چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

بكهام از سرزمین سلاطین تا دیار شیاطین


بكهام از سرزمین سلاطین تا دیار شیاطین

بكهام بازیكن بزرگ انگلیسی روز دوم ماه می سال ۱۹۷۵در محله لیتون استون شهر لندن دیده به جهان گشود او یك ضربه آزادزن قهار است كه این گونه موقعیت ها را به سادگی از دست نمی دهد

یكی از بازیكنانی كه در چند سال گذشته همواره در كانون توجه فوتبالدوستان و رسانه های ورزشی جهان قرار داشته،دیوید بكهام می باشد.این بازیكن بزرگ انگلیسی روز دوم ماه می سال ۱۹۷۵در محله لیتون استون شهر لندن دیده به جهان گشود. او یك ضربه آزادزن قهار است كه این گونه موقعیت ها را به سادگی از دست نمی دهد.

سانترهای دقیق و از جناحین وی نیز از ویژگی های بارز این بازیكن به شمار می رود. او معمولاً در بال راست بازی می كند اما توانایی بازی در قسمت های دیگر خط میانی را نیز دارد.پدر و مادر دیوید از طرفداران پر و پا قرص منچستریونایتد بودند. آنها برای تماشای بازی های این تیم به اولدترافورد می رفتند و دیوید را نیز با خود می بردند.

بدین ترتیب وی از همان كودكی با فوتبال و تیم محبوب منچستر آشنا شد. او در نوجوانی به یكی از مدارس فوتبال سربابی چارلتون در منچستر رفت و از همین جا بود كه به آرزوی دیرینه خود یعنی بازی در تیم شیاطین سرخ رسید.بكهام ابتدا در تركیب تیم جوانان منچستر به میدان می رفت اما وقتی در پایان فصل ۱۹۹۵-۱۹۹۴ تعدادی از بازیكنان سرشناس باشگاه از این تیم جدا شدند، این موقعیت نصیب چند بازیكن جوان از جمله دیوید بكهام شد تا در شروع فصل بعد در تركیب تیم بزرگسالان این باشگاه قرار گیرند.

سرآلكس فرگوسن، سرمربی معروف شیاطین سرخ اعتقاد خاصی به این جوانان داشت اماهواداران و مطبوعات انگلستان روی خوشی به این موضوع نشان ندادند. بعدها این بازیكنان حقانیت خود را با قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی این كشور به اثبات رساندند. بكهام سال ۱۹۹۷ به عنوان بهترین بازیكن جوان انگلستان شناخته شد و ۲ سال بعد عنوان بهترین بازیكن رقابت های باشگاهی اروپا را نیز از آن خود كرد.

اوج درخشش بكهام در رقابت های باشگاهی به فصل ۱۹۹۹ - ۱۹۹۸ برمی گردد كه این بازیكن توانا در كنار سایر بازیكنان سرشناس منچستر به قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی انگلستان و همچنین لیگ قهرمانان اروپا دست یافت.

او طی سال های حضور خود در این باشگاه در مجموع به ۶ قهرمانی در لیگ برتر و ۲ قهرمانی در جام حذفی انگلستان رسید و در عرصه اروپایی نیز به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و رقابت های بین قاره ای دست یافت.

سال ۲۰۰۳ بنا به دلایلی روابط بكهام با سر آلكس فرگوسن ، سرمربی سرخ پوشان منچستر به تیرگی گرایید و همین امر باعث شد بكهام نغمه جدایی سر دهد. پس از بحث و مذاكرات فراوان در نهایت او با قراردادی ۴ ساله به مبلغ ۳۵ میلیون پوند به باشگاه معروف شهر مادرید یعنی رئال پیوست تا به عنوان سومین بازیكن انگلیسی تاریخ این باشگاه، نام خود را ثبت كند.

بكهام از آن پس با پیراهن شماره ۲۳ همراه با این تیم دررقابت های مختلف داخلی و خارجی به میدان می رود و تاكنون به عناوینی نظیر قهرمانی در رقابت های جام حذفی و سوپر جام اسپانیا به همراه رئال دست یافته است. این در حالی است كه وی تاكنون در عرصه رقابت های اروپایی به موفقیتی همراه با مادریدی ها دست نیافته و تنها به عنوان یكی از معدود بازیكنان دارای بیش از ۱۰۰ بازی در رقابت های باشگاهی اروپا نام خود را به ثبت رسانده است.

بكهام در عرصه ملی نیز از جمله بازیكنان باسابقه انگلستان به شمار می رود. او سال ۱۹۹۶ و در دیدار مقابل مولداوی اولین بازی ملی خود را انجام داد و از آن زمان به بعد همواره یكی ازبازیكنان ثابت انگلستان در رقابت های مختلف بوده است.

او در رویدادهای مهمی چون جام های جهانی ،۱۹۹۸ ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ و همچنین جام ملت های اروپا درسال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ حضور یافته؛ هر چند كه همراه با تیم انگلستان به هیچ عنوانی دست نیافته و آنها در تمامی موارد تا بیش از رسیدن به جمع ۴ تیم پایانی از دور مسابقات كنار رفته اند! البته بكهام با به ثمر رساندن گل در ۳ جام جهانی متوالی به عنوان تنها بازیكن انگلیسی كه موفق به انجام این كار شده نام خود را ثبت كرده است.

او همچنین با به ثمر رساندن ۴ گل از روی ضربات كاشته، پنجمین بازیكن تاریخ مسابقات جام جهانی است كه موفق به انجام این كار شده است.از سوی دیگر او تنها كاپیتان تیم ملی فوتبال این كشور است كه تاكنون در دیدارهای ملی از زمین مسابقه اخراج شده و جالب اینكه تنها بازیكن انگلیسی نیز كه ۲ بار در بازی های ملی با كارت قرمز روبرو شده همین بازیكن می باشد!او در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان نیز یكی از نفرات ثابت تیم ملی فوتبال انگلستان با مربیگری اریكسون سوئدی بود اما پس از پایان این رقابت ها و روی كار آمدن استیومك كلارن به عنوان سرمربی جدید، از او برای حضور در تیم ملی دعوت نشد تا وی بعد از حدود ۱۰ سال بازی برای این تیم از آن كنار گذاشته شود و بازوبند كاپیتانی نیز كه ۶ سال در اختیار او بود به جان تری، كاپیتان چلسی داده شود! البته سرمربی جدید انگلیسی ها اعلام كرده شاید در آینده بار دیگر از بكهام برای حضور در تیم ملی این كشور دعوت كند!

دیوید بكهام در مجموع در ۹۴ بازی ملی برای انگلیسی ها به میدان رفته و ۱۷ گل هم به ثمر رسانده است. این تعداد بازی، او را در بین بازیكنان ملی پوش انگلیسی در رتبه پنجم قرار می دهد. او در ۵۸ بازی هم با بازوبند كاپیتانی این تیم به میدان رفته است.

بكهام در سال ۱۹۹۹ و طی مراسمی باشكوه و پرهزینه با ویكتوریا آدامز ازدواج كرد كه ثمره آن ۳ پسر به نام های بروكلین، رومئو و كروز است. این بازیكن توانا در سال ۲۰۰۵ از سوی یونیسف به عنوان سفیر حسن نیت نیز برگزیده شد و در جریان تبلیغات برای انتخاب لندن به عنوان محل برگزاری بازی های المپیك ۲۰۱۲ هم یكی از انگلیسی های فعال بود!

او در زمینه تبلیغات نیز از جمله بازیكنان فعال فوتبال دنیا می باشد كه با شركت های بزرگی چون كوكاكولا، ای بی ام و كاسترول همكاری نزدیك دارد. عكس ها، پوسترها و پیراهن های بكهام نیز از فروش خوبی در دنیا برخوردار است و منبع درآمد مناسبی برای وی و باشگاه رئال مادرید به شمار می رود!

دیوید پس از آن با یك انتقال جنجالی و پس از اختلاف با تعدادی از سران باشگاه رئال مادرید، راهی آمریكا شد تا در تیم گالكسی فوتبال خود رادنبال كند.

انتقال ۲۵۰ میلیون دلاری بكهام به باشگاه آمریكایی بیشتر از آنكه جنبه فنی داشته باشد، جنبه تبلیغاتی داشت به نحوی كه حضور این ستاره فوتبال جهان در كشوری كه علاقه مندان كمی برای رشته فوتبال در خود جای داده می تواند بسیار مثمر ثمر باشد.به هر حال باید دید كوچ بكهام از اروپا به آمریكا به كجا خواهد انجامید.