یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

اصول تمرین در اسکیت


اصول تمرین در اسکیت

با یادگیری و استفاده از لبه های داخلی و خارجی اسکیت با تقسیم وزن بدن به ظرفین می توانید به هدفتان در یادگیری حرکت معروف دابل پوش نزدیک شده و این تکنیک به ظاهر سخت را به آسانی بیاموزید

با یادگیری و استفاده از لبه‌های داخلی و خارجی اسکیت با تقسیم وزن بدن به ظرفین می‌توانید به هدفتان در یادگیری حرکت معروف دابل پوش نزدیک شده و این تکنیک به ظاهر سخت را به آسانی بیاموزید. البته در بخش‌های بعدی ما توضیح کاملی درباره حرکت دابل پوش و چگونگی پیدایش این تکنیک از ابتدا و تأثیر زیاد آن در اسکیت حرفه‌ای سرعتی خواهیم داد.

● لبخ داخلی inside

در واقع لبه داخلی، به فشار یک یا توسط خط و قسمت داخلی چرخ‌های اسکیت به طرف بیرون بدن را گویند که با آن پوش یک نیز گفته می‌شود.

▪ چگونگی استفاده از لبه داخلی

شما بعد از مرحله بهبود پای خود را به خط مرکزی بدنتان برمی‌گردانید و از اینجا است که مرحله پوش با لبه داخلی غاز می‌شود. وظیفه شما در این قسمت، هل دادن پای بهبود با تمام قدرت از خط مرکزی با قسمت داخلی چرخ‌ها به سمت بیرون از بغل است. حال مهمترین نکته این است که در هنگام انجام پوش یک یا هل دادن با لبه داخلی، وزن بدنتان را به سمت مخالف پای کشیده شده ببرید و کاملاً روی پای ثابت در حال سر خوردن بمانید. در واقع پای ثابت در حال تکامل مرحله سر خوردن می‌باشد. در این هنگام پای پوش‌زن همان‌طور که در عکس مشاهده می‌شود. کاملاً کشیده به طرف مخالف بدن است تا اسکیت آن پا در قسمت داخلی کاملاً به سطح زمین نزدیک شود.

ـ نکات مهم

۱) قبل از شروع پوش، زانوها باید کاملاً خمیده در حالت موازی کنار یکدیگر قرار گیرند. به طوری که فاصله آنها به اندازه دو دست در حالت مشت شده باشد.

۲) قبل از شروع پوش، وزن بدن را بین هر ۲ پایتان به طور مساوی تقسیم کنید.

۳) مرحله پوش را روی لبه داخلی تا حدی ادامه دهید که احساس کنید هل دادن به بغل دیگر در مرحله سر خوردن تأثیر یندارد.

۴) در هنگامی که حرکت پوش را به بغل آغاز می‌کنید. در ابتدا وزن بدنتان را که به‌طور مساوی بر روی هر ۲ پا می‌باشد. کم کم بر روی پای ثابت که در حال سر خوردن است بیندازید.

۵) در هنگام انجام حرکت پوش، یا لبه داخلی بالاتنه خود را رو به جلو ثابت نگه دارید و نگذارید حرکت کمترتان باعث چرخش شانه‌ها شود.

● لبه بیرونی out side

لبه بیرونی اینگونه تعریف می‌شود. وقتی پای پوش در مرحله هل دادن به بغل روی لبه خارجی (بیرونی را به پایان می‌رساند و مان پا در حالت برگشت (RECOVERY) به پشت پای ثابت برمی‌گردد. قبل از اینکه کاملاً به پشت پای ثابت و سرخورنده برگردد. پای ثابت در حالی که روی زمین سر می‌خورد با انداختن وزن بدن به روی خط بیرونی چرخ‌ها و اسکیت، در یک حالت چرخش SLALON به طرف داخل خط مرکز بدن و بلافاصله مجدداً به طرف بیرون بدن و لبه داخل، حرکت خودش را آغاز می‌کند و از مرکز ثقل بدن خارج و تا انتهاء، همان‌طور که در توضیح پوش با لبه داخل گفته شد. حرکت خودش را تکمیل می‌کند.

▪ چگونگی استفاده از لبه بیرونی

استفاده از لبه بیرونی اسکیت تا حد سخت‌تر از زمانی است که شما از لبه داخل استفاده می‌کنید. بنابراین با کمی دقت و رعایت نکات اساسی و حساس در اجراء این تکنیک بسیار مهم به تکامل حرکت دلیل پوش کمک خواهید کرد دقت کنید منحصرترین قسمت در اجراء این تکنیک که عمل انجام آن را برای اسکیت‌بازان دشوار ساخته، برخلاف حرکت بر روی لبه داخلی در هنگام پوش، در واقع بیشترین بخش از وزن شما روی پای پوش زن قرار دارد و کم کم بر روی پای ثابت متمرکز می‌شود، اما در زمان استفاده از لبه بیرونی، پای پوش زده شما در حالت استراحت و بهبود از روی زمین بلند شده، بنابراین حرکت بر روی لبه بیرونی چرخ‌های شما با تمام وزن بر روی تک پا بوده و قبل از فرود آمدن این پا بر روی زمین حرکت می‌کنند. بنابراین تمام سختی این حرکت تحمل کل وزن بدن بر روی یک پا است.

ـ نکات مهم

۱) قبل از استفاده از لبه بیرونی سع یکنید روی همان پا کمی سر خورده که این امر در هنگام سر خوردن باعث به‌دست آوردن تمرکز جهت به‌دست آوردن تعادل می‌شود. بنابراین وزن خود را به سمت بیرون بدن مایل کنید تا کاملاً لبه خط بیرونی چرخ‌ها بر روی زمین رو به جلو سر بخورد.

۲) از محکم بودن کفش‌هایتان اطمینان حاصل کنید چرا که وزن بدن شما در هنگام استفاده از لبه، فشار زیادی را روی مچ پاها و سایر قسمت‌های ساق وارد می‌کند.

۳) دقت کنید ۳ قسمت بدن زمانی که به درتس یاز لبه بیرونی استفاده می‌کنید در یک خط صاف قرار می‌گیرد

۱) شانه

۲) زانو

۳) نوک کفشی که روی لبه بیرونی قرار دارد.

در آخر پیشنهاد می‌شود که در انجام تمرینات بسیار کوشا باشید و با جدیت تمرینات خود را انجام دهید. این را به یاد داشته باشید که زمانی می‌توانید به یک سرعت بالا دست یابید و کمتر خسته شوید که بتوانید بدون آنکه حرکت اضافه‌ای انجام دهید از اول تا پایان مسابقه را بدون خستگی طی کنید.

مسعود نیک مهر