جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر استرس مادران باردار بر بیش فعالی شیرخوار


تاثیر استرس مادران باردار بر بیش فعالی شیرخوار

در صورتی که زنان در مدت حاملگی دچار استرس هیجانی شدید شوند, بچه های آنها در معرض خطر انواع مشکلات قرار می گیرند. یکی از استرس هایی شدید مادر که در شیرخوار تاثیر می گذارد, بیش فعالی …

در صورتی که زنان در مدت حاملگی دچار استرس هیجانی شدید شوند, بچه های آنها در معرض خطر انواع مشکلات قرار می گیرند. یکی از استرس هایی شدید مادر که در شیرخوار تاثیر می گذارد, بیش فعالی ADHD)) است. مقادیر متوسط استرس احتمالاً آثار زیانباری برجنین ندارد, ولی استرس شدید ممکن است چنین اثری داشته باشد.

برای اینکه بفهمید چگونه ارگانیزم در حال رشد مبتلا می شود, به آخرین باری که تحت استرس شدید قرار داشتید, فکر کنید. ترس و اضطراب باعث می شوند که (( در حالت عمل کردن)) قرار بگیریم به اندام های بدن که درگیر پاسخ دفاعی هستند, مانند مغز, قلب, عضلات دست ها و پاها خون بیشتری جاری می شود ولی جریان خون به سایر اندامها, ازجمله رحم کاهش می یابد در نتیجه, جنین اکسیژن و موادغذایی کمتر دریافت می کند. هورمونهای استرس نیز از جفت رد می شوند که نتیجه آن افزایش زیاد ضربان قلب و سطح فعالیت جنین است. مواجهه دراز مدت با این هورمون ها می توانند مسبب تندخویی و بیش فعالی باشد که اغلب در نوزادان مادرانی که شدیداً تحت استرس قرار دارند مشاهده می شود. هنگامی که مادر مضطرب, هراسان, یاآشفته است, آدرنالین وارد جریان خون او شده و سبب افزایش تعداد ضربان قلب, فشارخون, تنفس و سطح قند خون می شود و جریان خون را از دستگاه گوارش به سمت عضلات استخوان بندی منحرف می کند تا بدن را برای اقدام اضطرای آماده سازد. این بسیج اضطرای به فرسودگی بدن منجر شده و به شدت کارکرد بدن را مختل می کند. برای کم کردن استرس از ریکسیشن و آرمیدگی می توانید استفاده فرماییند. پس به مادران گرامی توصیه می شود که در زمان بارداری استرس را از خود دور نگه داشته و به فکر سلامت جنین خود باشند .