شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
هورمون ضدباروری برای مردان، عوارض
محققان میگویند که تزریق هورمون ضدبارورسازی برای مردان در پیشگیری از بارداری تأثیر بسزایی داشته اما عوارض جانبی زیادی به همراه دارد.
پیشگیری از بارداری برای زنان با اختراع و ساختن قرص آن و سایر ابزارهای پیشگیرنده هورمونی، انقلاب بزرگی در این زمینه به پا کرد. با این حال این گزینهها سالهاست که برای مردان تغییر زیادی نکرده است – یعنی همان وازکتومی و استفاده از کاندوم.
تزریقهای پیشگیری از بارورسازی برای مردان
ایده پیشگیری از بارورسازی طولانیمدت برای مردان که البته به اندازه روش وازکتومی نمیتوان آن را دائمی تلقی کرد به مدت ۴۰ سال است که تحت بررسی بوده است. تحقیق جدیدی در این زمینه، استفاده منظم از تزریقهای هورمومونی را در مردان در قالب روش پیشگیری مورد بررسی قرار داده است. این تحقیق درباره پیشگیری از بارداری بوده بهجای آنکه جنبههای گستردهتر پیشگیری از بارورسازی نوین را مد نظر قرار دهد – مانند اینکه آیا شریک جنسی باید به مرد اعتماد کند تا تزریق انجام دهد یا نه.
نکته دیگر مربوط به پیشگیری از قدرت باروری هورمونی برای مردان که مورد توجه قرار نگرفت این است که روش مطمئن و بیخطر جنسی محسوب نمیشود – در واقع بر خلاف کاندومها، آنها از انتقال عفونتهای جنسی پیشگیری نمیکند.
در این زمینه محققان ۳۲۰ مرد سالم با تعداد اسپرمهای طبیعی و دامنه سنی ۱۸ تا ۴۵ سال را انتخاب کرده که هر کدام حداقل به مدت یک سال با یک جنس مخالف رابطه داشتند. دامنه سنی شریکهای آنها هم بین ۱۸ تا ۳۸ سال بوده و هیچ مشکل شناختهشدهای در زمینه باروری نداشتند. هر هشت هفته، دو تزریق در داوطلبان انجام میشد. این تزریقها حاوی ۲۰۰ میلیگرم از پروژسترون و ۱۰۰۰ میلیگرم آندروژن با اثرات طولانی بود.
نمونههای منی افراد هم بعد از هفته هشتم و دوازدهم آزمایش شد در شرایطی که هورمونها در جهت کاهش میزان اسپرم فعالیت میکردند. دو هفته دیگر دوباره آزمایش دیگری انجام گرفت تا زمانی که تعداد اسپرم افراد بسیار کاهش یافت. این فرایند حدود ۲۴ هفته طول کشید. در این مرحله به زوجها گفته شد تا از سایر روشهای کنترل باروری استفاده کنند.
نقص اصلی این روش، عوارض جانبی آن بود از جمله افسردگی و اختلالات خلق و خو.
همچنین یک مورد مرگ به خاطر خودکشی گزارش شد که البته ربطی به تزریق داروهای پیشگیری از باروری نداشت. مشکلات خفیفتر شامل درد در ناحیه تزریق، درد عضلانی، فشار خون بالا و آکنه بود. در کل چیزی حدود ۱۴۹۱ مشکل گزارش شد که ۳۹ درصد طی ارزیابی به خاطر این تزریقها نبود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست