دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
جلوگیری از حمله قلبی با ۱۱ راه عجیب اما موثر
«فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم برای حفظ سلامت قلب مؤثر است.» این جملهای است که شاید بارها و بارها شنیده باشید، اما اگر برای حفظ سلامت قلبتان و جلوگیری از حمله قلبی مصمم هستید این ۱۱ توصیهی شگفتانگیز را از دست ندهید.
۱. پروبیوتیک مصرف کنید
شواهد زیادی وجود دارد که باکتریهای دستگاه گوارش علاوه بر کمک به هضم غذا باعث تقویت سیستم ایمنی و تنظیم التهابات بدن میشوند. برهم خوردن تعادل باکتریهای مفید روده باعث بروز مشکلاتی نظیر سندروم رودهی تحریکپذیر (IBS) و بیماری التهاب روده (IBD) میشود که خود میتواند زمینهساز بروز حملهی قلبی باشد.
اما خبر خوب اینکه مصرف پروبیوتیکها و تدوام یک رژیم غذایی سالم تا حدود زیادی چارهساز است. پیشنهاد دکتر «جوئل کان»، پروفسور مرکز طبی دانشکده پزشکی «وین استیت» در آمریکا این است که از پزشکتان درخواست کنید تا آزمایش خون TMAO (تریمتیلآمین ان-اکسید) را برای شما انجام دهد. این تست با نشان دادن سطح TMAO در خون، وضعیت سلامت دستگاه گوارش را نشان میدهد. TMAO یک مادهی شیمیایی در روده است که میتواند بهطور مستقیم به شریانها و قلب صدمه بزند.
۲. اگر دچار وقفهی تنفسی در خواب هستید آن را درمان کنید
عارضهی وقفهی تنفسی در خواب بهویژه در خواب شبانه میتواند بهطور چشمگیری خطر ابتلا به پرفشاری خون را افزایش دهد. به گفتهی دکتر «پیتر جونز» پروفسور دانشکدهی پزشکی «بایلور»، اغلب افراد مبتلا به عارضهی وقفهی تنفسی در خواب به فشار خون بالا نیز مبتلا هستند که خود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و بروز سکته را در این افراد افزایش میدهد. همچنین وقفهی تنفسی میتواند ریسک ابتلا به «فیبریلاسیون دهلیزی» را که شایعترین نوع آریتمی قلبی است افزایش دهد. این آریتمی میتواند منجر به لخته شدن خون و بروز سکتهی قلبی شود.
اگر مشکوک به این عارضه هستید یا احتمالا اهل خانه از خروپف شما در خواب شکایت دارند، دربارهی این مشکل با پزشکتان مشورت کنید.
۳. به دندانپزشک مراجعه کنید
حتما میدانید که مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و مراقبتهای دندانپزشکی هر ۶ ماه یک بار، یکی از بهترین راههای جلوگیری از بروز بیماریهای لثه است، اما جالب است بدانید این اقدامات از بروز بیماریهای قلبی هم جلوگیری میکند.
دقیقا مشابه روده، دهان شما هم محل سکونت باکتریهایی است که برخی از آنها برای قلب و رگهای خونی مفید و برخی دیگر مضر هستند. پس به توصیهی دکتر کان با دندانپزشکتان در رابطه با تست DNA که کارکرد آن تعیین میزان انواع باکتریهای دهان است و در تعیین طرح درمان مناسب نیز به شما کمک میکند، مشورت کنید.
۴. انجام آزمایشهای مربوط به کلسترول
بهطور استاندارد چربی موجود در بدن شامل کلسترول خوب (HDL)، کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید است. اگر فشار خون بالا یا دیابت دارید، دچار اضافهوزن یا چاقی هستید، رژیم غذایی نامناسب دارید یا دارای سابقهی خانوادگی بیماریهای قلبی هستید، پزشکتان باید به میزان LDL و لیپوپروتئین شما که بهترین شاخصهای اندازهگیری میزان کلسترول بد هستند توجه کند. به علاوه پزشکتان ممکن است آزمایش خونی را برای بررسی سطح پروتئین (CRP) که نشاندهندهی التهابات در بدن است انجام دهد.
۵. چربیهای دور شکمتان را آب کنید
تصور رایج این است که با افزایش سن حجم چربیهای اطراف شکم زیاد میشود اما لازم است بدانید که چربی شکمی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است. یافتههای مطالعهای که اخیرا در ژورنال سالیانهی پزشکی در آمریکا منتشر شده حاکی از آن است که افرادی که عدد «نسبت کمر به باسن» در آنها بالاست و اصطلاحاً دچار چاقی گلابی شکل هستند نسبت به افرادی که شاخص تودهی بدنی (BMI) نرمال دارند با احتمال بیشتری دچار مرگ زودرس میشوند.
۶.کنترل سطح هموسیستئین (Homocysteine) در خون
به گفتهی دکتر کان اگر شما دچار کمبود ویتامینهای B۶ ،B۱۲ یا فولیکاسید باشید ممکن است سطح هموسیستئین خونتان بالا باشد. بالا بودن سطح این اسیدآمینه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد. علاوه بر آن یک فاکتور ژنتیکیای تحت عنوان «MTHFR» نیز بر میزان هموسیستئین مؤثر است.
خبر خوب اینکه اگر سطح هموسیستئین خون شما بالا برود یا داری فاکتور MTHFR باشید همهی آنچه به آن نیاز دارید مکملهای Bکمپلکس است.
۷. استفاده از ادویهها را در غذایتان فراموش نکنید
محققان دریافتهاند که مصرف یک وعده غذای پرادویه یک بار در هفته بهطور مؤثری مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. خوب است که استفاده از ادویههایی نظیر دارچین، جوز هندی، رزماری، آویشن و … را در غذایتان امتحان کنید.
۸. مثبتاندیشی
یکی از مزیتهای نیمهی پر لیوان را نگاه گردن، حفظ سلامت قلب است. مطالعهای که توسط دانشگاه «ایلینوی» انجام شده نشان داده است که افراد مثبتاندیش نسبت به سایرین از سلامت قلبی و عروقی بیشتری برخوردارند.
۹. اضطراب و افسردگی را از خود دور کنید
مطالعات نشان داده است که اضطراب و افسردگی نه تنها میتواند منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی شود، بلکه در بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی باعث بروز مشکلات غیرمعمول شده و نهایتا به مرگ منجر میشود. اگر با این مشکلات دستوپنجه نرم میکنید بهتر است هرچه سریعتر با پزشکتان در خصوص درمان و بهکارگیری راههای کاهش استرس صحبت کنید.
۱۰. لطفا به خاطر قلبتان بایستید
مطالعات نشان داده است که نشستنهای طولانی منجر به آریتمی کرونر و آسیب به عروق میشود. انجام حرکات ورزشی در بین فعالیتهای روزانه و استراحتهای کوتاه و مکرر در مواقعی که با رایانه کار می کنید و نیز استفاده از تردمیل بسیار کمککننده است.
۱۱. استراحت و خواب کافی
استراحت و خواب کافی منجر به کاهش آدرنالین و کورتیزول در خون میشود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. اما «بیشتر همیشه بهتر نیست.» مطالعات نشان داده است که ۷ ساعت خوابِ شبانه واقعاً معجزه میکند.
برگرفته از: Foxnews
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست