چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ابتلا به سرطان پستان، فاکتورهای خطرزا


سرطان پستان یک بیماری است که ممکن است برای هر فردی ایجاد شود. اما برخی عادات و عوامل در زندگی روزمره بر درصد احتمال ابتلای فرد اثرگذارند.
فاکتورهایی که خطر سرطان سینه را زیاد می کنند:
 
سن
با افزایش سن خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان افزایش می‌یابد.
سابقه‌ خانوادگی
زنی که مادر، خواهر یا دختر او به این سرطان دچار شده‌اند خطر ابتلا در او دو برابر افراد دیگر است. البته باید این را در نظر گرفت که 85 درصد از موارد سرطان سینه در زنانی تشخیص داده می‌شود که هیچ سابقه‌ی خانوادگی از این بیماری ندارند.
ژنتیک
5 تا 10 درصد از سرطان‌های سینه می‌تواند مربوط به مرد و زنی با ژن‌های جهشی باشد که از مادر یا پدر خود به ارث برده‌اند. ژن‌های  BRCA 1 و 2 در این زمینه متداول‌ترند. داشتن هر یک از این ژن‌های جهشی خطر ابتلا به سرطان سینه در طول زندگی را افزایش می‌دهد.
سینه‌های متراکم
زنانی که در ماموگرافی نشان داده می‌شود که بافت سینه‌ی متراکم تری دارند بیشتر در خطر سرطان سینه هستند. تشخیص اختلالات در تراکم بافت سینه مانند تومورها، می‌تواند در ماموگرافی  دشوارتر باشد.
وزن
تحقیقات نشان داده‌اند خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه‌ای که از درمان‌های هورمونی لازم استفاده نکرده و دچار اضافه‌وزن هستند بالاتر می‌باشد.

سیگار کشیدن
خطر سرطان سینه در زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر است، خصوصاً آن‌هایی که قبل از داشتن فرزند اول خود شروع به سیگار کشیدن کرده‌اند.
الکل
در تحقیقات انجام‌شده‌ بسیاری دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف الکل با افزایش خطر سرطان سینه همراه است.
زندگی غیرفعال
زنانی که در زندگی خود فعالیت فیزیکی زیادی ندارند در خطر بیشتر ابتلا به سرطان سینه هستند.