قیمت طلا امروز




 نفت ستاره خلیج فارس

 سایت هم میهن / ۵ ساعت قبل

تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرد استفاده کنترل‌شده از متانول در بنزین تولیدی این پالایشگاه، پس از مطالعات و آزمایش‌های فنی انجام شده و با فاصله قابل توجه از سقف مجاز استانداردها اجرا شده است.
 تأکید نفت ستاره خلیج فارس بر ایمنی استفاده محدود از متانول در بنزین
به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از خبرآنلاین، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در واکنش به برخی ادعاها درباره آثار استفاده از متانول در بنزین گفت که تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد این ترکیب، در صورت رعایت الزامات فنی و استانداردی، آسیبی به خودروها وارد نمی‌کند.

او با اشاره به اجرای طرح ترکیب کنترل‌شده متانول با بنزین در این پالایشگاه افزود: نفت ستاره خلیج فارس برای نخستین بار در کشور، استفاده از متانول به‌عنوان ترکیب اکسیژنه در بنزین را در مقیاس عملیاتی بررسی کرده است. این طرح پس از مطالعات فنی، آزمایش‌های گسترده و ارزیابی‌های تخصصی، با سهم حدود نیم درصد حجمی متانول در بنزین تولیدی وارد مرحله اجرا شد.

مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: استاندارد ملی ایران و استانداردهای اروپایی، استفاده از متانول را به‌عنوان یکی از ترکیبات اکسیژنه تا حدود ۳ درصد حجمی و در چارچوب ضوابط مشخص مجاز می‌دانند. بر این اساس، میزان به‌کاررفته در طرح پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس معادل حدود یک‌ششم سقف پیش‌بینی‌شده در استانداردهاست.

وی افزود: ترکیبات اکسیژنه از جمله متانول می‌توانند به بهبود فرایند احتراق در موتورهای بنزینی کمک کنند. نتایج مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد سوخت‌های حاوی متانول، در شرایط مختلف، امکان کاهش انتشار مونوکسید کربن و بخشی از آلاینده‌های ناشی از احتراق را فراهم می‌کنند.

به گفته او، این طرح افزون بر اهداف مرتبط با افزایش بهره‌وری و تولید، به بهبود عملکرد احتراق موتور و ارتقای شاخص‌های زیست‌محیطی سوخت نیز توجه دارد.

مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیان اینکه استفاده از متانول در سوخت، تجربه‌ای شناخته‌شده در صنعت انرژی جهان است، گفت: چین، آمریکا و کشورهای اروپایی سابقه تولید و مصرف سوخت‌های حاوی الکل را دارند. در چین، سوخت‌های بنزین-متانول از جمله M۱۵ با سهم ۱۵ درصدی متانول در مقیاس تجاری استفاده شده و در برخی برنامه‌ها، سوخت‌هایی با سهم بالاتر متانول نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

او همچنین به کاربرد گسترده اتانول در بنزین مصرفی کشورهایی مانند آمریکا و برزیل اشاره کرد و افزود: ترکیب‌های E۱۰ و E۱۵ و همچنین سوخت E۸۵، نمونه‌هایی از استفاده الکل‌ها به‌عنوان مواد اکسیژنه و افزایش‌دهنده عدد اکتان در صنعت سوخت هستند. هدف از به‌کارگیری این ترکیبات، بهبود احتراق و کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی است.

وی در پایان با اشاره به جایگاه ایران در تولید متانول گفت: ظرفیت تولید این محصول در کشور قابل توجه است و می‌توان با فراهم شدن توجیه فنی و اقتصادی و رعایت کامل استانداردها، از این ظرفیت علاوه بر صادرات، در زنجیره داخلی انرژی نیز استفاده کرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.