پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
دانستنی ها درباره تلفن همراه
دانستن درباره جدیدترین تلفن همراهی که به بازار عرضه شده است و ویژگیهای آنها، مقایسه فناوری تلفنهای هوشمند با یکدیگر، شنیدن خبرهای جدید از تلاش شرکتهای مطرح برای طراحی تلفنهای جدید، دانستن پیرامون نرمافزارهای تلفنهای همراه و خدماتی که به کاربرانشان ارائه میکنند.
جستجو برای پیداکردن مناسبترین تلفنهمراه برای خرید و موضوعاتی از این دست، همگی مطالبی است که مورد توجه افراد بسیاری است.
شاید بسیاری برای جستجو و مطالعه این اخبار و پیداکردن داغترین و تازهترین آنها زمان زیادی را صرف کنند.
شرکتهای بزرگ تولیدکننده این فناوریهای هوشمند نیز پرشتاب به فعالیت مشغولند تا شاید سهم بیشتری از این بازار پرهیاهو و جذاب را به دست آورند. اما ما در این نوشتار میخواهیم از این بازار پرشتاب کمی فاصله بگیریم و یک زنگ تفریح کوتاه را با تلفنهمراه برایتان بسازیم.
● اولین تلفن پخشکننده صوت
زیمنس SL۴۵ که سال ۲۰۰۱ ارائه شد، اولین تلفنهمراهی بود که دارای حافظه قابل ارتقا بود و از پخش صوت با فرمت MP۳ پشتیبانی میکرد.
این تلفن با حافظه ۳۲ مگابایتی (دقت کنید ۳۲ مگابایت!) و هدفون استریو وارد بازار شد. این تلفن میتوانست با یکبار شارژ حدود پنج ساعت موسیقی پخش کند.
● محکمترین تلفنهمراه جهان
این تلفنهمراه توسط کتاب رکوردهای جهان، گینس به عنوان محکمترین تلفنهمراه جهان معرفی شد. این گوشی هنگامی این عنوان را به دست آورد که از ارتفاع ۲۵ متری روی لایهای بتونی سقوط کرد و هیچ آسیب جدی ندید. بعلاوه، میتوان با خیال راحت این گوشی را دو متر در آب فرو برد.
● پیامکهای ۱۶۰ حرفی
آیا میدانید چرا تعداد حروفی (کاراکتر) که میتوانیم در یک پیامک ارسال کنیم ۱۶۰ حرف است؟ سال ۱۹۸۵ زمانی بود که محقق ارتباطات فرایدهلم هیلبرند (Friedhelm Hillebrand) به دنبال طول استاندارد و معیار برای پیامهای متنی بود.
او برای پیداکردن تعداد حروف یک پیام متنی از فرمول یا روشهای پیچیده استفاده نکرد، بلکه فقط پشت ماشین تحریرش نشست وشروع به نوشتن جملات تصادفی کرد.
او با نوشتن جملات یا سوالات مختلف یک خطی یا دو خطی و شمردن تعداد حروف، خط فاصلهها، نقطه و نشانههای نگارشی، پی برد که تعداد همه این جملات بیش از ۱۶۰ حرف نمیشود.
از دیدگاه فنی، در پیادهسازی اولیه پیام متنی، یک پیام متنی نمیتوانست بیش از ۱۲۸ حرف داشته باشد؛ اما با فشرده و بهینهسازی ۳۲ حرف دیگر به آن اضافه شد. البته این ۱۶۰ حرف برای پیامکهای انگلیسی است.
● پایتخت پیامک جهان
در بسیاری از موارد، پیامکها کار را آسان کردهاند؛ ما برای انجام کارهای مختلف از تبریک سال نو تا پرداخت قبوض از این روش استفاده میکنیم و شاید هریک از ما در سال صدها یا هزاران پیام ارسال کنیم. اما واقعا چه تعداد پیامک در سال ارسال میشود و کاربران تلفنهمراه در کدام کشور بیشترین تعداد پیامک را ارسال میکنند؟
کشور فیلیپین با رکورد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون پیامک در روز رتبه اول را در ارسال پیامک در جهان دارد. در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن ۲۱، فیلیپین لقب «پایتخت پیامک جهان» را به خود اختصاص داد.
ابتدا در این کشور ارسال پیامک رایگان بود، اما امروزه به دلیل بار و هزینه زیادی که این سرویس به سیستم تحمیل میکند، ارسال هر پیامک حدود یک پزو (واحد پول فیلیپین، مقداری بیش از دوسنت) است.
● گرانقیمتترین تلفنهمراه جهان
آیفون ۴ الماس رز، گران قیمتترین تلفنهمراه جهان است. قیمت آن حدود پنج میلیون پوند (حدود صد میلیارد ریال) است.
این تلفن با ۵۰۰ تکه الماس که وزن آنها بیش از صد قیراط میشود، پوشیده شده است. پشت آن یک رز طلایی قرار دارد و لوگوی اپل با ۵۳ تکه الماس ساخته شده است.
یک الماس یک تکه ۷.۴ قیراطی روی کلید اصلی (home button) وجود دارد. از این نوع الماس فقط دو نمونه در جهان موجود است.
● اولین تصویری که با تلفنهمراه ارسال شد
اولین عکس به اشتراک گذاشته شده در واقع عکسی بود که خوشحالی یک پدر را از تولد نوزادش خبر میداد. فیلیپ کان در یازدهم ژوئن ۱۹۹۷ عکس دختر خود سوفی را که تازه متولد شده بود، از طریق تلفنهمراه به اشتراک گذاشت.
همچنین کان مخترع اولین تلفنهمراه دوربیندار نیز هست. ایده این اختراع هنگامی که کان منتظر تولد فرزندش بود به ذهنش رسید و از آنجا که خود او در زمینه رایانه کار میکرد (در آن زمان کان صاحب و مؤسس شرکت استارفیش بود) در همان زمان مشغول دستکاری سختافزار تلفنهمراه و دوربین و لپتاپی که به همراه داشت شد و کدهای لازم را نیز نوشت و وقتی فرزندش متولد شد، اولین عکس را با تلفنهمراه دوربیندار خود گرفت و به اشتراک گذاشت.
● پرفروشترین تلفنهمراه جهان
بیش از ۲۵۰ میلیون دستگاه گوشی تلفنهمراه نوکیا ۱۱۰۰ از زمان عرضه این تلفن در سال ۲۰۰۳ تاکنون در سراسر دنیا به فروش رسیده است. قابل اطمینان بودن و هزینه پایین را میتوان عامل موفقیت این گوشی تلفنهمراه دانست.
سال ۲۰۰۹ شایعهای مطرح شد مبنی بر این که گوشی ۱۱۰۰ نوکیا دارای یک نرمافزار فوقالعاده است که میتواند جلوی عملیات بانکی جعلی را بگیرد. این موضوع باعث افزایش خارقالعاده قیمت گوشیهای دست دوم ۱۱۰۰ شد.
● شرکت نوکیا ۱۴۷ ساله
شرکت نوکیا سال ۱۸۶۵ تاسیس شده است. تجارت اولیه این شرکت تولید کاغذ بود. سالها بعد، شروع به ساخت محصولات لاستیکی، سیم تلگراف و انواع مختلف کابل برق کرد.
در اواسط قرن قبل، این شرکت ارتش فنلاند را با تولید تجهیزات ارتباطی، ماسکهای ضدگاز، پلاستیک و مواد شیمیایی پشتیبانی میکرد.
در حقیقت، شرکت نوکیا بعد از یک تجربه ۱۱۵ ساله و ساخت محصولات مختلف، سال ۱۹۸۰ اولین تلفنهمراهش را به بازار عرضه کرد.
مطهره وجیهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست