شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چرا اپل تا این اندازه موفق است
کمتر شرکت تولیدکننده تجهیزات IT در دنیا یافت میشود که مانند اپل به هر حوزهای که وارد میشود، موفق باشد. این شرکت امروزه به عنوان یکی از موفقترین و سوددهترین شرکتهای دره سیلیکون، آن هم در اوج بحران اقتصادی، شناخته میشود. پر واضح است که این موفقیت یک شبه پدیدار نشده و مراحل زیادی برای نیل به آن طی شده است. در ادامه به تفکیک به بررسی چندین عامل موفقیت شرکت اپل در بازارهای جهانی میپردازیم.
● خلاقیت
به جرات میتوان به اپل لقب یکی از خلاقترین شرکتهای دنیا را داد. خلاقیت این شرکت به حدی است که بیشتر محصولات آن توانستهاند خود خطمشی سایر شرکتها در تولید محصولات مشابه باشند. به عنوان نمونه به انقلاب iPod و یا iPhone توجه کنید. حتی لپتاپ نازک Macbook Air هم توانسته با خلاقیت بینظیر به کار رفته در طراحی آن، بسیاری از شرکتها را به تقلید از خود وا دارد.
● جهتدهی به بازار
پر بی راه نیست که بگوییم امروزه در برخی حوزهها، محصولات اپل است که سطح توقع مردم را تعیین میکنند. به عنوان نمونه تا Macbook Air نبود کسی انتظار نداشت که لپتاپی داشته باشد تا به سادگی در یک پاکتنامه A۴ جای بگیرد ولی امروزه این انتظاری ساده و پیش پا افتاده محسوب میشود! همین جهتدهی به بازار موجب شده تا چشم مشتریان همواره به دستان اپل برای عرضه محصول انقلابی دیگری باشد.
● تجارت به دور از تعصب
زمانی که فرمت mp۳ به بازار آمد، شرکت سونی به دلیل داشتن فرمت مشابه برای ضبط آهنگها از پذیرفتن آن روی دستگاههای پخش موسیقی خود اجتناب ورزید. همین تعصب بیجا موجب شد که سونی از قافله پخشکنندههای مالتیمدیای قابل حمل تا دو سال عقب بیافتد. شرکت اپل هم تا مدتها گرفتار تعصبهای بیجا بود تا زمانی که استیو جابز دوباره وارد این شرکت شد. سیاست گذشته اپل بر این امر استوار بود که این شرکت روی کامپیوتر و لپتاپهای خود تنها از سیستم عامل MAC OS استفاده میکرد و توجهی به بازار بزرگ PCهای با سیستم عامل ویندوز نداشت. اما هم اکنون این سنت از بین رفته و کامپیوتر و لپتاپهای این شرکت توانایی اجرای سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را هم دارند. همین تصمیم به ظاهر ساده موجب شده تا فروش محصولاتی مانند PC و لپتاپ این شرکت به میزان حداقل ۵۰ درصد رشد کند.
● زمانشناسی
عامل دیگری که در موفقیت این شرکت سهم عمدهای داشته است زمانشناسی آن در عرضه محصولاتش به بازار بوده است. تنها خلاقیت نمیتواند موفقیت یک محصول را تضمین کند بلکه زمان معرفی و عرضه محصول خلاقانه نیز اهمیت بسیاری در موفقیت آن دارد. چه بسیار ایدههایی که به دلیل جلوتر بودن از زمان خود مورد توجه قرار نگرفته و از بین رفتهاند.
● تولید یکجای نرمافزار و سختافزار
امروزه کمتر شرکتی در دنیا وجود دارد که نرمافزار و هم سختافزار تولید کند. کاربران اپل همواره از سادگی کار و روانی نرمافزارهای طراحی شده برای دستگاههای این شرکت ابراز رضایت کردهاند. اصلیترین دلیل این امر تولید سختافزار و نرمافزار توسط شرکتی واحد است. این امر موجب شده است که سختافزار و نرمافزار تولید شده توسط این شرکت به طور کامل با هم سازگار باشند.
● استیو جابز
شاید اگر تمام این مقاله را تنها به نقش عمده این فرد در موفقیت اپل اختصاص میدادیم حق مطلب ادا میشد. بسیاری از کارشناسان حضور جابز را اصلیترین دلیل موفقیت روزافزون این شرکت میدانند که البته نظر نگارنده این سطور نیز از این نظرات مستثنی نیست. پس از بازگشت مجدد استیو به اپل گویی روحی دوباره به کالبد این شرکت دمیده شد به شکلی که در کمتر از یک سال اپل از یک شرکت زیانده به یکی از پرسودترین شرکتهای دره سیلیکون بدل گردید.
● حفظ اصالت اولیه
محصولات اپل محصولات خود را با وسواس زیادی تولید میکند که این امر موجب میشود در محصول نهایی تمام جزئیات رعایت شده باشد. پس از این مرحله نوبت به عرضه آن میرسد. از آنجایی که قالب محصولات اپل موفق هستند، نسخه دوم و سوم و . . . آنها هم به بازار عرضه میشوند. اپل همواره نسخههای بعدی محصولات خود را بر اساس نسخه اولیه محصول تهیه میکنند. به عنوان نمونه به آیفون توجه کنید که با عرضه ۳ نسل متفاوت از آن هنوز طراحی آن حفظ شده است. این امر در شرکتهای دیگر دقیقاً برعکس است. به عنوان نمونه به شرکتهای تولیدکننده گوشی تلفن و یا لپتاپ همراه توجه کنید که چگونه هر روز مدلهای جدیدی را بدون توجه به مدل قبلی روانه بازار میکنند.
محمدامین ناهید
دنیای کامپیوتر و ارتباطات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست