چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

افزایش شیرمادر، بادام زمینی بخورم؟


گیاهی است با نام علمی «Arachis Hypogaea» كه در جهان به نام Peanut مشهور است. نام دیگر آن پسته زمینی و از خانواده نخود است. چون میوه گیاه در زیر خاك مراحل رشد خود را می‌گذراند و در پایان آن را از زیر خاك خارج می‌كنند بدین نام مشهور شده است.
 
این میوه‌ها حاوی یك تا شش دانه تقریبا تخم‌مرغی شكل بوده و دارای پوسته نازك قهوه‌ای می‌باشند. هر دانه رنگ سفید مایل به زرد و چرب دارای دو لپه می‌باشد. قسمت مورد استفاده گیاه همین دانه‌هاست كه در بازار به صورت خام یا نمك زده و یا بو داده به فروش می‌رسد. این گیاه ضدچسبندگی پلاكت‌ها (كه برای رقیق شدن خون موثر است)، ضداكسیدان، افزایش دهنده قوای جنسی، ضدقارچ، مسكن دردهای سینه و شیرافزا می‌باشد.
 
روغن بادام زمینی از روغن‌های خوب خوراكی است كه باعث افزایش كلسترول و چربی نمی‌شود و در سال‌های اخیر به عنوان روغن قابل استفاده در غذا مورد توجه قرار گرفته است. تاكنون عارضه‌ای از بادام زمینی گزارش نشده؛ ولی ممكن است بعضی افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند.
 
روغن بادام زمینی به نام روغن آراشید (Arachid oil) معروف است كه به صورت مایع با رنگ زرد روشن می‌باشد. ویتامین‌های B1 و D از مهم‌ترین ویتامین‌های موجود در بادام زمینی هستند.