یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
۲۶ مه ۱۹۹۷ ـ اعلامیه توخالی و به ظاهر زیبای سران سران چین و روسیه
ژیانگ زمین رهبر وقت چین در مه ۱۹۹۷ یک دیدار پنج روزه از روسیه بعمل آورد و با یلتسین رئیس جمهوری پیشین این کشور به توافقهایی دست یافت.
سران چین و روسیه اعلامیه ای را در مسکو امضاء کردند که در آن تاکید شده بود: هیچ دولتی حق ندارد و نباید خود را قدرت جهانی (تنها ابرقدرت) بنامد و یا عملا چنین نقشی را ایفاء کند و حل و فصل مسائل بین المللی را منحصرا به دست گیرد و منوپولیزه خود کند.
در این اعلامیه آمده بود: از آنجا که جنگ سرد به پایان رسیده است حفظ و تقویت و توسعه یک بلوک نظامی (اشاره به ناتو) باعث تشنج و بازگشت به دوران رقابت های تسلیحاتی و پیمانهای نظامی خواهد شد و کمکی به بر قراری یک نظم قانونمند نوین در جهان نخواهد کرد.
در اعلامیه سران دوکشور بدون ذکر نام آمریکا چنین آمده بود: یک دولت می کوشد که در امور بین المللی به تنهایی تصمیم بگیرد که این عمل نظم جهان را به مخاطره می افکند و همگان احساس خطر خواهند کرد. در جایی که قرار است یک قانون برنظم جهان ناظر باشد هیچ دولتی حق ندارد خود را «قدرت مطلق» بداند.
سران وقت چین و روسیه بعدا در یک مصاحبه مطبوعاتی مشترک «قرن ۲۱ را سده حکومت یک قانون واحد بر جهان» نامیدند، با گسترش ناتو مخالفت کردند، از مثلث چین، روسیه و هند سخن به میان آوردند که بر ضد هیچ کشوری عمل نخواهد کرد و به گسترش همکاری های همه جانبه روسیه و چین در آینده اشاره کردند.
این اعلامیه و اظهارات سران چین و روسیه باعث خرسندی جهانیان و به فراموشی سپردن غم های گذشته ناشی از تجاوزات نظامی و زورگوئی ها شد و مورد استقبال قرار گرفت.
ولی، گذشت زمان نشان داد که در شش سال گذشته ناتو توسعه یافت، از اتحاد مثلث چین، روسیه و هند خبری نشد، مقامات واشنگتن علنا این دولت را «قدرت جهانی» می خوانند، سازمان ملل که باید پاسدار نظم جهانی باشد بیش از هر وقت دیگر تضعیف شده است و رویداد های عراق قلم بطلان بر اعلامیه سال ۱۹۹۷ مسکو و تاکیدات سران چین و روسیه کشید و رای اخیر شورای امنیت به لغو تحریم عراق اشغالشده یک تسلیم بی چون و چرا مدعیان مخالفت با «یک ابر قدرت درجهان» بود.
بنابراین، این اعلامیه هم مانند حرفهای علنی و اعلامیه های سران کشورها، جز سیاه کردن مقداری کاغذ و دادن امید بیهوده به پاره ای از مردم که هنوز خبرها را می خوانند و حرفهای دیپلماتیک را باور می کتتد، اثر دیگری نداشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست