سه شنبه, ۲۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 11 March, 2025
مجله ویستا
کمبود اسید فولیک در بارداری، چه عوارضی داره؟
اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است. وجود اسید فولیک برای عملکرد طبیعی مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی ایفا میکند.
اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است. وجود اسید فولیک برای عملکرد طبیعی مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی ایفا میکند. اسیدفولیک به ویژه در دوران های رشد سریع مانند کودکی، سنین بلوغ و بارداری مهم است. اسید فولیک ارتباط نزدیکی با ویتامین B۱۲ برای تنظیم تشکیل گلبول های قرمز و خون سازی دارد و به عملکرد مناسب آهن در بدن کمک میکند. اسیدفولیک نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، افسردگی و آلزایمر (فراموشی و اختلال حواس) دارد. کمبود اسیدفولیک شایع ترین کمبود ویتامین های گروه B است. کمبود اسیدفولیک میتواند موجب کاهش رشد، التهاب زبان، کاهش اشتها، تنگی نفس، اسهال، تحریک پذیری، فراموشی و اختلالات روانی گردد.
اسیدفولیک و بارداری
در دوران بارداری، خطر کمبود اسیدفولیک به دلیل تخلیه ذخایر بدن مادر توسط جنین افزایش مییابد. کمبود اسیدفولیک در بارداری خطر نقایص مادرزادی لوله عصبی و شکاف کام را افزایش میدهد. نقایص لوله عصبی جنین به دلیل تکامل غیرطبیعی لوله عصبی ایجاد میشود. بسیاری از این نقایص با مصرف مکمل اسیدفولیک در سنین باروری قابل پیشگیری است. به این دلیل توصیه شده است که زنان از سه ماه قبل از بارداری و در حین بارداری مکمل اسیدفولیک مصرف نمایند. مطالعات نشان داده است که زنانی که مکمل اسیدفولیک را قبل از بارداری و در سه ماهه اول بارداری مصرف میکنند خطر نقایص مادرزادی لوله عصبی از ۷۲ تا ۱۰۰ درصد کاهش مییابد.
منابع غذایی اسیدفولیک
منابع غنی اسیدفولیک شامل اسفناج، سبزی های برگی سبز تیره، شلغم، چغندر، لوبیای سویا، جگر گاو، سبزی های ریشه ای (چغندر، هویج، شلغم) غلات کامل، جوانه گندم، انواع حبوبات مانند عدس، لوبیای سفید، چشم بلبلی، لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، بادام زمینی، ماهی آزاد، آب پرتقال و توت فرنگی میباشد. بخشی از اسیدفولیک درهنگام تهیه، طبخ و نگهداری مواد غذایی از دست میرود. به منظور حفظ اسیدفولیک در مواد غذایی نکات زیر را باید رعایت کرد:
- در صورت امکان میوه ها و سبزی ها به صورت خام مصرف شوند.
- سبزی ها با آب کم پخته شوند.
- در صورت پختن سبزی ها در آب مجددا آب آن، در انواع سوپ ها و خورش ها استفاده شود.
- از روش های دیگر پخت سبزی ها (بخارپز کردن، ماکروویو کردن، کبابپز کردن و تنوری نمودن) برای حفظ اسیدفولیک استفاده شود.
- سبزی ها در یخچال نگهداری شوند.
- از خیساندن مواد غذایی در آب به مدت طولانی ممانعت شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست