چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چه كسی باید روزنامه نگار شود (در این روز ۲۱ سپتامبر)
« ارنستو تئودورو مونه تو Ernesto Teodoro Moneta» روزنامه نگار میهندوست ایتالیایی ۲۰ سپتامبر۱۸۳۳ به دنیا آمد و ۸۵ سال عمر كرد. او که یکی از چند روزنامه نگار بزرگ اروپا در قرن ۱۹ بشمار می رود در ۱۵ سالگی به ناسیونالیستهای ایتالیا پیوست و با نظامیان اشغالگر اتریشی به جنگ پرداخت و سه نظامی دشمن را کشت. از ۱۸۴۸ تا ۱۸۶۶ از جمله مبارزان خط اول تامین وحدت ایتالیا بود و در کنار گاریبالدی جنگید . چون پاپها را از عوامل از هم پاشیدگی ایتالیا در طول ۱۴ قرن پیش از آن می دانست ، با روحانیون کاتولیک میانه خوبی نداشت و خواهان دین بدون روحا نیون درگیر درسیاست بود. او در این دوره ملقب به " بزرگترین کارشناس تهییج مردم " شده بود.
مونه تو " روزنامه نگاری را حرفه مادام العمر خود انتخاب کرده بود و پس از سالها خبرنگاری ، ۲۹ سال سردبیر روزنامه Il Secolo بود که در سال ۱۸۶۶ تاسیس شده بود. او در عین عین حال که یک ملی گرای ثابت قدم بود ، در مقالاتش برادری جهانی ،حذف جنگ و لغو محدودیت های مسافرت و اقامت در کشورهای دیگر را تشویق و برای تحقق این اصول مبارزه می کرد.
او در مصاحبه ای گفته بود که تنها دارای دوعشق و اشتیاق است : روزنامه نگاری و عظمت ایتالیا.
" مونه تو " در کتاب درسی مقدمات روزنامه نگاری نوشته است : ژورنالیسم هر انگیزه ای را تامین می کند و برای عاشقان این حرفه
" ایده آل " است . روزنامه نگار از تلاش باز نمی ایستد ، بنابراین همیشه درگیر است و گذشت زمان را حس نمی کند . روزنامه نگار واقعی " خواهان سعادت و نشاط " مردم و به دور از هر گونه آزمندی و تنگ نظری است. در این کتاب ، «مونه تو» شرایط روزنامه نگار شدن را از این قرار نوشته است:
شجاعت ، استقلال ، بی طرفی ، مدافع حق و حقیقت بودن ، داشتن نیروی خلاقیت و اراده ای خلل ناپذیر ، بنیه قوی ، هوش سرشار ، خستگی ناپذیر بودن و روزنامه را بر هر چیز حتی فرزند ترجیح دادن.
باز کردن یک " صفحه در باره تندرستی" در ایل سوکولو و انتشار مطلب در باره مزایای پیاده روی ، کیفیت غذا و ... ابتکار مونه تا در حرفه روزنامه نگاری است.
وی کتاب دیگری تحت " قدرت قلم " تالیف کرده است که در ترجمه انگلیسی عنوانش را " پاور پرس " قرار داده اند که عمدتا سیاسی است تا روزنامه نگاری. کتاب معروف دیگر او " چه زیبا ست در کنار گاریبالدی بودن" که زمینه میهندوستانه دارد و حماسه مانند است.
مهمترین و مفصلترین اثر او کتاب چهار جلدی " جنگها ، شورش ها و صلح و سازشها در قرن ۱۹ " است که از سال ۱۹۰۳ تا ۱۹۱۰ آن را نوشت. " مونه تا " در کنار روزنامه نگاری و تالیف ، به تدریس روزنامه نگاری در دانشگاه نیز اشتغال داشت و سران دولت ایتالیا که احترام خاص نسبت به او داشتند در موارد متعدد نظر مشورتی او را جویا می شدند. مونه تا بابت تدریس و مشورت مزد دریافت نمی کرد و آن را تکلیف ملی هر شهروند می دانست.
در زمان سردبیری او، ایل سوکولو موثق ترین و نافذ ترین روزنامه اروپا بود.
وی كه برنده جایزه نوبل سال ۱۹۰۷ شده بود چند سال آخر عمر به سبب ابتلا به گلاکوما نابینا بود ، ولی تا آخرین روز عمر مقالاتش را دیكته می كرد و انتشار می یافت. « مونه تو » پس از باز نشسته شدن از سردبیری ایل سوکولو به انتشار مجله "بین الملل" که متعلق به خود ش بود پرداخت که دفتر آن را در خانه اش دایر کرده بود. این روزنامه نگار دهم فوریه سال ۱۹۱۸ فوت شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست