دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

اضطراب به مغز کودک شما آسیب می‌رساند


ایرنا: تحقیقات ثابت کرده است بخشی از مغز که به حافظه مربوط می‌شود در کودکانی که از اضطراب رنج می‌برند، در مقایسه با همسالان‌شان کوچک‌تر است.

 


اضطراب به مغز کودک شما آسیب می‌رساند


این تفاوت تنها در اندازه فیزیکی مغز خودش را نشان نمی‌دهد، بلکه در توانایی‌های شناختی هم مؤثر است. بر اساس این تحقیقات کودکان مضطرب در آزمون‌های حافظه فضایی و سنجش حافظه کوتاه‌مدت مشکلات بیشتری دارند.

 

محمدرضا محمدی، روان‌شناس، در این خصوص گفت: "خانواده اولین محیط اجتماعی است که کودک تجربه می‌کند و در ایجاد اضطراب‌های او سهم بسیار زیادی دارد."

 

وی نزاع، کشمکش والدین، بیماری سخت و طولانی والدین، جدایی‌های موقت و طولانی‌مدت از والدین، جدایی و طلاق والدین، مرگ یکی از نزدیکان، سختگیری، تضاد‌های انضباطی والدین و تولد نوزاد جدید را در ایجاد اضطراب کودکان بسیار مؤثر است و توضیح داد: "بسیاری از کودکان هنگام جدایی از والدین دچار اضطراب می‌شوند، در واقع نگران آسیب دیدن والدین یا خودشان از دست دادن والدین یا رخ دادن حادثه‌ای ناگوار و اتفاقی ناخواسته می‌شوند. چنین کودکی در مقابل هر واقعه‌ای مانند تنها خوابیدن، تنها ماندن در منزل و رفتن به مهدکودک که منجر به جدایی او از والدین می‌شود، مقاومت نشان می‌دهد."

 

به گفته وی اضطراب نیز در اولین روز مدرسه ممکن است رخ دهد، در محیط اجتماعی مدرسه نیز معلم سخت‌گیر و تنبیه‌گر، وجود فردی آزار‌دهنده در مدرسه، مشکلات دوست‌یابی، اختلالات یادگیری شناخته‌نشده و حتی تغییر مدرسه کودک ممکن است باعث شکل‌گیری اضطراب‌های جدیدی در وی شود.

 

محمدی تصریح کرد: "اختلال در خواب، پرخاشگری، ناخن جویدن، شب‌ادراری و لکنت زبان از علائم اضطراب بوده که زندگی روزانه کودک را دچار اختلال می‌‌کند و در این زمان مراجعه به روان‌شناس کودک الزامی است."

 

به گفته وی در صورت عدم رسیدگی به موقع به وخامت آن افزوده خواهد شد و عملکرد کودک را در بزرگسالی در حوزه‌های تحصیلی و شغلی و خانوادگی دچار خدشه می‌کند.