چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

بستن زیپ شلوار, صبوری می خواهد


بستن زیپ شلوار, صبوری می خواهد

چگونه به کودکمان یاد بدهیم لباس بپوشد

یادگیری طرز چگونه لباس‌ پوشیدن، یکی از مهارت‌هایی است که اغلب بچه‌ها تا قبل از رفتن به مدرسه و البته با مشکلات مختلف آن را یاد می‌گیرند. رفتارها و آموزش قبل از دوره دبستان به بچه‌ها، تقریبا چیزی مثل جنگیدن برای به دست آوردن گنج است چون زمانی که صرف آموزش لباس پوشیدن به کودک می‌کنید، مثل یک کشمکش بزرگ است...

تلاش کنید در مراحل اولیه که باید به کودک در پوشیدن لباسش کمک کنید، او را روی یک صندلی بنشانید به این دلیل که درآوردن و پوشیدن لباس وقتی در حال جنب‌وجوش است کار بسیار سخت‌تری خواهد بود. ممکن است در مراحل اولیه کودک نتواند راحت زیپ شلوارش را بالا بکشد یا ببینید که در تلاش برای پوشیدن شلوارش، فقط یک پایش را در پاچه‌های شلوار کرده و دیگر نمی‌تواند ادامه دهد، اما ناامید نشوید، موتور مهارت‌های او آرام‌آرام‌ گرم خواهد شد. آموزش پوشیدن لباس به استقلال فردی کودک نیز کمک می‌کند‌، اما این اتفاق یک‌شبه نمی‌‌افتد. آرام‌آرام، با رشد او مهارت لباس پوشیدنش هم اصطلاحا بالغ می‌شود و پیشرفت می‌کند.

در ادامه آموزش لباس پوشیدن را در سنین مختلف برایتان توضیح می‌دهیم:

۱۲ تا ۱۸ ماهگی: شروع لباس درآوردن با کمک دیگران

۱۸ تا ۲۴ ماهگی: بدون کمک دیگران به راحتی لباس‌هایش را درمی‌آورد.

۲ تا ۵/۲ سالگی: درآوردن شلوارهایی که بند دارند.

۲ تا ۳ سالگی: پوشیدن جوراب و بلوز

۳ تا ۴ سالگی: پوشیدن و درآوردن لباس‌ها با کمی کمک از طرف دیگران

۴ تا ۵ سالگی: پوشیدن لباس‌ها با هر دکمه و زیپی که دارند.

۵ تا ۷ سالگی: بستن بند کفش‌ها

اگر کودکتان دقیقا مانند آنچه در این جدول آمده رفتار نکرد، نگران نشوید چون هر کودکی با دیگری متفاوت است و علاقه‌مندی‌ها و مهارت‌هایش هم فرق دارد.

نشان دادن و گفتن: چون کودک شما در مراحل یادگیری پوشیدن و درآوردن لباس‌هایش است، بهتر است هر روز صبح در بخشی از این روند با او همکاری کنید. البته راهکار بهتری که برای بیشتر بچه‌ها هم نتیجه می‌دهد، انجام همان کار به‌وسیله خودتان است، مثلا وقتی می‌خواهید دکمه‌های لباستان را ببندید، به اتاق فرزندتان بروید و این کار را انجام دهید. هنگام انجام این کار بگویید: این لباسم ۴ تا جای دکمه دارد. اگر بالاترین دکمه بسته شود، دور گردنم را می‌گیرد و پایین‌ترین دکمه نزدیک کمرم است. مطمئن باشید او در حال ضبط حرف‌های شماست.

سادگی، بهترین است: مراحل پوشیدن و درآوردن لباس را ساده کنید. مثلا بیشتر لباس‌هایی که دکمه و زیپ کمتری دارند، برایش انتخاب کنید تا راحت‌تر آنها را بپوشد و این روند برایش خسته‌کننده نشود. با این کار، تشویق می‌شود و در مراحل سخت‌تر هم خودش تمایل پیدا می‌کند این کار را انجام دهد.

پیشرفت‌ قدم به قدم: اگر کودک در ابتدای راه اشتباه‌هایی می‌کند، دلسرد نشوید. در پیشرفت او همراه شوید. مثلا یک کمد کوچک و به اندازه خودش تهیه کنید تا هنگام انتخاب لباس دچار دردسر نشود. اگر ابتدا برای انتخاب لباس سردرگم است، ۳ لباس مناسب از بین لباس‌هایش انتخاب کنید و به او بگویید از بین آنها، یکی را انتخاب کند.

احترام به نظر: نکته مهم پس از اینکه کودک آموزش دید چگونه لباس‌هایش را بپوشد یا درآورد، علاقه‌مند شدنش برای خرید لباس است. خبر بد این است که بچه‌ها در مراحل اولیه اشتباه می‌کنند و اتفاق خوب اینکه چه اعتقاد داشته باشید چه نداشته باشید، این راه درستی است. ممکن است اوایل انتخاب‌های کودک اشتباه باشد اما اگر به او فضای اظهارنظر بدهید و همراهی‌اش کنید، به مرور می‌آموزد چه لباسی برایش مناسب است. هر چقدر بزرگ‌تر شود، لباس مناسب خود و فصل را بهتر انتخاب می‌کند.

منبع: enfant.com

ترجمه: پروانه شهرکی