چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
ده نکته در رابطه با XML
با ارائه XML توسط کنسرسیوم وب ، قدرت تازه ای در عرصه تکنولوژی های مطرح عرض اندام نمود . در این مقاله با توجه به اهمیت تکنولوژی فوق ، به برخی از نکات کلیدی و مهم آن اشاره می گردد.
نکته اول) کنسزسیوم وب با طراحی XML ، امکان استفاده از آن را در اینترنت ، مجموعه وسیعی از برنامه ها ، سیستم های عامل مستقل ، سخت افزار و زبان های کامپیوتر فراهم کرده است . XML روشی مطمئن بمنظور تبادل اطلاعات بین سیستم های متفاوت است .
نکته دوم ) تکنولوژی XML دارای مجموعه ای از تکنولوژی های مرتبط نظیر : RDF,Schema و XSL بوده که هر یک از آنان بر اساس XML ایجاد شده اند .
نکته سوم) در زمان ایجاد سندهای XML ، می بایست قوانین اندکی را رعایت نمود. مثلا" هر تگ شروع می بایست با یک تگ پایان ، خاتمه یابد ( <letter> b < /letter> ) . در صورت رعایت قوانین ، سند XML یک سند " خوش شکل " حواهد بود .
نکته چهارم) تکنولوژی Schema ، ساختار داده های موجود در XML را تشریح می نماید . فایل های XML ، اجباری به داشتن یک Schema نداشته و این امر یک گزینه اختیاری است . سندهای "خوش شکل " XML ، دارای اشاره گری به یک Schema بوده و بدین ترتیب سند XML "معتبر" می گردد . بنابراین درصورتیکه سند XML دارای یک Schema نباشد ، سند معتبر نخواهد بود .
نکته پنجم) تکنولوژی XSLT ،امکان تغییر یک سند XML را از یک فرمت به فرمت دیگر فراهم می نماید. حرف "T" ، نشاندهنده "تبدیل " است . XSLT ، مشابه یک زبان برنامه نویسی کامل بوده و دارای امکانات مشابه زبان های برنامه نویسی نظیر : for-each ، if و متغیر است . پس از تبدیل فرمت یک سند XML ، خروجی ( نتیجه عملیات تبدیل ) می تواند بصورت Html ، متن، WML، و یا صرفا" یک سند XML با فرمت دیگر باشد. ( همواره سند می بایست خوش شکل باشد ) . با استفاده از XSLT می توان سندهای XML را به WML تبدیل تا زمینه استفاده از آنان بر روی تلفن های مبتنی بر WAP فراهم گردد .
نکته ششم) تکنولوژی Schema ، درسال ۲۰۰۱ میلادی استاندارد شده است . Schema و DTD دارای موارد اختلاف کاملا" مشهودی می باشند . Schema جدیدتر بوده و مبتنی بر XML و انعطاف پذیر است . DTD در عین کامل بودن بدلیل عدم انعطاف پذیری لازم و طراحی مبتنی بر XML گزینه ای مناسب برای تشریح ساختار یک سند XML نمی باشد . DTD توسط SGML که قبل از XML ارائه شده ، مطرح و می توان از آن برای ارائه راه حل های مبتنی بر SGML استفاده نمود. تا قبل از سال ۱۹۹۸ عمدتا" از DTD استفاده می گردید .
نکته هفتم) معتبر سازی یک سند XML توسط پارسر انجام می گیرد . پارسر، برنامه ای است که یک سند XML را خوانده و در رابطه با معتبر بودن آن اتخاذ تصمیم می نماید. فرآیند تصمیم گیری در رابطه با معتبر بودن یک سند XML ، اعتبارسنجی نامیده می شود. پارسر ، قادر به اتخاذ تصمیم در رابطه با "خوش شکل " بودن و "معتبر " بودن یک سند XML است .
نکته هشتم) تمام تگ های مشابه : <book> XML </book> و یا <price> ۱۲۰۰۰ </price> ، المان نامیده می شوند. المان تهی بصورت <comments> </comments> نمایش داده می شود .
نکته نهم) در صورتیکه XML زیر را داشته باشیم :
<name> webmaster </name>
و در یک فایل XML مشابه دارای المانی بصورت <name> BMV </name> باشیم و بخواهیم بین آنها تفاوت قائل شویم ( بین نوع نام المان ها ) ، از namespace استفاده می گردد . namespace روشی بمنظور مشخص نمودن المان ها بصورت کاملا" اختصاصی می باشد .
نکته دهم) پارسر شرکت ماکروسافت MSXML نامیده شده و اولین مرتبه همراه IE۴ عرضه گردید . پارسرهای متعدد دیگر نظیر " Saxon,Xalan,Oracle XSL, Sablotorn , Unicorn, Napa , ۴XSLT, Instant Saxon و XML Full Parser نیر وجود دارد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست