جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

تهوع بارداری کی تموم میشه؟


پرسش: هفته هفتم بارداری هستم و حالت تهوع بسیار شذیدی دارم و بوی غذا رو كه حس میكنم حالم بد میشه و نمیتونم تغذیه مناسبی داشته باشم-ایا این موضوع برای نوزاد مشكلی ایجاد نمی كند؟با توجه به اینكه نوزاد هم از مادر تغذیه می کند.
پاسخ: كاربر گرامی كاهش دریافت مواد غذایی بر سلامت شما و نوزادتان تاثیر منفی می گذارد. بهتر است در جهت بهبود حالت تهوع اقدام كنید. مشورت با متخصص زنان خودتان نیز مفید است. هر چند تهوع این دوران طبیعی و موقت است. توصیه هایی زیر برای كاهش تهوع بارداری مفید خواهد بود:
- دریافت مقادیر كافی فسفر (به طور مثال از لبنیات)
- دریافت مكمل ویتامین B6 در موارد خفیف می تواند موثر باشد.
- بوییدن لیمو ترش در مواردی مفید است.
- مقداری بیسكویت ساده و خشك و نمكی (مثل ترد) كنار رختخواب خود بگذارید و بعد از بیدار شدن و قبل از برخاستن، مقداری از ان را بخورید و تا یك ربع ساعت از جایتان بلند نشوید.
- در طول روز از چندین وعده غذایی به دفعات بیشتر، اما با حجم كمتر استفاده كنند تا مجبور شوید كه در یك وعده زیاد غذا بخورید. برای این منظور نباید زیاد گرسنه بمانید یا زیاد معده خود را پر كنید.
- بهتر است به جای مصرف غذاهای چرب و ادویه دار از غذاهای ساده و سبك مصرف كنند.
- باید از خوردن غذاهایی كه از بوی انها احساس بدی دارید و حالت تهوع به شما دست می‌دهد، پرهیز كنید. همچنین توصیه می‌شود از كربوهیدرات هایی مثل برنج سفید یا یك سیب زمینی پخته ساده استفاده نمایید.
- از غذاهای چرب یا سرخ كرده پرهیز كنید.
- حتماً مقادیر زیادی مایعات بنوشید.
- نوشیدنی های گیاهی حاوی زنجبیل یا نعناع نیز ممكن است مفید واقع شوند.
- ممكن است استفاده از باندهای مخصوص بیماری ناشی از حركت (تهوع ماشین گرفتگی) كه بر روی نواحی خاصی در مچ دست بسته می شوند، مفید باشد.
- به ارامی از جا برخیزید و بلافاصله بعد از غذا خوردن نخوابید.
- از بوهای تند پرهیز كنید.
- نوشیدنی را حین غذا خوردن استفاده نكنید (نیم ساعت قبل یا نیم ساعت بعد).
- غذای سرد به علت بوی كمتر مناسبتر از غذای داغ است.
- تهویه اشپز خانه را اثر اوقات روشن بگذارید.
- هنگام احساس تهوع روی یك صندلی نشسته و كمر خود را خم كنید، طوری كه سرتان بین پاها قرار گیرد. این وضعیت در رفع حالت تهوع كمك می كند.
- برخی زنان از مصرف قرص آهن دچار ناراحتی می‌شوند كه بهتر است در این زمینه حتما با پزشك خود مشورت كنند.
در 3 ماهه اول بارداری نیاز به انرژی شما تغییر چندانی نمی كند كه نیاز به كم خوری یا پرخوری باشد. در این 3 ماهه باید مقادیر كافی فولات و منابع غذایی ان را میل كنید. بادام، موز و برنج قهوه ای، حاوی فولات و سایر مواد مغذی لازم برای رشد و تكامل جنین در سه ماه اول بارداری می‌باشند.
سایر منابع غذایی اسید فولیك: جگر، لوبیا، عدس، قارچ و سبزیجات برگ سبز (مخصوصا اسفناج، مارچوبه و بروكلی)
در مورد مصرف مكمل فولات با پزشك خود مشورت كنید. به یاد داشته باشید كه برخورداری از یك رژیم متنوع و مغذی همیشه بهترین انتخاب برای مادران است.
تحقیقات پیرامون تغذیه در دوران بارداری حاكی از ان است كه مصرف غذاهای دارای نمایه گلیسمی پایینی برای دوران بارداری بهتر است كه از جمله می‌توان به مصرف سبزیجات، مغزها و توت اشاره كرد، ولی موادی كه نمایه گلیسمی بالایی دارند مانند شكر، نان سفید و پوره سیب‌زمینی خیلی سریع تبدیل به قند می‌شوند و برای بدن به خصوص در این دوران مناسب نمی‌باشند.
مطالعات نشان داده‌اند كه رژیم‌های با نمایه گلیسمی پایین در دوران بارداری احتمال دیابت حاملگی را كاهش می‌دهند. این بدان معنی نیست كه دوران بارداری ایجاد محدودیت غذایی می‌نماید، بلكه تاكید بر درست انتخاب كردن مواد غذایی می‌باشد. برای مثال مغزها، میوه‌ها، سبزیجات و غلات پرفیبر را جایگزین غذاهای فراوری شده، بیسكویت و شیرینی‌جات كنید تا سلامت شما و فرزندتان تضمین شود.
در این دوران از مصرف بیش از حد چای و قهوه نیز پرهیز نمایید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.