چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بازیهای رایانهای فعال، راهی برای فرار از چاقی در کودک
ایسنا: پژوهشگران هرچند ترجیح میدهند که کودکان را به سمت ورزش و فعالیت جسمانی سوق دهند اما رقابت نابرابر بین جذابیت بازیهای رایانهای و فعالیت ورزشی، پژوهشگران را به فکر راهکارهای تازهای انداخته است.
بازیهای کامپیوتری یکی از دلایل چاقی مفرط در کودکان آمریکا شناخته شدهاند، علاقهی کودکان و نوجوانان به این بازیهای روز به روز در حال افزایش است. بهبود سطح بازیها هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ گرافیکی در کنار جذابیتهای ظاهری و تصویری باعث شده تا از سطح فعالیت جسمانی و تحرک کودکان تا حد زیادی کاسته شود. در این بین پوژهشگران و متخصصان که راهی برای کنار زدن این تفریح هیجانانگیز اما مخرب پیدا نمیکنند حداقل در تلاشند تا اندازهای به این بازیها تحرک بدهند تا حداقل مضرات یکجا نشینی تا حد زیادی کاسته شود.
مطالعات جدید محققان دانشکده سلامت عمومی در دانشگاه جرج واشنگتن نشان میدهد که بعضی از بازیهای کامپیوتری که باعث پمپاژ خون میشوند، مصرف انرژی را در کودکان شهری که در خطر اضافه وزن هستند بیشتر میکنند.
مطالعات «آیا بازیهای کامپیوتری میتوانند فعالیت کودکان شهری را به میزان متعادل و زیاد برسانند» در 9 ژانویه در مجله آنلاین بازی برای زندگی منتشر شد.
تود میلر استادیار دانشکده علم ورزش در دانشگاه سلامت عمومی میگوید : «بیشتر مردم معتقدند زمانی که جلوی صفحه نمایش صرف میشود باعث چاقی مفرط در کودکان است اما اگر کودکی بازیهای کامپیوتری فعال را دوست دارد چرا به او اجازه این کار را ندهیم؟»
مطالعات نشان میدهند بازیهای کامپیوتری که کودک را وادار میکند تا فعالیت کند مثلا به طور مجازی فوتبال بازی کند. این مساله باعث بالا رفتن مصرف انرژی و مقابله با مشکلاتی میشود که به دلیل چاقی مفرط ایجاد میشود. 17 درصد کودکان و نوجوانان آمریکایی به این مشکلات دچارند. چند صد مدرسه در آمریکا در کلاسهای تربیت بدنی به استفاده از بازیهای کامپیوتری فعال رو آوردهاند. این امید وجود دارد که این بازیها کودکان غیر فعال به خصوص آنهایی را که باشگاه را دوست ندارند به ورزش وادارد اما آیا بازیهای کامپیوتری کودکان را به شرکت در باشگاهها تشویق میکند؟
برای پاسخگویی به این سوال میلر و همکارانش 104 کودک بین ردههای 3 تا 8 در مدرسه دولتی را در ناحیه کلمبیا مورد بررسی قرار دادند. آنها میخواستند ببینند فعالیتهای متداول تربیت بدنی در مقایسه با بازیهای کامپیوتری فعال چقدر نتیجه میدهد.
کودکان برنامههای تربیت بدنی خود را انجام دادند اما بعد از آن تقریبا در 3 نوبت 20 دقیقهای به انجام بازیهای کامپیوتری فعال پرداختند. این بازیها دارای حرکات فعال همچون پریدن، سر خوردن و فعالیتهای دیگر بود. در این آزمایشها محققان میزان انرژی را که هر کودک طی انجام یک جلسه ورزش از دست داده بود، اندازهگیری کردند.
محققان دریافتند که به طور متوسط کودکان به هنگام انجام فعالیت ورشی متداول خود انرژی بیشتری مصرف کردند اما کودکان بین رده 3 تا 5 با انجام بازیهای کامپیوتری انگیزه پیدا کردند تا به اندازه توصیه شده و مناسب فعالیت کنند. این یافته نشان میدهد که بازیهای کامپیوتری میتواند جایگزین خوبی برای کودکان در سنین پایینتر باشند.
این مطالعات برای اولین بار بر روی کودکان آمریکایی و آفریقایی که در خطر چاقی مفرط بودند، انجام شد.
میلر میگوید: «بیشتر این کودکان در محلههایی زندگی میکنند که مکان امن برای بازی کردن ندارند و نمیتوانند بعد از مدرسه بازی یا دوچرخهسواری کنند. اگر آنها با انجام بازیهای کامپیوتری در مدرسه فعالیت کنند ممکن است این کار را در خانه نیز انجام دهند و میزان فعالیت فیزیکیشان به سطح سالمتری برسد.»
این قضیه راجع به کودکان بزرگتر و نوجوانان پیچیدهتر است: مطالعات نشان میدهد این بازیها برای جلب توجه کودکان بزرگتر و نوجوانان کافی نیستند.
میلر میگوید: «بیشتر نوجوانان پسر راغب بودند که بازیهای کامپیوتری را انجام دهند و بیشتر این کار را در مدرسه انجام میدادند. این مطالعات نیز مانند دیگر تحقیقات نشان میدهد نوجوانان دختر زیاد تحرک ندارند. چه در کلاس تربیت بدنی باشند و چه بازی کامپیوتری انجام دهند.»
این یافتهها با نتایجی که نشان میداد با بالا رفتن سن فعالیت فیزیکی کمتر میشود، منطبق است این یافتهها نشان دهنده خطر است، اگر کودکان به خصوص دختران در سنین نوجوانی بازیهای گروهی و فعالیت نکنند، به سرعت اضافه وزن پیدا میکنند. این اضافه وزن به چاقی مفرط میانجامد و خط ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
مطالعات در این زمینه از سوی گروه تحقیقاتی میلر ادامه خواهد داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست