پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
ساده ترین راه حل در خط میانی
وقتی فابیو کاپلو پس از برد ۳ بر یک مقابل سوئیس در بازیهای مقدماتی جام ملتهای اروپا با خبرنگاران صحبت میکرد، یکی از سادهترین نتیجهگیریها از صحبتهای او مربوط به جایگاه آینده بازیکنی بود که به نظر میرسید از اصلیترین یاران تیم ملی انگلیس است، ولی شاید در آینده جایی بین ۱۱ نفر اصلی این تیم نداشته باشد.
سوال بزرگ تمامی مربیان تیم ملی انگلیس در ۷ سال اخیر این بوده که چطور میتوان از فرانک لمپارد و استیون جرارد در میانه میدان استفاده کرد و حالا با بازی اخیر انگلیس در برابر سوئیس میتوان پاسخی ساده برایش داشت: از لمپارد نباید استفاده کرد!»
نبود لمپارد در ۲ بازی اخیر مقابل بلغارستان و سوئیس سبب شد تا کاپلو به فکر استفاده از گزینههای جدیدی باشد. در عین حال این موقعیت به جرارد داده شد تا در مرکز زمین نقش محوریتری داشته باشد و همین مساله نتیجه مثبتی در برداشت.
جرارد به اعتماد کاپلو دراین دو بازی جواب داد و باکنار گذاشتن خاطرات بد جام جهانی تیم را بخوبی رهبری کرد. در آفریقای جنوبی او در سمت چپ میدان نقش بازیکن آزاد را ایفا میکرد و لمپارد در میانه میدان حضور داشت که عملا نتوانست آن بازیسازی را که از او انتظار میرفت، انجام دهد.
● رضایت کاپلو در نبود لمپارد
پس از بازی با سوئیس که لمپارد و جان تری ـ هر دواز چلسی ـ به خاطر مصدومیت در آن حضور نداشتند، کاپلو شادمان از پیروزی در شهر بازل به این سوال که انگلیس چگونه میتواند مشکل نبود لمپارد را جبران کند پاسخ داد و گفت: توازن در میانه میدان ما عالی بود و تیم حریف در این بازی فرصت چندانی برای حضور روی دروازه ما نداشت وما بخوبی توپ را در اکثر دقایق بازی حفظ کردیم. تری و لمپارد همیشه بازیکنان مهمی برای تیم ملی بودند اما من سعی میکنم در هر بازی از بهترین و آمادهترینها استفاده کنم و این بار با اینکه آنها مصدوم بودند بازیکنان جدیدی را به کار گرفتم ولی بازیکنان جانشین آنها بخوبی عمل کردند و این مساله، برای من خیلی مهم بود.
او در ادامه درباره حضور احتمالی لمپارد در بازی مقابل مونته نگرو در ماه آینده درویمبلی گفت:« ما باید منتظر بمانیم و ببینیم. یک ماه فرصت زیادی است.»
اما نباید فراموش کرد کاپلو همان مربی است که در بازیهای جام قهرمانی باشگاههای اروپا سختگیری عجیبی انجام داد و مانع بازی کردن رود گولیت شد. او در ادامه درباره انتخاب بازیکنانش گفت: درست مثل زمانی که شما مربی یک تیم باشگاهی هستید باید تصمیم بگیرید که کدام بازیکنان داخل زمین و چه کسانی روی نیمکت باشند. اگر که آنها بخواهند با من بمانند باید دستورات من را اجرا کنند. با این شیوه بازیکنان همیشه از حضورشان در زمین مطمئن نیستند و این شرایط بین آنها را رقابتی میکند.
● تردید در اعتماد کاپلو به لمپارد
بهطور کلی در اینکه کاپلو به لمپارد اعتماددارد شکی نیست، اما برخی از رسانهها در این مورد که چرا باید لمپارد در آستانه دو بازی مهم ملی دست به عمل جراحی کوچکی روی پایش بزند اعتراض کردند و او را بازیکنی غیرمسوول در قبال بازیهای ملی و کاپلو دانستند. کنارهگیری تری هم به بهانه مصدومیت، تردیدهایی را برای ورزشینویسان انگلیسی داشت چرا که کاپلو اورا از کاپیتانی تیم ملی انگلیس محروم و بعد بشدت با او در حین بازیهای جام جهانی برخورد کرد هر چند که تری در عکسالعملی عجیب،خواهان تغییر تاکتیک تیم شده بود. کارلو آنچلوتی مربی چلسی در این میان از کاپیتان تیمش دفاع کرده و گفته بود که اگر تری بخواهد تا عمر ورزشی بیشتری داشته باشد نباید در تمامی بازیها با وجود مصدومیت شرکت کند و اگر کاپلو از این اقدام بازیکنان چلسی دلخور شده بود قطعا این موضوع را منعکس میکرد.
گرچه کاپلو به نام این بازیکنان در کنفرانس خبری اشارهای نکرد اما لحن صحبت او برخلاف اعتقاد آنچلوتی نشان میداد که از غیبت این بازیکنان به هیچ عنوان راضی نیست: من دوست ندارم راجع به اتفاقاتی که افتاده و بازیکنانی که اینجا نیستند صحبت کنم. برخی بازیکنان منتخب من مصدوم بودند و پزشکان و مربیانشان گفته بودند که مصدوم هستند. همه چیز روشن است، نه؟
● رضایت از بازیکنان جوان
کاپلو در این ۲ بازی از نمایشی که آدام جانسون و جو هارت ۲۳ ساله داشتند کاملا راضی است و هردو آنها از موقعیتی که برایشان فراهم شد بخوبی استفاده کردند. البته تئو والکات هم بازی خوبی از خودش نشان داد ولی به خاطر مصدومیت زانو در بازی با مونته نگرو غایب خواهد بود.
اما سوال بزرگ همچنان این خواهد بود که کاپلو تا چه حد آمادگی انتخاب بازیکن دیگری را بجای لمپارد دارد. این موضوع در بازی آینده انگلستان با مونته نگرو مشخص خواهد شد و شاید کاپلوتا آن زمان جایگزین مناسب را یافته باشد. اولین دیداری که جرارد و لمپارد درکنار هم بازی کردند درسال ۲۰۰۳ بود که انگلستان با صربستان و مونته نگرو در ورزشگاه واکرز شهر لستر بازی دوستانهای برگزار کردند و مربی این تیم گوران اریکسون بود.
در آن بازی دو بازیکن مورد بحث ۴۵ دقیقه درکنار هم بازی کردند و نشانههای مثبتی از همکاری طولانی در خط میانی دیده شد و انگلستان با پاس گلهای آنها ۲ بر یک به پیروزی رسید. هیچکس تصور نمیکرد ترکیب این دو بازیکن جوان که به دو چهره جهانی بدل شدند و وجودشان در هر باشگاهی افتخاری به شمار میرفت در میانه زمین تا این حد باعث سردرگمی تیم شود. در ۷ سال اخیر راه حل خوبی برای این جریان پیدا نشده و زوج طلایی خط میانی انگلستان به نظر ناگزیر از جدایی هستند.
البته نباید فراموش کرد که در بازی مقدماتی جام جهانی در سال قبل و برد ۵ بر یک مقابل کرواسی هردو گلزنی کردند و در اوج همکاری بودند. عمل جراحی لمپارد روی پایش و اثبات این نکته که چلسی برای او به مراتب مهمتر از تیم ملی است، شاید به این سوال قدیمی پاسخی قاطعانه داده باشد و شاید لمپارد برای خداحافظی با پیراهن تیم ملی نباید چندان منتظر بماند.
منبع: دیلی میل
مترجم: امیررضا نوریزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست