یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

گروه های ناراضی سهم شان را از جمعیت ایثارگران بگیرند


گروه های ناراضی سهم شان را از جمعیت ایثارگران بگیرند

مریم بهروزی از معدود زنان اصولگرایی است که در عرصه سیاسی حضور پررنگی دارد او که در حال حاضر دبیر کلی جمعیت زینب س است, فعالیت گسترده ای در جبهه پیروان خط امام و رهبری دارد

مریم بهروزی از معدود زنان اصولگرایی است که در عرصه سیاسی حضور پررنگی دارد. او که در حال حاضر دبیر کلی جمعیت زینب (س) است، فعالیت گسترده ای در جبهه پیروان خط امام و رهبری دارد.

در گفت و گو با مریم بهروزی، وضعیت اصولگرایان و نحوه رسیدن به مکانیزم ۶+۵ را بررسی کردیم. عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفت وگو با مردم سالا ری، ارزیابی اش درباره وضعیت اصولگرایان را این گونه بیان می کند: اصولگرایان یک طیف عظیم در کشور را شامل می شوند. احزاب و گروه های متعددی در سراسر کشور در قالب این جریان قرار می گیرند و طبیعی است جریان اصولگرا، حال که در آستانه انتخابات مجلس هشتم قرار دارد، به صورت گسترده به فعالیت برای این انتخابات بپردازد. وی افزود: می کوشیم افرادی شایسته را برای مجلس معرفی کنیم تا در نهایت پارلمانی مفید شکل بگیرد.

مریم بهروزی درباره نحوه رسیدن اصولگرایان به مکانیزم ۶+۵ می گوید: لطف خدا شامل حال ما شد تا به چنین مکانیزمی برسیم. قبل از تشکیل جبهه متحد اصولگرایان، نظر احزاب و نیروهای اصولگرا برای تعامل وهماهنگی گرفته شد و این طور نبود که بدون مشورت به ۶+۵ برسیم و همه در این تصمیم گیری به نحوی دخیل بودند.

● راهکار برای اعتراض ها

از عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره انتقادات و اعتراضاتی که برخی گروه های اصولگرا نسبت به ۶+۵ داشتند، سوال می کنم و او در پاسخ، ابتدا به تقسیم بندی گروه های اصولگرا می پردازد و می گوید: در مهندسی جریان اصولگرا برای این که همه نیروها و دست اندرکاران هر کدام به نحوی در تصمیم گیری ها دخیل باشند، سه طیف پیش بینی شد. طیف اول، جبهه پیروان خط امام و رهبری با ۱۴ حزب، طیف دوم، ستادهای حامیان دولت و رایحه خوش خدمت و طیف سوم نیز اصولگرایان تحول خواه و جمعیت ایثارگران انقلا ب اسلا می، که قرار شد هر کدام نمایندگانی در ۶+۵ داشته باشند. بنابراین طرفداران قالیباف، محسن رضایی، توکلی و گروه هایی از این دست در طیف اصولگرایان تحول خواه قرار گرفتند.

وی افزود: گروه های عضو طیف اصولگرایان تحول خواه باید باهم بنشینند و به تفاهم برسند. اگر اشکال یا مساله ای وجود دارد باید با همدیگر بحث کنند و به نتیجه واحدی برسند. به طور نمونه اگر جمعیت آبادگران یا طرفداران قالیباف می گویند که ما کجای کار هستیم باید بروند و در گفت وگو با جمعیت ایثارگران، نقش خود را پیدا کنند و این مساله به طیف های دیگر اصولگرا مربوط نمی شود. در واقع ناراضیان باید با جمعیت ایثارگران انقلاب اسلا می به مذاکره بپردازند.

«آیا نگران نیستید که اعتراض های برخی گروه های طیف اصولگرایان تحول خواه، کل مجموعه شما را تحت الشعاع قرار دهد؟» این سوالی است که مریم بهروزی در پاسخ به آن می گوید: این نگرانی وجود دارد. لذا طیف های دیگر اصولگرا باید برای این پیشامد، راه حلی بیندیشند تا اعتراض ها و انتقادها بر طرف شود.

● سهمیه زنان چه شد؟

اولین بار از زبان مریم بهروزی در رسانه ها، نقل شد که اصولگرایان باید سهمیه ۳۰ درصدی برای زنان کنار بگذارند. اما گویا این اظهارنظر چندان مورد توجه بزرگان اصولگرا قرار نگرفت «از سهمیه ۳۰ درصدی زنان برای لیست اصولگرایان چه خبر؟» و دبیر کل جمعیت زینب(س) می گوید: البته قبل از اینکه من سخن از سهمیه زده باشم، آن را به صورت یک نظریه اعلام کردم. چرا که تعداد زنان در مجلس بسیار اندک است و نیازمند آن هستیم که زنان حاضر در پارلمان، بیشتر شوند و طبیعی است بنده به عنوان یک زن اصولگرا، برای افزایش حضور زنان در مجلس تلاش می کنم.

وی افزود: در مجلس طرح ها و لوایحی در خصوص زنان می آید که تصویب آنها نیازمند کار کارشناسی است و قطعا حضور زنان در مجلس می تواند روند بررسی این گونه لوایح و طرح ها را مطلوب تر کند.

مریم بهروزی درباره اخباری مبنی بر مخالفت اصولگرایان با اختصاص چنین سهمیه ای برای زنان در لیست نهایی جریان اصولگرا، گفت: چنین اخباری درست نیست و کسانی هستند که از این نظریه دفاع می کنند و معتقدند جامعه به حضور گسترده زنان در مجلس نیازمند است. منتها بحث هایی وجود داشت که چرا زنان سهم خواهی می کنند. ولی باید بگویم که این سهم خواهی نیست و یک نظریه اصلاحی است.

مریم بهروزی گفت: منظور ما این نیست که هر زنی وارد مجلس شود، بلکه معتقدیم براساس شایستگی و لیاقت، تعداد زنان افزایش یابد.

● میدان ارزیابی عملکرد اصولگرایان

عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که آیا اعتقاد دارید که انتخابات مجلس هشتم، میدانی برای مشخص شدن میزان رضایت مردم از عملکرد اصولگرایان است، گفت: کشور ما به سبک حزبی اداره نمی شود تا حزبی که اکثریت را در اختیارمی گیرد، پاسخگو باشد. البته نمی توان دراختیار اصولگرایان بودن اکثر دستگاه ها را نفی کرد ولی معتقدم هراتفاقی را که درکشور می افتد نباید به حساب اصولگرایان نوشت.

● تدوین برنامه ها

بررسی برنامه ها کمتر در انتخابات ها مورد توجه قرار می گیرد و بیش از آنکه برنامه ای رای بیاورد، این افراد هستند که با شعارهایی که می دهند، نظر افکار عمومی را جلب می کنند.

در خصوص تدوین شعارها و برنامه های اصولگرایان از مریم بهروزی سوال شد و اوگفت: کمیته سیاسی جبهه پیروان خط امام و رهبری مشغول تدوین برنامه ها و شعارهای انتخاباتی است و پس از تدوین نهایی آن را به جبهه متحد اصولگرایان ارائه می کنیم.

● دولت و احزاب اصولگرا

«تعامل اصولگرایان با دولت چگونه است؟» این سوالی است که مریم بهروزی تنها با این کلمه که «خوب است» به آن پاسخ می دهد.

دبیرکل جمعیت زینب (س) درخصوص اینکه آیا ستاد رایحه خوش خدمت، نمایندگان دولت در جبهه متحد اصولگرایان هستند، گفت: اگر چه رایحه خوش خدمت، کارکرد حزبی دارد اما نمی توان آن را حزب دولت دانست. وی در ادامه گفت: احزاب اصولگرا کوشیده اند در دو سال گذشته منطق و عدل را رعایت کنند و در عین حال که دولت را حمایت کنند انتقادات خود را نیز مطرح می کنند.

مریم بهروزی اظهار داشت: ما گفتمان درون انتقادی را رعایت می کنیم و بر این اساس اگر دولت اقدامی خلا ف منافع ملی انجام دهد، به او تذکر می دهیم.

● رقابت در میدان بی رقیب

آیا حاضرید در صورت رد صلا حیت گسترده اصلا ح طلبان در یک میدان غیر رقابتی حاضر شوید؟

این سوالی است که این عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره آن می گوید: رد صلا حیت اصلا ح طلبان به دست خودشان است. اگر کسانی را به میدان بفرستند که می دانند رد صلا حیت می شوند، قطعا نشان دهنده آن است که این جریان به دنبال جنگ روانی است. لذا بهتر است همان اقدامی که در انتخابات شوراها انجام دادند و چهره های موجهی را به میدان آوردند، در این انتخابات نیز تکرار کنند.