قیمت طلا امروز




 چین افغانستان

 سایت تجارت نیوز / ۲۷ ساعت قبل

آتش‌بس شکننده در خط دیورند / چرا میانجی‌گری چهارگانه عربستان، قطر، ترکیه و چین هنوز به حل مناقشه کابل و اسلام‌آباد منجر نشده است؟

این مداخلات مانع از آن شده‌اند که دوره‌های رویارویی به یک درگیری مستمر میان دو کشور تبدیل شود. بنابراین، شکست آنها دقیق‌تر است اگر این‌گونه تعریف شود: میانجی‌ها در مدیریت بحران موفق بوده‌اند، اما در حل ریشه‌ای مناقشه ناکام مانده‌اند.
 آتش‌بس شکننده در خط دیورند / چرا میانجی‌گری چهارگانه عربستان، قطر، ترکیه و چین هنوز به حل مناقشه کابل و اسلام‌آباد منجر نشده است؟
به گزارش تجارت نیوز، وبگاه مدرن دیپلماسی با انتشار یادداشتی نوشت: آتش‌بس میان پاکستان و افغانستان شبیه یک «شبح» است؛ روی کاغذ وجود دارد، اما در میدان خبری از صلح نیست. در امتداد خط دیورند، این مرز به‌جا‌مانده از نقشه‌کشی استعماری قرن نوزدهم که افغانستان همواره نسبت به آن موضع گیری داشته، بی‌اعتمادی همچنان در حال افزایش است. پاکستان، پناهگاه‌های گروه‌های مسلح در آن سوی مرز را تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی خود می‌داند؛ در مقابل، کابل حملات پاکستان در داخل خاک افغانستان را نقض حاکمیت خود تلقی می‌کند.

میان این دو موضع متعارض، میز دیپلماسی غیرمعمولی شکل گرفته است. عربستان سعودی، قطر، ترکیه و چین همگی تلاش کرده‌اند از وقوع یک رویارویی گسترده دیگر جلوگیری کنند. مداخلات آنها در مقاطع حساس به کاهش تنش کمک کرده، اما نتوانسته ریشه‌های مناقشه را از میان بردارد. بنابراین، مشکل اصلی نبود یک توافق امنیتی روشن، جامع و قابل اجرا است. چرا صلح میان اسلام اباد و کابل پایدار نیست؟

این وبگاه در ادامه آورده، روند دیپلماتیک کنونی پس از درگیری‌های شدید مرزی در اکتبر ۲۰۲۵ شکل گرفت. ترکیه و قطر در دوحه به میانجیگری برای برقراری آتش‌بس کمک کردند و مذاکرات بعدی در استانبول نیز با هدف تقویت آن انجام شد. حتی در روند مذاکرات استانبول، پیشنهاد ایجاد سازوکار نظارت و راستی‌آزمایی مطرح شد. با این حال، اختلاف اساسی همچنان پابرجا ماند. پاکستان و افغانستان حتی درباره اینکه چه اقدامی نقض آتش‌بس محسوب می‌شود، توافق کاملی ندارند.

از نگاه کابل، آتش‌بس عمدتا به معنای توقف حملات نیروهای افغان و پاکستانی علیه یکدیگر است. اما اسلام‌آباد تعریف گسترده‌تری دارد و معتقد است حملات تحریک طالبان پاکستان (TTP) از خاک افغانستان نیز نقض توافق امنیتی محسوب می‌شود. بدین معنا که می‌توان به دو ارتش دستور داد که آتش‌بس کنند، اما کنترل یک شبکه مسلح که در امتداد مرزی دشوار و پرنفوذ فعالیت می‌کند، به این سادگی امکان‌پذیر نیست. دلیل بن بست دیپلماسی

همین مساله، تحریک طالبان پاکستان (TTP) را به دلیل اصلی بن‌بست رایزنی ها تبدیل کرده است. اسلام‌آباد خواهان اقدام آشکار و قابل راستی‌آزمایی افغانستان علیه نیروهای مسلحی است که از خاک این کشور فعالیت می‌کنند. کابل این ادعا را که به TTP پناه می‌دهد رد کرده و معتقد است پاکستان باید مشکلات امنیت داخلی خود را حل کند.این اختلاف، چرخه‌ای خطرناک ایجاد کرده است. هر حمله بزرگ گروه‌های مسلح، فشار بر اسلام‌آباد برای واکنش را افزایش می‌دهد. اقدام نظامی پاکستان نیز به نوبه خود استدلال کابل را تقویت می‌کند که حاکمیت افغانستان هدف قرار گرفته است. یک طرف، انفعال افغانستان را تهدیدی علیه امنیت ملی خود می‌داند و طرف دیگر، اقدام نظامی پاکستان را تهدیدی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت خود تلقی می‌کند.

دولت طالبان نیز با محاسباتی دشوار در داخل افغانستان مواجه است. طالبان افغانستان و TTP دو سازمان جداگانه هستند، اما پیوندهای تاریخی و ایدئولوژیک میان آنها وجود دارد. سرکوب گسترده TTP می‌تواند برای کابل پیامدهای سیاسی و امنیتی به همراه داشته باشد. پاکستان نیز با فشار معکوس روبه‌روست؛ ادامه حملات تروریستی، دفاع از «خویشتنداری راهبردی» را در داخل این کشور روزبه‌روز دشوارتر می‌کند. بنابراین، هیچ‌یک از دو دولت نمی‌تواند امتیازی را که طرف مقابل مطالبه می‌کند، به‌سادگی بپذیرد. نقش هند و پیچیده‌تر شدن معادله

مدرن دیپلماسی در ادامه آورد: گسترش روابط افغانستان و هند، لایه دیگری از بی‌اعتمادی را به این مناقشه افزوده است. هند از سال ۲۰۲۵ تعامل خود با دولت طالبان را افزایش داده است. امیرخان متقی، وزیر خارجه افغانستان، در اکتبر همان سال به دهلی‌نو سفر کرد و هند نیز از بازگشایی سفارت خود در کابل خبر داد. دو کشور همچنین به دنبال تقویت روابط تجاری و افزایش استفاده از بندر چابهار ایران بوده‌اند.

برای کابل، این تعامل می‌تواند سرمایه‌گذاری، فضای دیپلماتیک و مسیرهای تجاری جایگزین فراهم کند. اما اسلام‌آباد روابط افغانستان و هند را در چارچوب گسترده‌تر رقابت خود با دهلی‌نو می‌بیند. پاکستان همچنین به‌طور علنی هند را به حمایت از گروه‌های مسلح فعال از خاک افغانستان متهم کرده است. این ادعاها همچنان اتهامات مطرح‌شده از سوی پاکستان به‌طور مستقل اثبات نشده‌اند، اما اهمیت سیاسی آنها را نمی‌توان نادیده گرفت. تصور وجود پیوند راهبردی میان افغانستان و هند، نگرانی پاکستان از محاصره راهبردی را تشدید کرده و میانجیگری را دشوارتر می‌کند.

در نتیجه، مناقشه دیگر صرفا اختلافی بر سر TTP نیست، بلکه به‌تدریج بخشی از رقابت گسترده‌تر منطقه‌ای میان پاکستان و هند شده است. در مقابل، کابل نیز بعید است تلاش پاکستان برای تعیین چارچوب روابط افغانستان با دهلی‌نو را بپذیرد. بنابراین، میانجی باید نگرانی‌های امنیتی پاکستان را مورد توجه قرار دهد، بدون آنکه سیاست خارجی افغانستان را نیز به موضوعی برای مذاکره تبدیل کند. چهار میانجی، یک میز شلوغ

از منظر تئوری، حضور چهار میانجی باید شانس دستیابی به مصالحه را افزایش دهد؛ اما در عمل می‌تواند فشار دیپلماتیک را پراکنده کند.

قطر به رهبران طالبان دسترسی قابل توجهی دارد و سابقه طولانی در تسهیل مذاکرات. ترکیه نیز با دو بازیگر روابط مناسبی دارد و در دیپلماسی منطقه‌ای با تجربه است. عربستان سعودی از نفوذ مالی و قدرت نرم مذهبی برخوردار است. چین نیز بیشترین ترکیب نفوذ اقتصادی و راهبردی را در اختیار دارد. با این حال، این ظرفیت‌ها هنوز در قالب یک چارچوب واحد هماهنگ نشده‌اند.

در عوض، کانال‌های مختلف دیپلماتیک، بخش‌های متفاوتی از بحران را دنبال کرده‌اند: یک کانال بر توقف فوری درگیری‌ها تمرکز دارد، دیگری بر گفت‌وگوی سیاسی، کانالی دیگر بر مشوق‌های اقتصادی و دیگری بر مقابله با گروه‌های مسلح. نتیجه، نوعی پراکندگی فشار دیپلماتیک است. هرگاه فشار در یک مسیر افزایش پیدا می‌کند، هر یک از طرفین می‌تواند منتظر ابتکار دیپلماتیک دیگری بماند. در نتیجه، امتیازهای دشوار به تعویق می‌افتند و مسئولیت حل‌وفصل بحران میان چند بازیگر تقسیم می‌شود. حاصل کار، میزی شلوغ است که در آن همه نفوذ دارند، اما هیچ‌کس به‌طور کامل مسئولیت روند صلح را بر عهده نگرفته است.

با این حال، توصیف چهار میانجی به‌عنوان بازیگرانی شکست‌خورده منصفانه نیست. ترکیه و قطر به برقراری آتش‌بس ۲۰۲۵ کمک کردند. عربستان سعودی و دیگر بازیگران منطقه‌ای نیز از تلاش‌های بعدی برای کاهش تنش حمایت کردند. چین نیز در ادامه، نمایندگان پاکستان و افغانستان را در سال ۲۰۲۶ در ارومچی بار دیگر پای میز مذاکره آورد.

این مداخلات مانع از آن شده‌اند که دوره‌های رویارویی به یک درگیری مستمر میان دو کشور تبدیل شود. بنابراین، شکست آنها دقیق‌تر است اگر این‌گونه تعریف شود: میانجی‌ها در مدیریت بحران موفق بوده‌اند، اما در حل ریشه‌ای مناقشه ناکام مانده‌اند. چه متغیری می‌تواند بن‌بست را بشکند؟

خروج از این بن‌بست به امتیازدهی هر دو طرف نیاز دارد. پاکستان نمی‌تواند واقع‌بینانه انتظار داشته باشد افغانستان TTP را یک‌شبه از میان ببرد. اسلام‌آباد باید به جای چنین مطالبه‌ای، خواستار اقدامات قابل ارزیابی شود؛ از جمله محدود کردن جابه‌جایی نیروهای مسلح، اقدام علیه مراکز شناسایی‌شده، قطع منابع مالی، تبادل اطلاعات و جلوگیری از نفوذ نیروهای مسلح از مرز.اگر کابل یک سازوکار معتبر راستی‌آزمایی را بپذیرد، اسلام‌آباد نیز باید در مقابل، دامنه اقدامات نظامی یکجانبه خود را کاهش دهد.

حملات هوایی ممکن است برخی اهداف مشخص را از بین ببرند، اما همزمان خشم عمومی در افغانستان را افزایش خواهد داد و به طالبان امکان می دهد موضوع مناقشه را از مسئله گروه‌های مسلح به مسئله حاکمیت افغانستان تغییر دهند. بنابراین، پاکستان باید بخشی از فشار نظامی خود را با خویشتنداری مشروط مبادله کند.

کابل نیز باید بخشی از چالش ها را بپذیرد. این کشور مجبور نیست تمام ادعاهای پاکستان را قبول کند، اما رد مطلق آنها نمی‌تواند برای همیشه سیاست امنیتی افغانستان باشد. راستی‌آزمایی مستقل می‌تواند راهی برای خروج از این بن‌بست باشد. اگر از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده نمی‌شود، راستی‌آزمایی می‌تواند موضع کابل را تقویت کند؛ و اگر شبکه‌های مسلح در خاک افغانستان شناسایی شوند، این کشور باید علیه آنها اقدام کند.

چنین سازوکاری می‌تواند با مشارکت پاکستان، افغانستان و یک میانجی مورد توافق دو طرف طراحی شود. کابل با پذیرش چنین سازوکاری حاکمیت خود را واگذار نمی‌کند؛ بلکه نشان می‌دهد حاکمیت ملی در کنار حقوق، مسئولیت‌هایی نیز دارد، از جمله جلوگیری از استفاده از خاک یک کشور علیه کشور دیگر. چرا چین می‌تواند میانجی اصلی باشد؟

در میان چهار میانجی، چین از موقعیت مناسب‌تری برای هدایت چنین چارچوبی برخوردار است. پکن روابط اقتصادی و راهبردی عمیقی با پاکستان دارد و همزمان تعامل خود با افغانستان را نیز گسترش داده است. چین همچنین منافع مستقیمی در ثبات منطقه، توسعه مسیرهای ارتباطی و امنیت کارکنان و سرمایه‌گذاری‌های خود دارد.مذاکرات ارومچی نشان داد که چین توانایی بازگرداندن دو طرف به میز مذاکره را دارد. اما پکن نباید صرفا به یک صدای دیگر در اتاقی شلوغ تبدیل شود. چین می‌تواند هماهنگ‌کننده اصلی روند باشد؛ در حالی که قطر دسترسی و ارتباطات دیپلماتیک را فراهم کند، ترکیه از مذاکرات فنی حمایت کند و عربستان سعودی مشوق‌های اقتصادی ارائه دهد. به این ترتیب، چهار کانال رقیب می‌توانند به یک تقسیم کار دیپلماتیک تبدیل شوند. آتش‌بس بدون سازوکار اجرا کافی نیست

پاکستان و افغانستان در نهایت به یک وعده موقت دیگر برای توقف تیراندازی نیاز ندارند؛ آنها به قواعد مشخص برای دوره پس از آتش‌بس نیاز دارند.یک توافق پایدار باید مشخص کند که چه اقدامی نقض آتش‌بس محسوب می‌شود، یک سازوکار معتبر راستی‌آزمایی ایجاد کند، افغانستان را به اقدامات قابل اندازه‌گیری علیه شبکه‌های مسلح متعهد سازد و در مقابل، خویشتنداری پاکستان را تضمین کند. مشوق‌های اقتصادی و تجاری نیز باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که پایبندی به توافق، سودمندتر از رویارویی باشد.

موضوع هند نیز باید با دقت مدیریت شود. پاکستان نمی‌تواند به‌طور واقع‌بینانه انتظار داشته باشد کابل روابط خود با دهلی‌نو را قطع کند؛ همان‌طور که کابل نیز نمی‌تواند نادیده بگیرد که رقابت‌های منطقه‌ای، نگرانی‌های امنیتی پاکستان را تشدید می‌کند.عربستان سعودی، قطر، ترکیه و چین تاکنون دیپلماسی را زنده نگه داشته‌اند، اما دیپلماسی در این پرونده بیشتر در قطع کردن چرخه بحران‌ها موفق بوده تا جلوگیری از بازگشت آنها.

در نهایت، میز مذاکرات به یک صندلی دیگر نیاز ندارد؛ به یک چارچوب واحد، یک سازوکار راستی‌آزمایی و یک میانجی اصلی نیاز دارد. تا زمانی که چنین چارچوبی شکل نگیرد، آتش‌بس میان پاکستان و افغانستان بیش از آنکه مسیری به سوی صلح باشد، صرفا فاصله‌ای میان دو بحران باقی خواهد ماند.







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
سایت رکنا

ببینید/ هجوم مردم به رب های ریخته شده در خیابان / در سبزوار رخ داد

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فیلم| تهران، ۱۸۵ سال پیش

خبرگزاری ایرنا

قهرمانی که مرگش هنوز یک سؤال است

سایت عصرایران

لحظه نجات مرد گرفتار در سیلاب توسط یک فیل؛ صحنه‌ای باورنکردنی

سایت عصرایران

شکارِ شکارِ شکارچی!

سایت تابناک

چرا بعضی چرخ‌های کامیون با زمین تماس ندارند؟

سایت تابناک

خون‌خواه رهبرم؛ اما پوشک بچه شده 860 هزار تومن!

سایت فرارو

سیلاب اخیر، فیل‌ها را از نپال به هند منتقل کرد

سایت عصرایران

تجمع مسئولان، افتتاحیه، کلیپ تبلیغاتی با تصویربرداری هوایی و انتشار با آهنگی پرشکوه! حدس بزنید برای چه؟ / خودتان ببینید!

سایت عصرایران

فرود اضطراری موفق بالگرد اورژانس فارس با مهارت خلبان

سایت تابناک

تصاویر ورود محسن نامجو به ایران

سایت تابناک

تصاویر تلخ از سنگ قبر دزدی!

سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ مشاور قالیباف: مردم باعث گرانی شدند!

سایت تابناک

تکرار ادعاهای ترامپ از زبان المیرا شریفی مقدم!

سایت تابناک

4 ویدیو از حادثه آخرالزمانی در مرز چین و نپال

روزنامه هفت صبح

آگهی استخدام، تله کلاهبرداران هرمی بود

سایت عصرایران

گلدان جناب خان با ۷۵۰ سال قدمت افتاد و شکست!

سایت تابناک

لحظات زمین گیر کردن اراذل و اوباش سطح یک

سایت تابناک

تصاویر پرداخت احمد الشرع با ویزا کارت!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| فیلم دیده نشده از لحظه بمباران پل b1

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صحنه‌ای ترسناک از سیل آخرالزمانی نپال

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| لحظه تصادف مرگبار ۲ زن موتورسوار در یزد (۱۸+)

یکی از معروفترین سکانس‌های دیالوگ پُر اضطراب تاریخ سینما (تماشا کنید)
سایت عصرایران

یکی از معروفترین سکانس‌های دیالوگ پُر اضطراب تاریخ سینما (تماشا کنید)

بدون موسیقی، بدون تعقیب و بدون خشونت آشکار، فقط با دیالوگ و سکوت، تعلیقی می‌سازد که تماشاگر را میخکوب می‌کند.
سایت عصرایران

دانشگاه‌های دولتی هم باید شهریه بگیرند

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ادعای جنجالی وکیل پژمان جمشیدی علیه زن شاکی

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از وقوع گردباد در فرانسه

سایت تابناک

مکانیزم سامانه جدید هوش مصنوعی برای شناسایی و ترور + زیرنویس

سایت خبرآنلاین

ببینید | ویدئوی نادر از پزشکیان در دوران دانشجویی؛ سال چهارم پزشکی در اوایل انقلاب

چگونه یک اشتباه رسانه‌ای باعث فروپاشی دیوار برلین شد
سایت تابناک

چگونه یک اشتباه رسانه‌ای باعث فروپاشی دیوار برلین شد

دیوار برلین، یکی از مهم‌ترین نمادهای جنگ سرد، پس از ۲۸ سال نه با یک فرمان رسمی و برنامه‌ریزی‌شده، بلکه در پی یک اعلام شتاب‌زده در نشست خبری آلمان شرقی عملاً...
         
سایت تابناک

چرا این همه آگهی شغلی جعلی منتشر می‌شود؟

سایت خبرآنلاین

ببینید | رئیس سازمان بهینه‌سازی حرف دل مردم را زد: کیفیت خودروها دلیل مصرف بالای بنزین

آموزش کشتن پسر ترامپ همراه با جایزه 10میلیون دلاری در تلویزیون
سایت تابناک

آموزش کشتن پسر ترامپ همراه با جایزه 10میلیون دلاری در تلویزیون

صداوسیما در اقدامی کم سابقه ، اطلاعات محرمانه و مکان‌های دقیق تردد بارون ترامپ پسر دونالد ترامپ و نقاطی که وی در تیررس است را منتشر کرد و در انتها برای کشتن...
         
سناریوی ممتد یک فاجعه
خبرگزاری ایرنا

سناریوی ممتد یک فاجعه

تهران- ایرنا- پیش از آنکه بوی سوختن تن‌ها و فریادهای بلند مردان و زنان از پشت درهای بسته سینمارکس، گوش آبادان را کر کند، این قدرت و سید بودند که روی پرده «گوزن‌ها» نقش آفرینی می‌کردند. فیلمی که به سبب قصه‌اش، حواشی زیادی داشت و سوختنِ تماشاگرانش در آن شب گرم مردادماه در سینما رکس، خود تبدیل شد به هیزمی …
چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند
سایت عصرایران

چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند

در برخی نقاط، نشانه‌هایی از خراش‌های عمیق روی تنه درختان دیده می‌شود؛ خراش‌هایی که به نظر می‌رسد با ابزار نوک‌تیز ایجاد شده‌اند. از محل این زخم‌ها، شیره یا ر...
         
سایت تابناک

ویدیوی کامل مجری درباره «جنوب ایران فدای جنوب لبنان»

پایان یک صدا، آغاز صدها خاطره
خبرگزاری ایرنا

پایان یک صدا، آغاز صدها خاطره

تهران- ایرنا- بعضی صداها، فقط شنیده نمی‌شوند؛ در خاطره‌ها می‌مانند. صدای ایرج از همان صداها بود؛ صدایی که سال‌ها از رادیو به خانه‌ها آمد، روی تصویر ستاره‌های سینما نشست و با فردین چنان گره خورد که بخشی از حافظه سینمای ایران شد. حالا با رفتن ایرج، شاید صاحبِ صدا نباشد، اما صدایش هنوز زنده است.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم / توهین زشت یک نماینده مجلس به مهسا امینی

سایت انتخاب

ببینید/ روایتی از کهن ترین سکونتگاه بشر در ایران

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ هلند؛ سرزمین آب، حالا تشنه مانده است!

ایران خودرو و سایپا مسئول بحران بنزین شدند
سایت تابناک

ایران خودرو و سایپا مسئول بحران بنزین شدند

اسماعیل سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور ایران و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی گفت: «...به دلیل شرایط جنگی و محدودیت‌هایی که در آن قرار داریم باید به...
نسل زد چگونه خود را آرام می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

نسل زد چگونه خود را آرام می‌کند؟

زندگی در شهرهای بزرگ، با سرعت بی‌سابقه‌ای در جریان است؛ از مسیر رفت‌وآمد و محل کار تا ساعت‌هایی که در فضای مجازی و صفحه‌های موبایل سپری می‌شود. میان دغدغه‌های اقتصادی، فشارهای تحصیلی و نگرانی درباره آینده مبهم، استرس برای بسیاری از جوانان به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است. جنگ علیه ایران هم فشار …
ویدیو/ چرا مغز انسانِ امروزی در اوج ثبات نسبی، سیگنالِ فقر صادر می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ چرا مغز انسانِ امروزی در اوج ثبات نسبی، سیگنالِ فقر صادر می‌کند؟

شبکه‌های اجتماعی با نمایش مداوم سبک زندگی‌های لوکس، معیار جوانان برای سنجش ثروت و امنیت مالی را تغییر داده‌اند؛ به‌طوری که حتی برخی افراد با وضعیت اقتصادی باثبات نیز احساس می‌کنند از نظر مالی عقب مانده‌اند.
         
ویدیو/ بدرقه «پهلوان آواز» تا خانه ابدی
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدرقه «پهلوان آواز» تا خانه ابدی

مراسم تشییع پیکر ایرج، خواننده پیشکسوت موسیقی ایران، امروز جمعه (۲۳ مرداد ۱۴۰۵)، با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان فرهنگی، اهالی موسیقی و مردم از مقابل تالار وحدت تهران برگزار شد. حسین خواجه امیری معروف به «ایرج» از خوانندگان نامدار موسیقی ایرانی که طی ماه‌های گذشته در بستر بیماری بود، روز چهارشنبه (۲۱ …
سایت خبرآنلاین

ببینید | اعتراف عجیب مسعود فراستی درباره بهرام افشاری

سایت تابناک

ماجرای پلمب کافه‌ها چیست؟

ببینید | تراستی‌ها کیستند و چه نقشی در اقتصاد تحریم‌زده ایران دارند؟
سایت خبرآنلاین

ببینید | تراستی‌ها کیستند و چه نقشی در اقتصاد تحریم‌زده ایران دارند؟

با تداوم تحریم‌ها، تراستی‌ها به یکی از ابزارهای انتقال درآمدهای نفتی ایران بدل شدند؛ شبکه‌هایی که نقششان مهم است اما همچنان با ابهام نظارتی همراه‌اند. اصلاح «تراستی» در سال‌های اخیر به یکی از پرکاربردترین واژه‌ها در ادبیات اقتصادی ایران تبدیل شده است؛ مفهومی که اگرچه ریشه در واژه انگلیسی Trust دارد، …
         
لحظه انتقال گروگانگیر خیابان ولیعصر تهران توسط نوپو | ویدئو
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه انتقال گروگانگیر خیابان ولیعصر تهران توسط نوپو | ویدئو

حادثه گروگانگیری در خیابان ولیعصر تهران با حضور مأموران به آزادی گروگان منجر شد.
سایت رکنا

فیلم / شوخی نا متعارف آقای مجری با خانم مجری روی آنتن زنده / پیمان طالبی کیف زنانه را بازرسی کرد

سایت عصرایران

زنِ بادیگارد محافظ نیوشا ضیغمی در مسجد شهرک غرب

ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید
سایت عصرایران

ساعت ۸:۱۵ ششم اوت ؛ هیروشیما / وقتی شهر در دیگ قیر می‌جوشید

هنوز بامداد ششم اوت فرانرسیده بود که گزارش‌های هواشناسی، از میان گزینه‌های تعیین‌شده برای بمباران، هیروشیما را به‌عنوان هدف نهایی انتخاب کرد. تصور کنید؛ تنها...
سایت عصرایران

برخورد تاریخی موشک فالکون ۹ با ماه

ویدیو/ چرا مغز ما عاشق داستان است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ چرا مغز ما عاشق داستان است؟

ما میدانیم هری پاتر، فرودو یا لوک واقعی نیستند. اما چرا وقتی برایشان اتفاقی می افتد، ناراحت یا خوشحال می شویم؟ چرا مغز ما عاشق داستان است؟
ایران و استهلاک اقتصاد
روزنامه شرق

ایران و استهلاک اقتصاد

اقتصاد ایران در سالهای گذشته مدام کوچک و کوچکتر و به تعبیر محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان مستهلک شده است. او به شرق می گوید که در دهه های گذشته
سایت تابناک

نحوه قتل فجیع مامور نیروی انتظامی در حوادث دی

سایت تابناک

تصاویر آماده سازی یگان ویژه سپاه برای جنگ زمینی

ویدیوی آموزش کشتن همسر دونالد ترامپ
سایت تابناک

ویدیوی آموزش کشتن همسر دونالد ترامپ

ویدیوی آموزش کشتن ملانیا ترامپ همسر دونالد ترامپ که توسط برخی رسانه‌ها منتشر شده را می‌بینید.
سایت تابناک

ویدیوی منتشر نشده از لیندسی گراهام درباره برنامه رژیم چنج در چند هفته!

سایت رکنا

فیلم / ۵۰۰ سال باید بگذرد تا اکبر عبدی دیگری بیاید / محمدرضا شریفی‌نیا به زبان ستایش گفت

سایت تابناک

ادای احترام جناب‌خان به مرحوم اکبر عبدی

ویدیو/ پرسوناهای اکبر عبدی
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ پرسوناهای اکبر عبدی

اکبر عبدی بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون، در شامگاه جمعه ۲ مرداد ماه به دلیل سکته‌ی قلبی درگذشت. این هنرمند که به مرد هزارچهره سینمای ایران شهرت داشت، مهارت ویژه‌ای در ایفای نقش‌های مختلف با تکیه بر گریم‌های سنگین و دقیق داشت.