شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
سیاست تقابل به جای صلاحات در كادر فنی
بهزاد كتیرایی دلایل عدم موفقیت تیم ملی فوتبال در عرصه رقابتهای جام جهانی آلمان را در نوع برنامهریزی و سیاست های فدراسیون می داند.
مدیر ورزش سازمان صدا و سیما در گفتوگو با سایت خبری در این رابطه گفت: اعتقاد دارم كه تیم ملی فوتبال میتوانست در سایه راهبرد و استراتژی درست، حضوری خوب و شایسته در آلمان ۲۰۰۶ داشته باشد. اما اینكه چرا تیم ملی در عرصه رقابتها موفق نمی شود، این مساله دلایل مشخص خود را دارد و فكر میكنم برای بررسی دقیق موضوع بایستی تا حدودی به عقب برگشت.
وی افزود: یك سری از عوامل موفق نشدن تیم ملی به خود فدراسیون فوتبال برمیگردد كه نتوانست در این رابطه هماهنگیهای لازم را ایجاد كند، بعضی نیز به باشگاهها برمیگردد.
به هر حال اكثر بازیكنان تیم ملی از باشگاههای داخلی هستند و در رابطه با موضوعاتی چون بدنسازی و میزان آمادگی بازیكنان، تاكتیك پذیری آنها و میزان تكنیك فردی شان، باشگاهها هم دارای مسئولیت خاص خویش هستند.
كتیرایی در عین حال عمده مشكلات را متوجه فدراسیون فوتبال دانست و گفت: طی این مدت فدراسیون در مقابل هر انتقادی، استراتژی تقابل را در پیش گرفت و اینطور موضعگیری شد كه تمام كسانی كه به عملكرد تیم ملی و كادر فنی انتقاد می كنند، از سر دشمنی است و قصد آنان ضربه زدن به اركان فوتبال است. بی شك این استدلال پایه و اساس درستی نداشت و نتیجه این شد كه وقتی كارشناسان فوتبال حرفهای از سر دلسوزیشان با موضعگیری تند و خصمانه فدراسیون مواجه شد، آنان نیز رفته رفته به این نتیجه رسیدند كه باید راه خود را با فدراسیون جدا سازند.
یكی از حرفهای كارشناسان از یك سال قبل این بود كه «برانكو» در حد تیم ملی و جام جهانی نیست، اما فدراسیون به عوض اینكه چارهجویی كند، سوال برانگیز از برانكو و كادر فنی حمایت كرد و در جهت اصلاحات لازم در كادر فنی قدمی برنداشت. همین مساله باعث شد تا ما یك فرصت طلایی خوب در جهت قدرتمند شدن تیم ملی را از دست داده و وارد حاشیه شویم. حواشی كمرشكنی كه جنگ آشكار با رسانه ها را در پی داشت كه این كار اشتباهی بود و فدراسیون هیچگاه نخواست از این جنگ فرسایشی فاصله بگیرد. البته این نیز صحبت تنها من و چند كارشناس دیگر نیست، بلكه حرف تمام كسانی است كه فوتبالی هم نیستند و به عنوان یك علاقهمند ورزش، خواهان موفقیت تیم ملی كشورشان بودهاند.
كتیرایی در رابطه با برانكو ایوانكوویچ گفت: قبول داریم كه برانكو آدم با شخصیتی بود، اما او به هیچوجه در سطح جامجهانی نبود. متاسفانه حمایت غیرمنطقی فدراسیون از برانكو امروز به شرایطی منجر شده كه به اعتبار حرفهیی این مربی نیز لطمه وارد شود. هرچند كه بیشتر از آن فوتبال كشور ضربه خورده است. بیشك اگر یك سال قبل حرف كارشناسان را مورد توجه قرار می دادیم و در جهت اصلاح كادر فنی بر میآمدیم، امروز وضعیت مطلوبی در جام جهانی میداشتیم.
مدیر ورزش سازمان صداوسیما كه چند سالی را نیز به عنوان مسئول حراست سازمان انجام وظیفه كرده و با فضای تیم ملی آشناست، در این رابطه اضافه كرد: برانكو را كاملا از نزدیك میشناسم و این نیز بخاطر سفرهایی است كه با تیم ملی فوتبال در زمان «بلاژویچ» داشتهام. واقعیت این است كه در زمان «بلاژ» برانكو نفر دوم هم نبود. «بلاژ» همه كاره كادرفنی بود و برانكو در مقابل او خود را هیچ می دید.
البته نمی خواهم بگویم كار برانكو بد است، بلكه حرفم این است كه او در سطح جام جهانی نبود و ما باید از یك مربی صاحب سبك و مطرح در دنیا بهره می گرفتیم كه متاسفانه فدراسیون فوتبال در مقابل حرف كارشناسان موضع گرفت و برای حرف درست آنان تره هم خرد نكرد. این حمایت غیرمنطقی از برانكو ضربه به تیم ملی فوتبال، شخصیت حرفهیی وی و فدراسیون فوتبال را در پی داشت كه امروز شاهد آن هستیم.
وی دلیل دیگر در راه نتیجه نگرفتن تیم ملی را تفرقه و چنددستگی در درون تیم ملی فوتبال دانست و گفت: این اختلاف و چند دستگی را كادر فنی و فدراسیون فوتبال باید حل میكرد كه نكرد. نتیجه هم این شد كه هر كدام از این گروهها نظر خود را داشت و تلاش میكرد نظر خویش را عملیاتی ساخته و به اجرا بگذارد.
كتیرایی ضعف در تعامل فدراسیون فوتبال با دیگر فدراسیونهای كشورها را نیز در عدم برگزاری دیدارهای خوب تداركاتی دخیل دانست و گفت: بی شك برای تیمی كه میخواهد در مسابقات بزرگی چون جام جهانی حاضر شود، باید دیدارهای متعدد با تیمهای خوب و مطرح دنیا تدارك دیده میشد تا در خلال این بازیها ضعفها به چشم آمده و كادر فنی در جهت رفع آنها برآیند.
وی افزود: در كنار همه اینها ما از مكزیك ارزیابی درست و دقیق نداشتیم، در حالی كه فدراسیون باید به همراه كادر فنی، آنالیز درستی از سطح و كیفیت كار تیم ملی مكزیك میداشت. جالب آنكه سرمربی مكزیك برای دیدن تیم ملی كشورمان به ایران آمد و بازی ما را از نزدیك آنالیز كرد، اما ما نه تنها در این جهت قدمی برنداشتیم، بلكه چنین میپنداشتیم كه مكزیك از پرتغال قویتر هم هست.
كتیرایی با اشاره به ضعف بدنسازی در تیم ملی فوتبال و ۶۰ دقیقهیی بودن این تیم، گفت: نباید قصور خود را نادیده گرفت و با فرافكنی، از ضعف كادر فنی و فدراسیون چشم پوشی كرد. متاسفانه برانكو حتی نتوانست در این زمینه با مربیان باشگاهی تعامل خوب و مثبتی داشته باشد.
به نوعی او خود را تافته جدابافته میدانست و ایده و نظر مربیان داخلی را قبول نداشت.
مسئول سابق حراست سازمان در عین حال انداختن گناه بدبازی كردن تیم ملی را بر دوش علی دایی درست ندانست و گفت: بلاژویچ هم به علی دایی بها میداد، اما هیچوقت اجازه نمیداد كه وی از حد و اندازه خود خارج شود.
بلاژ نفر اول كادر فنی بود و ضمن مشورت با دیگران، تصمیم آخر را خودش میگرفت. همانگونه كه صفایی فراهانی در مقام رییس فدراسیون با دیگران مشورت میكرد و آنان را نیز در تصمیم گیریها مشاركت میداد. كاری كه فدراسیون فعلی به آن بیتوجه بود.وی سرمایهگذاری بر روی فوتبال پایه را یكی از اهداف مهم فدراسیون در خاتمه رقابتهای جام جهانی آلمان دانست و گفت: متاسفانه در طول سالهای گذشته به پشتوانهسازی برای تیم ملی فوتبال بیتوجه بودهایم و آنچنان كه باید به تیمهای نوجوانان و جوانان توجه لازم را نكردهایم.
در حالیكه در جهت برخورداری از یك تیمملی فوتبال قوی و بانشاط باید همواره پشتوانههای قابلی را در اختیار داشت تا بازیكنان تیم ملی هیچگاه احساس نكنند كه پشت سر آنان كسی نیست و همواره نیز جایشان در تیم ملی ثابت است.شناسایی استعدادها در فوتبال متوجه مدیریت فدراسیون فوتبال است كه باید در این جهت قدمهای اساسی برداشته شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست