبه (۲۱ …
سایت خبرآنلاین

ببینید | اعتراف عجیب مسعود فراستی درباره بهرام افشاری

سایت تابناک

ماجرای پلمب کافه‌ها چیست؟

ببینید | تراستی‌ها کیستند و چه نقشی در اقتصاد تحریم‌زده ایران دارند؟
سایت خبرآنلاین

ببینید | تراستی‌ها کیستند و چه نقشی در اقتصاد تحریم‌زده ایران دارند؟

با تداوم تحریم‌ها، تراستی‌ها به یکی از ابزارهای انتقال درآمدهای نفتی ایران بدل شدند؛ شبکه‌هایی که نقششان مهم است اما همچنان با ابهام نظارتی همراه‌اند. اصلاح «تراستی» در سال‌های اخیر به یکی از پرکاربردترین واژه‌ها در ادبیات اقتصادی ایران تبدیل شده است؛ مفهومی که اگرچه ریشه در واژه انگلیسی Trust دارد، …
         
لحظه انتقال گروگانگیر خیابان ولیعصر تهران توسط نوپو | ویدئو
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه انتقال گروگانگیر خیابان ولیعصر تهران توسط نوپو | ویدئو

حادثه گروگانگیری در خیابان ولیعصر تهران با حضور مأموران به آزادی گروگان منجر شد.
سایت رکنا

فیلم / شوخی نا متعارف آقای مجری با خانم مجری روی آنتن زنده / پیمان طالبی کیف زنانه را بازرسی کرد

سایت عصرایران

زنِ بادیگارد محافظ نیوشا ضیغمی در مسجد شهرک غرب

ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید
سایت عصرایران

ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید

هنوز بامداد ششم اوت فرانرسیده بود که گزارش‌های هواشناسی، از میان گزینه‌های تعیین‌شده برای بمباران، هیروشیما را به‌عنوان هدف نهایی انتخاب کرد. تصور کنید؛ تنها...
سایت عصرایران

برخورد تاریخی موشک فالکون ۹ با ماه

ویدیو/ چرا مغز ما عاشق داستان است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ چرا مغز ما عاشق داستان است؟

ما میدانیم هری پاتر، فرودو یا لوک واقعی نیستند. اما چرا وقتی برایشان اتفاقی می افتد، ناراحت یا خوشحال می شویم؟ چرا مغز ما عاشق داستان است؟
ایران و استهلاک اقتصاد
روزنامه شرق

ایران و استهلاک اقتصاد

اقتصاد ایران در سالهای گذشته مدام کوچک و کوچکتر و به تعبیر محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان مستهلک شده است. او به شرق می گوید که در دهه های گذشته
سایت تابناک

نحوه قتل فجیع مامور نیروی انتظامی در حوادث دی

سایت تابناک

تصاویر آماده سازی یگان ویژه سپاه برای جنگ زمینی

ویدیوی آموزش کشتن همسر دونالد ترامپ
سایت تابناک

ویدیوی آموزش کشتن همسر دونالد ترامپ

ویدیوی آموزش کشتن ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ که توسط برخی رسانه‌ها منتشر شده را می‌بینید.
سایت تابناک

ویدیوی منتشر نشده از لیندسی گراهام درباره برنامه رژیم چنج در چند هفته!

سایت رکنا

فیلم / ۵۰۰ سال باید بگذرد تا اکبر عبدی دیگری بیاید / محمدرضا شریفی‌نیا به زبان ستایش گفت

سایت تابناک

ادای احترام جناب‌خان به مرحوم اکبر عبدی

ویدیو/ پرسوناهای اکبر عبدی
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ پرسوناهای اکبر عبدی

اکبر عبدی بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون، در شامگاه جمعه ۲ مرداد ماه به دلیل سکته‌ی قلبی درگذشت. این هنرمند که به مرد هزارچهره سینمای ایران شهرت داشت، مهارت ویژه‌ای در ایفای نقش‌های مختلف با تکیه بر گریم‌های سنگین و دقیق داشت.
سایت خبرآنلاین

ببینید | اعتراض کیتی پری به اقدام کاخ سفید درباره جنگ ایران

سایت خبرآنلاین

ببینید | ادبیات عجیب و توهین‌آمیز مجری شبکه دو در آنتن زنده تلویزیون نسبت به هیات مذاکره‌کننده

سایت تابناک

مداحی مجید بنی فاطمه برای اکبر عبدی

سایت تابناک

حرف‌های اکبر عبدی درباره ترسش از جنگ

سایت تابناک

آخرین تصاویر پل‌ها و تونل‌های مورد حمله آمریکا

سایت تابناک

تصاویر جانفداها با سلاح لبه تنگه هرمز

از خنده تا اشک؛ بهترین نقش‌های اکبر عبدی در یک ویدئو
سایت الف

از خنده تا اشک؛ بهترین نقش‌های اکبر عبدی در یک ویدئو

اکبر عبدی در ۶۶ سالگی از دنیا رفت؛ بازیگری که بیش از چهار دهه با نقش‌های ماندگارش در حافظه جمعی ایرانیان جاودانه شد.
فیلم|۱۱۰سال روایت دانایی
خبرگزاری ایرنا

فیلم|۱۱۰سال روایت دانایی

تبریز - ایرنا - دبیرستان فردوسی تبریز، که به عنوان یکی از نخستین کانون‌های آموزشی نوین در ایران شناخته می‌شود، در آستانه ورود به دومین قرن حیات فرهنگی خود قرار دارد؛ مدرسه‌ای که از زمان تأسیس در سال ۱۲۹۳ شمسی تاکنون، با پرورش خیل عظیمی از مشاهیر، دانشمندان و مفاخر برجسته ادبی و علمی ایران، سهمی بی‌بدیل …
فیلم | قنات‌های دوقلوی بَم؛ سازه‌های مهجورِ جهانی
خبرگزاری ایرنا

فیلم | قنات‌های دوقلوی بَم؛ سازه‌های مهجورِ جهانی

کرمان – ایرنا – قنات‌های اکبرآباد و قاسم‌آباد بَروات بم در شرق استان کرمان، صدها سال است که صبورانه و سخاوتمندانه آب را از دل زمین عبور داده و به نخلستان‌ها می‌رسانند. این ۲ قنات که قدمت آن را مربوط به دوران قاجار می‌دانند با وجود اینکه در سال ۹۵ در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار گرفته‌اند، چندان شناخته‌شده …
سایت تابناک

مجری صداوسیما: سریع کشورهای عربی را تخلیه کنید؛ وقت شترسواری است!

شهرآرانیوز

ویدئو | اشک‌های مجید صالحی مقابل منزل زنده‌یاد اکبر عبدی

سایت تابناک

آخرین ویدیوی اکبر عبدی؛ گریه‌ تلخ برای شرایط اقتصادی

تماس موساد با وزیر نفت حین منفجر کردن خطوط اصلی گاز ایران!
سایت تابناک

تماس موساد با وزیر نفت حین منفجر کردن خطوط اصلی گاز ایران!

جواد اوجی وزیر نفت دولت ابراهیم رئیسی فاش کرد که در 25 بهمن 1402 شاه لوله‌های انتقال گاز ایران توسط اسرائیل منفجر شده و روایت عجیبی از آن تعریف کرد. اوجی گفت...
سایت فرارو

ویدئو؛ استقرار موشک ذوالفقار در میدان آزادی

۳ دقیقه از مناظره جنجالی ثابتی با یک نماینده مجلس
سایت فرارو

۳ دقیقه از مناظره جنجالی ثابتی با یک نماینده مجلس

محمدمهدی شهریاری خطاب به امیرحسین ثابتی که هر دو از اعضای نمایندگان مجلس هستند، گفت: «شما نمی‌توانید سر میز مذاکره بنشینید و بگویید می‌کشم‌تان»، و او در پاسخ تأکید کرد: «باید عمل کنیم.»
سایت انتخاب

ببینید/ تقلید حرکات ترامپ توسط فرد حاضر در سخنرانی وی

به‌یادماندنی‌ترین فیلم‌های کودک سینمای ایران
سایت برترینها

به‌یادماندنی‌ترین فیلم‌های کودک سینمای ایران

مروری داریم بر به‌یادماندنی‌ترین فیلم‌های کودک در دهه شصت و هفتاد؛ آثاری که هنوز هم با دیدن چند ثانیه از آن‌ها، بوی کودکی در ذهن زنده می‌شود.
چرا گذار روسیه به سرمایه‌داری شکست خورد؟
سایت تابناک

چرا گذار روسیه به سرمایه‌داری شکست خورد؟

این گزارش به گذار اقتصادی روسیه پس از فروپاشی شوروی می‌پردازد و آن را با تجربه چین و لهستان مقایسه می‌کند. اصلاحات سریع شامل آزادسازی قیمت‌ها و خصوصی‌سازی گس...
         
وحید تاج روی پل بمباران شده کرج خواند
سایت برترینها

وحید تاج روی پل بمباران شده کرج خواند

وحید تاج، خواننده، اجرای جدیدی را روی پل B1 ضبط کرده و منتشر کرد.
ویدیو/ چرا ایرانی‌ها در گرما چایی می‌نوشند، اما اروپایی‌ها می‌میرند؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ چرا ایرانی‌ها در گرما چایی می‌نوشند، اما اروپایی‌ها می‌میرند؟

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ وقتی استخرهای لوکس، شالیزارهای بالی را خشک می‌کنند

بمپور؛ دژ دائم دوران
خبرگزاری ایرنا

بمپور؛ دژ دائم دوران

تهران-ایرنا-قلعه بمپور یکی از شاهکارهای مهندسی ایرانیان باستان، در معماری دفاعی با دیوارهای بلند، برج‌های نگهبانی و دروازه‌های محکم است که در قالب یک دژ تسخیرناپذیر، سال‌ها در برابر تهاجم دشمنان این خاک پایدار مانده است. اگرچه دشمن آمریکایی صهیونیستی بامداد چهارشنبه ۲۴ تیر ماه با ۱۳ فروند موشک، آسایشگاه …
سایت آخرین خبر

هیرمند در وضعیت بحرانی؛ طوفان و ریزگرد زندگی مردم را مختل کرد

خبرگزاری ایرنا

صدای ایستادگی از قلب خلیج فارس

سایت فرارو

ملاقات نادر با فرمانده پلیس زن در حکومت طالبان

بیت‌کوین چگونه کار می‌کند؟
سایت تابناک

بیت‌کوین چگونه کار می‌کند؟

بیت‌کوین به عنوان شناخته‌شده‌ترین رمزارز جهان، مدلی متفاوت از پول دیجیتال را معرفی می‌کند؛ مدلی که برخلاف تراکنش‌های بانکی و پرداخت‌های کارت اعتباری، به نهاد مرکزی، دولت یا شرکت پردازشگر وابسته نیست. این ویدیو توضیح می‌دهد که تراکنش‌های بیت‌کوین چگونه در شبکه‌ای توزیع‌شده از رایانه‌ها ثبت و تأیید می‌شوند، …