چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

ورزش معلولین


ورزش معلولین

آیا برایتان جالب نیست بدانید افراد معلول و آنهایی که از مشکلات جسمی رنج می برند هم ورزشهایی جهانی دارند و در سطح توانایی خودشان به رقابت می پردازند.
رقابتهای این افراد در سطح …

آیا برایتان جالب نیست بدانید افراد معلول و آنهایی که از مشکلات جسمی رنج می برند هم ورزشهایی جهانی دارند و در سطح توانایی خودشان به رقابت می پردازند.

رقابتهای این افراد در سطح بین المللی با نام "رقابتهای پارالیمپیک ( Paralympics)" برگزار میشود و مخصوص کسانیست که ناتوانیهای جسمی دارند.

رقابتهای پارالیمپیک چیست؟

رقابتهای پارالیمپیک بازیهایی است برای ورزشکاران برجسته و مستعدی که قادر نیستند همانند سایر ورشکاران در شرایطی معمولی به رقابت بپردازند. این بازیها همانند رقابتهای عادی المپیک و غالبا" در همان شهر یا کشوری که این بازیها انجام میشود، هر ۴ سال یک باربرگزار میگردد. آنهایی که در این رقابتها شرکت میکنند بر اساس نوع ناتوانی جسمی و معلولیتشان دسته بندی می شوند.

ریشه کلمه پارالیمپیک

کلمه پارالیمپیک از واژه لاتین "para" به معنای "به وسیله" و ""lympic در اشاره به بازیهای المپیک گرفته شده است. سر لودویگ گاتمن (Sir Ludwig Guttmann) جراح مغز و اعصاب انگلیسی که در بیمارستان استوک مندویل(Stoke Mandeville) آیسلبوری (Ayslebury) انگلیس کار می کرد معتقد بود که بازیهای معلولین باید هم زمان با بازیهای المپیک انجام شود.

او کسی بود که اولین بازیهای بین المللی با ویلچر را همزمان با بازیهای المپیک سال ۱۹۴۸ لندن سازماندهی کرد. وی پس از این ماجرا خیلی زود تلاش کرد تا بازیهای با ویلچر را به رقابتهای رسمی المپیک پیوند دهد و در نهایت موفق شد اولین رقابتهای رسمی و جهانی را در سال ۱۹۶۰ برگزار کند چرا که بازیهای انجام شده در سال ۱۹۵۲ از رسمیت ویژه ای برخوردار نبود.

بازیهای تابستانی پارالیمپیک در سال۱۹۶۰ در رم ایتالیا برگزار شد.در این بازیها ۲۳ کشور با حدود ۴۰۰ ورزشکار حضور داشتند.

در سالهای بعد به ترتیب ژاپن (توکیو ۱۹۶۴)، اسراییل (تل آویو ۱۹۶۸)، آلمان (هیدلبرگ ۱۹۷۲)، کانادا (تورنتو ۱۹۷۶)، هلند (آرنهام ۱۹۸۰)، ایالات متحده آمریکا و انگلیس (نیویورک و استوک مندویل ۱۹۸۴)، کره (سئول ۱۹۸۸)، اسپانیا (بارسلونا ۱۹۹۲)، ایالات متحده آمریکا (آتلانتا۱۹۹۶)، استرالیا (سیدنی ۲۰۰۰) و یونان (آتن ۲۰۰۴)

رقابتهای والیبال نشسته در آلمان

از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ ژوئن رقابتهای قهرمانی والیبال نشسته معلولین در شهر لورکوزن آلمان انجام میشود. ۱۲ تیم در رده مردان و ۵ تیم زنان از ۱۴ کشور مختلف جهان در این بازیها حضور خواهند داشت که تیمهای آلمان، بوسنی و هرزگوین و روسیه برای کسب مدال طلای این بازیها در رقابت تنگاتنگ هستند.

با سازمان دهی کمیته ملی پارالیمپیک آلمان رقابتهای قهرمانی والیبال نشسته سال ۲۰۰۵ با حمایتهای همه جانبه وزارت کشور آلمان و دولیت این کشور انجام میشود. گرهارد شرودرGerhard) (Schroeder صدر اعظم آلمان نیز با حمایتهای مالی خود بر این امر صحه گذاشته است.

فینال این بازیها روز ۲۵ به طور مستقیم از شبکهWDR آلمان از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۶:۲۶۵ به وقت محلی پخش می شود و برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از وب سایت www.sitzvolleyball.de یا www.sport.bayer.com/index.cfm?PAGE_ID=۲۴۱۰ بازدید کنید.

آسن میزبان رقابتهای جهانی ۲۰۰۶ معلولین

طی کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته در آسن Assen (شهری در شمال شرقی هلند) بین کمیته بین المللی پاراشوتینگ IPC و موسسه قهرمانی اروپا توافق نامه ای به امضا رسید که طبق آن کمیته سازمان دهی و بررسی بازیهای قهرمانی ۲۰۰۶ تشکیل خواهد شد.

خاویر گونزالس (Xavier Gonzalez) از اعضای IPC اظهار داشت: "ما برای برگزاری رقابتهای جهانی پاراشوتینگ در آسن خیلی هیجان زده هستیم .این شهر قدمت طولانی در حمایت از برگزاری ورزشهای پارالیمپیک دارد. اولین اتفاق مهم پارالیمپیک برای من در سال ۱۹۹۰ و در بازیهای جهانی آسن هلند حادث شد.ما از استاندار ایالت درنته (Drenthe)، شهر آسن و کمیته قهرمانی اروپا واقعا" متشکریم چرا که با این کار حمایت خود را از ورزش معلولین و ورزشکاران این رشته نشان دادند."

این بازیها از ۲ تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۶ در آسن برگزار میشود و تخمین زده میشود چیزی حدود ۱۵۰۰ ورزشکار از ۸۰ کشور جهان در این رقابتها شرکت کنند.

آنکه هارسما (Anneke Haarsma) قائم مقام ورزشی ایالت درنته در گفتگویی با خبرنگاران اظهار داشت: "این رقابتهای جهانی نشان میدهد که معلولین چه تواناییها دارند و در ورزش به چه مقامهایی می توانند دست پیدا کنند. دولت ایالتی از این مساله استقبال ویژه ا ی کرده و برای این حمایت دلایل خوبی هم دارد.امیدواریم اتفاقات خوبی در این دوره بیافتد."