پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا
کنجد برای کودکان زیر دو سال، مضر است؟
پرسش: مصرف کنجد در کودکان زیر یک سال محدودیت دارد یا نه؟
پاسخ: مصرف کنجد به اندازه ی یک قاشق مرباخوری در روز برای کودک تان مفید است. فقط بهتر است آن را آسیاب کنید؛ دکتر سیدضیاالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره کنجد و فراوردههای تهیه شده از ان میگوید: «دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و مخصوصا کلسیم به حساب میآید و افرادی که میل و رغبتی به خوردن شیر ندارند میتوانند از کنجد برای تامین نیاز به کلسیم، روی و اهن خود که از مواد معدنی کلیدی بدن هستند، استفاده کنند.
مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها باعث غنیتر شدن انها میشود. مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند و اظهار میکنند که کودکشان علاقهای به خوردن گوشت و شیر ندارد، میتوانند با تلفیق برنج و حبوباتی نظیر عدس، سویا، ماش و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی کودکان در حال رشد خود را تامین کنند.
علاوه بر این مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو یا نوع پرک شده ان دارای ارزش غذایی بالایی خواهد بود. در شروع تغذیه تکمیلی کودکان اضافه کردن کنجد اسیاب شده و تهیه حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک به مواد معدنی یاد شده را برطرف خواهد کرد.
در کودکان بزرگتر جایگزین کردن کنجد و بیسکوییتهای کنجدی به جای میان وعدههای بیارزشی نظیر پفک بسیار مفیدتر و سالمتر و دارای ارزش غذایی بیشتری خواهد بود. میتوانید در روز 30 گرم از این دانه استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی بوده و 45 کیلوکالری انرژی دارد."
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.
پاسخ: مصرف کنجد به اندازه ی یک قاشق مرباخوری در روز برای کودک تان مفید است. فقط بهتر است آن را آسیاب کنید؛ دکتر سیدضیاالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره کنجد و فراوردههای تهیه شده از ان میگوید: «دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و مخصوصا کلسیم به حساب میآید و افرادی که میل و رغبتی به خوردن شیر ندارند میتوانند از کنجد برای تامین نیاز به کلسیم، روی و اهن خود که از مواد معدنی کلیدی بدن هستند، استفاده کنند.
مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها باعث غنیتر شدن انها میشود. مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند و اظهار میکنند که کودکشان علاقهای به خوردن گوشت و شیر ندارد، میتوانند با تلفیق برنج و حبوباتی نظیر عدس، سویا، ماش و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی کودکان در حال رشد خود را تامین کنند.
علاوه بر این مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو یا نوع پرک شده ان دارای ارزش غذایی بالایی خواهد بود. در شروع تغذیه تکمیلی کودکان اضافه کردن کنجد اسیاب شده و تهیه حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک به مواد معدنی یاد شده را برطرف خواهد کرد.
در کودکان بزرگتر جایگزین کردن کنجد و بیسکوییتهای کنجدی به جای میان وعدههای بیارزشی نظیر پفک بسیار مفیدتر و سالمتر و دارای ارزش غذایی بیشتری خواهد بود. میتوانید در روز 30 گرم از این دانه استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی بوده و 45 کیلوکالری انرژی دارد."
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست