شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

«بوندس لیگا» زیر ذره بین


«بوندس لیگا» زیر ذره بین

شالكه می تازد, وردربرمن قهرمانی را می جوید, بایرن مونیخ همچنان به توانایی های هیتزفلد می نازد و در پس تمام تب و تاب ها, بوندس لیگا در حال سپری كردن یكی از هیجان انگیز ترین فصول تاریخ خود است آیا شالكه, سرانجام به رؤیای قهرمانی جامه عمل می پوشاند

شالكه می تازد، وردربرمن قهرمانی را می جوید، بایرن مونیخ همچنان به توانایی های هیتزفلد می نازد و در پس تمام تب و تاب ها، بوندس لیگا در حال سپری كردن یكی از هیجان انگیز ترین فصول تاریخ خود است. آیا شالكه، سرانجام به رؤیای قهرمانی جامه عمل می پوشاند؟ وردربرمن در ادامه روند رو به رشد چند سال اخیر جام را بالای سر می برد؟ بایرن مونیخ، طبق معمول در آخرین روزها صدر جدول را به تسخیر خود درمی آورد؟ شاید هم تیمی به جز آنها فاتح این فصل رؤیایی نام بگیرد! آنچه خواهید خواند، نگاهی است به وضعیت تیم های حاضر در بالاترین سطح فوتبال آلمان.

۱) شالكه؛ پیش به سوی قهرمانی

شالكه قدرتمند با ۲ امتیاز برتری نسبت به وردربرمن به سوی قهرمانی می تازد.تیم«میركو اسلومكا » مربی فعلی و كمك مربی سابق قوی و بدون حاشیه، به خوبی مسیر قهرمانی را می پیماید و پس از كنار گذاشتن «فرانك روست» دروازه بان باتجربه تیم كه به هامبورگ پیوست، با معرفی «مانوئل نویر» جوان، درواقع یك پدیده جدید دروازه بانی را به فوتبال ملی آلمان عرضه كرد.او با ۲۱ سال سن، باسابقه ترین بازیكن این تیم می باشد؛ چراكه فوتبال خود را از رده نونهالان شالكه آغاز كرده و همچنان به آبی ها وفادار مانده است.

از بازیكنان شاخص تیم در این فصل می توان به«مارسلو بوردن» دفاع برزیلی، «كوین كورانی» گلزن ملی پوش و فابین ارنست و همچنین «مانوئل نویر» اشاره كرد. آلتین توپ تنها بازیكن ناامیدكننده این تیم به هیچ وجه نتوانست شایستگی های خود را نشان دهد و گلزنی های خود در كایزرسلاترن را تكرار كند. به هر حال شالكه هنوز امید اول قهرمانی این فصل بوندس لیگا محسوب می شود. آنها در این راه به دفاع بتونی خود تكیه دارند.

۲) وردربرمن؛ به دنبال راهی به سوی قهرمانی

«توماس شائوف» سرمربی موفق وردربرمن با وجود اینكه روزگاری در پست دفاع بازی می كرد، تیمی بسیار هجومی ساخته؛ به حدی كه اكنون سبزها با ۶۴ گل زده بهترین خط حمله بوندس لیگا را دارا می باشند. این تیم با اتكا به گل های میروسلاو كلوزه (كه البته اخیراً مانند ابتدای فصل گلزنی نمی كند) و بازیسازی دیه گو، ستاره برزیلی اش به رده دوم جدول رده بندی تكیه زده و خواهان كسب مقام قهرمانی است. یك غفلت از شالكه كافی است تا یاران كاپیتان «تورستن فرینگس» گوی سبقت را ربوده و قهرمانی را جشن بگیرند. وردربرمن در كنار هدایت عالی توماس شائوف، مدیون مدیریت بی نقص كلاوس آلوفس می باشد كه با خریدهای عالی خود (مانند دیه گو) و فروش بازیكنان كم كار (مانند میكود) خون تازه ای در رگ های این تیم جاری كرده است.

۳) اشتوتگارت؛ جوان و شگفت انگیز

پس از جدایی جیوانی تراپاتونی هیچ كس فكر نمی كرد دوران مربیگری «آرمین فه» این قدر دوام بیاورد. این تیم جوان نه تنها در رده سوم جدول تكیه زده بلكه بازیكنانی مانند گومز و هیلبرت را به تیم ملی آلمان معرفی كرده است. «فه» در ابتدا با اضافه كردن ۲ مكزیكی جنگنده به نام های «پاردو» و«ازوریو» بر قوای فیزیكی تیم افزود و در حال حاضر با اتكا به گلزنی «گومز» و«كاكائو» به هدف (حضور در لیگ قهرمانان) نزدیك می شود .

۴) بایرن مونیخ؛ كمی بهتر اما نه عالی

بایرن از ابتدای فصل جاری دچار مشكلات عدیده ای بود كه منجر به اخراج فلیكس ماگات و انتصاب اتمار هیتزفلد شد. هالیوود فوتبال آلمان پس از حذف از لیگ قهرمانان عزم خود را جزم كرده حداقل مجوز حضور در بازی های فصل آینده این رقابت ها را بگیرد. در این تیم مشكلات دفاعی موج می زند و ون بویتن و لوسیو نتوانسته اند خلأ والرین اسماعیل مصدوم را پر كنند .

در مجموع تنها ون بومل، صالی حمیدزیچ و روی ماكای تا حدودی انتظارات را برآورده ساخته اند. مدیران باشگاه خواستار تمدید قرارداد هیتزفلد هستند چون اعتقاد دارند او بایرن را دوباره به اوج بازخواهد گرداند.

۵) نورنبرگ؛ شگفتی ساز واقعی

«هانس مه یر» مربی كهنه كار آلمانی كه متخصص نجات تیم های در حال سقوط نام گرفته این بار پس از بقای تیم در فصل قبل، رتبه پنجم این فصل را به ارمغان آورده است. او كه علاقه خاصی به بازیكنان شرق اروپا دارد با تكیه بر گالاسك،ویتك ، پولاك و همچنین یك خط دفاع قوی به جام یوفا می اندیشد.

۶) بایرلوركوزن؛ با نوسانات بسیار

بایراز نیمكت نشینی «هانس یورگ بوت »و معرفی «آدلر» ستاره جدید دروازه بانی آلمان، به چند نتیجه خوب دست یافت. مدیران باشگاه تا حد زیادی از عملكرد «اسكیبه» سرمربی تیم راضی هستند. هدف لوركوزن ربودن گوی سبقت از نورنبرگ و شركت در جام یوفای سال آینده تلقی می شود كه با وجود بازیكنان شاخصی مانند آولر، خوان، آتریسون ورونین و باربارز دور از دسترس نمی نماید. استفان كیسلینك نیز پس از جدایی رونین و پیوستن او به لیورپول در فصل آینده، امید اصلی گلزنی خواهد بود اما بدون شك ستاره بی چون و چرای این تیم برند اشنایدر باسابقه است. او با بازیسازی عالی، پاس های گل فراوان و ارایه عملكردی یكنواخت، یكی از عوامل موفقیت نایب قهرمان سابق اروپا نامیده می شود.

۷) كوتبوس؛ از دسته دوم تا میانه های جدول دسته اول

«ساندر »مربی تیم( او تا ابتدای این فصل مدرك لازم برای مربیگری در بوندس لیگا را دارا نبود و در طول فصل با گذراندن دوره های ویژه موفق به اخذ این مدرك شد.) با اتكا به قدرت گلزنی زوج رومانیایی موفقترین تیم صعودكننده به بوندس لیگا را معرفی كرد و حیرت كارشناسان فوتبال آلمان را برانگیخت. بازی فیزیكی «كیویو» در خط حمله و وجود دروازه بان مطمئنی به نام «پی یلتزا» از دیگر عوامل موفقیت تیم بوده است. مردان ساندر كه از شهركوتبوس در آلمان شرقی سابق می آیند، امیدوار هستند در نیمه بالای جدول بوندس لیگا باقی مانده و در فصل آینده به سمت مكان های بالاتر یورش ببرند.

۸) هرتابرلین؛ فراز و نشیب

تیم اول پایتخت آلمان پس از یك شروع خوب افت كرده و فالكو گوتز ، سرمربی این تیم كه اعتقاد خاصی به جوانان دارد، نتوانست تیم را به رده های بالای جدول سوق دهد. این اتفاق موجب بركناری او وجایگزینی مربی تیم آماتور هرتابرلین شد. «دیتر هوینس» سرپرست این تیم امیدوار است هرتا در جایگاه فعلی باقی بماند و یا حداقل از رده های پایین جدول فاصله بگیرد. با این وجود حضور بازیكنان جوان و آینده داری مانند بواتنگ، مالك فاتیح و گلزنان قهاری همچون پانتلیچ و خیمنز، برلینی ها را به حضوری قدرتمندانه در فصل آینده بوندس لیگا امیدوار نگه داشته است؛در حالی كه سران باشگاه، حضور در جام یوفا را هدف خود اعلام كرده اند.

۹) هامبورگ؛ ۹ پله صعود

هامبورگ نتوانست جایگزین های مناسبی برای ون بویتن و «خالد بولاهروز» بیابد و به همین خاطر فصل را بسیار بد آغاز كرد. این تیم پس از حضور فضاحت بار در لیگ قهرمانان، روند نزولی خود در بوندس لیگا را ادامه داده و جایی بهتر از مكان های پایانی جدول به دست نیاورد تا اینكه سرانجام صبر سران باشگاه و در رأس آنها«دیتمار بایرسدورفر »به پایان رسید.

آنها هوب استیونس هلندی را جانشین «توماس دال» مربی موفق فصل گذشته خود كردند. مربی سابق شالكه خیلی زود توانست جایگاه این تیم را تا مكان نهم ارتقا دهد. استیونس كه به دلیل بیماری همسرش بین آلمان و هلند در تردد است، با احیای بازیكنانی مانند ون دروارت، مهدوی كیا، یارولیم و راینهارت هامبورگ را به سمت بقا در بوندس لیگا پیش می برد و قصد دارد فصل آینده با خرید چند بازیكن جدید این تیم قدیمی را به دوران اوج خود بازگرداند.نكته جالب اما ناامیدكننده خریدهای بیهوده این فصل بوده كه هزینه هنگفتی روی دست باشگاه گذاشته است. كمپانی همیشه مصدوم، دی یونگ، سانوگو و لیوبویا، به خوبی ضعف مدیریتی باشگاه هامبورگ را نشان داده اند!


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید